- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.860
-
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
1 yaşında kızım var. Annemle evlerimiz yakın. Annem varken bana pek bakmazdı 5.ayından beri hala öyle. Kaç konu açmıştım kızım beni tanımıyo mu diyeEvet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.
Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...
Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi
Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.
Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.
Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.
Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Ya da gezerken cocugun altini acmayi unuturlar.
Tadina baksin diye 3-4 aylikken sacma sapan seyler verirler.
Ama tum bunlarin yaninda asla sikayet etmezler ve sevgiyle bakarlar.
Bende bunlari gorunce benim cocuguma da yapacaklar diye korktum acikcasi...
Nerde boyle kaynana kp. Bence hiç sesini etme duruma göre yaşa. Gercekten insan ister birileri gözü gibi baksın. Çünkü bazen beneklerle gidilmeyecek yerler var. O an kim daha iyi bakar diye tereddütte kaldigim içinEvet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.
Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...
Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi
Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.
Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.
Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.
Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Ya da gezerken cocugun altini acmayi unuturlar.
Tadina baksin diye 3-4 aylikken sacma sapan seyler verirler.
Ama tum bunlarin yaninda asla sikayet etmezler ve sevgiyle bakarlar.
Bende bunlari gorunce benim cocuguma da yapacaklar diye korktum acikcasi...
O biraz sizin çizeceğiniz sınırlarla alakalı. Mesela benim kayınvalidem ve kayınpederim de çocuklarımla çok güzel ilgilenirler, alırlar, park bahçe gezerler. Yedirir, içirir yatırırlar gözüm asla arkada kalmaz. Ama asla kapıma gelip, hadi hazırla çocuğu götüreceğiz demezler. Diyemezler. Ararlar, uygun mu, uyanık mı, sizin planınız var mı diye sorarlar, tamam dersem alırlar. Ki genelde derim de, özellikle evde işim varsa.
Burada iki önemli konu var:
1. sizin aile sınırlarınıza saygı duyacaklar mı? (çatkapı almak gibi)
2. sizin bebeğinizi besleme/bakma şeklinize saygı duyacaklar mı?
Buna göre değerlendirmeniz en doğrusu.
Ben şahsen özellikle 1 yaşından sonra ne verdiklerine pek karışmadım ama eşimin ailesi zaten sağlıklı beslenir. Çocuklarıma çok da yanlış şeyler vermediler. Sadece ben olmadığımda yeni bir yiyecek tattırırlarsa alerji vs ihtimaline karşı bana söylemelerini rica ettim. Sağolsunlar beni hiç üzmediler bu konuda.
Ben anne değilim hatta evli bile değilim ama sizi anladım .
Üslubunuzdan, anlatımınızdan gayet belli sizin tabiri caizse “kaynana düşmanı” biri olmadığınız
Hayatımızda çok sevdiğimiz insanlarla bile görüşlerimizin kesişmediği anlar oluyor . Bu kayınvalidem de olabilir , annem de , eşim de bir arkadaşımda.
Henüz birkaç aylık minicik bebeğini , yanında bizzat kendisi yokken bağa bahçeye göndermek istemeyebilir bi insan . Garip mi bu şimdi?
Yeri gelir sizin evinizde, yeri gelir kendi evlerinde gayet güzel sevip ilgilenebilirler .
Bazı arkadaşların çıkışını çok gereksiz buldum. Konu sahibi burada alıp evlerine götürmesinler , sevmesinler dememiş . Bir takım endişelerinden bahsetmiş .
Eltinizin çocuğuna yedirdikleri saçma sapan şeylere ne diyeceğimi bilemiyorum zaten.
Küçücük bebeğe kahve çikolata vs tattırmak neyin nesi ? Bunu normal bulan varsa buyursun kendi çocuğuna yedirsin . Konu sahibinin endişeleri gayet haklı.
Yapılacak tek şey konuşmak hassasiyetlerinizi güzelce izah etmek . Umarım olgun insanlardır ve anlayış gösterirler . Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah :)
Ne münasebet kendim bakamayacaksam doğurmam mantığı, biz çalışanlar hiç çocuk haketmiyoruz o zaman bir siz hakediyorsunuz altını açıp yemeğini kendiniz yedirdiğiniz için. Doğmamış çocuğu deli gibi sahiplenip sonra evlendiği zaman kopamıyorsunuz saçınızı süpürge ettiniz ya evlense de sizin!
eltinizi de bu kadar kıskanmayın resmen kıskançlıkla laf sokmaya çalışmışsınız ne kadar ayıp
Çok iyi bakiyorlar bakmaya gelince ilgilenmeleri vs... Ama eltimden dinleyince ve kendi gozumle gorunce dehsete düştüm. Evet belki o ilk cocuk diye benimkine yapmayadabilirler. Ama gezdirme adı altında cocugu bag bahce gezdiremezler. Tabiki alsinlar evlerinde baksinlar, parka gotursunler , avmye gotursunler ama bağ bahce sineklerin icinde yasli adamla kadinin evinde benm cocugumun ne işi var ? Birde altini degistirmeyip pişik olmasi , mama saatini kaçirmak , telefona dalip cocugu unutmak bunlar beni tereddute düsürdü.
Çok yorulacaksın, memnuniyetsizsin vs denmiş konu sahibine ama kadın gayet haklı. Bu benim bebeğim cam fanusta büyüteceğim sizde ancak uzaktan bakın demek istemiyor kv ve kpe. Cahilce davrandıkları için güvenmiyor. 4 aylık bebeğin ön koltukta annesi yokken bağda ne işi var? Bunun açıklamasını yapan bir yorum okumadım. Anne nefes alsın kendine baksın diye bebeğin bağa bahçeye mi gitmesi lazım? Gelsin gelinin evinde geline yardımcı olsun. 9 aylık çocuğa kola vermek ne demek? Acıklı bakıyormuş. O zaman uyuşturucu bağımlılarına da kıyamayıp uyuşturucu alalım, malum onlarda çok isteyerek bakıyor bu maddelere. Birine aa olur mu öyle şey derken diğerine saf sevgi deyip güzelleştiremeyiz.
Konu sahibi kalp kırmadan zamanı geldiğinde söylersin ne söyleyeceksen. Kapına geldiklerinde çocuk daha küçük benim işlerim var ben varken gideriz ya da çocuk büyüyünce dersin. Laf arasında ilk 6 ay sadece anne sütü vericem başka bir şey yemeyecek diye söylersin. Yavaş yavaş onları uyarırsın.