Doğmamış çocuga don biçmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla inanın ilerde bakacak birini ararsınz
Şuan kızım 2 yaşında keşke dursada bıraksam 1 2 saat diyorum çünkü her insan biraz dinlenmek ister
Bu sözlerinizi bir bir yersiniz bence şuan bilmeden konuşuyorsunz

Sen izin vermedikten sonra senin çocuğuna kim ne yapabilir, tavrını koyarsın, alalım dediklerinde belirli saatler icinde onay verirsin, ya da sen de gidersin, insanlar bir süre sonra anlar zaten.

Bence haklısın , tavrını bastan bellı etmelısın. Tabiki bunaldıgımız yoruldugumuz zamanlar oluyor biri baksa uyusam veya kendıme zaman ayırsam dedıgımız oluyor ama bu ıs sabah sabah kapıyı calıp cocugu alıp goturmeye , sahiplenmeyı abartıp anneyı ıkıncı plana atmaya gelecekse orda duracaklar. O cocuk senın ve en cok sana ıhtıyacı olacak. 3 yasa kadar anne dısında kımseye ıhtıyacı yok diyor pedagog. Yani herseyı sensın onun. Her hareketlerıne ızın verme , sen istedıgınde bırakırsın tabıkı ama kendını ıkıncı plana asla attırma.

Çok yorulacaksın, memnuniyetsizsin vs denmiş konu sahibine ama kadın gayet haklı. Bu benim bebeğim cam fanusta büyüteceğim sizde ancak uzaktan bakın demek istemiyor kv ve kpe. Cahilce davrandıkları için güvenmiyor. 4 aylık bebeğin ön koltukta annesi yokken bağda ne işi var? Bunun açıklamasını yapan bir yorum okumadım. Anne nefes alsın kendine baksın diye bebeğin bağa bahçeye mi gitmesi lazım? Gelsin gelinin evinde geline yardımcı olsun. 9 aylık çocuğa kola vermek ne demek? Acıklı bakıyormuş. O zaman uyuşturucu bağımlılarına da kıyamayıp uyuşturucu alalım, malum onlarda çok isteyerek bakıyor bu maddelere. Birine aa olur mu öyle şey derken diğerine saf sevgi deyip güzelleştiremeyiz.
Konu sahibi kalp kırmadan zamanı geldiğinde söylersin ne söyleyeceksen. Kapına geldiklerinde çocuk daha küçük benim işlerim var ben varken gideriz ya da çocuk büyüyünce dersin. Laf arasında ilk 6 ay sadece anne sütü vericem başka bir şey yemeyecek diye söylersin. Yavaş yavaş onları uyarırsın.

Aslında iyi niyet var. Şimdiden bunalmaya gerek yok. Bebekle devamli ilgilenmek hic de kolay değil arada bir nefes almak isteyeceksin hele de yürümeye başlasın konuşsun hızına yetişilmiyor. Dinlenmek isteyip kendin bile götürürsün. Bebeğe cips kola kahve verme olayı cok yanlis o konuda tavrını koy. Ama birak arada alsınlar. Sen rahat edersin. Tecrübe konusuyor ben de kontrolcuydum. Şimdi 3 yaşında ve biri alsın baksın da ben az hava alayim diye gözlerine bakiyorum.

1 yaşında kızım var. Annemle evlerimiz yakın. Annem varken bana pek bakmazdı 5.ayından beri hala öyle. Kaç konu açmıştım kızım beni tanımıyo mu diye Doğduğundan beri bütün bakımlarıyla ben ilgileniyorum. Arada anneme bıraktım 2-3 saatlik dışarda işim olduğunda hallettim geldim. Öyle alıp gezmeye götüremez aklım kalır. Çocuk bu Allah korusun başına bişey gelir. Bahçede dolaştırır orası ayrı. Ağzına bişey koymaya çalışma bizimkilerde de vardı sert çıktım daha yapmadılar.

İlk cocuguma bende kimseye vermicem bakıcam dedim 4 yasında bana bağlı kreşe veriyorum şuan 18 aylık 2ci kızımada aynısı dedim bağımlı bana ben olmasam 2 dk durmaz nefes almaya vaktim yok düşün wc banyo filan hep beraberiz inanın eşinizle başbasa yemek yemegi gezmeyi tozmayı özleyeceksiniz.
2dk biri baksada kendime baksam diyeceksiniz şimdiden üzmeyin kv yi derim
Lazım olacak bir gün elbet

Nerde boyle kaynana kp. Bence hiç sesini etme duruma göre yaşa. Gercekten insan ister birileri gözü gibi baksın. Çünkü bazen beneklerle gidilmeyecek yerler var. O an kim daha iyi bakar diye tereddütte kaldigim için

Önce bir hayırlısı ile doğum yap canım. Sonra görürsün bak nasıl batıracak insan arıyorsun. Ben iki oğlumuda kuzeninin dediği gibi 3 aylıkken alıştırdım annelerde kalmaya şimdi çok rahatım bazen eşim ile kaçamak tatillere bile çıkıyoruz onların sayesinde.

Yani evet insan bakacak birilerini arıyor bazen yoruluyor ama sırf yoruldun diye senin istemediğin şeyleri yapan insanlara da bırakamıyorsun.
Benim kv benim inadıma istemediğim şeyleri yedirip içirse ben de bırakamazdım.
Konuşur anlaşırsınız daha şimdiden kendine dert etme bunları.

Ben hamileyken sadece nasıl doğurucam diye dertleniyordum yaa bende mi bir gariplik var

Eltime yaptiklari gibi bendende çat kapı alacaklar. Yedirme içirme dedigim halde yedirip icecekler. 3 aylik bebege yeşil sogan vermek , pasta vermek , şekerin tadina baktirmak , kahve ve fanta...

Burda herkes buldumcuk falan demiş. Evet iyi niyetli olabilirler ama eski kafalilar onlara laf anlatamazsin. Şimdi bizim zamanimizda sutü olmayan kadin princ unu yedirirmiş cocuguna bende oyle beslenmişim 7 ay. Ek gidaya 6 ay oncesinde tattira tattira başlarlarmiş zaten. Burdaki hangi kadin cocugunun alti gezmekten pişik oldugunda ama yine de guzel gezdirmisler tesk ederiz kaynana kayinbabaya diyecek ?
Ya da çat kapi geldiklerinde cocugu alip gittiklerinde ne iyi kaynanam kaynbabam var diyecekler.

Çok iyi bakiyorlar bakmaya gelince ilgilenmeleri vs... Ama eltimden dinleyince ve kendi gozumle gorunce dehsete düştüm. Evet belki o ilk cocuk diye benimkine yapmayadabilirler. Ama gezdirme adı altında cocugu bag bahce gezdiremezler. Tabiki alsinlar evlerinde baksinlar, parka gotursunler , avmye gotursunler ama bağ bahce sineklerin icinde yasli adamla kadinin evinde benm cocugumun ne işi var ? Birde altini degistirmeyip pişik olmasi , mama saatini kaçirmak , telefona dalip cocugu unutmak bunlar beni tereddute düsürdü.

Ben gönderirken yiyecek listesi yapardım , kahvaltıda muz , süt , ilte ne bilirm yazardım malzemeyi . Hazırlayıp yedirirlerdi. Öğle yemeğinde havuçtan işte ıspanaktan neyse çorba vs. Ara öğün .... . Yazar koyardım çantasına. Başka birşey yedirmeyin anne diye belirtirdim. Siz de mamasını yanına koyun . Veya yazın. Net olun. Sevsinler baksınlar . Çok ihtiyacınız olacak çocuk doğunca onlara hiç vermem diye düşünmeyin. Yeri gelecek 5 dk lık duşu alamayacaksınız. Bütün gece uykusuz kalacaksınız. Gün içinde 2 saat bebeğe bakıp sizin uyumanız , kendinize vakit ayırmanız inanılmaz nimet.

Pardon ne diyorsunuz ? Bu benim fikrim kendim bakamayacaksam dogurmazdim evet çalişmiyorum ilk çocugum elim ayagimda tutuyor. Tabiki sahiplenecegim benim cocugum o. Siz niye bu kadar gerildiniz ki ? Siz baskasina baktirin beni ne ilgilendirir ya da sizi neden ayiplayim şuan konu dısına çıkıyorsunuz.
Eltime de nerde laf sokmuşum bilmek isterim açıkcasi. Hoş lafta sokmuş olsam bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Başka şeylere gerilip başkalarinin konularinda stres mi atiyorsunuz nesiniz anlamadim.

yalnız bu anlattıklarınız iyi bakmak olmuyor.
babaanne bakımını üstlendiyse o an veya gün için, altını değiştirmeyi unutmak telefona dalıp çocuğu unutmak iyi bakmak olmuyor yani.
sadece sevip oynamak için aliyorlar demek ki. o zaman siz de yaninda olacaksiniz bebeginizin yapacak bir sey yok.

Mesela diyelim ki portakal suyu sıktım cocuga onu içiririm. Ama kaynanamlarda kola fanta iciyorlar. Simdi ben verme desem vermeyecek oylemi ?
Ya da sutlu nescafe iciyorum cocugumda icmek istedi hemen kendime pekmezli sut yaparim cocuga onun tadina baktirirm. Kola istedi nar eksisi veririm ki hoşuna gitmesin alişmasin bunlara. Simdi kaynanama kaynbabama bunlari anlatsam bunlari yapmalarini istesem yapacaklarmi ?

Arkadasimin kizi kola bagimlisi. Ailesi alistirmis. Biberona dolduruyorlar kizi da iciyor allah icin bunlar normalmi ? Zaten bunlar bagimlilik yapacak şeyler. Ben hoslanmadigim icin memnuniyetsizmi oluyorum ?
Sorsalar kk da herkes bilincli anne

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…