Doğmamış çocuga don biçmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son paragrafa kadar ne guzel.bakiyorlar ilgileniyorlar, boyle insanlara arada sirada isim oldugunda birakirim diye dusunuyordum ama son soylediklerinizden sonra ben olsam ben de tedirgin olurdum. Ben kv'me asla cocugumu birakmam ama simdiden ya istemedigim seyleri arkamdan yedirmeye kalkarsa diye tedirgin oluyorum.

Bu kadar sert olmayın bence dünyanın bin bir türlü hali var. 2 çocuğum var, çalışıyorum. Büyüğüne 1,5 yaşından sonra küçüğünede 5 aylıktan itibaren kayınvaldemle görümcem bakıyor Allah razı olsun. Gündüz işte olsamda bazı akşamlar bırakıp çıkıyoruz eşimle ve o kadar iyi geliyor ki bize. Kötü niyetli olmadıklarını biliyorsanız bazı şeyler tolere edilebilir görüşündeyim zamanla zaten onlarda alışacaklardır size. Aranızdaki ilişkiyi bozmayın derim.

ayy hele ben kimseye bırakmadım, ben hep baktım, ben mükemmel baktım en mükemmel anne benim havaları yok mu şu kadınların... Neyse Allah gönülüne göre versin konu sahibinin ne diyelim.
Doğduktan sonra bir wc molasına muhtaç olacak.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ama ben kayınvalide olsam cidden bakmam.

Ben daha simdiden dogmamis ikizlerimi (belli bir ay gecince) kayinvalideme ya da annemlere birakip soyle bir deniz kiyisina birkac saat gidip iki hava almanin iki cay icmenin hayalini kuruyorum.
Ben niye giremiyorum su herseyiyle ben ilgilenmeliyim,kontrol bende olmali anne tribine ya
Babanne,ananne,dedeyle vakit geciren cocuk mutlu cocuktur.Bunu etrafimda hani saglikli ailede gorsem emin oldum.Yazik olmus kayinvalidenin iyi niyetine.

dogurdugun çocuk bizi ilgilendirmez herkes dogurdugu çocuga kendı baksın deseydi tamda bunun tersi konu açardın
ki eltinin görümcenin çocuklarıyla uzun yıllar ilgilenmişler ama sana böyle diyorlar , ve bunları söylediklerinde aramızda en ufak bir tartışma da olmadan söylediklerini düşün ,

inan o yalnızlıga da ihtiyacın olacak , tadını çıkar

Ben sizi anladim. Cok haklisiniz. Buradaki yorumlara uzulmeyin. Baksinlar da nasil bakarlarsa baksinlar dusuncesinde cogu. Daha bir yasina girmemis bebek saatlerce anneden ayri bag bahce gezemez. Bu normal degil. Hele 3-4 aylik bebek hala emiyor, tamamen anneye muhtac, nasil ayri kalsin onca saat. Altini degistirmemek ayri bir durum. Bunlar bakmak ya da yardim etmek olmuyor. Bence tavrinizda buldumcukluk bir durum yok. Anne olarak goreviniz tabi ki bunlari dusunmek. Bence simdiden cocugunuzu nasil beslemek istediginizi, neler yiyip yiyemeyecegini falan anlatin. Ayrica 3-4 aylik memedeki bir bebegin neden bag bahce gezmesine gidemeyecegini anlatmaya bakin. Yardimci olmaksa niyet gelip evinizde bakabilirler. Diger turlusu bakmak degil yaninda canta gibi gezdirmek oluyor.

O biraz sizin çizeceğiniz sınırlarla alakalı. Mesela benim kayınvalidem ve kayınpederim de çocuklarımla çok güzel ilgilenirler, alırlar, park bahçe gezerler. Yedirir, içirir yatırırlar gözüm asla arkada kalmaz. Ama asla kapıma gelip, hadi hazırla çocuğu götüreceğiz demezler. Diyemezler. Ararlar, uygun mu, uyanık mı, sizin planınız var mı diye sorarlar, tamam dersem alırlar. Ki genelde derim de, özellikle evde işim varsa.

Burada iki önemli konu var:

1. sizin aile sınırlarınıza saygı duyacaklar mı? (çatkapı almak gibi)
2. sizin bebeğinizi besleme/bakma şeklinize saygı duyacaklar mı?

Buna göre değerlendirmeniz en doğrusu.

Ben şahsen özellikle 1 yaşından sonra ne verdiklerine pek karışmadım ama eşimin ailesi zaten sağlıklı beslenir. Çocuklarıma çok da yanlış şeyler vermediler. Sadece ben olmadığımda yeni bir yiyecek tattırırlarsa alerji vs ihtimaline karşı bana söylemelerini rica ettim. Sağolsunlar beni hiç üzmediler bu konuda.

Çok da fazla beklenti içine girmeyin bence herzaman ilk torun daha çok sevilir belki sizinkiyle o kadar da çok ilgilenemeyecekler belkide çocuğunuz çok huysuz olacak 1 saatliğine alsınlar diye gözlerinin içine bakıcaksınız çünkü çocuk mevzuları bazen hiç de hayal ettiğimiz gibi gitmeyebiliyor tamamen sürpriz yumurta o yüzden erkenden kimsenin kalbini kırmayın kurallarınızı hayatınızın akışına göre yavaş yavaş koyarsınız mesela bence 4 aylık bi çocuk öyle çok yollanamaz sık sık emdiği ve uyuduğu aylar düzeninin bozulmaması gerek hele bi hayırlısıyla doğsunda bakarsınız sonra

sizin sorun gibi anlattığınız bu durumu tek bir gün yaşamak için can atan arkadaşlarım var.
kayınvalidesi ben 5 ay yazlığa gitmezsem depresyona girerim, çocuğuna bakamam dediği için işten ayrılmak zorunda kalan arkadaşım var. ve evleri aynı mahallede.
hiçbir şey mükemmel değil.
tatlı dille yemek konusunda konuşursunuz. eşiniz de destek olur tavrınıza.
çocuk en azından onu çok seven nene ve dedesiyle olacak ki sağlıklı psikolojik gelişim için anneanne-babaanne-dede iletişimi de çok öneriliyor.

Bizler gibi gelinler derken ? Bizler nasil gelinleriz ?
1 yasindan once bir bebegin oyle uzun saatler birakilip disarda gezdirilmesini ben dogru bulmuyorum.bebek surekli emmek ister annesini arar.1 yastan sonra kisa surelerle (birkac saat gibi) evlerinde ilgilenebilirler.o da ayda birkac gun olmak sartiyla.cunku zararli seylere alistirmalarini istemem.10 aylik bebegimi birkac kere biraktim sadece birkac saatligine.o da isyerime gidip izin dilekcesi yazmak icindi.avm ye kuafore markete kisacasi her isini bebekle halletmeye alisirsin yeter ki kendini eve kapatma.ben sonbaharda dogum yaptim buna ragmen surekli ciktik disari.sen bebekle islerini halletmeye alisirsan birilerine birakma ihtiyaci hissetmezsin.biraz buyuyunce de krese gider zaten.

Keske benimde boyle kaynana kayinbabam olsa. Oglum iki yasina girecek sevgileri anca lafta. Cocugu size birakip gezmeye gidecegim desem yuz ifadelerini ve arkamdan soyleyeceklerini simdiden hayal edebiliyorum. Emek yok fedakarlik yok hic birsey yok anca bos laf. Sizinkilerin iyi niyetle yaklastiklarini dusunuyorum sizde kirmamaya calisin bence. Hem zamanla sizde ihtiyac duyacaksiniz guvendigim birilerine biraksamda biraz kafami dinlesem diyeceksiniz. Dua edin etrafinizda oyle insanlar var. Yoksa bir yerden sonra sabri ve tahammulu bitmis bir anne olursunuz.

millet bakacak insan arıyor kardeş, bence sende kararını değiştirirsin.
sosyal hayatını ve eşinle olan özel hayatını sıfırlama o daha büyük sorun.
ve kimsenin kalbini kırma insanlar iyi bişey söylemiş.
sağlıklı doğumlar dilerim

Ben konu sahibini anlıyorum ya . İçimde anneliğe dair hiç birşey yoktu öyle bir çoçuğu çok seveyim bakayım şöyle böyle hissetmezdim hamile kaldım 2 ay filan daha olmadı o his . Şimdi eşime diyorum ki bebeği böyle bir müzeye kapatıp herkese camdan göstermek istiyorum ona kimse dokunmasın ellemesin vs istiyorum ama gerçekten böyle hissediyorum. Hani anne kedi Doğum yapar yavrulara dokunmak istersiniz de elinize bir pati atar ya bende öyle hissediyorum dokunmak isteyenin eline bir tane vurayım filan konu sahibi şuan paylaşmak istemiyor işte hassas herkes aynı duyguları beslemek zorunda değil ki üzerine gidilmesin bence Pink_Butterfly92

Aman aman sakın alıştırma!
Bebeğim de bebeğim de tuvalete bile beraber girin. Çünkü senin hayatın amacın bebek olsun. Başka bir şeye ihtiyacın olmayacak zaten.

Çok sakınma bence alissin bebeğin onlara kesinlikle bunaldigin zamanlarda iyi olur senin için. Hem de ilerde çocuklar arasında onu çok seviyo bnmkini az seviyo durumu olmaz . İlk zamanlarinda bakabildigin kadar kendin bak her durumda da yanında ol icine sinmeyeni yaptirmazsin boylelikle

Herkes bi değişik, ilgilenmese adı ilgilenmedi olcak, heyecanla bekleyip ona da bakıcaz demesinin anlamını doğunca anlarsın inşallah. Hatta bu sefer diğer toruna mı seninkine mi daha düşkünler düşüncesi baslar şimdiden hiç kafana takma tabi ki öyle çat dye izinsz çocugu alma fln olmamalı ama hele bi doğsun çok farklı düşünürsün emin ol

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…