- 16 Ağustos 2013
- 2.241
- 11.108
- 31
Hemde çookkÇok tatlılar dimi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hemde çookkÇok tatlılar dimi
Ciceklerim nasil bende ev süpürdum bucuk gibi yemege giriscem az kkda takilayimİyiyim canım çok şükür
Çok güzeller kuzumCiceklerim nasil bende ev süpürdum bucuk gibi yemege giriscem az kkda takilayim
Senin kablumbaglar ne durumda poncik.Çok güzeller kuzum
Marul ve asma yaprağına bayılıyorlar özellikle marula ben çeşit olsun diye diğer ağaçların yaprağından da veriyorum kutuda geziniyorlarSenin kablumbaglar ne durumda poncik.
Doğayı sevmek. Evet korumak için önce sevmek gerek. Bu sadece seviyorum demekle olmaz. Güzelleştirmek gerek. Güzelleştiremiyorsan bile kirletmemek gerek. Bakın korumaya çok basit başladık. Kirletmeyerek.. Örneğin; çocuğunla, eşinle yürüyüşe parka vs. gittin çöplerini yanında tut bir torbada ve çöp kutusuna at. Bak kirletmedin ve kendince korudun. Pikniğe gittin mangalını yaktın ama o mangalı açık alanda yak ağaçların altında değil yanmasın ağaçlarda mangalınla sonra söndür ve külünü çöpe dök çevreye değil çöplerini de aynı şekilde. Bak yine korudun çevreyi çok basit şekilde.
Doğa deyince aklıma kuş sesi, orman sesi ve evciller geliyor. Kuşlar için de yapılabilecek çok şey var. Mesela dama, balkona, pencereye vs. yem ve su koymak. Hadi biraz daha emek ver ve meyve ağacı dik bak iki kez korudun doğayı hem ağaç diktin hem kuşları besledin ve hatta gölgesinden de faydalandı kediler köpekler üç etmiş . Evcillerimiz yani sokak hayvanları onlar için yapılacak şey çok basit zaten kapının önüne su koy, kapımın önüne gelmesin diyorsan boş arsalara su koy yem (artan yemekleri de koyabilirsin) koy bak onlar da beslendi çok basit.
Benim bir öğretmenim derdi ki "meyve çekirdeklerini çöpe atma yazık yolda giderken boş arazi mi gördün at oraya çekirdeği ağaç olsun hayvanlar faydalansın" derdi. Bu nasıl güzel bir öğütmüş bize çocuklara verilecek en güzel akıl bence ❤.
@Mune ablamın dediği gibi telefonumuza kaydedilmesi gereken 3 numara:
Alo 153 hayvanlar için acil hat
Alo 110 itfaiye
Ve bölgenizde ki hayvan barınağının numarası
Sizler de aklınızda olan yapılması gerektiğini düşündüğünüz Doğa fikirlerinizi yazın arkadaşlar bilinçlenelim
Keşke.... O yüzden burada ne kadar konuşursak konu o kadar yukarıda kalır daha fazla kişinin okumasına vesile oluruz...Keşke bunları
-arabanın camından sigara izmariti, sigara paketi, plastik şişe vb. atanlar,
-sahilde kuma bebek bezi gömenler,
-piknik yaptığı alanda çöpünü, şişesini, tüm pisliğini bırakanlar,
-yollara tükürenler
-evcil hayvanının dışkısını olduğu gibi bırakanlar da okusa...
İnşallah o yüzden bu sayfa da sohbet sayfası değil de doğa için kurulmuş bir dernek titizliğinde çalışsak elimizden geldiğince faydalı işler yapmaya çalışsak ve teşvik etsek birşeyler yapsak artık ciddenSelam kızlar ben de tam bir çiçek aşığıyım. Fesleğen, menekşe, kaktüs, kalanşo var evimde. Daha bir sürü büyük çiçeğim vardı ama evim daracık olduğu için onları anneme verdim. Elimden geldiğince kuşlar için kedi köpek sokak hayvanları için yemek koyarım. Çok şükür ki çöp konusunda çok ama çok titizim yeğenlerim olsun öğrencilerim olsun hepsinin doğa ile iç içe ve zarar vermeden yetişmeleri için uğraşıyorum. ilkbahar yaklaşınca öğrencilerimle kitap okuma saatlerini bahçede ağaçların altında değerlendiriyoruz
Gittiğimiz piknik yerlerinde ateş yakılmış ise büyük bir titizlikle söndürürüm. Aynı zamanda sıfır atık projesi var biliyorsunuzdur buna da ilgi duyuyorum. İnşAllah bu kulüp çok işe yarar ve birçok kişi için farkındalık olur
Internetimde sıkıntı var gündüz giremiyorum ondan sessizdeyimponcikvegece canım çiçeklerle ilgili faydalı bilgiler paylaşacaktın güzel fikirler bekliyoruz senden
Biz ailecek pikniği çok severiz. ve "maalesef ki" yerleşmeden önce geniş bir mıntıka temizliği yapar öyle başlarız. hem görsel olarak değişir ortam hem de çoluk çocuğumuza iyi bir örnek olmuş oluruz.Keşke.... O yüzden burada ne kadar konuşursak konu o kadar yukarıda kalır daha fazla kişinin okumasına vesile oluruz...
Keşke ama maalesef insanlarımız bu kadar bilinçli değil yiyip içip dağırıp gidiyorlar en güzel yerler çöplerle berbat duruma geliyor yazık gerçekten çok yazık...Biz ailecek pikniği çok severiz. ve "maalesef ki" yerleşmeden önce geniş bir mıntıka temizliği yapar öyle başlarız. hem görsel olarak değişir ortam hem de çoluk çocuğumuza iyi bir örnek olmuş oluruz.
Bunu bir meziyet diye söylemiyorum, olması gereken bu. bunu aşılamak biz ailelerin görevi. nasıl ki anne babamız bunu bize aşıladıysa...
Keşke kimse ardında DOĞAYA KARIŞMAYACAK çöp bırakmasa...