Aslında insanoğlu bir anlasa, şu dünyada var edilmiş hiçbir canlı, hiçbir bitki boşuna yaratılmadı, doğayı sever korursanız size nimetlerini sunar, ayrıca ıyyk denip tiksinilen hayvan atıkları ülke ekonomisine katkı sağlar, size iş imkanı yaratır, bakınız bir örnek çoğu insanın eline almaya korktuğu belki görüntüsünden tiksindiği solucan, solucan gübresi hem bitkilere faydalı organik bir gübredir hem de size bunu üreterek, ihraç ederek gelir sağlar, buyurun doğanın nimetine örnek

Yerleri pisliyor, sinek böcek yapıyor dediğiniz incir, dut, gölgesinde dinlendiğiniz çam, zehrinden ödünüz patlayan yılan, yılan zehiri nerelerde insan yararına kullanılıyor biliyor musunuz? Kanamayı durdurmak için üretilen ilaçlarda, damar daralmasını engelleyen ilaçlarda, dolaylı olarak da tifo verem gibi hastalıkların önleyicisidir yılan.
 
biz oglumla gittigimiz parklardaki çöpleri toplar atariz çöpe, evdeki bayat ekmekleri vs kuslara veririz. kedilerin kopeklerin yiyebileceği bisey varsa köpük tabaga koyariz binanin önüne. cantamizda su yoksa bile bakkaldan alır su kaplarını yikar doldururuz.
sevilmek istiyolarsa itinayla severiz oyun isterlerse oynariz. hayvanlarla agaclarla ciceklerle boceklerle konuşuruz severiz onlari :)
evde de ufak bi yesillendirme calismamiz var. ama tayin durumumuz var diye alamiyorum pek. yolda perişan olursa diye kiyamiyorum

hiç zor değil aslında doğayı sevmek. mesela parkta çocuk meyvesuyu kutusu almis eline yerden. at birak pis diyolar. almış zaten eline hadi çöpe atalim demek daha kolay ve mantıklı çocuk için.

ve yerdeki bütün çöplerden veba bulasacak diye korkmak. çocuğun eli camur üstü toz olacak diye aklı çıkan büyükler.... bana fazla abarti geliyo bu temizlik gösterisi.
 
Bazı türler hiç sevmiyor cnm benim çiçek baba neler yaptı çok üzüldüm ölücek diye eşim yeniden dikti etti suyuda kestik nasıl canlandı artık
 
Bazı türler hiç sevmiyor cnm benim çiçek baba neler yaptı çok üzüldüm ölücek diye eşim yeniden dikti etti suyuda kestik nasıl canlandı artık
Aloevera suyu sevmez, ışık alan direkt güneş ışığı görmeyen bir alanda kaktüs gibi bakılmalı, yaz mevsiminde haftada bir, kışın 2 haftada bir su yeterli, 3,5 yıl önce minicik bir kök verdi arkadaşım, saksıya diktim, az suladım, yerinide sevdi, kocaman oldu tek daldan 2 tane çiçek açıyor, çoğalttım yine ayırmam lazım, 5-6 saksılık aloeveram oldu.
 


hahaha bende konuşurum hepsiyle annem babam da konuşur. bazen tembihliyorum bile ciceklerimi
 


Banada öyle ayırdıkları saksının yeri tüm gün güneş alıyor cam arkasından ama nasıl büyümüş ve çoğalmış hayran oldum görünce.

Suya bende daha çok dikkat edicem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…