• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğalgazlı kombili evlerde tasarruf yöntemleri

kelebegim

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
1.164
34
683
İzmir
selam bayanlar
evime yeni doğalgaz bağlatıp kalorifer döşettim ama nasıl tasarruflu bir kullanım uygulamalıyım henüz öğrenemedim
sizlere sormak istedim mesela çeşme suyu sıcaklığı kaç derece olmalı kaloriferlerde dolaşan su sıcaklığı gece gündüz oda sıcaklığı falan yada başka tasarruf yöntemleri varsa lütfen paylaşırmısınız şimdiden teşekkürler

merhabalar canım herkesın kullanım seklı farklı odaların her petegını acarsan tasarruf asla edemessın mesala ben sadece oturma odamı ve mutfagımı acıyorum ve ben bu kıs 600 tl yakıt harcadım ve cok ıyı bıze gore benım yakınımlar 2000 tlyı buluyor dıyorlar aslında senın elınde

Merhaba canım.

benim evim hiç güneş almadığından buz gibi oluyo.2 tane petek açıyorum.50 dereceye alıyorum kombiyi.odanın sadece havasını kırıyo.kesinlikle ısıtmıyo.bende + olarak ufo kullanıyorum.böle yapınca 100 doğalgaz 60 elektrik faturası geliyo.He şunuda sölim benim evim güneş almadığı için ısınmıyo yukarı katlar alıyo ve 50ye aldıklarında ev hamam gibi oluyo.

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
konuyu açtım ama ancak bakma fırsatı bulabildim...
gazze arkadaş bir kış 600 tl lik fatura harcamak gerçekten çok iyi valla

ecrin hatice arkadaş sanada teşekkür ederim benim evimde ara kat ve hiç güneş almıyor ve bende aylık 150 yi gözden çıkarmalıyım galiba ki bana 2 petek yetmez evde bir yetişkin genç oğlum ve 2 yaşında birde kızım var ve sürekli odalara arasında gidip geliyolar bakalım artık...
zaten yaz da geldi sayılır gelecek kış daha kesin bir netice alıcam sanırım

benim evim 4 oda 140 m2, sadece 1 odamın kapalı peteği, diğerleri sürekli 1de yanıyor, 1in karşılığıda sanırım 45-50 derece civarı.
evimizde yalıtım olduğundan sıcacık oluyor . aylık ortalama 150 lira geliyor fatura.

kızlar bende düşük ayarda yakıyorum bir odam hariç diğerleri açık bebeğim var çünkü ama bana 350 den aşağı gelmiyor neden anlayamadım? bu arada en üst kattayım

benimde evim dogalgazli tuple birlikte 164 gelmişti en son giris kattayim altimda kimse yok buz gibi ev 50 55 te bile sicak olmuyo minumuma getirince calişmiyo kombi diş kapi surekli acik insanlar dusunmuyo bukattadiker ne yapar donar mi diye valla o kadaryakmama bile isitmiyo 200 filan öduyoruz her ay

sanırım bu konuda en şanslı olan benim, banyom mutfağım salonum ve yatak odamın petekleri açık ama ara kattayız, üst alt dolu ve binada yalıtım var, misafir gelmeden açmıyorum, ihtiyacımız da açıkçası hiç olmadı, en fazla 37 lira fatura gördük kışın en çetin zamanında 1 gece açtık diye...

sanırım bu konuda en şanslı olan benim, banyom mutfağım salonum ve yatak odamın petekleri açık ama ara kattayız, üst alt dolu ve binada yalıtım var, misafir gelmeden açmıyorum, ihtiyacımız da açıkçası hiç olmadı, en fazla 37 lira fatura gördük kışın en çetin zamanında 1 gece açtık diye...

Mucize sanki sizin fatura?Çok ilginç.

arkadslar ben ögrencıyım ve ögrenci evinde kalıyorum. hepiniz tahmn edersiniz ögrencı evlerını. bizde ara kattayz ve apartmanın ısı yalıtımı olmadıgı halde bız heryerı yakıorz valla üşümektense. maksimumda 270 lıra fatura geldi. aman yaa yakın gitsin canınızdan önemli mi ben napıuyım kombiyi gazı üşüdükten sonra ben napıyım dogalgazı kombiyi:8:

mucize değil, açmıyoruz doğalgazı :) sadece misafir gelince... babam da açmıyodu, sanırım alışkınım ben... hiç olmadı kazakla yada battaniyeyle oturulabilinir mesela aylık 300 lira fatura vermeye güç yoksa... tabi eve bebek girme ihtimali olunca iş değişecek, o da ayrı mesele...

mucize değil, açmıyoruz doğalgazı :) sadece misafir gelince... babam da açmıyodu, sanırım alışkınım ben... hiç olmadı kazakla yada battaniyeyle oturulabilinir mesela aylık 300 lira fatura vermeye güç yoksa... tabi eve bebek girme ihtimali olunca iş değişecek, o da ayrı mesele...

bende babamın evinde soğukta oturuyordum sayılır çünkü tek odada vardı doğalgaz diğer odalar buz gibi yanan bişey yok ve evimizde resmen denizin orda ama nedense üşümüyordum alışmıştım galiba 4 yıldır evliyim ve resmen donuyorum 350 fatura ödüyorum ama nafile halen üşüyorum bebek olmadan sen fatura birikimini şimdiden yap canım:1: durumun olsada omasada mecbur yakacaksın bebek çünkü hemen hasta olur benim bebişim olmasaydı bende 350 tl vermezdim herhalde:ssz:

Mucize sanki sizin fatura?Çok ilginç.

Canım önceki mesajında petekler hep açık demişsin aklım oraya takıldı:1: neyse üşümüyorsan mesele yok. benim komşum da üşümezdi sadece üç odaya tasarruf ede ede sadece 130 öderdi. Benim önceki evimde tek odada doğalgaz sobası vardı yalıtım sıfır, bina nemli, ne kadar yakarsam yakayım doğru dürüst ısınamıyorduk ve tek odaya 160 ödüyorduk. Şimdiki evimde 4 odaya 250-270 civarı ödüyoruz. Bu evim güneş de alıyor çok şükür. Arkadaşlardan biri 600 ödediğini hatta çevresindeki bazı yakınlarının 2000 lira ödediğini yazmış. Bu kadarını hiç duymamıştım. 4 odayı doğalgazı sürekli açık tutarak kullananlarda en fazla 350 ödediklerini duymuştum. Gerçi evin büyüklüğü ve yalıtım da bunları etkiliyor. Sadece insanın tasarruf yapması yeterli olmuyor.

merhabalar canım herkesın kullanım seklı farklı odaların her petegını acarsan tasarruf asla edemessın mesala ben sadece oturma odamı ve mutfagımı acıyorum ve ben bu kıs 600 tl yakıt harcadım ve cok ıyı bıze gore benım yakınımlar 2000 tlyı buluyor dıyorlar aslında senın elınde

canım kombinin markasını ve kaç derecede yaktığını yazarmısın

kombinizin markasını ögrenebilirmiyim ?????

Kızlar bu konuda yapılan en büyük yanlışlardan biri birkaç odada petekleri açıp sonra da yüksek ısıda kombiyi açmak... ister istemez soğuk odalar sıcak odalardaki sıcağı çekiyor ve yaptığınız şey hiçbir işe yaramıyor. kapatılabilecek tek petek banyo o da eğer banyo havaboşluğuna bakıyorsa, yani odaların arasında kalıyorsa. ikinci yanlış ise evden çıkarken kombiyi kapatmak. eve gelince açtığınızda ev ısınsın diye yüksekten açmanız gerekir ve soğuğun kırılması çok zor olur. dışarı çıkarken sadece sıfıra alın ya da kombiden kombiye değişibiliyor en düşük hangisiyse ona. Ama yine de doğalgaz oldukça masraflı ve zor ısıtan bir sistem şahsen merkezi sistem taraftarıyım :D

Back