Sirke konusunda ben de senin gibiyim. Daha yeni 3 büyük kavanoz (5'er litrelik) elma sirkesi kurdum. Sirkelerim olsun temizlikle ilgili bi çok alanda kullanmaya başlayacağım. Onlarla ilgili de yazarım.
SABUN BAZLARI, BOYALARI VE ESANSLARI NEREDE SATILIR:
Benim araştırıp bulabildiğim:
Hammaddeler.com Burada satışı var. Güvenilir bir sitedir. Gönül rahatlığıyla alışveriş edebilirsiniz.
http://www.naturalactive.com/webshop/eriyebilir-sabun/eriyebilir-sabun-bazi-opak.html Bu siteyi bilmiyorum. Hiç alışveriş yapmadım.
http://tatlidilimler.com/shop/eriyebilir_sabun_bazi Ben tüm sabun malzememi buradan aldım. Sitenin kurucusu Alman bir hanım. Sanırım bir Türkle evli. Antalya'da yaşıyor. Hem üstteki sitesinde hem de http://sabunatolye.com/ da sabun yapımıyla ilgili bir çok püf noktası, yapım video ve fotoğrafları türkçe olarak yayınlamış. Eğer ilgileniyorsanız çok işe yarar bilgiler bulabileceğiniz bir site. Ben hazır bazla sabun yapmayı bu siteyi araştırarak öğrendim. İlk sabunumu daha bir hafta önce yaptım. Düşünün acemilikte böyle şeyler yapılabiliniyorsa gelişince neler çıkar ortaya.
İnternetten araştırınca bir çok sabun yapım malzemesi satan site çıkıyo. Onların içinden fiyat kıyaslaması yaparak tercihinizi yaparsınız.
çok güzel gerçekten bi sorum olacak boncuk kostik olandan mı almamız lazım ?
Güllü sabun yapılabilir mi acaba?
bayıldım bayıldım tam bana göre bu konu
sizi tebrik ederim harika sabunlar
benim gibi sabun manyağı biri için süper şeyler yapıyorsunuz
bulaşık makinası deterjanını mutlaka deneyeceğim
hala onu mu kullanıyorsunuz
Teşekkürler tatlım. Sabun yapımı benim için ciddi bir hobiye dönüştü. Eşe dosta yaptıklarımdan hediye ediyorum. Hatta tedavi için gittiğim Adana'daki akrabalara ve doktoruma da götürdüm. Çok memnun kaldılar. Aslında daha çok şaşırdılar demek lazım. Bunların görsel açıdan evde üretilebilmiş olmasına çok şaşırıyorlar. Bi de kokuları var tabi. Kullanınca da cilt üzerinde bıraktıkları etki ise tam anlamıyla 12 den vuruyo. Yakında yeni denemelerim olucak. Sağlık sorunlarım var, toparlayayım başlayacağım. Gerçi toparlayamasamda başlayacak gibiyim. Çok sıkıldım yatmaktan....
Bulaşık makinesi deterjanını gerçekten yapın. Halaa o gün yaptığım deterjanı kullanıyorum. Malum Trabzon'da yaşıyoruz. Nem felaket. Nemden etkilenip temizleme gücünü kaybedermi diye düşünüyodum. Hiç bir şey olmadı. Kapalı bi saklama kabında muhafaza ediyorum. Hala mis gibi portakal kokuyo. Memnun kalacağından eminim.
çok güzel sabunlarını satıyormusun
satarsan almak isterim.
bulaşık makinası deterjanının malzemelerini nereden temin ettiniz bende yapmayı düşünüyorum
Elinize sağlık, saç boyası olarak kara havuç kullanmak güzel fikir. Merak ediyorum da acaba içinde kına olmasa nasıl olurdu? Hamile olduğum için normalde yaktığım kınayı bile kullanmıyorum aylardır. Beyazlarım gözükse de kına kana karışıyor diye beyazlarla gezmeyi tercih ediyorum. Kınasız denerseniz bizlere de haber verin :)
Ben de doğal sabun yapmak istiyorum. Hazır bazların içindeki miktarlara güvenmediğimden soğuk pres yapacağım. Beni düşündüren kısım ise kostik :/ Kostiğin zararlı etkilerini duymayan yoktur. Benim d eellerimde hemen çatlaklar oluşur yanlış sabun kullandığımda. Kostik de aşındırıcı bir madde sonuçta. Kostiksiz kül suyu ile yapılamaz mı acaba, yapanlar gerçekten dediğiniz gibi, vermiyorlar tariflerini, yapan birini bulursam soruyorum. Zaten çok nadirler. Kostik miktarını da iyi ayarlamak lazım. Malzemeye göre değişiyor değil mi?
Bir sorum da siz nasıl bir kapta kaynatıyorsunuz yağ karışımını? En son kostik dökerken metal değmemesi gerekiyor sanırım, bu şaamada bir cam içine falan mı alıyorsunuz?
Bulaşık makinasına ben de limon tuzu, karbonat ve sirke koyuyorum. Daha yeni başladım. Bakalım güzel gidecek mi... Boraks zararlı diye koymadım. Allerjik etkiye sebep oluyor diye biliyorum.
sanırım boyaları tatlı dılımlerden aldınız pembe olan neon pembe mı. bır de bunlarda bazını kendınız mı hazırladınız yoksa sıteden hazır baz mı aldınız. aldığınız bır bazdan ne kadar sabun çıkıyor. son olarak da kendımız sabun bazı yapmak ıcın ne yapmamız gerekiyor bılıyor musunuz?
Evet tatlım, boyaları tatlı dilimlerden aldım. Pembe olan sıvı fuşya... şeffaf bazlarda sıvı boyalar çok hoş olabiliyo. Bu sabunlarda hazır baz kullandım. 1 kg bazdan yine o civarda sabun çıkıyo. Tabi buharlaşması vs. ile biraz kayıp olabiliyo ama ciddi bi fire değil.
Kendimiz sabun bazı yapamayız. doğal yağlarla -zeytin yağı, hint yağı- shea yağı- palm yağı gibi- soğuk press sabun yapabiliriz. bu konuda detaylı bilgiyi ilk sayfalarda ayrıntılı şekilde verdim. ben soğuk press sabunlar da yapıyorum. en son yaptıklarımdan burada da yayınladığım katranlı sabunu kullanmaya başladık. şahane bi sabun oldu. daha önceki yapmış olduğum lavantalı, sabunlar, güllü sabunlar da öyle. geçenlerde kakaolu ve yulaflı sabun yaptım... henüz olgunlaşmayı bekliyolar. ama tecrübe kazandıkça daha hamken kalitesinin iyi olup olmadığını anlıyo insan. ben soğuk press çalışmalarımın çoğunda süt te kullanıyorum. süt kullanmak riskli, sabunu kesebilir. ama çok şükür ayarını anladım ve başıma kötü bi süpriz hiç gelmedi. yanlız sabunun yumuşaklığına büyük katkısı oluyo. yaptığım soğuk press sabunlar aktarlarda satılan doğal sabunlar gibi az köpüren, cildi geren yada yakan etkileri olmuyo... ben 1. kalite yağ kullanıyorum. çünkü burda amaç sadece sabun yapmak değil, şifalı özelliğinden de yararlanmak. aktarlardaki sabunların çoğu hemen olgunlaşması ve çabuk katılaşması için kostik oranı yüksek oluyo. dolayısıyla aslında şifa bulalım derken küçük dozlarda zehir almış oluyoruz vücudumuza. kostiğin oranı aştığında kimyasal yapısı değişmiyo, yakıcı özelliğini koruyo. ama oranı doğru tutturursan gliserine dönüşüp sabunu kaliteli hale getiriyo. evde sağuk press sabun yapmayı düşünürsen mutlaka hassas terazin olmalı. terazi olmadan bu tür sabunları yapman imkansız diyebilirim. asla kostiği doğru oranda veremezsin... bu arada ben hazır bazlarda kostik yoktur. eser miktarda titanyum dioksit vardır. o da bazın renginin beyaz olmasını sağlamak içindir. titanyum dioksit olmayan baz bulabilirsen tamamen doğal demektir. ama rengi hoş olmaz. titanyum dioksit te hemen hemen bütün gıdalarda renklendirici olarak yaygın şekilde kullanılır. bana kalsa bazlara o da konmasa iyi olur ama, butik sabunculukta ilk önce göze, sonra cilde hitap etmesi, soğuk ya da sıcak üretim sabunlarda ise önce cilde, sonra göze hitap etmesi beklenir...
ay gaza geldim ne kadar çok yazdım. yine de sormak istediğin bişeyler olursa çekinme sor. ben o söylediğin siteden bir çok malzeme alıyorum. çok ta memnun kaldım. keşke daha ucuza bulabilme imkanı olsa. aslında nette bir çok muhadil ürün var. ama bi hesap yapınca üç aşaaa beş yukarı aynı rakamlara geliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?