Sabun yapmaya başladım başlayalı azıcık bişey öğrendiysem, bu sabun şahane oldu. Kalıptan çıkarıp kesimini yaptım ve söz verdiğim gibi resimledim. Kokusu çam ağaçlarının kokusuna benziyor. Kalıptan çıkardıktan sonra kenar kontürlerini elimle sıvazlayıp düzeltirken, elime bulaşan kısmıyla köpürme denemesi yaptım. Kesinlikle köpürme performansı da çok iyi. Genelde doğal sabunlarda köpük performansı kötü olur. Bunun nedeni en kötü yağlarla daha doğrusu yağların geri kalan posalarıyla yapılıyo olması. Kendiniz yaparsanız sonucun aktarlardan aldığınız sabunlardan çok farklı olduğunu göreceksiniz.
IMAG0376.jpg (27.1 KB (Kilobyte))
Kalıbımıza yağlı kağıt serdiğimiz için kalıptan çıkarırken hiç zorlanmadım. Üzerinde terleme olduğu için peçete üstüne çıkardım. Sonrasında yağlı kağıtları sabundan ayırdım.
IMAG0377.jpg (23.6 KB (Kilobyte))
Kağıtlarını ayırdığım sabunu düzgünce bıçakla kestim. Bıçakla kestikten sonra hala taş gibi sabun olmadığı için elimle kenarlarını düzelttim.
IMAG0380.jpg (28.0 KB (Kilobyte))
Artık sabunlarımız son şeklini aldı. Oldukça koyu bir kahverengi... Çok yoğun çam kokusu var.
IMAG0378.jpg (28.7 KB (Kilobyte))
Sabunlarımızı tekrar peçete üstüne alıp, bi dolap üstüne olgunlaşmaya bırakıyoruz. 2 hafta sonra sabunumuzu kullanmaya başlayacağız. Aslında bu sabunu eşim için yaptım. En az 10 yıldır seboreik egzaması var ve hiç bir şeyden fayda bulamadı. Kendi yaptığım kremle yatışmaya başladı. Bakalım sabun işe yarayacakmı.
IMAG0376.jpg (27.1 KB (Kilobyte))
Kalıbımıza yağlı kağıt serdiğimiz için kalıptan çıkarırken hiç zorlanmadım. Üzerinde terleme olduğu için peçete üstüne çıkardım. Sonrasında yağlı kağıtları sabundan ayırdım.
IMAG0377.jpg (23.6 KB (Kilobyte))
Kağıtlarını ayırdığım sabunu düzgünce bıçakla kestim. Bıçakla kestikten sonra hala taş gibi sabun olmadığı için elimle kenarlarını düzelttim.
IMAG0380.jpg (28.0 KB (Kilobyte))
Artık sabunlarımız son şeklini aldı. Oldukça koyu bir kahverengi... Çok yoğun çam kokusu var.
IMAG0378.jpg (28.7 KB (Kilobyte))
Sabunlarımızı tekrar peçete üstüne alıp, bi dolap üstüne olgunlaşmaya bırakıyoruz. 2 hafta sonra sabunumuzu kullanmaya başlayacağız. Aslında bu sabunu eşim için yaptım. En az 10 yıldır seboreik egzaması var ve hiç bir şeyden fayda bulamadı. Kendi yaptığım kremle yatışmaya başladı. Bakalım sabun işe yarayacakmı.