• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal İlaç - Sarımsak!

SHADOWGIRL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
928
24
118
Yumurtalık iltihabı, sadece cinsel hayatı değil, sağlığı da tehdit ediyor. Bu tür enfeksiyonlarda, antibiyotik özellikleriyle mikropların en büyük düşmanı olan sarmısağa güvenin!
Araştırmalara göre, yumurtalık iltihabı jinekolojik vizitelerin neredeyse yarısını oluşturuyor. Bu iltihabının çeşitli nedenleri var. En yaygın olanı ise mantar enfeksiyonları. Yakın zamana kadar, yumurtalık iltihabının en yaygın tedavi yöntemi reçeteli anti fungal (mantari) ilaçlardı. Son birkaç yıl içinde, bu ilaçlar yerini reçetesiz satılan ilaçlara bıraktı ve kadınlara mantar enfeksiyonu olduğundan emin oldukları sürece, kendi kendilerini tedavi edebilme imkanı sunuldu. Fakat, neyle karşı karşıya olduğunuzu tam olarak bilmiyorsanız, yumurtalık iltihabını kendi kendinize tedavi etmeye çalışmamalısınız.

Sarımsak ile iltihap ve mantar tedavisi
Dr. James Duke, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘Yeşil Eczane’ adlı kitabında, sarmısağın iltihap karşıtı özelliğini şöyle anlatıyor: “Maine’in ormanlık tepelerinde saygı duyduğum ve hayran olduğum bir herbalist yaşıyor. Avena Botaniğin kurucusu ve ‘The Roots of Healing’ adlı kitabın yazarı Deb Soule. Yıllar boyu birçok kadın, Soule’a vajinal mantar enfeksiyonlarını nasıl tedavi edebileceklerini sordu. Soule de her seferinde onlara, şunu tavsiye etti: ‘Sarmısağın üzerinde herhangi bir çiziğe neden olmamak için bir diş sarmısağı dikkatlice soyun. Temiz bir iplik iliştirilmiş, temiz bir gazlı beze sarın. Böylece tampon benzeri küçük bir bohça elde edeceksiniz. Bu bohçayı altı gece boyunca kullanın.’ Bu yöntem, birçok vakada enfeksiyonu tedavi etmişti. Sarmısağın iltihap karşıtı güçlü özelliklerini bildiğim için buna hiç şaşırmadım.”

Yumurtalık iltihabına karşı Sarımsak (Allium sativum)
Bir çay kaşığı taze sarmısak suyunu, birkaç yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. İster tampona emdirip kullanın, ister semptomlar devam ettiği sürece karışımla iltihaplı bölgeyi günde iki kez yıkayın. Bu yöntem son derece etkili olacaktır. Ezilmiş taze sarmısak suyunun ve kurutulmuş sarımsağın olağanüstü anti-fungal (mantari) özellikleri vardır. Vajinal mantar enfeksiyonlarına neden olan mikrobun baş düşmanı olan ‘allicini’ sarmısağın içeriğindeki bileşiklerin en önemlisi olarak tanımlıyor.

.

artık mantar,iltihap canımızdan bezdirdi ilaçlar geçici tedavi ediyor beni.o kadar değişik tarifler varki şaşırmış durumdayız.
bu konu hakkında görüşleriniz nedir arkadaşlar paylaşalım
.

valla canım birçok antibiyotikten sarımsak daha etkili ve doğal. ayrıca mantar için sadece yoğurt kullanmıştım geçiriyor. ama aklımda buda bulunsun sarımsaklı yoğurt sadece mantıda kullanılmıyormuş demekki :1: paylaşımın için teşekkürler. ben neler neler denedim en sonunda şükür geçtide tekrar ederse bunu deniyicem :)

canım nasıl kurtuldun banada yardım edermisin.ilaçlar geçici tedavi ediyor.
yorum yaptığın için bende teşekkür ederim canım.

ay canım nasıl anlatsam bir hafta düzenli civanperçemi içtim ama işe yaramadı. daha sonra sirkeli suyla yıkadım yine etki etmedi. yoğurt sürdüm o baya geçirdi. kaşıntıyı akıntıyı azalttı. ama bir antibiyotik içeyim tekrar nüksediyor. en son yine doktora gittim herzamanki ilaçları veriyorlar ama bu sefer ayrıyetten biokadin diye bi fitil verdi o geçirdi. temizleyici birşey batikon gibi tendirdiyot gibi. ondan sonra kalmadı bidaha :) canım ayrıyetten sürekli suyla yıkama.sabun sürme naylon iç çamaşırı giyme.ayaklarınıda üşütme bunlar çok önemli

Back