Doğal diş macunu: Çay

BenCano

~HürGeneral~
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2006
2.221
13
Çayda bulunan florür, diş minesini kuvvetlendiriyor. Uzmanlar, çayın, bazı kanser türlerinden kolesterole kadar birçok hastalığı iyileştirici özelliği olduğunu belirtiyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Tosun; çayın, bazı kanser türlerinden kolesterole kadar birçok hastalığı iyileştirici özelliği olduğunu belirtiyor. Çayın bilinen faydalarının dışında diş sağlığı için de yararlı olduğunu belirten Tosun, "Çay doğal olarak florür içerdiği için diş minesini kuvvetlendirir. İçeriğindeki florür sayesinde çay ayrıca ağızdaki bakterileri kontrol altında tutar. Böylece diş yüzeyinde plak oluşumunun azalmasına da yardımcı olur" diyor.

evet ya bende dıslerı sararttıgını ve demlıcayın kansızlık yaptıgını bılıyordum dogrusu sasırdım ama neden olmasın olabılır tabi

evet ya bende dıslerı sararttıgını ve demlıcayın kansızlık yaptıgını bılıyordum dogrusu sasırdım ama neden olmasın olabılır tabi

Bende diyorum o kadar çay içmeme rağmen dişlerim yinede beyaz demek ondanmış :içelim:

kahve dişleri çok sarartıyor kızlar ama çayın diş üzerindeki etkisini bilmiyordum bilgilendirdiğin için teşekkürler canım.

çayla ilgili bildiğim tek şey: menapoz dönemini rahat geçirirmiş çay içen bayanlar...

Son zamanlarda çay sağlık konusunda tavan yaptı.Ne güzel tam bir çay tiryakisiyim.

X