• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğa Koleji-Ne Olacak Çocukların Hali?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bir arkadaşımda doğa kolejinde calisiyor. Eylul ayından itibaren sadece bir maaşını alabilmiş. Ben de ilk duyduğumda çok sasirmistim. Doğa koleji de bu duruma geldiyse diğerlerinin işi zor diye. Allah önce o öğretmenlerin sonra da öğrencilerimizin yardımcısı olsun.

Peki bu şubeler asıl kaynak kuruyunca ayakta durabilecek mi?

Asıl şubeler ayakta durabiliyor , çünkü atıyorum 1000 öğrencisi varsa ona göre geliri var giderlerini de ayarlıyorlar . Asıl sorun merkeze bağlı olanlarda .

Araştırmamışsın diye peşin hüküm veren arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler sorunun daha önceden de var olduğunu da yazmışsınız benim bundan haberim yoktu çevrede araştırdığım ve ilkokul öğretmenlerine sorduğum kadarı ile iyi de bir okuldu kim maaşını almış almamış mı vs diye araştırmak aklıma gelmedi eğitimi nasıldır genel olarak veliler ve öğrenciler mutlu mu okulda neler eksik , faaliyetleri nasıl okulun imkanları nasıl yemekleri nasıl diye kendimce araştırma yaptım ve eşimle ortak kararımızdı bu okula vermek . Başka bir okula hatta daha uygun fiyata yazdırabiliyorduk oğlumu ama orası butik okuldu işleyişte sorunlar çıkabileceğini düşünecekten vazgeçtik. Oğlumun okulundaki birkaç öğretmenin çocukları da doğa kolejine aynı kampüse gidiyorlardı kampüsten kampüse bile fark ediyor kesinlikle.olumlu şeyler duydum ve yazdırdım . Sorun olsa bile bu kadar uzamaması çözülmesi gerekiyor kesinlikle bize yansımaması gerekiyordu

Çocuğunuz konusunda elbette endişelenmekte haklısınız. Benim de bir arkadaşım istanbulda doğa kolejinde çalışıyor ve sadece bir maaş yattı diğer maaşlarını alamadı. Doğa kolejinde geçen seneden beri çalışan öğretmenlerin ise kayıpları daha çok çünkü geçen seneden de içeride kalan maaşları var. Şimdi bunu siz yeni öğreniyorsunuz bilsek vermezdik diyorsunuz. Demekki öğretmenler bu zamana kadar dişlerini sıkmış, çalışmış; velilere, öğrencilere hissettirmemiş. Bu insanlar da ev geçindiriyor, küçük çocukları, bebekleri olanlar var. Bir kısmının eşi çalışmıyordur. Tek maaşla ev geçindirmeye çocuk okutmaya çalışan bu öğretmenler ne yapsın? Benim doğada çalışan öğretmen arkadaşım erkek. Bu yaz evlenmeyi düşünüyordu 5 senelik bir ilişkisi var nişanlı ve ailesinin durumu iyi değil mesela. Evliliğin maddi anlamındaki yükü onun omuzlarındaydi fakat maaş alamıyor. Maaş alamadığı için arabasını satan öğretmen arkadaşı var. Bu öğretmenler dersi bırakıp eylem yaptı ve sesleri bu sayede duyuldu. Sosyal medyada daha ciddi bir şekilde yer buldu. Hiçbir öğretmen öğrencisini mağdur etmek istemez. Sizin burda veli olarak yapacağınız şey öğretmenleri desteklemektir. Mutlu öğretmen mutlu öğrenci demektir.

Çocuğunuz konusunda elbette endişelenmekte haklısınız. Benim de bir arkadaşım istanbulda doğa kolejinde çalışıyor ve sadece bir maaş yattı diğer maaşlarını alamadı. Doğa kolejinde geçen seneden beri çalışan öğretmenlerin ise kayıpları daha çok çünkü geçen seneden de içeride kalan maaşları var. Şimdi bunu siz yeni öğreniyorsunuz bilsek vermezdik diyorsunuz. Demekki öğretmenler bu zamana kadar dişlerini sıkmış, çalışmış; velilere, öğrencilere hissettirmemiş. Bu insanlar da ev geçindiriyor, küçük çocukları, bebekleri olanlar var. Bir kısmının eşi çalışmıyordur. Tek maaşla ev geçindirmeye çocuk okutmaya çalışan bu öğretmenler ne yapsın? Benim doğada çalışan öğretmen arkadaşım erkek. Bu yaz evlenmeyi düşünüyordu 5 senelik bir ilişkisi var nişanlı ve ailesinin durumu iyi değil mesela. Evliliğin maddi anlamındaki yükü onun omuzlarındaydi fakat maaş alamıyor. Maaş alamadığı için arabasını satan öğretmen arkadaşı var. Bu öğretmenler dersi bırakıp eylem yaptı ve sesleri bu sayede duyuldu. Sosyal medyada daha ciddi bir şekilde yer buldu. Hiçbir öğretmen öğrencisini mağdur etmek istemez. Sizin burda veli olarak yapacağınız şey öğretmenleri desteklemektir. Mutlu öğretmen mutlu öğrenci demektir.

Doğa koleji nin bu durumda olduğu belliydi maalesef. Benim oğlum da burslu kazandı fakat internetten halini okuyunca yazdırmadık, tabi onlar çok güzel tanıtımlar filan yaptılar, okulu gezdirdiler, övdüler ama direk öğretmenle empati yaptım, maaşını alamayan öğretmen derste de verimli olamaz diye düşündüm.

şu anda yapabileceğiniz eğer oğlunuz diğer butik okulu da burslu kazandıysa, O okulla tekrar görüşebilirsiniz. Belki yine alma ihtimalleri olabilir.

bir de şu var, evet okul çok önemli ama anne baba olarak çocuğum eğitimiyle birebir ilgilenirseniz,çocuk devlette de başarıyor gayet. Ki maşallah Zeki bir çocuk belli ki.

+1000 👏🏻👏🏻👏🏻

Duyumlarıma göre doğa koleji başka bir alana yatırım yapıyormuş elindeki bütçeyle yani aslında batmış falan değil.benim yakın bi arkadaşım bizzat bilgi sahibiydi ordan biliyorum.tabi ben sadece duymuştum yine iyice araştırmak lazım.

O zaman herhangi bir sıkıntı yoktu. Yani yada böyle birşey olacağını düşünmemiştik . Olayları bile daha yeni öğrendik . Öğretmenlerin maaş alamadığı vs bilgisi yoktu takdir edersiniz ki.
Doğa da bu sıkıntı çoktandır vardı maalesef.Benim arkadaşım 3-4 ay önce işi bıraktı.Avukat’a verdi şimdi beklemede.İnşallah alır içirde kalan parasını.

Kızlar merhaba.Haberlerde duymuşsunuzdur sanırım doğa kolejiyle alakalı büyük sıkıntılar var. Okul satışa çıktı dendi 3-4 aydır öğretmenlerin maaşları ödenmiyormuş. Geçen gün elektrikler kesildi ve çocuklara kahvaltı veremediler. Öğle yemeğini de yakındaki başka şubeden temin ettiler . Veliler bastırınca aynı gün elektrik parası ödendi ve normale döndü. Ama öğretmenlerin maaşı hala daha ödenmemiş. Haklı olarak artık hizmet vermek istemiyorlar . Bugün bir öğretmenin ağlamasına şahit oldum içim eridi. Derslere girmemek suç oluşturduğu için derse giriyorlar ama ders işlenmiyor. Bu hafta böyle geçti. Şimdi de çocukları okula göndermeyin protesto edicez dediler . Davalarında haklı da olsalar çocukların eğitim hakkı engellenmemeli. Kaldı ki biz okutmak için para veriyoruz bu işleyişlerden haberimiz bile olmaması gerekiyor çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Bilmeyenler için okul parası peşin olarak yada kredi kartıyla yada bankadan kredi çekerek ödeniyor. Okullar açılalı zaten 3-4 ay oldu paraları almışlar ama ne öğretmenlerin maaşını vermişler ne de elektriği filan Ödemişler. Nereye gitti bu paralar ? Neden bu mağduriyet yaşanıyor? Çocuğum burslu kazandı bir kısım para ödedik Allah yularda onu da zar zor ödedik bunları görmek için miydi? Hiperaktif bir oğlum var az mevcutla daha iyi idare edilebilir diye koleje göndermeyi tercih etmiştik . Gelen haberler hiç de iç açıcı değil bu durum ne zamana kadar devam edecek hiç bilmiyorum . Satış için 2 bankayla görüşülmüş bir banka tamam demiş ama şimdi twitterdan takip ettiğim diğer banka onaylamamış . En azından satış olsaydı bu mağduriyet giderilirdi diye düşünüyorum . Kafam durdu inanın akıl akıldan üstündür yorumlarınızı bekliyorum . Cimer gibi mercilere şikayet ediyoruz cumhurbaşkanlığının da haberi varmış ama bir gelişme yaşanmadı maalesef . Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

Doğa Koleji’nin bu durumu geçen eğitim-öğretim döneminden beri var. Özel sektörde öğretmen olupta duymayan yoktur.

Herkese merhabalar yaşamkent doğa koleji ilköğretim hakkında bilgi almak istiyorum çocuğunu gönderen var mı nasıl bir okul çevrenden hiç iyi bir yorum almadım içime sinmeyen nedir cevaplamak istermisiniz
Doga koleji ogretmen maaslarini yarim yatirmaya basladi. Ve gectigimiz donemden bu yana da maaslarda aksama var. Ne cocugunuz icin ne de calismak icin dusunebileceginiz bir okul olmamali. Cok net!
Simdi ogretmenler sitesinde okudum.
Doga koleji bayrampasa 2 kampusu ogretmenleri derse girmiyormus. Cunku uzun suredir maas odemeleri aksiyormus.
Koleji Turkiyedeki bircok kurumunda durum bu sekilde yaziyor.
Bunlar kk da doğa koleji hakkında 2019 Mart döneminde dönen sohbetlerden sadece birkaçı ..

İşte bu tarz sıkıntılar yaşamamak için illa kolej diyorsanız köklü kolejleri tercih etmelisiniz. Ted gibi..

Olanları duydum ve üzüldüm ama mantar gibi kolej türediği için her yerden bi yandan da kızıyorum. Geçen yıl bir tanıdığın çocuğu amerikan kültür mü yoksa amerikan kolejine mi ne gidiyordu. Rutin okula giderken çocuklar ertesi gün gittiklerinde okul kapalı ve kimseler yokmuş.

O yüzden oğlumu devlet okuluna yolluyorum. O ışık varsa zaten her türlü oluyorlar.

Son düzenleme:
Bu işe cumhurbaşkanından ziyade milli eğitim bakanının özel olarak ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı bunada el atarsa ziya beyin o makamda ne işi var..
çok zor bir durum allah yardımcısı oldun tüm çocukların. Bence böyle durumlarda mebden izin alınarak açıldığı için meb güvence vermeli okullara. En azından dönem sonuna kadar öğretmenlere asgari ücret ve okulun temel ihtiyaclarını bakanlık bütçesinden harcamalılar. Sonrasında hemen okulu kapatıp çocukları devlet okuluna kaydını almalılar.
Iyide devlet kendi okulunu açmış zaten neden şahsa ait bir okulun harcamalarını ustlensin ki. Özel sektörde hicbir şeyin garantisi olamaz bunu bilerek yazdirmalari lazım çocukları okula.

Iyide devlet kendi okulunu açmış zaten neden şahsa ait bir okulun harcamalarını ustlensin ki. Özel sektörde hicbir şeyin garantisi olamaz bunu bilerek yazdirmalari lazım çocukları okula.
devlet kendi okullarına ödenek çıkaramıyor yahu, veliler çocuklar için ellerini cebine atıyor yine. Yani bu insanlar bir alem özel okula ödenek istiyorlar bir de :D

devlet kendi okullarına ödenek çıkaramıyor yahu, veliler çocuklar için ellerini cebine atıyor yine. Yani bu insanlar bir alem özel okula ödenek istiyorlar bir de :KK70:
Çok mantıksız geldi yani banada devlet hicbir özel şahsın borcunu üstlenmez ustlenecekse oda devlet kurumu olur zaten

Franchise şubelerde sorun yok.
Doğa kolejinin esas kendi şubelerinde sıkıntı var.
Franchiseler gayet iyi durumdaymış yani.
Sorun olup olmaması mesele değil, anlayış mesele.
'Para var' diye eğitim sektörüne girişin en güzel yoludur doğa koleji.
Kimse kaliteyi düşünmez.
Öğretmenin hic yerine koydukları emeğini, 3 kuruşa calistigini düşünmez.
En ucuza en çok öğrenci nasıl elimde tutarım gayesi ile yoluna devam eder.
Ama Franchise olmasaydı,
Bu adamlar bu koleji açarken isim yapmak derdine düşecekti
Kaliteyi düşünmek zorunda kalacaktı.
Isim arkasına saklanmayacak, kendisi değer oluşturacaktı.
Her neyse, konu sahibi için talihsiz, ama topu batsa tek uzuntum çalışanların mağduriyeti olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back