• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğa Koleji-Ne Olacak Çocukların Hali?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Kızlar merhaba.Haberlerde duymuşsunuzdur sanırım doğa kolejiyle alakalı büyük sıkıntılar var. Okul satışa çıktı dendi 3-4 aydır öğretmenlerin maaşları ödenmiyormuş. Geçen gün elektrikler kesildi ve çocuklara kahvaltı veremediler. Öğle yemeğini de yakındaki başka şubeden temin ettiler . Veliler bastırınca aynı gün elektrik parası ödendi ve normale döndü. Ama öğretmenlerin maaşı hala daha ödenmemiş. Haklı olarak artık hizmet vermek istemiyorlar . Bugün bir öğretmenin ağlamasına şahit oldum içim eridi. Derslere girmemek suç oluşturduğu için derse giriyorlar ama ders işlenmiyor. Bu hafta böyle geçti. Şimdi de çocukları okula göndermeyin protesto edicez dediler . Davalarında haklı da olsalar çocukların eğitim hakkı engellenmemeli. Kaldı ki biz okutmak için para veriyoruz bu işleyişlerden haberimiz bile olmaması gerekiyor çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Bilmeyenler için okul parası peşin olarak yada kredi kartıyla yada bankadan kredi çekerek ödeniyor. Okullar açılalı zaten 3-4 ay oldu paraları almışlar ama ne öğretmenlerin maaşını vermişler ne de elektriği filan Ödemişler. Nereye gitti bu paralar ? Neden bu mağduriyet yaşanıyor? Çocuğum burslu kazandı bir kısım para ödedik Allah yularda onu da zar zor ödedik bunları görmek için miydi? Hiperaktif bir oğlum var az mevcutla daha iyi idare edilebilir diye koleje göndermeyi tercih etmiştik . Gelen haberler hiç de iç açıcı değil bu durum ne zamana kadar devam edecek hiç bilmiyorum . Satış için 2 bankayla görüşülmüş bir banka tamam demiş ama şimdi twitterdan takip ettiğim diğer banka onaylamamış . En azından satış olsaydı bu mağduriyet giderilirdi diye düşünüyorum . Kafam durdu inanın akıl akıldan üstündür yorumlarınızı bekliyorum . Cimer gibi mercilere şikayet ediyoruz cumhurbaşkanlığının da haberi varmış ama bir gelişme yaşanmadı maalesef . Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

Kızlar merhaba.Haberlerde duymuşsunuzdur sanırım doğa kolejiyle alakalı büyük sıkıntılar var. Okul satışa çıktı dendi 3-4 aydır öğretmenlerin maaşları ödenmiyormuş. Geçen gün elektrikler kesildi ve çocuklara kahvaltı veremediler. Öğle yemeğini de yakındaki başka şubeden temin ettiler . Veliler bastırınca aynı gün elektrik parası ödendi ve normale döndü. Ama öğretmenlerin maaşı hala daha ödenmemiş. Haklı olarak artık hizmet vermek istemiyorlar . Bugün bir öğretmenin ağlamasına şahit oldum içim eridi. Derslere girmemek suç oluşturduğu için derse giriyorlar ama ders işlenmiyor. Bu hafta böyle geçti. Şimdi de çocukları okula göndermeyin protesto edicez dediler . Davalarında haklı da olsalar çocukların eğitim hakkı engellenmemeli. Kaldı ki biz okutmak için para veriyoruz bu işleyişlerden haberimiz bile olmaması gerekiyor çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Bilmeyenler için okul parası peşin olarak yada kredi kartıyla yada bankadan kredi çekerek ödeniyor. Okullar açılalı zaten 3-4 ay oldu paraları almışlar ama ne öğretmenlerin maaşını vermişler ne de elektriği filan Ödemişler. Nereye gitti bu paralar ? Neden bu mağduriyet yaşanıyor? Çocuğum burslu kazandı bir kısım para ödedik Allah yularda onu da zar zor ödedik bunları görmek için miydi? Hiperaktif bir oğlum var az mevcutla daha iyi idare edilebilir diye koleje göndermeyi tercih etmiştik . Gelen haberler hiç de iç açıcı değil bu durum ne zamana kadar devam edecek hiç bilmiyorum . Satış için 2 bankayla görüşülmüş bir banka tamam demiş ama şimdi twitterdan takip ettiğim diğer banka onaylamamış . En azından satış olsaydı bu mağduriyet giderilirdi diye düşünüyorum . Kafam durdu inanın akıl akıldan üstündür yorumlarınızı bekliyorum . Cimer gibi mercilere şikayet ediyoruz cumhurbaşkanlığının da haberi varmış ama bir gelişme yaşanmadı maalesef . Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Bu işe cumhurbaşkanından ziyade milli eğitim bakanının özel olarak ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı bunada el atarsa ziya beyin o makamda ne işi var..
çok zor bir durum allah yardımcısı oldun tüm çocukların. Bence böyle durumlarda mebden izin alınarak açıldığı için meb güvence vermeli okullara. En azından dönem sonuna kadar öğretmenlere asgari ücret ve okulun temel ihtiyaclarını bakanlık bütçesinden harcamalılar. Sonrasında hemen okulu kapatıp çocukları devlet okuluna kaydını almalılar.

Hangi şube acaba benim yasadigim ildeki Doğa da her sey yolunda.Her Doğa bu durumda değil demek ki acaba niye

Şube söylemeyeyim ifşa olmayayım şimdi ama bazı doğalar frencasing (yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın) olduğu için sorun yaşamıyorlarmış . Bizimkiler İstanbul’a bağlıymış maalesef . Frencasing olan okullar kendi bütçeleriyle kendileri idare ediyorlar. Keşke bizimkisi de öyle olsaydı bayağı büyük bir kampüs çünkü.

Keşke araştırıp çocuğu öyle yazdirsaydiniz.

O zaman herhangi bir sıkıntı yoktu. Yani yada böyle birşey olacağını düşünmemiştik . Olayları bile daha yeni öğrendik . Öğretmenlerin maaş alamadığı vs bilgisi yoktu takdir edersiniz ki.

O zaman herhangi bir sıkıntı yoktu. Yani yada böyle birşey olacağını düşünmemiştik . Olayları bile daha yeni öğrendik . Öğretmenlerin maaş alamadığı vs bilgisi yoktu takdir edersiniz ki.
Canım şurada her gün bin tane konu açıyoruz...o anlamda söyledim keşke arastirsaydiniz diye...bahsettiğiniz okulun İstanbul'daki şubelerinde de geçen yıl maaşlar yarım ve düzensiz ödendi.

Çok bıçaksırtı bir konu. Öğretmenler davalarında sonuna kadar haklılar ama diğer yandan çocukların suçu günahı ne? Bence kurum yetkililerini şikayet edebildiğiniz her yere şikayet edin. Muhtemelen öğretmenler de haklarını arar. Allah yardımcınız olsun.

Öğretmenler aylardır maaşlarını alamıyorlar ve takdir edersiniz ki yaşamlarına sürdürebilmeleri için para kazanmaları şart. Ayrıca maaş bir motivasyon kaynağıdır. Maaşını alamayan, geçim kaygısı olan bir öğretmenin dersini verimli ve etkili bir şekilde anlatması da mümkün değildir. Ulaşım, yemek vs masrafları içinde ekstra ücret ceplerinden çıkıyor ve resmen ekside çalışıyorlar. Bence öğretmenlerin yanında olup yönetime baskı yapmalısınız. Öğretmenlerin haketmiş oldukları maaşların ödenmesini aksi takdirde çocukları okuldan alacağınızı bildirmelisiniz. Öğretmenlerle iş birliği içerisinde olmanız gerekli diye düşünüyorum.Bir de şu açıdan bakacak olursak, çocuklar için bu bile bir eğitimdir. Çocuklarımız haksızlıklar karşısında susmamaları, haklarını aramaları gerektiğini, ailelerininde buna göz yummadığını bire bir yaşayarak öğrenmiş olurlar.

Yegenimin orta okulu okudugu kolej, liseye gecti baska bir okulu kazandi cok sukur..Okul oylesi borctaki yillik 6 bine tekrar cagirdilar tabiiki gitmedi bir iki senedir kulislerde batacagi soyleniyordu..

Ben Ankara’dayım.
Doğa kolejinde sıkıntılar olduğunu ve ilk olarak İstanbul’da patlak verdiğini yazdan beri biliyorum mesela.
Veli olarak markaya güvenince, araştırmaya gerek görmemişsiniz bence.

Şube söylemeyeyim ifşa olmayayım şimdi ama bazı doğalar frencasing (yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın) olduğu için sorun yaşamıyorlarmış . Bizimkiler İstanbul’a bağlıymış maalesef . Frencasing olan okullar kendi bütçeleriyle kendileri idare ediyorlar. Keşke bizimkisi de öyle olsaydı bayağı büyük bir kampüs çünkü.
O daha mantikliymis cunku burda cook ogrencileri var bütçeleri anormal fazla maaşlar da yüksek calisanlarin.Umarim cabuk hallolur sorununuz.

İyi de siz nasıl güvenip yadsırdınız anlamadım bu söylentiler çoktandır vardı ben de çok ikilemde kaldım sonra güvenmeyip yaZdırmadım

Alala nasi yoktu geçtiğimiz eğitim yılında başladı doğanın bu sıkıntıları meclis gündemine kadar taşındı hatta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back