Ben de 2 hafta önce Muhitdin Beye ameliyat oldum ve ıyı kı olmuşum diyorum.Bu kararı almamda forumlardaki araştırmalarımdan yola çıkarak kendisiyle görüşmemin ve akabinde Akay hastanesindeki tanıdıklarımın da kendisi hakkındaki yorumları etkili olduğundan ben de bundan sonra ameliyat olacaklara yardımcı olmak açısından buraya yazmaya karar verdim.
Bu konuda herkes hemfikirdir ki hangi doktora ameliyat olunacağına karar verilmesi, burun ameliyatı olmaktan da zor.Sonuç olumsuz olursa olacaklara katlanmaksa hepsinden beter.
Burun ameliyatı yıllardır olmak istediğim fakat çevremde gördüğüm ve duyduğum olumsuz ameliyatlar neticesinde ötelediğim, çekincelerimin olduğu bir ameliyattı.Burun bence yüzün süsü ve bir bayanı en çok güzel gösteren organ.Nefes alma gibi problemlerim yoktu fakat aynadaki görüntümden memnun değildim.Aylardır araştırma yapıyor fakat doktorlar hakkındaki yorumlardan ziyade(çünkü iyi reklam olduğu kadar karalayıcı kötü reklamlar da olduğunu düşünüyorum)ameliyat olanların fotoğraflarına baktıkça seçeneklerimi bir bir azaltmaya başladım.Burnum çok güzel oldu diyenlerin fotoğraflarına bakıyordum.Ya aşırı kalkık,ya burun delikleri
asimetrik, ya da çökük,ya da güzel ama benim tarzım değil.Drlarıyla gidip görüştüklerinde ise zaman içerisinde düzeleceğine dair bilgiler almışlar.Bence bir burun doğal olduğu kadar estetik bir görüntüsü olmalı.Dışardan bakıldığında ben estetikliyim diye bağırmamalı.Ankara'daki doktorların listesini çıkardım ve bir de bu şekilde bilgi edinmeye karar verdim.Muhitdin Eski ismini açıkçası yakın zamanda gördüm ve özgeçmişini inceledim.Benim için bir doktorun kendini sürekli yenilemesi ve bilgilerini taze tutması çok önemli.Siz de incelerseniz neden bahsettiğimi anlarsınız.Kendisi Gata'da profesör ve de sürekli olarak yurtdışında eğitimlere katılıyor.Oralardaki meslektaşlarıyla çalışmalar yapıyor.
En sonunda diğer doktorları eleyerek 2 doktora düşürdüm.İlk önce Muhitdin Eski ile sonra da diğer doktor ile görüştüm.Bana olabilecekleri benim anlayacağım şekilde ve benim sorularımdan hiç bıkmayarak açıkladı.
Kendisi o kadar mütevazi ve bilgili bir insan ki çok zor karar veren ve kılı kırk yaran bir insan olarak ben % 70 kendisine ameliyat olmaya karar verdim.Ama dediğim gibi diğer doktorla da görüşmek istedim.Hemen ani bir karar vermek istemedim.Diğer doktor tasarım yapan bir doktordu.Onun ismini piyasada çok duyuyordum ama bir o kadar da olumsuz ameliyatını duymuştum.Yine de yapılan yorumlara kulak asmayarak dru önyargısız bir şekilde dinledim.Muhitdin Eski ile görüşmem 30 dk kadar sürdü.Bu dr ise 10 dk içerisinde benimle konuştu çizim yaptı ve yolcu etti:)İki drun ameliyatı şekli de farklıydı.Muhitdin Eski ameliyatımı açık yöntemle yapacağını anlattı.Diğer dr ise kapalı yöntemle.Ben açık yöntemin başarısına benim burnumda daha çok inandım çünkü burnumda birden fazla sorun vardı.Eğrilik,kemer vs..Bu benim kişisel görüşüm.Bu konuda drlar bile bir karara varabilmiş değil.Birçok dr burun kemerini törpüleyip burun ucuna dokunmadan hastayı ameliyat edip bırakıyor.Doğal burun yapayım derken gayet kaba ve gelişigüzel yapılmış bir çok burun gördüm ben.Muhitdin Eski'nin beni vurucu kelimesi "ben titiz çalışıyorum" demesiydi.Ve bunu hastaneden yaptığım araştırma sonucunda da teyit ettim.Kararımı verdim ve Muhitdin Eski'de karar kıldım.Yapmış olduğu burunlara baktım.Kendisine tarzımı anlattım ve kendisi de beni çok iyi anlamış,dinliyormuş gibi yapıp kendi bildiğini okumamış.Yaptığı burunların hepsi farklı farklıydı.Yani aynı fabrikadan çıkmış gibi değillerdi.Ameliyat olacaklara en büyük tavsiyem drun yapmış olduğu burunlara bakmaları.
Cuma günü kendisi ile görüştüm ertesi hafta Cuma günü ameliyat oldum:)
Tetkiklerim yapıldıktan sonra değerlerimle ilgili aradı dr bey.Bana gerekli açıklamalarda bulundu.Cuma günü Öğlen 15:00'de yatış yaptım kendisi 16:00 gibi yanıma geldi.Burnumda siyah bir kalemle birtakım işaretlemeler yaptı,beni sakinleştirdi,güç ve moral verdi.Daha sonra anestezist dr geldi,O da alanında son derece uzman birisi.Bana bir takım sorular sordu ve dedi ki birazdan çok derin bir uykuya dalacaksınız.Ben de odada mı yoksa ameliyathanede mi bayılacağımı sordum.Nerde istersin dedi.Ben odada dedim.Bundan sonra kolumdan damar yolumdan bir iğne yapıldı.Gerisini hiç hatırlamıyorum.Böylesi benim için en güzeliydi çünkü ameliyat ortamını görmek istemiyordum.
Gözümü açtığımda eşim,dr bey ve anestezist vardı.Bana geçmiş olsun dediler.Ben ameliyat oldum mu ben şimdi,şaka yapıyorsunuz falan diyordum:)Hep korkunç ağrılı bir ameliyat düşündüğümden acı ile uyanacağımı düşünmüştüm.Ama kesinlikle olacaklar korkmasınlar.Dr bey,yarın sabah ziyaretime geleceğini ve tamponları çıkaracağını söyledi.Geceyi hafif bir rahatsızlık hissi ile geçirdim.Tamponların çıkmasında acı olmayacağını söylemiş olmasına rağmen drum ben acı eşiğim düşük olduğundan pek inandırıcı gelmemişti.Acılı değil ama gıcık bir his,korkulacak bir durum değilmiş yani.Tamponlar çıkarılınca rahatladım,nefes almak ne güzelmiş dedim.Ameliyat sürecinde en kritik günler ilk 3 gün,4.günden sonra hızla iyileşmeye başlıyorsunuz.2 haftada hiçbirşey kalmıyor sadece burun altındaki dikiş izi ve sabahları burun biraz şişiyor ama bunu siz bildiğiniz için anlıyorsunuz başkası farketmez bile.1 hafta sonra alçı çıkarılınca biraz garipsedim burnumu dr bey burnumun çok güzel olduğunu söylüyordu ama ben emin değildim.Bana göre ne iyi ne kötü normal bir burundu.Alçım çıktıktan sonra aynaya baktığımda ise alçıdan çıkan burundan çok daha güzel bir burnum olduğunu gördüm.Burun ucumu o kadar muntazam çalışmış ki Muhitdin hocam hem burun kanatları, hem delikler,hem kalkıklık,hem kavis tam istediğim gibiydi.O kadar mutlu oldum ki anlatamam.Şiş hali ile bile çok güzeldi.Sadece ben değil,eşim, ameliyat olmamı engellemeye çalışan annem bile çok sevdiler yeni burnumu:)Biraz uzun oldu ama benden sonra bir kişinin işine yarasa bile kardır.Bence samimiyetine inandığınız ve sevdiğiniz bir doktor da ameliyat olun.Ben inandım ve hislerim de yanılmadığımı gördüm.Belki de doğru zaman bu zamandı benim için,iyice araştırdığım için sonuç da güzel oldu.Allah kolaylıklar versin olacak olanlara...