2 ay sonra doğumum var.bizimkiler şimdiden konuşmaya başladı.aileler uzakta bana öyle mevlit için gelen giden olmaz, çünkü uzaktalar.ama ben de okutacağım tabiiki.çağıracağım 5-8 kişi.çünkü sadece arkadaşları çağırabileceğim.elden ele bebeğim dolaşmaz, çünkü gelenler tanıdık ve cahil değil.ben de 1 hafta lıkken falan okutucam çünkü annem ve kayınvalidem aynı anda gelicek, kayınvalidem gidicek,annem kalıcak.şeker dağıtıcam, pilav tavuk yaparım herhalde.ben çok şafşata şeyleri sevmiyorum, kimseyi de karıştırmam.kaynanamla annem yazın bizde de yapalım diyorlar.yaparmıyım bilemiyorum , çünkü akraba girince işin içine, elden ele dolaşma olursa ben gelemem öyle şeye.millet öper falan.alırım valla bebeğimi.daha minicik bebek olacak. şuana kadar yaparım diyordum aile içinde ama yapmayadabilrim.bir kere evde okunur tamam işte.
Arkadaslar cahilligime birakin ama duyuyorum ki yeni dogan bebislere mevlüt okutuyorlar niye?
Benim simdi bebisim dogdugu zaman ne zaman mevlüt yapacagim? Mevlütte ne verilir? Ben annemede sordum kizim size ben mevlüt okutmadim dedi, ama duyuyorum etrafdakilerden nette de cok okudum mevlüt okutturanlar var ama niye?
Lütfen yardim edin cahil kalmak istemiyorum, hazirliklari simdiden hazirlamak alinacak seyler varsa özel alirrim simdiden, lütfen yardime din bana
hepinize arkadaslar cok tesekkür ederim, inanin biz pek yapmiyoruz böyle seyleri almanyada yanliziz es dost akraba hep türkiyede ama arkadaslarimiz cevremiz var tabiki,
simdi bakalim esimlede konusacagim eger maddi durumumuz da el veriyor ise yapariz herhalde bende isterimki cocugumu hoca alsin kucagina okusun dualar ilahiler sölyesin, bende isterim ama hem bilgisizim adet nedir nasil yapilir, ben mesela hic mevlüt sekerlerinden burada görmedim, nasil yaparim onu mesela bilemiyorum
sankı bıraz polemık yaratma cabasındASINZ GIBI GELDI BANA..
arkadaşlar benim eşim ve ailesi bebeğe mevlit okutma taraftarı ben ise istemiyorum.. eşimle bu konuda uzlaşamıyoruz.. ne yapacağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?