Dn taklar sar altn olmalym ama beyaz altn daha ho?

oOopitipiti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
4.569
4
116
İzmir
henüz nişanlıyım kızlar, nişan setimi beyaz altın aldırmıştım ama sonra herkes neden beyaz aldırdın para etmez degeri az olur dedi. düğün takılarını 24 ayar aldırmalıymışım.. bilezikler zaten burma filan olur tahminimce ama gerdanlıgımın 24ayar sarı olması gerekirmiş.. sizce napsam?
bide su bilezik isteme işine hiç akıl erdiremedim kaç tane istiyosun diye sorarlarmış.. nasıl ben şu kadar istiyorum derki insan? =) kaç tanesi ve hangi kalınlıkta olanı normal bilmiyorum:uhm:
hiç ilgilenmezdim oyüzden bilmiyorum bu tür işleri ama başıma geldi sonunda! , kimseye soramıyorumda yanlış anlarlar diye(paragöz altın delisi vs=))
fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Son düzenleme:
nişanlınızla fikir alışverişi yapın derim ve düğün takılarının süs amacıyla kullanımından öte tasarruf aracı olduğunu aklınızda bulundurun diyeceğim . . .
yani nişanlınızın ve ailesinin durumları el verdiği düzeyde en fazla ederi olan biçimde seçin takılarınızı . . .

mutluluklar . . .

Hayatım ailenin durumu müsaitse 30 gr olan burma bileziklerden en az 5 tane aldır derim:lepi:, onlarda pek oynama olmuyormuş çünkü. Altın vesayre hepsi teferruat diyoruz yalnız ama hayat bu ne getireceği belli olmuyor Allah korusun lazım olacağı tutar en azından bir kenarda yatırımın olur:) Beyaz altın çok şık kesinlikle yalnız geri dönüşümde fiyat olayı bayağı düşüyormuş bildiğim kadarıyla.
Mutluluklaaar şimdidena.s.

cnmm bendeee aynı durumlardayım..valla nerde kalın kırmızı altın varsa onu alsınlar:):):):)benim begendigim set inan 1000tl bayıldım hatta ama istemem onu ben sonra alırım ondan:)trabzon seti istiyorum cnmm..24 ayar altın içnde tek begendigim trabzon seti:)

Kız bende tamamen iadede para etsin diye trabzon hasır istedim destekli düşünmüşüm di mi o set geri dönüşte diğerlerine nazaran daha iyi di mi?j

Kız bende tamamen iadede para etsin diye trabzon hasır istedim destekli düşünmüşüm di mi o set geri dönüşte diğerlerine nazaran daha iyi di mi?j

cnmm kimi el işçiligi çok, ondan para kırılır diyo..kimisi iadede sorun olmas diyo....
benim samimi arkaddaşım 3 ay oldu evleneli oda aldı benim giib düşünüyor..öle bşy olsa oda almasdıı bence:)

ben altından anlamam
ama benim alyansıma kadar beyaz altındır..
sarı altını sevmem..değeri ne olursa olsun..
değerli bişey takmak istiyorsam
elmas yada pırlantadır benim için değerli olan
sarııı hatta kırmızı gibi sarı 24 ayar burmalarla öldürseler dışarı çıkamam ben...

trabzon hasırında işçilik hepsinden fazla. tek tek elde örülerek yapılıyor o altın. beğeniosanız o başka ama satarım para etsin derseniz olmaz yazık olur.zaten hasır setler 6-7 milyar satmayın yazık yani. anlamadım alın beğendiğiniz seti geri kalanını bilezik alın. takmak için almıyomusunuz. çok anlamam öle gram işlerinden annem bile anlamaz zaten ayıptır bizde şu kadar bilezik demek. nişanlım sözümde pırlanta tektaş aldı nişanımda da set ve saat aldı. kendisi aldığı için zaten kullanacağım şeyleri aldırdım.

Altın beyaz yada sarı diye değer kaybetmez...
Set aldıracaksan zaten her halukarda satarken zarardasın... ister trabzon işi ister beyaz altın farketmiyor..
Bu arada 24 ayar altın takı yktur.. 24 ayar altının saf halidir.. ve o şekliyle asla takı yapımında kullanılamaz... Takıda kullanılan en yüksek altın ayarı 22dir.. daha sonra 18 daa sonra da 14 ayar gelir...
Önemli olan altının rengi değil ayarıdır.. 14 ayar set alıcaklarsa sarı da olsa beyaz da olsa yeşilde olsa morda olsa zararına satarsın....
22 ayar setler bence gösteriş için tasarlanmıştır.. bakın erkek tarafı ne kadar pahalı takı taktı desinler diye... 22 ayar bile olsa el işçilii fazla olduğu için zararına gider...

Bana sorarsan houna gden gündelik yada özel günlerde takabileceğin 14 ayar bir set aldır. Atıorum 1 set 5 bilezik mi takacaklar... Seti 5-6 milyarlık set aldıracağına 1-2 milyarlık set aldırt blezikleri 22 ayar burma aldır. 22 ayar bilezik bozdururken asla zarar etmezsin Ama set künye bileklik yüzük gibi şeyler 22 de olsa 14 te olsa işçilikten dolayı zarar ettirir...

teşekkür ederim canım. nişanlım hiiç anlamaz bu işlerden ne alırsan al der.

teşekkür ederim=) 30gr olunca kalın oluyo sanırım=))
hımm ögreniyorum işte=) nişan setim zaten beyaz , yine beyaz aldırma dedi annemler.
bibakıma yatırım haklısın sarı aldırmak daha mantıklı ama kararsızım işte..

yazık sanada ozama canım=)ben senelerce gümüşten başka bişey takmadıgımdan bilmiyorum trabzonu=)
şu en sarı olanı olsa gerek kalın kalın=) buseferde beyaz aldırırsam annemler eve almaz beni, zaten pek anlaşamıyolar buaralar dünürleriyle harp çıkar diye korkuyorum=)

bencede sarı altın al derim.çünkü zor bir anda bozdurduğunuzu düşünün çok zarar edersiniz..
evet haklısın canım saol

vay be saol canım=)

anlayamadığım bir nokta var :)
nişanda ve ya düğünde takılan setler hatıradır. bozulsun maksatıyla takılmaz. Allah kimseyi onları bozdurtacak kadar güçlük vermesin.

bilezikler bozdurulur,onlar işçiliği en az olanından seçilmelidir. setleri beyaz altın aldırın. takacaksınız. zaten ıkı set alınır.. birini günlük taksın,birini davetlere,özel günlere diye..

çok zor durumda kalmadıkça o setleri bozdurmak, size alınan herhangı bır hedıyeyi satmaya benzer, büyük nezaketsizliktir.

en azından ben böyle biliyorum.

cnm bu olaya farklı yönden bakıyorusss..ben alyans haricinde hiç bi altın kullanmam hattaaaa takı kulanmam..bunun adı hediyeyi satıp nezaketsizlik yapmak deil cnmmmm,ben altın kullanmam dedim zaten niye alıpta köşede dursunki onca altın,onun için satınca degeri düşmüycek bişyler istiyorum..mesela biz altın ve paralarla araba alcazzz öle karar verdik ıvır zıvır borçlarımızıda veririrsss....sırf hanii gelin olmak diye bşy varya adetten onun için beyaz altınnn düğünlerde falan kullanacagım bi set alcam onu satmam meselaaa...benim dügün günü en güzel hediyem eşim olcak , gerisi boşş :)

bende altın takan biri değilim, bana kalsa boncuk takacam=)
düğünde herkesin gözü ne takıldı diye felfecir okurya, o durumdan nefret ediyorum işte!!

bende altın takan biri değilim, bana kalsa boncuk takacam=)
düğünde herkesin gözü ne takıldı diye felfecir okurya, o durumdan nefret ediyorum işte!!

hiç sorma cnmmm yaaa..bide nevar biliyomusun mileette ,,diyelimki erkek tarafı az taktı yada yeşil altın taktıı işte ozman kız tarafını önemsemiyor oluyo diye düşünüyorlar ya bende ona dayanamayırom...alyaslarımızı aldık sevgilimlee ve yanında yeşil altın spor bi künye begendimm benimki hemen onuda aldııı şimdii onu söz de falan taksaaa milet dalga gecer bu ne niye 24 ayar deil falan...keşke altın olayı olmasaaa..zatennn yabancı ülkelerin düğünlerine dikat ederseniz hiç birinde altın para falan olayları yok imreniom inan:)

Bende anne tarafından oflu olarak daha çarşamba günü trabzon seti aldırdım :)) geri dönüşümde %20 zararın oluyor o da kısa vadede satarsan ama trabzon setini uzun vadede kullanmak için alman lazım, ben üzerindeki taş kısmı çıkabilenlerden aldım ki uzun zaman sonra sıkılınca değiştiririm die yani set aynı set ama üzerindeki taşları değiştirince yine sıkılmadan kullanabilirsin :)) benim aldığım seti resmini ekledim görebilirsin...

Eklentiler

• $resimkucult.jpg
    45,8 KB · Görüntüleme: 198
bana onu al bunu al deme sansım olmdı ..kendısı almış kayınvalıdem eşimde görmedı su yolu gıbı oluyoya ıncecık ondan..para falan etmez olsun olsun 1 mlyr..pintiii şok oldum görunce 2 tande bilezık taktılar okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…