- Konu Sahibi oOopitipiti
-
cnmm bendeee aynı durumlardayım..valla nerde kalın kırmızı altın varsa onu alsınlar:):):):)benim begendigim set inan 1000tl bayıldım hatta ama istemem onu ben sonra alırım ondan:)trabzon seti istiyorum cnmm..24 ayar altın içnde tek begendigim trabzon seti:)
Kız bende tamamen iadede para etsin diye trabzon hasır istedim destekli düşünmüşüm di mi o set geri dönüşte diğerlerine nazaran daha iyi di mi?j
teşekkür ederim canım. nişanlım hiiç anlamaz bu işlerden ne alırsan al der.nişanlınızla fikir alışverişi yapın derim ve düğün takılarının süs amacıyla kullanımından öte tasarruf aracı olduğunu aklınızda bulundurun diyeceğim . . .
yani nişanlınızın ve ailesinin durumları el verdiği düzeyde en fazla ederi olan biçimde seçin takılarınızı . . .
mutluluklar . . .
teşekkür ederim=) 30gr olunca kalın oluyo sanırım=))Hayatım ailenin durumu müsaitse 30 gr olan burma bileziklerden en az 5 tane aldır derim:lepi:, onlarda pek oynama olmuyormuş çünkü. Altın vesayre hepsi teferruat diyoruz yalnız ama hayat bu ne getireceği belli olmuyor Allah korusun lazım olacağı tutar en azından bir kenarda yatırımın olur:) Beyaz altın çok şık kesinlikle yalnız geri dönüşümde fiyat olayı bayağı düşüyormuş bildiğim kadarıyla.
Mutluluklaaar şimdidena.s.
yazık sanada ozama canım=)ben senelerce gümüşten başka bişey takmadıgımdan bilmiyorum trabzonu=)cnmm bendeee aynı durumlardayım..valla nerde kalın kırmızı altın varsa onu alsınlar:):):):)benim begendigim set inan 1000tl bayıldım hatta ama istemem onu ben sonra alırım ondan:)trabzon seti istiyorum cnmm..24 ayar altın içnde tek begendigim trabzon seti:)
evet haklısın canım saolbencede sarı altın al derim.çünkü zor bir anda bozdurduğunuzu düşünün çok zarar edersiniz..
Altın beyaz yada sarı diye değer kaybetmez...
Set aldıracaksan zaten her halukarda satarken zarardasın... ister trabzon işi ister beyaz altın farketmiyor..
Bu arada 24 ayar altın takı yktur.. 24 ayar altının saf halidir.. ve o şekliyle asla takı yapımında kullanılamaz... Takıda kullanılan en yüksek altın ayarı 22dir.. daha sonra 18 daa sonra da 14 ayar gelir...
Önemli olan altının rengi değil ayarıdır.. 14 ayar set alıcaklarsa sarı da olsa beyaz da olsa yeşilde olsa morda olsa zararına satarsın....
22 ayar setler bence gösteriş için tasarlanmıştır.. bakın erkek tarafı ne kadar pahalı takı taktı desinler diye... 22 ayar bile olsa el işçilii fazla olduğu için zararına gider...
Bana sorarsan houna gden gündelik yada özel günlerde takabileceğin 14 ayar bir set aldır. Atıorum 1 set 5 bilezik mi takacaklar... Seti 5-6 milyarlık set aldıracağına 1-2 milyarlık set aldırt blezikleri 22 ayar burma aldır. 22 ayar bilezik bozdururken asla zarar etmezsin Ama set künye bileklik yüzük gibi şeyler 22 de olsa 14 te olsa işçilikten dolayı zarar ettirir...
anlayamadığım bir nokta var :)
nişanda ve ya düğünde takılan setler hatıradır. bozulsun maksatıyla takılmaz. Allah kimseyi onları bozdurtacak kadar güçlük vermesin.
bilezikler bozdurulur,onlar işçiliği en az olanından seçilmelidir. setleri beyaz altın aldırın. takacaksınız. zaten ıkı set alınır.. birini günlük taksın,birini davetlere,özel günlere diye..
çok zor durumda kalmadıkça o setleri bozdurmak, size alınan herhangı bır hedıyeyi satmaya benzer, büyük nezaketsizliktir.
en azından ben böyle biliyorum.
cnm bu olaya farklı yönden bakıyorusss..ben alyans haricinde hiç bi altın kullanmam hattaaaa takı kulanmam..bunun adı hediyeyi satıp nezaketsizlik yapmak deil cnmmmm,ben altın kullanmam dedim zaten niye alıpta köşede dursunki onca altın,onun için satınca degeri düşmüycek bişyler istiyorum..mesela biz altın ve paralarla araba alcazzz öle karar verdik ıvır zıvır borçlarımızıda veririrsss....sırf hanii gelin olmak diye bşy varya adetten onun için beyaz altınnn düğünlerde falan kullanacagım bi set alcam onu satmam meselaaa...benim dügün günü en güzel hediyem eşim olcak , gerisi boşş :)
bende altın takan biri değilim, bana kalsa boncuk takacam=)
düğünde herkesin gözü ne takıldı diye felfecir okurya, o durumdan nefret ediyorum işte!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?