Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Diz ağrıları(Nemli havalarda özellikle)?

G

gelincikkk

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi gelincikkk
merhabalar..benimde kücüklügümden beri dizlerimde ara ara agrilar oluyor,özellikle dizkapak ve eklem cevresinde..sebebi nedir bilmiyorum,bir kac kez doktora gittim fakat birsey yok dediler..bu agrilari özellikle nemli havalarda cok hissediyorum,gercekten cok agriyor, ve uzun süre ayakta durmaktan,islak yere bastigim zamanlarda cok agrilarim oluyor..ama bunun sebebini bilmiyorum,acaba benim gibi olan varmi,ve varsa size nasil birsey söylediler.

• Konu Sahibi gelincikkk
merhaba gelincik,
bende senin gibiyim. özellikle nemli ve yagisli havalarda dizlerim agriyor.
ev doktorumda kan testi yaptirdim ama bisey cikmadigini söylediler.
bu durumu ögretmenimlede görüstüm, (hemsire ögrencisiyim), o bunun dogal oldugunu, kesinlikle bir romatoloji uzmanina görünmemi önerdi.

• Konu Sahibi gelincikkk
kızlar bn romatizma hastasıyım muhakkak bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim zamanla ağrılar artabilir

• Konu Sahibi gelincikkk
Merhaba Gazellecim,
Bende ev doktorumda kan testi yaptirdim ama aynen sendede oldugu gibi birsey cikmadi. Eger romatizma ile alakali bir durum olsaydi büyük olasilikla kanda iltihap görülürdü.Ben kendimde tip okuyorum (daha ilk senem) ve bugüne kadar okudugum romatizma cesitlerinde böyle bir semtom görmedim.Fizikterapi ve reumatoloji ögretmenlerim bunun bazi insanlarda normal olabilecegini söyledi, özellikle kaslari ve eklemleri hassas olan kisilerde. Her eklem agrisi romatizma olarak degerlendirilmez, dedigim gibi kan tahlilleri bunu ortaya cikarir ama bu agrilar gercekten bazen cok siddetli oluyor ve ozamanda dayanilmaz oluyor. Genellikle yazin dizlerinizi kuma gömün derler kisin pek agri cekmemek icin ama bunu kesinlikle yanlis buluyorum,kum her hastaliga iyi gelecek diye birsey yok ve bazi durumlarda hastaligi dahada cok tetikler.
Gazellecim sana basarilar dilerim ve insallah agrilarin son bulur.:1hug:

• Konu Sahibi gelincikkk
hareket halindeyken dizimde ağrı falan yok ama ne zaman ki kendimi sabitlesen
tv izlerken vb....
diz kapağı bölgesinde sanki bir şey dizimi kemiriyormuş gibi ağrı veriyo anlayamadım doktorlarda bişey söylemiyo konuyla ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…