• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetteyken kaçamak yapmak?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.308
1.025
133
Merhaba kızlar,

Aklıma takılan bir soru var, belki siz biliyorsunuzdur diye size sormak istedim :)

Ben diyetteyim, 63.1 kilo ile başladım, şuan 59.7yim yaklaşık 1 ay oldu. Ama ben aralarda kaçamak yapıp duruyorum. Hiç bir zaman tam bir porsiyon kaçamak olmasa da oluyor işte. Geçen gün babam irmik tatlısı yiyordu gittim 2 kaşık aldım. Kardeşim Bursa’dan kestane şekeri getirmiş, 2 tane küçük yedim (120 kalori yaptı ikisi).

Bu tarz kaçamaklar diyeti bozar mı? Kilo vermemi yavaşlatır mı? Çünkü yavaş kilo verebiliyorum gibime geliyor. Bu hafta hiç veremedim mesela...

Teşekkürler

Merhaba kızlar,

Aklıma takılan bir soru var, belki siz biliyorsunuzdur diye size sormak istedim :)

Ben diyetteyim, 63.1 kilo ile başladım, şuan 59.7yim yaklaşık 1 ay oldu. Ama ben aralarda kaçamak yapıp duruyorum. Hiç bir zaman tam bir porsiyon kaçamak olmasa da oluyor işte. Geçen gün babam irmik tatlısı yiyordu gittim 2 kaşık aldım. Kardeşim Bursa’dan kestane şekeri getirmiş, 2 tane küçük yedim (120 kalori yaptı ikisi).

Bu tarz kaçamaklar diyeti bozar mı? Kilo vermemi yavaşlatır mı? Çünkü yavaş kilo verebiliyorum gibime geliyor. Bu hafta hiç veremedim mesela...

Teşekkürler

Kaçamaklar evet yavaşlatıyor ama genel modumu düşürmüyor benim o açıdan kaçamaksız ben diyet yapamıyorum mesela :)

Önemli olan o iki tane kestane şekerinden sonra kontrolü kaybetmemek bana göre,ben hiçbir şey olmamış gibi normal yeme düzenine devam ediyorum ve hamilelikten kalan tüm kilolarımı verdim. 50 kgyum. Moralinizi bozmayın her hafta kilo veremezsiniz zaten vücut duraklamaya giriyor bi süre sonra

Kacamak yaptigim gunun ertesi gunu kahvaltida sade kahveye 1 cay kasigi hindistancevizi yagi katip iciyorum. Dengeliyor.

Merhaba kızlar,

Teşekkürler
Ya hep ya hiç durumu yapmıyorsunuz asil bence o güzel.
Bizim işyerinden bir kız şekeri tamamen kesmişti.
Sonra 1 ayda öyle bir döndü ki şekere. Aklınız durur.
Kıtlıktan cıkmış gibi yedi pastaları çikolataları..
Mesela kendinize günlük bir limit koyun. 1 parça çikolata yiyebilirim en fazla diye. Amaç nefsinizi köreltmek.sonra bir daha yemeyin ama..
Bu arada 2 kaşık irmik ile yetinmişsiniz..
Tebrik ederim.. bu bir başarı:)

Yavaşlatıyor biraz ama valla benim mutluluğumdan önemli değil, kaçamak yaptıysam mesela bir sonraki öğünümde daha dikkat ediyorum ben ya da bir saat spor yapıyorsam normalde biraz daha ekliyorum.Ayrıca bozmayın moralinizi her hafta aynı şekilde olmaz , ben mesela ayda anca 2 kilo verebiliyorum ama hepsi yağdan gidiyor , o da bana yetiyor açıkçası.

• Beğen
Reactions: 000
Sizin yaptığınız kaçamaktan bir şey olmaz. Ertesi gün bir şey olmamış gibi devam edin. Ama böyle kalori hesabı yapıp başka şeyden kısmayın. Kalori hesabı diyet yanlış geliyor bana

Yavaş kilo vermenizde sakınca yok bence; hızlı kilo vermek pek kalıcı ve sağlıklı olmuyor. Kaçamaklar direkt şekerli şeyler olunca şekerin aniden yükselip düşmesi sonucunda daha çok acıkma hissi oluyor ve şeker direkt kana karıştığı için metabolizma çalışmıyormuş. Yani neticede direkt şekerli şeyler yemek pek iyi değil. Ama canınız çok çekti ve yediniz diyelim ki süt veya süt ürünleri ile birlikte yerseniz zararını azaltırsınız. Süt şekeri dengeler. Ertesi gün de hareket edin spor ve yürüyüş yapın.

Back
X