Diyetisyenimden Emzirme Dönemine Uygun Diyet Listesi

Efsam09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
378
480
39
Selam Kizlar, bugün buraya ilk defa Mesaj atiyorum ins Yalniz kalmam

Kisacasi ben, 6 Yasinda bir Kizim ve 11 Aylik bir Oglum var Emziriyorum...
Hamile kalma kilom 70di Doguma girerken 110 Kgdim
Hamilelikte koyverenlerdenim maalesef, Gebelik Sekeri ve Zehirlenmesinin de etkeni oldu muhakkak...Dogumdan ciktigimda 94 Kiloydum, Kalori sayma Yöntemiyle suanki kilom olan 79a kadar indim.
Ama Kalori saymaktan sikildigim icin 3 aydir yerimde sayiyorum.
Bunun üzerine bir Diyetisyene gittim bana uygun bir Liste yapti.Bu Listeyi sizinle paylasmak istiyorum, Fikir olur muhakkak.Belki kendime de bir kac yol arkadasi bulabilirim.Nolur yalniz birakmayin, burda liste ve diyet yarisi yapanlar cok ama emzirme dönemi yine cok hassas bir dönem.Neyse Listeyi giriyorum.

Ilk önce Detaylar... bu Diyet 10 Günde 1,5-2 Kg verdiriyor, Metabolizma Hizina da bagli muhakkak
On Günde bir Tartilicak, öncesi Yasak
Cay tarifi > 1,5 <litre Su, 2 Yesil elma, yarim limon, bir cubuk tarcin, 2-3 adet karanfil kaynatip sogutup hergun icilecek.1,5 Litre normal su da icilecek yani günde 2,5-3 litre su Zorunlu
Hergün 45 dk yürüyüs veya haftada 3 kere Spor agirlikli.

Sabah kahvaltisi ( kalkar kalkmaz, en gec 9 da
1 kk Peynir
5 zeytin
1 tk Tereyag
yesillik istenildiigi kadar
bir dilim ince ekmek ( tam tahilli olmayacak !)

1.Ara
5 findik saat 10.da

2.Ara
1 Portakal Saat 11,00 da

Ögle Yemegi 12-13 arasi
120 gr izgara et, bol salata yagsiz ( et yerine 9 yk Kuru baklagil olabilir veterjan varsa)
4 Yk Makarna veya Pilav

3.Ara Saat 15.da
1 Elma veya Armu

4. Ara Saat 17.00da
10 Kuru üzüm veya 2 Ceviz

Aksam Saat 19da

8 Yemek Kasigi Sebze Yemegi
Bol Saalta Yagsiz
1 Kase Yogurt
1 Kase Corba
2 Yk Pilav

Listem bu, bugün ilk günüm hedefim 15 Kg.
ortalama en gec 3 AYDA TAMAMdir insallah

Canim basarilar ins. Istedigin kiloya düsersin benimde bi 12 kilo fazlam var . Simdilik ilk hedef 7kilo. Emziriyorum bende 10 kilo kadar verdim ama tıkandim kaldim sùrdùremiyorum galuba diyetten sıkıldim 3hafta kadardir ara vermistim . Tekrar basladim ama eskisi gibi dikkatli olmuyo . Bugun bi karar aldim 21gun seker yemiycem ins. Ozaman unutuyormusuz sekeri bakalim ins. Dogrudur. Benim tek sorunum abur cubur onlar olmassa kilo falan almamda iste varlar neyse uzatmiyim bende kabul edersen seninleyim ve yaza incecik girecegiz buarada yasim 29 boy 158 kilo 62 hedef önce 55 sonra 50 ins.

Selam canimm cok sevindim harika hosgelldin
evet bende duymustum onu, ve aynen bende de ayni sorun Abur cubur...yedigim dogru dürüst yemekler aksama kadar 800 kaloriyi gecmezdi ama cerezlerle doldurdum 2000leri, maalesef
Demekki ikimizdede ayni sorunsal var
Cok güzel kilo vermissin, insallah devami gelir, ve gelicektirde muhakkak.Aksama dogru menümü yazarim istersen ...
sadece sekeri mi kesiceksin yoksa spor vb yapicakmisin ?

Hosbuldum İns. Canim gelir devami. Evt sekeri kesecegim bol suu ,ekmek sadece 2 dilim ,vede olmassa olmaz bence yürüyus gunluk en az 45dk. Yüruyecegim yüruyusu ara verdigim dönem bile birakmadim sarkmamak sekilli zayiamak icin sart. Emziriyorum zaten yeterli oldugunu dùsunuyirum yavas ama yagdan gitsin ins. Ben verdigim kilolari dogumdan hemen sonra cok hizli verdim vucuk kaldirmadi haliyle lohusa lohusa bas dönmesi ,bulanti kusmayla hastaneye yattim . Rezillikti sukur toparladim kendimi bu arada bebegim daha 55 gunlukoyuzden korkuyorum yemekten fazla kısamiycam . Bakalim ins basarili olurum böyle menune bakacam canim aksam .

Evt bugun 45dk yuruyus ve ardindan 5dakka belve simit bölgesi icin egzersiz yaptim .

evet canim bugün yediklerim
kahvalti da
1 kk peynir
1 yumurta haslanmis
yarim dilim beyaz ekmek
5 adet zeytin
salatalik sinirsiz
sekersiz cay

öglen
2 kasik makarna
120 gr tavuk izgara
sinirsiz salata yagsiz

aksam
8 kasik bezelye yemegi
2 kasik bulgur pilavi
1 kase corba
3 kasik yogurt
saalara sinirsiz

ara ögün olarak 1 elma 5 findik yedim veee 3 litre su ictim gayet iyi hissediyorum cok az olmasina ragmen
canim bebegin daha cok kücükmüs bende lohusalik döneminden sonra baslamistim ama zarari olmamisti aynen yavas yavas olsun tam olsun...
bu arada bebegin erkekmi kizmi adi ne ?
Cok güzel vermissin gercekten, demekki ödeminde coktu

Masallah canimmm cesitli beslenmissinn. Bebegimmm cok tatli bi kiz bebekkk allah listeyen herkese nasip etsin ins. Dun tatlisiz gunu bitirmeyi basardimmm inanamiyium kendimevee sabah tartildim 61. 900 geldimm . Haftaya cumaya kadar tartilmiucam artik . Ben hergun tartiliyodum ve farkettimki hergun tartilmak beni sitreste sokuyo . Spor yapmiyomusun canimmm sana tavsiyemmm yemeklerinden fazla kisma fazlasi sporla gittin . Herkesin bildigi bisi ama hakjeten yuruyusle zayiayinca sekilli zayiflaniyo . Öbörtülü sarkik bi vucut oluyo biyerde okumustum sporsuz zayiflamaya calisirsaniz buyuk bi elmayken kücuk bi elna olacaksinizzz. Göruntu ayni yaniii

Günaydinlar canim, masallah bebisine, evet allahim evlatlarimizi bize bagislasin...
aynen canim spor yapamiyorum,bu ara üst disleri cikiyor oglumun bende gribi yeni atlattim.Kizimdan sonra da epileptik aletle 17 kilo vermistim , 68 kiloyla 55 kilo ancasin diyolardi, sikilasma oldugu kesinlikle dogru...evde epileptik var ona haftada 3 kez 45 dk binmeye gayret edicem ins ))
evet herseyden azar azar yemeye calisiyorum,veee bende tatli yemedim hadi ilk günü atlattik cok sükür ))))))

bu hergün tartilma isini birak, her gün ödemdit sudur budur tarti farkli gösterip diyet birakmisligim coktur maalesef :-(
o yüzden haftada bir artik canim, anlastik haftaya cuma bende tartiliyorum cumadan cumaya tartiliriz.
Motivasyonum tavan yapti indirmicem ordan
Bu arada Hayirli Cumaralar, be yeni güne Bismillah

Sanada Hayirli cumalar canim.gecmis olsun sanada bebeginede zorrr dis cikartma bilirim bisikleti sakin ihmal etme yap. E vrt cok sukurr su 1haftayi alatsakk gerisi gelir ins. Veb

Buarada kac yasindasin ,boyun kac nekadar vermek istiyorsunn. Cokmu sordum

Yok canim boy 165 kilo 79larda bi yerde yas 29
65 e düsmek istiyorum yani 14 kilo vermem gerek ama ilk etap 75 sonrasi 70 sonrasi da 65...70 kilo da bile fit duruyorum etim cok siki sükür ki ama 79 cok fazlaaa
dogumdan ciktigimda 93 vardim doguma girerken 110
nasil basardim hala sasiyorum yaaaa
demin alisveristen geldim 40 bedene sigdim ama bir 36 giysem yeter
14 kilo hisbirsey degil simdiye kadar bi 14 verdim bi 14 daha vericem
insan birden 28 kilo vereyim dedi mi gözü korkuyor...bir kilo bir kilodur mantigiyla ilerledim hep.yada arada saldigim da oldu vermesemde olur bu ay almiyayim yeterki dedim hep..iyki öyle yapmisim yoksa coktan salmistim
ama artik yaza kadar hedef koydum biz almanyada kaliyoruz, yani agustosda memlekete gelicez kv falan zayif görsün beni...hirsliyim azimliyim yani

Kizlaar bende sizinleyim.. benim hikaye su oluyo efenime soyliyim.. 62 ile hamile kaldim 74 le doguma gittim .. dogumdan on gun sonra tartaldigimda 66 idim... emzirmeyle veremedim malesef hala 66.1 im bebegim 6bucuk aylik suan ve ben yavastan diyete basladim..pzt bi hafta olucak ve tartilip sonucu bildircem inslh.. buarada yas 29 boy 1.57 hedef ilk once 62 snrasinda 58. Daha da sonrasi allah ne verdiyse artik

Selam canim Hosgeldin aramiza
canim on kilo nedir ki iki ayini almaz, allahim saglik versin 10-20ler hicbirsey degil :.-)
Efem bugün kizimla yüzmeye gittik diyetimin 3.günü ve motivasyonum tavan yapmis durumda cok sükür
sabah iki yumurtadan omlet yaptim bol yesillik ile lüpledim

simdi yüzmeden geldik izgara da bir parca biftek yanina bolll salata ve simdi de nescafemi yudumluyorum

bugün cok hafif gecti sporumu da yaptim kendimi iyi hissediyorum
Bu arada diger topiclerde hep sabahlari dereotu falan yiyolar faydasi ne haberiniz varmi ?
Bu diyettenmidir nedir biraz kabizlik cekiyorum da ayiptir sölemesi....
bu arada isimler ne ?
Benim adim Defne memnun oldum canlar hep birlikte eriyelim insallahhh birlikten kuvvet dogar

Hosbulduk canim.. ben pinar buarada. . Yediklerin afiyet olsun ama yaramasin motivasyon cok onemli gercekten oda oyle tavanda kalsin iinslh..
salata da diyette on numara bence ogleogunumde koca kase yapiyorum hem goz doyuyo hemde midede cok yer kapladigindan mutevellit tokluk hissi veriyo

Dereotuyla yogurtta tokluk hissi veriyo bildigim kadariyla

Ben pazartesiyi iple cekiyom falla kilo verdim mi ne kadar verdim

Diyetle pztesilrtim bilem anlam kazandi yahu

Hadi defne motivasyonlar tavan kilolar taban inslh bacim

İns. Canim kv seni incecik gorcekk .benide eltim tesvikmi etti deyeyim yoksa inadinami diyim eltime 55 olcam dedigim zaman sen 55ol ben soz 100 olcam dedi alay etti anliycanizgör o ama en gec nisanda 55 daha sonra 50 olcamm sonrada sözunu hatirlatacam sen 79 la bile 40 beden giyiyorsan 65 le 36rahat olursun.

Hosgeldin canim bebegini allah bagislasin zayiflamak icin neler yapcaksin

Buarada 3 müzde ayni yaslardayiz bugun zayiflamak icin ne yaptim söylim . 1saat yuruyuz 3 litre su , tatli yemedimm sukurbugun bizimkiler lahmacun yeni veeee ben yemedimmm

Iyi aksamlar Hanimlar
Aksam yemegim 3 kasik Pirasa yemegi
1 orta boy haslanmis patates
5 kasik yogurt

ara 1 kurabiye eti form
bir bardak süt ictim simdide
günün kapanisini yapiyorum vee cumayi iple cekiyorum

O zaman napiyoruz Eltine Günün gösteriyoruz kiii 100 kilo olsun :-D
evet canim 36 bedene girerim 70 kiloyla insallahhh sikiligim gecmezde :-D hala emziriyorum yaa gögüsler falan artik hic hosuma gitmiyo, ama sütten kestikten sonra toparlar insallah.
Sizler emziriyomusunuz ? Birer cocuklariniz mi var ?

Buarada 3 müzde ayni yaslardayiz bugun zayiflamak icin ne yaptim söylim . 1saat yuruyuz 3 litre su , tatli yemedimm sukurbugun bizimkiler lahmacun yeni veeee ben yemedimmm
En güzeli o degilmi ? Herkes yerken kendin yemiyorsun, bogazina hakim olup evet diyosun, nefsim bana degil ben nefsime hakim olacagim :-D
Cok harika bisey ve insan kendini frenledikce daha da kararli oluyor.Tebrik ediyorum seni canim harikasinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…