Diyetisyen meselesi

mahmut abi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
945
984
48
Eski bir diyetisyenim vardı önceki sene onun desteği ile 22 kilo vermiştim hemen hepsi de yağ kilosuydu, hatta yağ oranım 19lara düşmüştü (alt sınır) Çok diyetisyen gezdim ama onun kadar başaralı bir şekilde bana kilo verdiren olmadı. Üstelik hiç açlık da hissetmiyor kan değerlerim de normaldi.

Şimdi 1yıl süresince biraz kilo aldım ve başka bir diyetisyene gidiyorum. Benim hem tiroit hem de insülin direncim olduğu için sanırım uyguladığı diyet bana uygun değil ve sürekli kas kilosu veriyorum, yağlarım olduğu gibi duruyor.

Eski diyetisyenim çok başarılıydı ama onu bırakmama ve başka diyetisyen arayışına girmeme neden olan bazı faktörler vardı.
Birincisi çok eleştirmesi (başarılı sonuç almama rağmen sürekli yediklerimi yazmamı istiyor ve yazdıklarımı da acımasızca eleştirip moralimi bozuyordu). İkincisi de kadınla arkadaş gibi olduk, birkaç kez dışarıda bir şeyler yedik içtik beraber. Sonra kadın bizim yazlığa gelmek istedi. Kadınla muhabbet ederken “a ben hiç gelmedim oraya” demişti ben de ağız ucuyla “çok güzeldir, gelin bekleriz” demiştim. Ama gerçekten de kalkıp geleceğini hiç düşünmedim çünkü bir kere o kadar samimiyetimiz yok, üstelik eşimle hiç tanışmadı Biz çok yakınlarımız hariç evde yatılı misafir pek sevmiyoruz. Otelde pansiyonda değil illa ki bizde kalacakmış. Ve eşim de haklı olarak İstemedi. Bir bahane uydurup atlattım. Sonra görüşmeyi kestim ki bana tekrar salça olmasın. Ve başka diyetisyene gittim ama memnun değilim. Sorum şu: Eski diyetisyenime tekrar dönmek istiyorum ama nasıl yapsam?

Donmeyin geri tek o diyetisyen yok ya ayni mantikla calisan birini bulursunuz illaki beni de inanilmaz zayiflatan bi diyetisyenim vardi hayalimde bile goremeyecegim kiloya dusmustum yani hamilelikte geri kilo aldm ayni diyetisyenime gittim bizde sizin gibi arkadas gibi olmustuk yani gelmek isteme gbi bi durumu yoktu da disarda gorustuk filan samimi olmustuk , 2.kez basladigimda baktim basariya ulasamadik cunku diyetiyen gibi degil arkadas gibi goruyordum artk 1 ay denedim biraktim simdi online bi diyetisyenle calisiyorum yani tekrar denediginizde de ayni basariya ulasacaksiniz diye bisey yok

Ona dönmeniz biraz sıkıntılı olabilir ama artık vücudunuzu, neyin sie yaradığını neyin yaramadığını az çok biliuorsunuzdur. Aynı diyeti uygulama şansınız yok mu?
Dediğiniz gibi düşündüm ben de. Eski diyetimi uygulayım, şimdiki diyetisyene de vücüt analizi ve EMR için devam edeyim diye düşündüm. Şimdiki diyetisyenim bana aralıklı oruç uyguluyor ve sistemleri gerçekten çok farklı ama bana iyi gelmedi, enerjim yok, başım ağıryor ve kas kilosu kaybediyorum. Bu diyetisyen benden yediklerimi yazmamı istemiyor, ama gerçi ona yalan söylemiş olacağım ama eski diyetisyenimin listesini uygulamayı düşünüyorum ben de... Bunu denesem çok yanlış olur mu etik açıdan?

Ben bu kilo verme mevzusunda diyetisyenin ne kadar iyi olduğuna inanmıyorum. Ne kadar iyi olursa olsun olay kilo vermek isteyende bitiyor. Bende kilo vermek sürecini yeni bitirdim. Diyetisyene gitme nedenim kilo verme olayında kaytarmamak. Kendi kendime yapamıyorum en azından birinden biraz çekinsem iyi olur diyordum.
Şimdi dengelemeyi neyi nasıl ne zaman yemem gerektiğini öğrendim. Sizde öğrenmişsinizdir. Dediğiniz gibi eski listeyi uygularsaniz kilo verme olayınız devam eder. Diyetisyene de tartılmak için gidersiniz.
Ben 4 ayda aynı liste ile devam ettim tabi arada ben azalttım ya da kaçamak filan yaptım ama kafamda kilo vermeyi bitirdiğim için güzel sonuç aldım.

Birincisi çok eleştirmesi (başarılı sonuç almama rağmen sürekli yediklerimi yazmamı istiyor ve yazdıklarımı da acımasızca eleştirip moralimi bozuyordu)
Kilo verdiren bu işte. Kendiniz yediğiniz içtiğiniz her şeyi kara bi deftere yazıp gün sonu kendinize kızın

Kilo verdiren bu işte. Kendiniz yediğiniz içtiğiniz her şeyi kara bi deftere yazıp gün sonu kendinize kızın
Ben kendime hiç kızmıyordum ki. Çok iyi uyguladığımı düşünüyordum. örneğin kahvaltıda 2tatlı kaşığı reçel bir dilim ekmek veya 1 meyveye bedel, ben de gece geç yattığım için acıkıyorum, gece 1 meyve biraz da süt /yoğurt hakkım vardı, yoğurda 1/2tatlı kaşığı reçel koydum diye kadın kıyameti kopardı. Yine bir gece çok acıktım biraz konserve bezelye yedim, kızacak sandım "çok iyi yapmışsın" dedi. Neye kızacak neye kızmayacak hala çözemedim. Öğün atlamama veya eksik yememe kızıyordu mesela onu biliyorum. Neyse onun "hata" kabul ettiği şeyleri yapmama rağmen iyi sonuç almıştım. Ben de kendi kendime uygulayamıyorum illa ki bir denetleyen olacak. Şimdiki diyetisyenim benden yediklerimin listesini istemiyor ama kaytarmadan uyguluyorum, en azından haftada bir kez bir denetleyen gözetiminde tartıya çıkmak ve bir vücut analizi de yeterli oluyor aslında.

Ben etik açıdan yanlış bir şey görmüyorum. Benim mesela kronik rahatsızlıklarım var ve bana iyi gelecek ilacı biliyorum. Bunun için her seferinde doktora gitmiyorum. BU da aynı şey bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…