Diyetisten Kafamı Karıştırdı

Orodrethica

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
194
0
296
33
İstanbul
Kızlar merhaba!

Son birkaç senedir normalde ideal olan kilodan daha düşük bir kiloya sahibim. Boyum 1.74 kilom 50'lerdeydi. Bunun üzerine bir kaç kilo almıştım ve açıkçası hiç bir zaman kilo alamadığımdan dolayı kendimi kötü hissetmemiştim. Lakin son birkaç aydır beni gören herkes "çok süzülmüşsün" "aaa neden bu kadar kilo verdin?" gibi sözler sarfedince ben de bir diyetisyene gittim. Durumumu anlattım birçok tahlil yapıldı tiroid, bağırsak mukozaları falan her şey normal çok şükür. Tek durum, metabolizmanın hızlı çalışması.

Diyetisten bana uygulamam için program verdi bu programda gece yatmadan önce tostlardan, kreplerden tutun ağır pekmezlere kadar içerik var. Bunu 3 hafta yaptım sonra kontole gidene kadar midem haşat olmuştu desem yeridir. O geceleri alınan hamur işleri, yok pekmezler, yok balık yağları.. ay kızlar biz napıyoruz?

Diyetisyen hanım bana bir de fırça attı programına uymuyorsun böyle böyle diye. Napsaydım? kusacaktım neredeyse!!

Ardından bir makale okudum ki, gece yatmadan önce yenilen yemeklerin hepsi metabolizmaya ciddi hasar veriyor ve şimdi çıkmasa bile ileriki yaşlarda çok ciddi rahatsızlıklara zemin hazırlıyormuş.

Metabolizmanız hızlı çalışsa bile, vücut buna uygun çalıştığından bizlerin dışarıdan sürekli yaptığı besin baskısı ciddi hasarlara yol açıyormuş. Çok ciddi hem de..

Şimdi soruyorum kızlar, buradaki başlıkları da okudum napıyoruz biz? vücudumuza resmen haksızlık değil mi bu?

Tüm bunlardan sonra erkek arkdaşımın da kilo problemi olduğunu hatırladım 1 sene kadar önceye kadar. Ama o fitness'a gitti şimdi aldığı kiloların hepsi kas. O ayrı tabii ben asla kas almak istemem (hangi bayan ister:)) Ama yani böyle abur cubur pisboğaz gibi sürekli sağlıksız biçimde yemektense, sağlıklı bir şekilde sporla biz bayanlara has programlarla sağlıklı kilo almanın yolu yok mudur ya? Çok moralim bozuldu yani istanbul'da oturuyorum ve neresi varsa oraya giderim sağlıklı kilo almak için.

Ama böyle geceleri yatmadan pekmezlermiş, yok hamur işleriymiş zayıf kaliyim daha iyi midem de vücudum da metabolizmam da zarar görmesin..

sizleri seviyorum! yorumları bekliyorum..

bende dıyetısyene gıttım ama bana gece yatmadan once bısey yeme dedı. en az 1 saatı gecsın oyle yat dedı. ustelık hamur ısı pekmez degıl beyaz peynır ve meyve ye demıstı ki peynır kemıklerı gelıstırdıgı ıcın. saglık ıcın de zaten gece yatmadan yenılmez benım doktorum bunu tembıh ederk ve bana sorarak lısteyı hazırlamıstı. bılemıyorum ama ya sen doktoru yanlıs anladın ya doktorda suc bılemedımki

Son düzenleyen: Moderatör:
senin yerine olsam pilatese giderdim benim bulunduğum yerde yok maalesef en sağlıklısı sporla kilo almaktır spor yapmazsan sadece göbekten alırsın,, body forumlarında buradan daha fazla içerik var kilo almayla ilgili,, protein bar tarifleri falan var yapabilirsem kilo alırsam paylaşırım inşallah

ben de yaklaşık 1 ay önce diyetisyene gittim. o bana bu kadar çok yememi söylememişti açıkçası. tabağımdakini bitiricem diye uğraşma, doyduğun yerde bırak ve sporsuz asla sağlıklı kilo alamazsın demişti. ben de bir spor salonuna yazıldım ve 1 ayda 3.5 kilo aldım. spor yapmadığım günlerde de acıkmadığımı farkettim. bir de uykuna çok dikkat et, erken yatıp erken kalkmaya çalış demişti, gerçekten bunun önemini de kavradım. umarım sana bir faydası olur canım.

o yazı metabolizması normal olanlar içindir büyük ihtimal. dolaylı yoldan olan şeyleri önemli yazı gibi göstermek için yapabiliyolar şöyleki gece yediğini büyük ihtimalle yakamıcaksın yakamayınca kilo alıcaksın kilo alınca kalp damar rahatsızlıkların artcak metabolizmana zarar vermiş olacaksın şeklinde.. o yüzden her yazana inanmayın :)

pekmez vs sabah yersen bütün gün bir şey yiyemezsin belki diye gece yatarken diyolar. metabolizmaya zarar vericek bi durum yok çünkü nasıl normal insanlar normal kiloda kalmak için 1500 kalori vs alıyosa seninde kilonu korumak için 2500 kaloriye ihtiyacın vardır belki.

dengeli kilo almak kas ve yağ birlikte almaktır yani her kadında aslında kas kazanmak ister orasını da yanlış düşünmüşsün :)
dolayısıyla spor + diyetisyenin programı bence işini görür :)

+ her yapılan habere inanmayın arkadaşlar mesela hamburgere zararlı diyolar hamburgerde ne varki bu kadar zararlı ? köfte ekmek mayonez
protein+basit karbonhidrat+yağ . ekmek beyaz olduğu için sadece bu kadar ağır tepki veriliyor üstüne. mayonez artık light kullanıyor çoğu yer. çabuk acıktırır diye zararlı diyolar eğer bütün gün bir şey yiyecek zaman bulamadıysan o kadar da zararlı değil. patates kızartma olduğu için, kola şekerli olduğundan ve içeriği bilinmediğinden zararlı onda hepimiz hemfikiriz :)

Spor çok önemli evet.
Ben mesela hiç spor yapmadan sağlıksız bir şekilde kilo aldım yanlarım göbeğim çıktı hamur gibi oldum. Onları eritip sıkılaşmak için uğraşırken de yine zayıfladım 2 kilo verdim. Bi orta yolunu bulamadım şunun. Sporun yanında nelere dikkat etmemiz gerektiğini neler yiyebilceğimizi bilsek üstesinden gelebiliriz.

kızlar selam yenideen:) güzel cevaplarınız için teşekkürler! Haberiimi veriyim hemen spora başladım! Ama herhangi bir protein karışımı veya beslenme tablosu çıkarmadık henüz ama ikinci seansta yani bu hafta çıkaracakmışız. Ayrıca bir de salonun diyetisyeni var ona da görüneceğim:) Türkiye'nin en iyi spor salonlarından biriymiş gittiğim yer isim vermem belki yanlış olur diye yazmıyorum ama değilse belirtirim yani inanılmaz memnunum hijyenden tutun müşteri ilişkilerine kadar ortam çok hoş :) Bakalım sporla kilo alabilecek miyim:)

spor onemli sporsuz alinan kilo yag oluyor ve gobek ve kalca bolgemizde birikiyo. Spor ile kas oranimizi artirarak saglikli kilo almanizi oneririm.

sporla kilo alma olayını denemek istiyorum bende araştıracagım inş şartlar elverirse en sağlıklısı gerçekten o bencede başka türlü işkence etmete gerek yok kendimize

böyle bir topik görünce yazayım dedim, ben de sizin gibi zayıflıktan şikayet ediyordum ama sizin gibi bilinçli bir şekilde bunu yapmaya karar vermemiştim size de ibret olsun halim istedim.

kızlar ben de 4 yıl önce 47 kg üzerine geçemeyen, 1.67 boyunda, hatta ona da zorla gelmiş genel olarak 42.45 arası gidip gelen, üzerine hiçbir kıyafet olmayıp oturup ağlayıp zırlayan bir tiptim..

gayet yemek yerdim, ama bir türlü kilo alamazdım..

neyse sonra lisenin son döneminde inanılmaz sağlıksız bir beslenmeye başladım artık, ne olursa olsun kilo almak istiyordum yok efendim fastfoodlar bilmem neler derken cidden de kilo almaya başladım bir sene sonunda 42den 50 kg.ya gelebilmiştim nihayet ve bu öss.ye hazırlandığım yıldı. dersane çıkışı sürekli fastfoodla falan beslenmeler derken üniversiteye başladım orada da kafeterya ağırlıklı beslenmeye başladım ki o da aynı besin grubuna dahildi, 2 yılın sonunda 59.ya çıktım..
korkunçtu. gerçekten 34 beden üzerime bol gelirken 38 bedene anca girer oldum ve göbek kalça alıp başını gitti, arkadaşlar zayıf halimi unutup göbekli falan diye dalga geçmeye başladı. ve bu dönemde gayet de hareketsizdim, metabolizmamı yavaşlattım anlayacağınız.

sonra hırs yaptım, bu böyle olmaz diye, şu an 54kg.yım ve kilomla mutluyum. fastfoodu kestim, hiç yemiyorum artık midemi kaldırıyor resmen, okuldayken de hep ymeekhanede ev yemekleri yiyorum.
ama size tek tavsiyem, alacaksanız da verecekseniz de sporla alıp verin ve mümkünse yavaş olsun..ve asla ama asla kilo alayım da nolursa olsun diyip sağlıksız besinlerle beslenmeyin. öğün atlamayın kesinlikle. ben kahvaltı etmezdim genelde. kahvaltınızı iyi biçimde etmeye özen gösterin, 3 öğün değil de 5 öğün yiyin mesela ama sağlıklı yiyecekler olsun. kilo alayım diye hamur işi fast food falan yerseniz sonra ayrıca yok çatlak yok selülit dertleriyle uğraşırsınız ki inanın zayıf olmaktan çok beterler

her yerim çatlak selülit içinde kaldı, üstüne vücudum sıkılığını kaybetti, 36 beden olup böyle bir tipte gezmek çok canımı sıktığı için yeniden toparlamak için programa başladım, spor yapıyorum 1 kg aldım hatta ama aksine vücüdum toparlanıp sıkılaşıyor ve inceliyor, zaten sıkılaştıkça selülit görünümü hafifliyor bayağı, şu selülit, çatlak derdim de bir bitse vallahi çok mutlu olacağım :)

Son düzenleme:

peki bişey sorcam asıl konu kilo ama ben göğüsün bundan nasıl etkilendi onu merak ediyorum zayıfken varmıydı kilo alınca büyüdümü ? ya ben zayıfım kilo alsam büyürmü acaba diyorum .20yaşındayım bu yaştada pek olurmu bilmem ama

sevgili mavisko geçmiş deneyimlerin için üzüldüm. Gerçekten çok ama çok haklısın dengesiz beslenme çok zararlı. hele ki kilo almak istiyorsan ve spora başlamana gerçekten çok çok sevindim.. güzelcene sıkılaşman dileğiyle.. :)

sevgili maverahat, göğüs için özel çalışmalar mevcut spor salonlarında. Ancak tabii bunlar daha çok sıkılaşmaya yöneliktir diye düşünüyorum dolayısıyla belirli bir hacim büyüklüğüne yarar mı bilemeyeceğim. Bayram sonrası gittiğimde kendi hocama sorarım.

veeeee gelelim güzel haberlere!! arkadaşlar daha tartılmadım ancak beni her gören böyle bir duruyor ve "sende bir değişiklik var, napıyorsun sen?" diyor. Gerçekten çok fark etmeye başladı!! 26sında 1 ay olacak spora başlayalı ve o zaman tartılacağım. Ancak şu halimle en az 3 kilo aldığım kesin. Kız kardeşim hep benimle dalga geçerdi, şimdi o bile sustu

Ayrıca benim kendi beslenme programımı paylaşabilirim isterseniz kızlar? tabii yine bir diyetisten veya uzman kontrolünde gidin ancak buraya da genel hatlarıyla "zayıf" bir bayanın egzersiz eşliğindeki beslenme programını paylaşabilirim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…