• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet ve turşu...

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
kızlar ben turşuyu çok seviyorum, bu yıl bolcada kurdum, ama 5 kilo vermem lazım, öyle diyet falanda yapmıyorum sadece çok doymadan sofradan kalkıyorum bunu alışkanlık edinmem lazım. ama yemeklerin yanına turşu çok seviyorum bu kilo vermeyi engeler mi.

Bende turşuya çok düşkünüm ,bizim evde hiç eksik olmaz,netten çeşit çeşit turşu tarifleri bulup yapıyorum.. mesela şimdi hiç üşenmem dolaptan alır yerim

yasak .
turşu ( bolca tuz ve tuzlu sudan yapıldıgı için ve tuz vucutta su tutmaya neden oldugu için ) yasak .. malesef cunku bende tursu severım az once kalktım ve yedım :(

merhaba arkadaslar...
diyette turşu için yasak diyemeyiz tabii hazır değil de evde yapıldıysa.... hazır zaten yasak...
ama turşu tuzlu oldugu için, vucutta su tutmaya ve bu nedenle de ödem oluşmasına neden oldugu için mumkun oldugu kadar az tuketilmeli...
eger cok düşkünseniz tavsiyem, miktarı azaltmanız... veya yemeden 1 saat once suya koyarsanız az da olsa tuzu gider... bir de gun içinde yeşilçay veya bitki ve meyve çaylarını tuketmeniz... bitki çaylarının vucuttn su atma özelliği vardır tabii ölçülü tüketilmeli her sey gibi... yani bu da biraz vucut su dengenizi korumaya yardımcı olabilir....

merhaba arkadaslar...
diyette turşu için yasak diyemeyiz tabii hazır değil de evde yapıldıysa.... hazır zaten yasak...
ama turşu tuzlu oldugu için, vucutta su tutmaya ve bu nedenle de ödem oluşmasına neden oldugu için mumkun oldugu kadar az tuketilmeli...
eger cok düşkünseniz tavsiyem, miktarı azaltmanız... veya yemeden 1 saat once suya koyarsanız az da olsa tuzu gider... bir de gun içinde yeşilçay veya bitki ve meyve çaylarını tuketmeniz... bitki çaylarının vucuttn su atma özelliği vardır tabii ölçülü tüketilmeli her sey gibi... yani bu da biraz vucut su dengenizi korumaya yardımcı olabilir....

suda tuzunu hafifletmek harika bir çözüm... deniycem canım saol..

Back