• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet ve Motivasyon Günlüğüm

İyi akşamlar :)

Spor yapmadım, 5 bin küsür adım sayım var gün içinde. 2.2 lt de su içtim, 2.5 lt ye tamamlarım yatmadan önce.

Saat 10 - 1 sütlü kahve, 10 tane fındık

Saat 12.30 - 3 yk yoğurt, 2 yk yulaf, 1 yk şekersiz granola, yarım yeşil elma

Saat 16 - 1 bardak çay ve 1 tane protein bar

Saat 18.30 - 7 yk karnabahar yemeği, 3 yk yoğurt, 2 yk bulgur pilavı ve salata

Yatmadan önce kiraz sapı çayı da içeceğim. Bugünü de böyle kapatırım.

Eklentiler

• 1000180709.webp
    1000180709.webp
    72,4 KB · Görüntüleme: 19
  • 1000180712.webp
    1000180712.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 19
İyi geceler.. Az kalsın unutuyordum günü paylaşmayı.

Saat 10 - Sütlü kahve, 10 tane fındık

Saat 12.30 - 3 yk yoğurt, 2 yk yulaf, 1 yk şekersiz granola, yarım yeşil elma

Saat 16 - Çay ve protein bar (tadı çok kötüydü malesef hiç beğenmedim, odun gibiydi mecbur yedim spora gideceğim diye)

Saat 20.30 - 5 tane kendi yağı ile kızarmış köfte, haşlanmış brokoli, karnabahar ve havuç uzerine de 3 yk yoğurt

2.5 lt su içtim hatta daha fazlasını da içtim sanırım. Spora gittim, 20 dk tempolu eğimli yürüyüş, fitness aletleri ile çalışma, tekrar 30 dk tempolu eğimli yürüyüş, artı kol ve karın egzersizleri yaptım ve günü kapattım. Yürüyüş bandında ki kalori hesabı için kendi kilomu girmiyorum ya onu da bundan sonra ayarlayayım daha doğru sonuçlar görürüm. Cihazda otomatik kaç kilodan hesaplıyorsa kalori o şekilde kalıyor.

Eklentiler

• 1000181120.webp
    1000181120.webp
    61 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000181121.webp
    1000181121.webp
    103,8 KB · Görüntüleme: 16
Heliooo :)
Bugün erkenden geldim bildirim yapmak için.

Saat 10 - 3 tane ceviz ve 1 kupa sütlü kahve

Saat 12.30 - 1.5 adet glutensiz wasa (tadını hiç beğenmiyorum, sırf paketi bitirmek için yiyorum :( ), 7 tane zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 3 dilim hindi füme, domates, salatalık ve roka.
Fotoğrafını çekmeyi unuttum yine :/

Saat 16 - 4 kare %70 bitter çikolata, 1 bardak çay

Saat 18.45 - 1 kepçe unsuz sebzeli mercimek çorbası, haşlanmış karnabahar brokoli ve havuç ve üzerine 3 yk yoğurt, 2 çorba kaşığı yoğurtlu rendelenmiş, sorelenmiş kabak

2 lt su içtim, 2 bardak daha yatmadan içer 2.4 lt ye tamamlarım. Spor yok, gün içindeki adım sayım toplam 6 bin küsür. Bugünde kaçamaksız güzel şekilde geçti 🥰

Eklentiler

• 1000181826.webp
    1000181826.webp
    70,7 KB · Görüntüleme: 14
  • 1000181829.webp
    1000181829.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 13
Ben geldimm, hellooo :)
Hemen menünün atıyorum (öğlen yediğim kahvaltıyı yine çekmeyi unuttum, sanırım çok acıktığım için hemen yemeye başlıyorum sonra aklıma geliyor 🥹)

Saat 10 - 1 bardak çay ve 3 tane ceviz

Saat 12.30 - 1.5 adet glutensiz wasa, 7 tane zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 3 dilim hindi füme, domates, salatalık ve havuç

Saat 14.30 - 1 tane yeşil elma

Saat 16 - 1 bardak çay ve 1 tane protein bar

Saat 20.30 - 8 yk zeytinyağlı taze fasulye, 4 yk yoğurt, bol salata, ayak üstü de 1 yk bulgurlu yemeğinden atıştırdım (Karadenize özgü bir yemek, tavuk bulgur vs var içinde, yoğun kıvamlı bir yemek, annem harika yapar 🤤, kendimi 1 yk ile zor tuttum)

Akşam yemeğini spora gittiğim için geç yedim. İşten direk spora gidiyorum, eve gel, duş al vs derken anca yiyebildim.

Spor olarak yaklaşık 1 saat tempolu eğimli yürüdüm, fitness aletlerinde çalıştım, 10 dakika da karın egzersizi yaptım.

2.7 lt su içtim. Yatmadan önce de 1 bardak daha içer günü kapatırım.

Bugünde gayet güzel ve verimli geçti :)

Eklentiler

• 1000182454.webp
    1000182454.webp
    63,4 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000182455.webp
    1000182455.webp
    104,9 KB · Görüntüleme: 14
Ben geldimmm..
Bugün ben bir kaçamak yaptım, hem de baya büyük bir kaçamak :( Gerçekten mutsuzken anlık mutluluk için bir şeyler yemeye sığınmamak kadar berbat bir his yok. İş yerinde bazı sıkıntılar yaşadım, stresli ve mutsuzdum. Malesef şansıma da bugün bir iş arkadaşımın doğum günüydü, pasta kesildi ve baya büyük bir dilim yedim :( Yerken anlık mutlu oldum tabi ama 5 dakika sonrasında vicdan azabı ve mutsuzluğun iki katına çıktı. Hatta artık "bıraksam mı, yoruldum aylarca bu döngü devam ediyor zaten, istediğim bir sürü şeyi aylardır yiyemiyorum, yeter bu kadar" moduna geçtim yalan yok. Ama şuan geçti sanırım o düşünceler. Çünkü bu kadar kiloyu verirken fazlasıyla zorluk çektim, şurada sadece hedefime 4-5 kilo kalmışken yapamam, emeğini çöp edemem, hedefimi bilen insanlara karşı da yapamadı dedirtmem moduna geçtim. Ama yalan yok yoruldum ve çok sıkıldım kendimi kısıtlamaktan. Birkaç gün daha böyle devam edip haftada 1 gün kendime cheat day vermeyi düşünüyorum yoksa birden tamamen bırakmaktan korkuyorum. Neyse gelelim yediklerime, ben yine unuttum bazı öğünlerde fotoğraf çekinmeyi.. B12'den mi kafa yoğunluğundan mı anlamadım.

Saat 10 - 3 ceviz, 1 bardak çay

Saat 12.30 - 4 yk yoğurt, 3 yk yulaf, 1 tk chia, 1 muz, 10 tane çiğ badem, 1 tk şekersiz fıstık ezmesi

Saat 16 - 1 büyük dilim çikolatalı, fıstıklı pasta

Saat 19.30 - 4 yk yoğurt, salata, 4 tane kendi yağında kızarmış köfte, 1 kase unsuz sebzeli mercimek çorbası

2 lt su içtim, 2 bardak daha su içer günü kapatırım. Spor salona gitmedim ama pasta yedim diye eve yürüyerek geldim, toplam 10 bin küsür adım attım. Yarın tartı öncesi o pasta iyi olmadı ama olsundu, canım sağ olsun.

Eklentiler

• 1000182770.webp
    1000182770.webp
    68,7 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000182771.webp
    1000182771.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 12
Bence cheatday fikri harika yapabilirsin... tamamen bırakmaktan haftada 1 gün iyidir
Kesinlikle.. Yoksa iradem zayıfladıkça tamamen bırakacağım. En azından kendimi 1 gün olsun yemek konusunda sıkmak istemiyorum, dilediğimi canımın istediğini yemek istiyorum.

Hellooo.. Tartı günü geldi çattı yine 🥲

-700 gram ile haftayı kapatıyorum. Aslında giden miktar iyi, azdan az gidiyor farkındayım ama şu 58'i bi göremedim ya ona üzülüyorum. Umuyorum ki haftaya cumartesi görürüm artık bi 58.10 falan 🤪 Valla o kadar kaçacak olmadan, sporla birlikte bile neden bu kadar yavaş gidiyor anlamıyorum, çok sinir bozucu.

Bir de benim bu kabızlık sorunum ne olacak bilmiyorum :( Bu hafta sadece 2 kere tuvalete çıkabildim. Her gün kiraz sapı çayı içiyorum, arada chia tohumu kullanıyorum falan ama yok bana mısın demiyor.

Neyse gelelim güne.

Saat 09.00-11.00 - Sporumu yaptım, 1 saat eğimli tempolu yürüyüş, fitness aletleri ve kol, karın egzersizleri yaptım.

Saat 11.45 - 7 tane siyah zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 yk menemen, 1 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane kapya biber

Saat 14.30 - 1 tane portakal

Saat 16.30 - 10 tane fındık, 1 tane protein bar

Saat 18 - 1 küçük tavada az yağda kızarmış istavrit, salata (zeytinyağlı)

2 lt su içtim 2 bardak daha içerim muhtemelen. Ve günü verimli şekilde kapattım

Eklentiler

• 1000182963.webp
    1000182963.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000182962.webp
    1000182962.webp
    142,5 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000182961.webp
    1000182961.webp
    132,8 KB · Görüntüleme: 17
Kaç günde verdin bu kiloyu yardım eder misin 54 kilodan 70 kiloya çıktım en az 15 kilo vermek gerekiyo ama 58 e düşsem şu anda yeterli bana ne kadar zamanda verdin bide ben sporda gidemiyorum disaridada yuruyemiyorum

Kaç günde verdin bu kiloyu yardım eder misin 54 kilodan 70 kiloya çıktım en az 15 kilo vermek gerekiyo ama 58 e düşsem şu anda yeterli bana ne kadar zamanda verdin bide ben sporda gidemiyorum disaridada yuruyemiyorum
Merhaba. Burada haftalık tartılıyorum. Verdiğim kilolar çok değişkenlik gösteriyor açıkcası. Bir hafta 700 gr gidiyor bir hafta sadece 200 gr gidiyor. Benim metabolizmam yavaş malesef, kabızlık sorunu da yaşıyorum. Dolayısıyla çok hızlı gitmiyor. 5-5.5 ay civarında bir sürede 19 kilo verdim. Aralarda kaçamak tabi ki yaptım ama o kaçamakları da fazla kaçırmamaya, devam ettirmemeye özen gösterdim. En son ne zaman paketli abur cubur yiyorum hatırlamıyorum mesela.. Çikolata, tatlı ihtiyacımı protein barlar fazlasıyla karşılıyor. Onları seçerken de rafine şekersiz olmasına, glutenin olmamasına ya da eser miktarda olmasına dikkat ediyorum. Şişkinlik yapmasın diye sütü laktozsuz süt şeklinde tercih ediyorum çünkü bende gluten ve süt şişkinliğe sebep olabiliyor. Beyaz pirinçten pilav, makarna, beyaz ekmek bu süreçte hiç tüketmedim. Haftada 1 genelde listelerimde basmati pirinçtan pilav ya da tam buğdaydan makarna ile devam ettim. Arada bulgur pilavı yedim ama bunlar ayarında oldu tabi. 2-3 yk şeklinde. Onun dışında bu sürecin 4 ayını diyetistenle devam ettirdim zaten. Çünkü malesef ben birilerine karşı sorumluluğum olmadan bu süreci yapamıyorum. Diyetisyenime karşı "o yapamadı, yapamıyor, iradesi yok" düşüncelerine sebep olmak istemiyorum. Bir de diyetisyensiz yediklerimin dozu kaçabiliyordu. Bizim günlük ufak tefek diye gördüğümüz, yediğimiz şeyler bize ekstra kalori olarak gelip bu süreci baltalayabiliyor malesef. Diyetisyen bana hem doğru porsiyonlamayı hem neyi neyle yemem gerektiğini, miktarlarını, beslenme anlamında bir çok şeyi öğretti. Şuan diyetisyensiz devam ediyorum. Öğrendiğim şeylerle devam ediyorum. Zor gelmeye başladı bu aralar yalan yok. 5 ayı aşkındır devam edince insan "sağlıksız" şeyleri çok özlüyor. Ama buraya kadar gelmişken de hedefime ulaşmadan bırakmak istemiyorum. Bu süreçte kararlılık, irade, motivasyon ve spor çok önemli. Hareket bu süreci ekstra kızlandırıyor ve insanı iyi hissettiriyor. Spora gidemiyorsan, dışarıya da bu soğukta, yağmurda çıkmak istemiyorsan evde Leslie izleyerek onları yapabilirsin. Birkaç sene önce 10 kilo verirken spor salonuna gitmiyordum ve beslenme, Leslie eşliğinde vermiştim. Haftanın en az 4 günü mutlaka yap onu. Önce yarım saat ile başla sonra 45 dakikalık videoları ile devam ettir. Çokça terletiyor ve tüm bedeni çalıştırıyor. Boyun kaç bu arada? Öyle çok fazla kilon yok. Bence rahatça zamana yayarak verebilirsin.
Aklına takılan, sormak istediğin bir şey olursa seve seve kendi tecrübelerimden yola çıkarak cevaplarım.

Hellooo :)
Bu hafta sonları neden bu kadar hızlı geçiyor ya.. Beni şimdiden pazartesi sendromu sardı. Hava yağışlı olduğu için bir şeyde yapamadım spor dışında full evdeydim. Sıkıcı bir hafta sonuydu..
Neyse gelelim güne..

Saat 09.00 - 11.00 - Eğimli, tempolu yürüyüş, fitness aletleri ve kol, karın egzersizleri yapıldı

Saat 11.45 - 7 tane siyah zeytin, 2 dilim beyaz peynir, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane kapya biber

Saat 14.30 - 1 tane portakal

Saat 16.30 - 10 tane fındık, 1 tane protein bar

Saat 18 - 1 kepçe tarhana çorbası, 7 yk havuçlu kabak yemeği, 4 yk yoğurt, bol salata

Kabızlık hala devam ediyor malesef :(
2 lt su içtim, 1 bardak su daha içer günü kapatırım. Kaçamaksız, verimli bir gündü 🥰

Eklentiler

• 1000183362.webp
    1000183362.webp
    176,7 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000183361.webp
    1000183361.webp
    114,8 KB · Görüntüleme: 13
İyi akşamlarrr :)
Ben bugün sonunda tuvalete çıkabildim 🥲 Ayy bu olaya bu kadar mutlu olacağım ve buraya bile yazacağım aklıma gelmezdi. Ama bundan sonra bu bildirimi de yapmaya karar verdim. Çünkü unutuyorum haftada kaç kere çıktığımı ve bu süreci nasıl etkiliyor onu da daha iyi görmemi sağlayabilir. Gelelim yediklerime..

Saat 10 - 10 tane fındık, 1 kupa sütlü granül kahve

Saat 12.30 - 7 tane siyah zeytin, 2 tane formun kepekli kızarmış ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, 1 tane domates, 1 tane salatalık

Saat 16 - 2 tane ceviz, 2 tane kuru kayısı

Saat 18.30 - 4 yk barbunya yemeği, 8 yk türlü yemeği, 4 yk yoğurt ve zeytinyağlı bol salata

2.2 lt su içtim bir bardak daha içer günü kapatırım. Spor yapmadım, günlük toplam adımım 5 bin küsür..

Eklentiler

• 1000183650.webp
    1000183650.webp
    100,5 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000183653.webp
    1000183653.webp
    15 KB · Görüntüleme: 11
Hellooo, ben geldim :)
Ben bugünde tuvalete çıkabildim.. Ayy ben şok. Bi maşallah diyeyim de kendime 🧿 Acaba karın egzersizlerini arttırdığım için mi çıkabiliyorum. Orada çalışan kaslar bağırsakları da hareketlendirdi mi ki? Ben düzenli yapayım madem o egzersizleri. Ne büyük rahatlıkmış düzenli tuvalete çıkmak.
Neysee daha fazla bu konu hakkında konuşmayayım 😅 Yediklerime gelelim.

Saat 10 - 10 tane fındık, 1 kupa sütlü granül kahve, 1 tanecikleri arkadaşımın ikram ettiği 1 tane kurutulmuş mango

Saat 12.30 - 7 tane siyah zeytin, 2 tane formun kepekli kızarmış ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, 1 tane domates, 1 tane salatalık

Saat 16 - 2 tane ceviz, 2 tane kuru kayısı, 1 bardak yeşil çay

Saat 20.45 - 8 yk barbunya yemeği, 5 yk yoğurt ve zeytinyağlı bol salata

İşten sonra direm spora gittiğim için akşam yemeği bu saate kaldı. 2.75 lt su içtim. 45 dk tempolu, eğimli yürüyüş, fitness aletleri ile çalışma, karın egzersizleri ile günü harika şekilde kapattım :) (Sporda ilk 20 dakika yürüyüş yapıp fitness aletleri ile çalışıp sonra tekrar yürüyüş yaptım. İlk 20 dakikasının fotoğrafını çekmeyi unutmuşum)

Eklentiler

• 1000184004.webp
    1000184004.webp
    91,4 KB · Görüntüleme: 9
  • 1000184005.webp
    1000184005.webp
    147 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
İyi akşamlarrrr, ben geldim :)
Bugün biraz kaçamaklı bir gündü.. Ama ama ama ben bugün spora gitmeyecekken sırf kaçamak yaptım diye gittim 30 dakikalık, 5000 adım olan grow with jo yaptım. Ama ben çok memnun kalmadım ya. Ben Leslie ile daha çok terliyordum. İlk defa yaptığım içinde hareketlere adapte olabilene kadar hareket bitti 😅 Neyse ama birazda olsa ter attım ama böyle günlerde Leslie'den devam ben 😄 Ek olarak kol ve karın egzersizleri de yaptım. Sporu bu şekilde yaptım. Toplam 2.5 lt suyumu da içtim. Gelelim yediklerime..

Sabah 10 - 5 adet çiğ badem, 1 kupa laktozsuz sütlü granül kahve

Saat 12.30 - 2 tane activia sade probiyotikli yoğurt, 2 yk yulaf, 1 yk fellas şekersiz granola, 1 tk chia tohumu, 1 tk fellas şekersiz fıstık ezmesi

Saat 16 - 5 tane çiğ badem, 1 tane kuru incir, 1 bardak yeşil çay

Saat 18.30 - 1 kase ev yoğurdu, zeytinyağlı bol salata, 2 dilime denk gelen ev açımı pazılı börek

Yarınki öğünlerde karbonhidratı azaltarak o böreğin acısını çıkaracağım. Bugünü de dengeli şekilde en azından bir şeyleri telafi ederek bitirdim çok şükür 🥰

Eklentiler

• 1000184272.webp
    1000184272.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000184268.webp
    1000184268.webp
    61,6 KB · Görüntüleme: 13
Hellooooo, ben geldimmm :)

Sporumu yaptım ve geldim.. Spor olarak 45 tempolu ve eğimli yürüyüş yaptım, fitness aletlerinde çalıştım. Ek olarak da karın ve kol egzersizleri yaptım. Arkadaşlar bu alt göbek nasıl gidecek ya :( Benim sarkık da malesef. Etim çok yumuşak olduğu içinde çok kötü görünüyor. Her yerim inceliyor ama alt göbek, üst kol, baldır gitmek bilmiyor. Zayıflıyorum zayıflıyorum aynı gibi geliyor.. Benim kilomda, boyumda kadınların çoğunda ne göbek kalıyor ne kol ama bende maşallahı var :( Neyse yediklerime geleyim..

Sabah 10 - 10 tane çiğ badem, 1 kupa laktozsuz sütlü granül kahve

Saat 11.30- 2 kare sütlü, dolgulu çikolata

Saat 12.30 - 2 dilim beyaz peynir, 2 dilim hindi füme, 7 adet siyah zeytin, 1 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane kapya biber

Saat 16 - 1 tane kuru incir, 1 tane kuru erik, 1 bardak yeşil çay

Saat 20.45 - 5 yk yoğurt, 8 yk tavuklu pazı yemeği, haşlanmış tavuklu, mercimek, nohut, marul ve havuzdan zeytinyağ ilavesi salata

Akşam yemeği spordan geç geldiğim için bu saate kaldı. 2.75 lt su içerek günü kapattım.

Eklentiler

• 1000184465.webp
    1000184465.webp
    81,3 KB · Görüntüleme: 15
Ayy dışarıdan geç gelince menüyü yazamadım :(
Akşam yemeğini çok geç yedim. Normalde hiç yemeyip yatardım ama yarın sabahtan spora gideceğim, dolayısıyla akşam bir sey yemeyip üstüne sabahta bir şey yemeden gidersem tansiyonum vs düşebilirdi. Evde meyve de kalmamış yoksa sabahtan 1 muz yer öyle giderdim.

Saat 10 - 9 tane çiğ badem ve 1 kupa laktozsuz sütlü kahve

Saat 12.30 - 3 yk yoğurt, 3 yk şekersiz fellas granola, 1 tk chia tohumu, 1tk şekersiz fıstık ezmesi

Saat 16 - 1 tane protein bar, 1 bardak yeşil çay

Saat 19 - Tchibo'da orta boy latte

Saat 21 - Sade Türk kahvesi, 1 tane küçük lokum

Saat 23 - 1 dolu kase unsuz mercimek çorbası, 1 kase yoğurt.

2.2 lt de su içtim, spor yok. Sabah tartı günü, yediğim inşallah tartıya yansımaz:(

Eklentiler

• 1000184812.webp
    1000184812.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba. Burada haftalık tartılıyorum. Verdiğim kilolar çok değişkenlik gösteriyor açıkcası. Bir hafta 700 gr gidiyor bir hafta sadece 200 gr gidiyor. Benim metabolizmam yavaş malesef, kabızlık sorunu da yaşıyorum. Dolayısıyla çok hızlı gitmiyor. 5-5.5 ay civarında bir sürede 19 kilo verdim. Aralarda kaçamak tabi ki yaptım ama o kaçamakları da fazla kaçırmamaya, devam ettirmemeye özen gösterdim. En son ne zaman paketli abur cubur yiyorum hatırlamıyorum mesela.. Çikolata, tatlı ihtiyacımı protein barlar fazlasıyla karşılıyor. Onları seçerken de rafine şekersiz olmasına, glutenin olmamasına ya da eser miktarda olmasına dikkat ediyorum. Şişkinlik yapmasın diye sütü laktozsuz süt şeklinde tercih ediyorum çünkü bende gluten ve süt şişkinliğe sebep olabiliyor. Beyaz pirinçten pilav, makarna, beyaz ekmek bu süreçte hiç tüketmedim. Haftada 1 genelde listelerimde basmati pirinçtan pilav ya da tam buğdaydan makarna ile devam ettim. Arada bulgur pilavı yedim ama bunlar ayarında oldu tabi. 2-3 yk şeklinde. Onun dışında bu sürecin 4 ayını diyetistenle devam ettirdim zaten. Çünkü malesef ben birilerine karşı sorumluluğum olmadan bu süreci yapamıyorum. Diyetisyenime karşı "o yapamadı, yapamıyor, iradesi yok" düşüncelerine sebep olmak istemiyorum. Bir de diyetisyensiz yediklerimin dozu kaçabiliyordu. Bizim günlük ufak tefek diye gördüğümüz, yediğimiz şeyler bize ekstra kalori olarak gelip bu süreci baltalayabiliyor malesef. Diyetisyen bana hem doğru porsiyonlamayı hem neyi neyle yemem gerektiğini, miktarlarını, beslenme anlamında bir çok şeyi öğretti. Şuan diyetisyensiz devam ediyorum. Öğrendiğim şeylerle devam ediyorum. Zor gelmeye başladı bu aralar yalan yok. 5 ayı aşkındır devam edince insan "sağlıksız" şeyleri çok özlüyor. Ama buraya kadar gelmişken de hedefime ulaşmadan bırakmak istemiyorum. Bu süreçte kararlılık, irade, motivasyon ve spor çok önemli. Hareket bu süreci ekstra kızlandırıyor ve insanı iyi hissettiriyor. Spora gidemiyorsan, dışarıya da bu soğukta, yağmurda çıkmak istemiyorsan evde Leslie izleyerek onları yapabilirsin. Birkaç sene önce 10 kilo verirken spor salonuna gitmiyordum ve beslenme, Leslie eşliğinde vermiştim. Haftanın en az 4 günü mutlaka yap onu. Önce yarım saat ile başla sonra 45 dakikalık videoları ile devam ettir. Çokça terletiyor ve tüm bedeni çalıştırıyor. Boyun kaç bu arada? Öyle çok fazla kilon yok. Bence rahatça zamana yayarak verebilirsin.
Aklına takılan, sormak istediğin bir şey olursa seve seve kendi tecrübelerimden yola çıkarak cevaplarım.
Ya aslında uysam diyete çok çabuk kilo verebiliyorum ama böyle katı kuralları yapamam o gerçek bak p.tesi sabah 69.5 kiloydum o günden beri günlük 2 litre su bide her şeyden az yedim diyet değil sadece porsiyon kontrolü ile bu sabah 67 çıktım bende buraya yediklerimi kilomu yazayım motive olalım olur mu 😁

Ya aslında uysam diyete çok çabuk kilo verebiliyorum ama böyle katı kuralları yapamam o gerçek bak p.tesi sabah 69.5 kiloydum o günden beri günlük 2 litre su bide her şeyden az yedim diyet değil sadece porsiyon kontrolü ile bu sabah 67 çıktım bende buraya yediklerimi kilomu yazayım motive olalım olur mu 😁
Çok şanslısın o halde. Ben azıcık kaçamak yapsam hemen verdiğimi de alıyorum :) O kadar kolay gitmiyor benim, bu kadar katı yapmama rağmen bile haftada 1 kilo ya gidiyor ya da o kadar bile gitmiyor.
Tabi ki yazabilirsin dilersen.

Hellooo, ben çok güzel haberlerle ve mutlulukla geldim 🥹 Arkadaşlar ben 1 haftada 1.75 kg vermişim. Kendime ben de inanmıyorum. Haftada 1 kiloyu bile zor veren hatta onu bile veremeyen biriydim. Bende kabızlık sorunumun azalması çok etkili oldu. 2-3 gün sonra regl olacağım, haftaya tartıdan şimdiden korkuyorum 😅 Artıya geçmez inşallah ve 56 kiloyu görürüm 🫠
Ama ben bugün kaçamak yaptım. Bunu bilerek yaptım çünkü iradem çok zayıflamaya başladı. Cheat day yaparsam bunu biraz aşarım gibi diye düşündüm, iyi de geldi yalan değil. Ama kaçamak yapınca psikolojik olarak beni bir yandan da kötü etkiliyor. Yasak şeyi yiyip diyeti baltalıyormuşum gibi hissediyorum. Acaba yeme bozukluğu mu başlıyor diye korkmadım değil :/
Normalde bugün 1 tatlı 1 tane de fastfood yiyecektim, canım çok hamburger istiyordu 2 haftadır ama tatlı yiyince ve bu kadar güzel kilo verince de yemek beni pişman edecekti. Hamburgeri haftaya yiyeceğim ama çok canım istiyor 🥲
Gelelim yediklerime

Saat 09.00-11.00- 1 saat eğimli tempolu yürüyüş, fitness aletleri, karın ve kol egzersizleri

Saat 11.45 - 2 haşlanmış yumurta, 1.5 dilim ince beyaz peynir, 1 domates, 1 salatalık, 1 tane kapya biber, maydanoz, 7 tane siyah zeytin

Saat 14 - Starbucksta orta boy laktozsuz sütlü latte, 1 tane very berry muffin, 1 tane misto cookie (ahh bu kurabiyeye bayılıyorummm)

Saat 18 - 2 but fırında tavuk, zeytinyağlı bol salata ve 4 yk yoğurt

Saat 20 - 15-20 tane patlamış mısır

Muhtemelen 2000 kaloriyi bulmuştur bugün yediklerim. Neyse halledeceğim. Bu haftayı daha hafif geçireceğim 💪🏻

Eklentiler

• 1000185269.webp
    1000185269.webp
    121,8 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000185270.webp
    1000185270.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Hellooo, ben geldim :)
2.2 lt suyumu içtim, spora gittim, klasik 1 saat tempolu eğimli yürüyüş, fitness, karın ve kol hareketleri yaptım. Kabızlık 3 gündür yine devam.. Azıcık düzene giriyor sandım, umutlandım ama yine hayal kırıklığı..
Neyse geleyim yediklerime..

Saat 11.45 - 1 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane kapya biber, 4 tane siyah zeytin, 1.5 dilim beyaz peynir, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 tepeleme çorba kaşığı menemen, 2 tk avokado peynir karışımı, çeyrek simit

Saat 14 - 2 kare %70 bitter çikolata, 3 tane fındık, sade Türk kahvesi

Saat 18 - Azıcık zeytinyağlı salata, az zeytinyağında kızarmış 1 porsiyon hamsi

Saat 20 - Laktozsuz sütlü granül kahve ve 1 tane kuru incir

Chargpt'ye göre aldığım kalori miktarı 1.200 kalori. Sporda da birazı gitti. Gayet güzel ve kontrollü bir gündü bence :)

Eklentiler

• 1000185627.webp
    1000185627.webp
    112,1 KB · Görüntüleme: 11
Back
X