Yarışma Diyet -Tavuk köfteli islim kebabı-Lezita tavuk sponsorluğunda

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.414
43.901
798
Baktım kilolar aldı başını gidiyor bende diyete başlayayım dedim ve bu yarışma da beni fazlasıyla cezbetti. Genelde ben diyet yaparken birşeyleri uydurup yeni yemekler çıkartmayı çok severim buda benim uydurma islim kebabım. Arasında kıyma yerine yagsız diyete uygun tavuk köfte var.

Normalde çiğ domatesi elleyemem ben yada doğrayamam :) hemen ellerim kabarmaya başlar. ama bu yarışma için herşeyi göze aldım :D ve hatta birkez de bıçağın ucu ile başparmağım ile bileğimn arasındaki bölgeyi dürttüm domates keserken :D :rolleyes:

Malzemeler

Köfte için

250 gram tavuk gögsü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1.5 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı çiçek yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan.

islim kebabı olması için

1 adet patlıcan
1 adet biber
1 ufak domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça (benim pişmiş domatesim vardı buzlukta onu kullandım) içinde sarımsak,sirke soğan vardı bu sosun. makarna için yapmıştım. azıcıkta tereyağ vardı. içinde sana yağ olmadığı için bunu kullanmak istedim.

IMG_20151208_105752.webp

IMG_20151208_103920.webp

-Tavuğumu emektar robotumda çekiyorum :) Emektar dememin amacı 4-5 senedir benimle kendisi ve her işime sağolsun yardımcı olur :)

-Ardından bir tabağın içine alarak soğanı ve sarımsağı alıyorum mutfak robotuna.

IMG_20151208_105951.webp

-sarımsak ile soğanda istenilen kıvamda çekildikten sonra içine tavuk kıymasını salçayı yağı ve baharatları ekleyip bir tur daha döndürüyorum robotu.
IMG_20151208_110149.webp

-Ve köfte için tavuk kıymam hazır.

IMG_20151208_110402.webp

-İslim için patlıcanları şerit şeklinde doğruyorum. tuzlu suda beklettiğim patlıcanları yıkayıp kuruluyorum.Ardından 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ile yağladığım ızgaramda pişmeleri için yerlerini alıyorlar.

IMG_20151208_110547.webp

-Patlicanlarım sarılacak kadr yumuşayınca tabağa alıyorum.

-Yağsız tavada ıslak ellerimle şekillendirdiğim köftelerimi arkalı önlü kızartıyorum.

IMG_20151208_111625.webp

-Biberleri de uzunlamasına,domatesleri de halka halka doğruyorum.

IMG_20151208_111314.webp

-Patlıcanları tabağa aldıktan sonra biberleri de yumuşayana kadar aynı ızgarada kızartıyorum.

-Ve biberlerim patlıcanlarım ile köftelerim hazır.

IMG_20151208_112938.webp

-Şimdi sarma işlemine başlıyorum. Artı olacak şekilde patlıcanlarımı koyup ortalarına köfteyi koyuyorum katlayıp domates taktıktan sonra kürdan geçiriyorum. Ben bazılarını bir biber bir patlıcan şeklinde yaptım.

IMG_20151208_113618.webp
IMG_20151208_114320.webp

IMG_20151208_114323.webp

-Hazır olan sosuma 1 bardak sıcak su koyup ocakta kaynatıyorum. Ardından islim kebaplarını içine dizerek sos kendini çekip koyulaşana kadar pişiriyorum.

IMG_20151208_114506.webp

-Ve yakında nar ekşili marul salatası ve ayran ile servis ediyorum.

AFİYET OLSUN :KK68:

Resimde çok yağlı gibi çıkmış ama onun sebebi telefonun flaşı açık olarak çektim parlama yaptı resim.

IMG_20151208_124550.webp
IMG_20151208_124554.webp

IMG_20151208_124557.webp

Son düzenleme:
Baktım kilolar aldı başını gidiyor bende diyete başlayayım dedim ve bu yarışma da beni fazlasıyla cezbetti. Genelde ben diyet yaparken birşeyleri uydurup yeni yemekler çıkartmayı çok severim buda benim uydurma islim kebabım. Arasında kıyma yerine yagsız diyete uygun tavuk köfte var.

Normalde çiğ domatesi elleyemem ben yada doğrayamam :) hemen ellerim kabarmaya başlar. ama bu yarışma için herşeyi göze aldım :KK70: ve hatta birkez de bıçağın ucu ile başparmağım ile bileğimn arasındaki bölgeyi dürttüm domates keserken :KK70: :rolleyes:

Malzemeler

Köfte için

250 gram tavuk gögsü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1.5 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı çiçek yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan.

islim kebabı olması için

1 adet patlıcan
1 adet biber
1 ufak domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça (benim pişmiş domatesim vardı buzlukta onu kullandım) içinde sarımsak,sirke soğan vardı bu sosun. makarna için yapmıştım. azıcıkta tereyağ vardı. içinde sana yağ olmadığı için bunu kullanmak istedim.

Eki Görüntüle 1711394

Eki Görüntüle 1711393

-Tavuğumu emektar robotumda çekiyorum :) Emektar dememin amacı 4-5 senedir benimle kendisi ve her işime sağolsun yardımcı olur :)

-Ardından bir tabağın içine alarak soğanı ve sarımsağı alıyorum mutfak robotuna.

Eki Görüntüle 1711400

-sarımsak ile soğanda istenilen kıvamda çekildikten sonra içine tavuk kıymasını salçayı yağı ve baharatları ekleyip bir tur daha döndürüyorum robotu.
Eki Görüntüle 1711403

Eki Görüntüle 1711404

-İslim için patlıcanları şerit şeklinde doğruyorum. tuzlu suda beklettiğim patlıcanları yıkayıp kuruluyorum.Ardından 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ile yağladığım ızgaramda pişmeleri için yerlerini alıyorlar.

Eki Görüntüle 1711405

-Yağsız tavada ıslak ellerimle şekillendirdiğim köftelerimi arkalı önlü kızartıyorum.

Eki Görüntüle 1711406

Eki Görüntüle 1711408

-Patlıcanları tabağa aldıktan sonra biberleri de yumuşayana kadar aynı ızgarada kızartıyorum.

Eki Görüntüle 1711407

-Şimdi sarma işlemine başlıyorum. Artı olacak şekilde patlıcanlarımı koyup ortalarına köfteyi koyuyorum katlayıp domates taktıktan sonra kürdan geçiriyorum. Ben bazılarını bir biber bir patlıcan şeklinde yaptım.

Eki Görüntüle 1711410 Eki Görüntüle 1711412

Eki Görüntüle 1711414

-Hazır olan sosuma 1 bardak sıcak su koyup ocakta kaynatıyorum. Ardından islim kebaplarını içine dizerek sos kendini çekip koyulaşana kadar pişiriyorum.

Eki Görüntüle 1711416

Resimde çok yağlı gibi çıkmış ama onun sebebi telefonun flaşı açık olarak çektim parlama yaptı resim.

Eki Görüntüle 1711418 Eki Görüntüle 1711419

Eki Görüntüle 1711421
ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim.

Tatlısı çok güzel olmuş, ellerine sağlık. yarışmada bol şans dilerim :KK36:

Normalde çiğ domatesi elleyemem ben yada doğrayamam :) hemen ellerim kabarmaya başlar. ama bu yarışma için herşeyi göze aldım :KK70: ve hatta birkez de bıçağın ucu ile başparmağım ile bileğimn arasındaki bölgeyi dürttüm domates keserken :KK70: :rolleyes:

Malzemeler

Köfte için

250 gram tavuk gögsü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1.5 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı çiçek yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan.

islim kebabı olması için

1 adet patlıcan
1 adet biber
1 ufak domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

domates rendesi

Eki Görüntüle 1711394

Eki Görüntüle 1711393

Eki Görüntüle 1711400

Eki Görüntüle 1711403

Eki Görüntüle 1711404

Eki Görüntüle 1711405

Eki Görüntüle 1711406

Eki Görüntüle 1711408

Eki Görüntüle 1711407

Eki Görüntüle 1711410 Eki Görüntüle 1711412

Eki Görüntüle 1711414

Eki Görüntüle 1711416

Eki Görüntüle 1711418 Eki Görüntüle 1711419

Eki Görüntüle 1711421
Waaaaay canınaaaa müthiş:KK45:

Hem patlıcan hem tavuk daha ne olsun :D eline sağlık canım süper görünüyor eline sağlık yarışmada basarilar:KK50::KK36:

Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Elinize sağlık ...

Patlıcanları elinizle yağ sürüp fırındada kızarta bilirsiniz ;)
Diyet yemegi illa yagsız olacak diye birley yok arkadaşlar . Karbona dikkat edin yeter ;)

Back
X