• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet kola ve obezite ( lütfen bakın)

Duchess12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
62
1
36
İstanbul
ben tam bir kola bağımlısıyım hergün en az 1 litre zero içiyorum. cok zararı olduğunu biliyorum. ama bi sorum var diyet kola kilo aldırıyormu annem birikicek ve birden obezite olcağımı söyledi kalorisinede bakıyorum yok kafam karıstı diyet kolayla kilo alınırmı obeziteyle bi ilgisi varmıdır ?:18:

içtiğiniz ilk 10 dkka içinde kanınıza 10 çay kaşığı şeker girere ve bu bir insanın günlük alması gerekenin 100 katıdır bulantı olmamasının nedeni içindeki fosforik asittir,ilk 20 dkka içinde kan şekeriniz aşırı derece yükselir bunun sonucunda pankreasınızda insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ depolamaya başlar 40 dakka içinde kan basıncı yükselirkan şekeri yükselir 45dakka içinde beyinde dopamina artar mutluluk hissi verir60 dakka içinde ani açlık hissi oluşur akabinde tekrar tatlılara saldırısınız vucutta karaciğer ve göbek yağlanması başlar ve leptin insülin direnci gelişir şişmanlık hastalığı başlamıştır..sen düşün

içtiğiniz ilk 10 dkka içinde kanınıza 10 çay kaşığı şeker girere ve bu bir insanın günlük alması gerekenin 100 katıdır bulantı olmamasının nedeni içindeki fosforik asittir,ilk 20 dkka içinde kan şekeriniz aşırı derece yükselir bunun sonucunda pankreasınızda insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ depolamaya başlar 40 dakka içinde kan basıncı yükselirkan şekeri yükselir 45dakka içinde beyinde dopamina artar mutluluk hissi verir60 dakka içinde ani açlık hissi oluşur akabinde tekrar tatlılara saldırısınız vucutta karaciğer ve göbek yağlanması başlar ve leptin insülin direnci gelişir şişmanlık hastalığı başlamıştır..sen düşün

ancak bu kadar güzel bir açıklama yapılabilirdi tebrik ediyorum:)

eti bile çürütüyor kola günde 1 lt mideni halini düsünemiyorum obeziteden önce diger saglık sorunları cıkabilir karsına zeroda şeker yok ama kola baslıbasına zararlı ben rejimdeyim deli gibi kola icerdim 2 aydır agzıma sürmedim iş beyinde bitiyo içmeyecegim dedigin anda iş biter biraz bilinçliysen ki öyle umuyorum kolayı bırak hiç olmazsa günde 1 bardaga indir simdilik

asitli iceceklerin hepsinden uzak durulmali bence.. bende redbull bagimlisiydim ama oda ayni zikkim ve gizli seker deposu..
kiraz ve muz meyve suyunu karistir gercekten harika bisey oluyor :)
bu ve hindistan cevizi ve ananas suyu bana redbullu unutturdu :)

ben diyabet hastasıyım zaten ama diyet kolanın sekerimi yükselttiğini görmedim yani ne kadar içersem içeyim. ama çok zararı olduğunu duydum zaten yarından itibaren içmemeye baslicam :) ztn sigarada kullanıyorum :(

diyet kolada şeker yok şekerini yükseltmez ama içindeki aspartam şekerini hızlcıa düşürüp çok acıkmana neden olabilir.

canım bende 12 yıldır hergun enaz 1 lt lıght yada zero kola ıcıyorum....bende kılo yapmadı ama bende bırakmak ıstıom cıldı yaslandırıyomus ya cok uzuldum ama halen ıcıom kızlar bırakamıom ne önerırısınız yaaaaa

Back
X