DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

Merhaba @yasom7272
Çok teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için. Ben de 2 yıl öncesine kadar senin gibi diyet yaptım. Kilomu korudum ama rahatsızlıklarimda hiçbir iyileşme olmadı.
Şu anda ara öğün kavramı çok kabul görüyor ama emin ol, gun gelecek bunun düşünüldüğü kadar doğru olmadığı söylenecek. Bilim denilen şey ne yazık ki biraz şaibeli bir durum. Dün yumurta ve tereyağı için neler söyleniyordu, bugün tam tersi söyleniyor. Kesinlikle ara öğünler yaparak kilo verilir ama bunun vücudumuza yaptığı etki hiç de iyi değil.
Ben Karatay beslenme sistemine geçtim geçeli bomba gibiyim, hayatım çok değişti. Çok şükür. Bir de Karatay sistemi bir diyetten ibaret değil. Doğal beslenmeye yöneltiyor. Yoğurt yapıyorum, serbest dolaşan tavukların yumurtasını alıyorum, piliç yemiyorum, uzar da gider.
Zaten genetiği değiştirilmiş gıdalarla ilgili hassasiyetim de hat safhada olduğu için, Karatay'a çok güveniyorum.
Ara öğün yaparak diyet yaptığım zaman kendimi hep bitkin hissederdim şimdi bunu yaşamıyorum ve az ve yavas da olsa kilo veriyorum. Sivilcelerim gitti, kalp carpintilarim geçti, bağırsaklarım tıkır tıkır saat gibi :KK73:
Ekmek meselesine gelirsek. 1 aydır yemiyorum ve sanırım çok zorunlu kalmadikca yemem. Şu anda elde ettiğim durumu kaybedemem

Lady cim ara öğün yemenin ne sakıncası var?

Kızlar herkese selam :) Haftasınu yazlıktaydım ve yüzdüm spor yapamadım onun dışında.Bİr de güneş beni baya çarptı , yanıklarım geçene kadar malesef spor yapamıyıcam:KK43: ama bayramdan sonra kesinlikl spor da hayatımda olucak , bayrama kadar sadece beslenme ile idare edeceğim anlayacağınız:)
Ya sorma daha bayram gelmedi ama yani hazırlıklar yüzünden günlerdir dışarı çıkmak ve temizlik yapıp bavul toplamaktan fenalık gecircem. Ben de bayram sonrasına ertelendim sanırım spor konusunda :mad: D deniz365 sen bizim açıkları kapatirsin:KK53:

Ya sorma daha bayram gelmedi ama yani hazırlıklar yüzünden günlerdir dışarı çıkmak ve temizlik yapıp bavul toplamaktan fenalık gecircem. Ben de bayram sonrasına ertelendim sanırım spor konusunda :mad: D deniz365 sen bizim açıkları kapatirsin:KK53:

Merak etmeyin kızlar o iş bende bugün spor günüm inşallah bi aksilik çıkmaz da yaparım boş günlerimde de ufaktan yoga yapmayı düşünüyorum selülitlere iyi geliyormuş ama daha tam araştırmadim benim tatil telasım olmadığı için zamanım bol tabi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim:KK45::KK51:

Canım çok sağol cevapladığın için
bu Polikistik over meselesini de bir araştırayım varsa haberim yok valla :KK43:
Ev doktorum tiroid tembel ondan gecikiyor adet deyince kadın doktoruna gitmedim

Bildiğim hashımoto değilim tsh 3,8 çıktı ya ağlayasın filan geliyor şu an
Çok duygusal bir konu bu benim için :)
Ultrason da Tiroid bezi normal çıktı hashimoto da büyüklüğünde değişiklik oluyor öğle değil mi?

Ben de su böreğini kestim diye olmamıştır diye düşünüyorum :KK70:
Ama günümüzün 'normal' beslenmesine uymayınca insanlara biraz çılgın geliyorum ve anneciğim mesela diyor ki her şeyden az az yemelisin kendi elinle yaptın
Tabi ben de insanım acaba diyorum hata mı ediyorum
Halbuki ev doktorum da Demişti karbonhidratı yeme zaten gereksiz diye :KK66:

Evet canım Nutella bağımlısı olan ben nasıl oldu tamamen çıkarabildim hayatımdan bunları şaşıyorum ve gurur duyuyorum kendimle
Zaten hayatımda hatırlamadığım kadar zayıfım
36 beden pantolonlar oluyor artık :KK66:
Önce 40/42 beden kalın bacaklarım Yağlı yağlı bir Yüzüm vardı ıııghhhh :*
Ayy günlüğü okuyodum bu mesaja denk geldim herkese selamlar canin aynen aenin eski durumundayim 42 beden pantolon kalin bacaklarr 36 beden ne demek yaa super nasil becerdigini anlatirsan cook cook sevinirim

İyi akşamlar arkadaşlar herkese hayırlı kandiller Allah tüm hayırlı dualarimizi kabul eder inşallah.
Bugün de sporumu yaptım çok şükür jillian 30 days level 1. Sırtımda bile fazlalık varmış bugün fark ettim :KK57:
LadyInGray LadyInGray canım ben bu + olayını nasıl yapayım bilemedim yine alıntı mi yapayım mesajının son halinden bilemedim:KK64:

Lady cim ara öğün yemenin ne sakıncası var?
Ara öğün olayının insan fizyolojosini yanlış anlamak olduğunu birçok bilim insanı kabul etmeye başladı. Aslında yemek yediğimiz zaman vücudumuzda olan hormonal hareketler o kadar karışık ki sana 1 Türkçe bir de İngilizce makale yolluyorum. Karatay'ın basitçe anlattığı şekli de şöyle: sabah en geç 9'da protein bakımından zengin bir kahvaltı yapıldığında öncelikle metabolizman en az % 30 daha hızlı çalışıyor. Ilk sayfada var yaptığım kahvaltımın fotosu. Yemek yedikten sonra hiçbir şey yemezsen, ki zaten kesinlikle acikmiyorsun, leptin isimli hormon 4-5 saat sonra salgilaniyor ve vücutta bulunan depo yağları yakarak vücuda yakıt sağlıyor. Bedenin zaten mükemmel bir düzeni var, bozmaya hiç gerek yok. Zaten eskiye göre her anlamda daha iyi hissediyorum.

Günde 2 öğün yemek inanılmaz pratik bir olay.

Son olarak şunu yazmak istiyorum, ara öğün yapma yöntemi yaygınlaştıkca obezite arttı. Diğer önemli noktaları okuyabilirsin istersen bu makalelerden. :KK68:Birçok diyetisyen Karatay'ı bilimsel olmamakla sucluyor ya, çok gülüyorum. Bir sürü araştırma var, haberleri yok, ya da o araştırmalar işlerine gelmeyince yok sayiyorlar.

http://www.posta.com.tr/saglik/Habe...nden-fazla-yemek-yemeyin.htm?ArticleID=155153

https://intensivedietarymanagement.com/insulin-works-hormonal-obesity-vii/

Ayy günlüğü okuyodum bu mesaja denk geldim herkese selamlar canin aynen aenin eski durumundayim 42 beden pantolon kalin bacaklarr 36 beden ne demek yaa super nasil becerdigini anlatirsan cook cook sevinirim
Evet ya C cerulean yoksun hiç bu aralar, tecrübelerinden bahset bize. Ayrıca doktora gidecektin. Var mı gelişmeler?

D deniz365 ==》Cuma (+) /Cumartesi (+) / Pazartesi (+) / Çarşamba /
@Moonauspicios ==》Cumartesi / Pazar / Salı / Perşembe
LadyInGray LadyInGray ==》Cuma (+) / Pazar / Pazartesi / Salı

Kızlar sporunuzu yaptığınızda yanına artı işareti koyarız bu sayfayı düzenleyerek. Günü degistirmek isterseniz söyleyin değiştirelim ama haftada 1 defa degisiklik hakkımız olsun. Ben bugün spor yaptım mesela 25 dk. Arti koyuyorum hemen :KK76:
Supersin D deniz365 :KK9::KK9::KK9:

Merak etmeyin kızlar o iş bende bugün spor günüm inşallah bi aksilik çıkmaz da yaparım boş günlerimde de ufaktan yoga yapmayı düşünüyorum selülitlere iyi geliyormuş ama daha tam araştırmadim benim tatil telasım olmadığı için zamanım bol tabi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim:KK45::KK51:
İnan bana kalsa hiçbir yere gitmem, bu fırsatı degerlendirirsin ne güzel. Ben de buna başlayacaktım yoga yapmak için sabahları. İlk günü yaptım, harika bir şey

C cranial canım beslenmeyle kafayı bozmuş bir insanım çok okuyorum
Nerden başlayayım :)
Eski mesajlarıma bir bak istersen

Buna rağmen manken değilim olmak çok istesemde ve başkaları 4 ayda verir 14 kg ben 1,5 yılda verdim :KK70:

LadyInGray LadyInGray Fıstık sorduğun için sağol gerçekten o işler biraz karışık :KK66:
İnşallah tez zamanda düzelirim

Ramazanda bitiyor, bittikten sonra tekrar asılıp 3 kg daha vermek istiyorum inşallah buraya ne yediğimi ne içtiğimi yazarak

Sevgiler

Buna rağmen manken değilim olmak çok istesemde ve başkaları 4 ayda verir 14 kg ben 1,5 yılda verdim :KK70:

LadyInGray LadyInGray Fıstık sorduğun için sağol gerçekten o işler biraz karışık :KK66:

Ramazanda bitiyor, bittikten sonra tekrar asılıp 3 kg daha vermek istiyorum inşallah buraya ne yediğimi ne içtiğimi yazarak

Sevgiler
Bayramdan sonra bekliyoruuuum. Kamp kuralım burda. Bootcamp yapalımmm:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

Sevgiler
Canim şöyle bi ozet geçer sen cok sevinirim ana mantik yanii

İnan bana kalsa hiçbir yere gitmem, bu fırsatı degerlendirirsin ne güzel. Ben de buna başlayacaktım yoga yapmak için sabahları. İlk günü yaptım, harika bir şey

Ben de mi başlasam? Hakikaten baya faydası olur mu youtube'ten bakarak yaptığımız yoga'nın? Esnetiyor mu, rahatlatıyor mu? Sonuçlarını birebir deneyimleyen var mı tatloşlar? : )

Canim şöyle bi ozet geçer sen cok sevinirim ana mantik yanii
- sebze protein ağırlıklı besleniyorum
- bunları ya buharda, ya fırında pişiriyorum (fritöz, kızartma yok)

- protein favorilerim yumurta, keçi koyun peyniri yoğurdu sütü, lor peynir
- baya sonra balık, beyaz et, kırmızı etten kuzu :KK66: geliyor bu sıralamada
- protein kaynaklarının doğal ve taze olmasına dikkat ediyorum mesela çiftlik somonu değil iki gün önce tutulmuş deniz somonu bulamazsam doğal yemeyi veriyorum :KK66:

- pasta, çikolata, şeker, dondurma, ekmek, makarna, börek, Hamburger, pizza, pirinç, patates gibi tadları unutmuş vaziyetteyim 'ödül gününde' bile böyle şeyler yok
- Canan hocadan sonra pekmezi, meyveyi de gönüllü yer oldum :KK66: yemiyorum desem daha doğru olur (giysin sonra kanser hücrelerimi mi beslesin? :KK70:)

- akşam genelde 16 bazen 17 den sonra bir şey yemiyorum

- bol su içiyorum akşamdan meyve çayları hazırlayıp içine limon sıkıp ufak cici şişelere koyup buz dolabına atıyorum ertesi gün bunları içiyorum buzlu çay niyetine
- heryere yürüyerek gitmeye çalışıyorum spor önemli ama ne yediğimiz daha önemli 5000 kalorilik ye ye çikolata bisküvi sonra spor salonuna koş yakayım diye kendini mahvet :KK66: bir zamanlar böyleydim :KK70:

Sevgiler

Selam kızlar geçen hafta 61.9 kiloydum bugün sabah aç karınla 60.9 geldim :) üstelik yediklerim hemen hemen aynıydı düzenli spor yaptım onun faydasını çok gördüm sanırım inşallah hep beraber kurtulcaz bu kilolardan :KK50:

X