Biliyorum ki, bu olay yüzünden; en başta site sahibi olmak üzere bütün üyeler, çok zor durumda kaldık ve hala da çözüme ulaşabilmiş değiliz.
Bu konuda, sizi desteklediğimi de biliyorsunuz Kazen...
Ama benim görüşüm o ki; eğer sitede kullanılan ürünlerin yorumu yapılamayacaksa,
ortada "kadın" diye bir şey kalmaz....
Zaten burada kadınlar; bir çok ürün hakkında; yorum ve paylaşım yapıyorlar...
Farkında bile olmadıkları bir çok konuda, sürekli fikir alışverişi halindeler....
Makyaj ürünleri, diyet ürünleri, parfümler, çantalar, kıyafetler, temizlik ürünleri, elektronik eşyalar, beyaz eşyalar, en ufak bir makarna çeşiti bile vs. kadınların görüş alışverişinde bulunduğu konular...
Şimdi bu ürünlerin yorumlarını toptan kaldırdığımızı farzedelim...
Mesela diyelim ki, en ufak bir "arap sabunu" hakkında biri olumsuz bir şey yaşadı ve bunu paylaşmak istiyor...
Ama böyle bir yasak olduğu için; hiç bir paylaşımda bulunamayacak...
Bir başkası; beyaz eşya almak istiyor; ama yorum yapmak yasak olduğu için; bu konu hakkında görüş sorsa bile; kimse "Hayır, o markayı ben kullandım. Şu problemleri yaşadım. Hiç tavsiye etmem. " diyemeyecek...
Ya da "Şu ürünü ben aldım. Gerçekten çok kullanışlı. " deme ihtimali kalmayacak...
"Şuradan aldığım kıyafet; çok kaliteli çıktı " diyemeyecek...
"Falan marka bazayı aldığıma pişmanım. Verdiğim paraya yazık." diyemeyecek...
Bu noktada, aslında kadınlar farkında bile olmadan; o kadar çok ürün hakkında görüş alışverişi yapıyorlar ki;
yorumların kapatılması durumunda; sitenin F Tipi Cezaevinden bir farkı kalmayacağını düşünüyorum...
Diyelim ki; sadece diyet ürünleri hakkında böyle bir uygulama yapıldı.
Yani diyet ürünleri; yorumlara kapatıldı...
O zaman da insanlar; diğer sitelerden yalan yanlış öğrendikleriyle bu ürünleri kullanmaya başlayacaklar...
Bir kişi, bir diyet ürünü kullanması sonucu, çok kötü bir olay yaşasa bile, bunu sitede arkadaşlarıyla paylaşmaktan yoksun kalacak...
Ayrıca bu sitede, bu ürünleri hiç kullanmaya gerek duymadan, kendi çabasıyla zayıflayabilen arkadaşlar olduğu gibi; kullananların sayısı da hiç azımsanacak bir rakam değil.
Elbette bu ürünlerin; kişi açısından ciddi bir getirisi olacağına ben de inanmıyorum...
Ama paylaşımlar olmalı ki; insanlar doğru olanı bulabilsinler...
Unutmayalım ki, paylaştıkça çoğalırız...
Ve bir ilave yapmak isterim.
Benim bu siteyle tanışmam; yine bir ürün hakkında bilgi öğrenmek maksadıyla oldu...
Ve şükür; 2,5 yılı birlikte devirdik...
Ben şahsım olarak; sorunlardan kurtulmak için, paylaşımların, yorumların kısıtlanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Zaten ürünlerin yoruma kapatılmasıyla, sorunların ortadan kalkmayacağını hepimiz biliyoruz.
Bu sefer de başka şekillerde; başka konularda, yine sorunlar çıkacak...
Binlerce üyesi olan bir sitede, sorun olmamasını bekleyemeyiz... Beklememeliyiz...
Tabiii; bu benim sadece kendi görüşümdür...
Diğer arkadaşlar da, kendi görüşlerinde haklıdırlar...
Son olarak şunu da eklemek istiyorum: Sitedeki ürün reklamlarından, ben de rahatsızım..
Reklamlar kalkmalı; paylaşımlar kalmalı diye düşünüyorum...
Sevgiler...