- 20 Ocak 2019
- 246
- 425
- 103
- Konu Sahibi Kalbinin sesini dinle
-
Öncelikle geçmiş olsun. Teyzem diyaliz hastasıydı. 12 sene diyalize girdi. Daha sonra çapraz nakil oldu. Oğlu bi adama adamın karısı teyzeme verdi. 4 sene gayet güzel yaşadı. Nakil olduktan sonra çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kalp kapağında enfeksiyon oluştu o yüzden kaybettik biz teyzemi.Merhaba arkadaşlar,
Konuyu buraya açmamam gerektiğini biliyorum ama sağlıkla ilgili alana açtığım bir konuya 1 yorum bile alamayınca buraya açmak istedim.
Eşim 37 yaşında ve 5 aydır diyalize giriyor. Böbrek nakli de düşünüyoruz. Verici adayları var. Kardeşleri,ben,kuzeni ve arkadaşı.
Tabi daha testler yapılmadı uyar mı uymaz mı bilinmez.
Araştırma yaptığımda diyaliz hastalarını diyalizden çıkaran bir doktora ulaştım. Kitabını aldım,videolarını izliyoruz. Dediklerini tam olarak yapmadık henüz. Bir yandan da zaman mı kaybediyoruz bir an önce nakil olsa daha mı iyi olur diyoruz. Ailesinde veya çevresinde diyalizden çıkmış olan var mı? Böbrek nakli olmuş olan var mı?
İstanbul için doktor önerisi veya başka önerileri olan varsa dinlemeyi çok isterim.
Konuyu taşımazsanız sevinirim. Belki buradan okuduğum bir yorum kararımızı etkileyecek. Herkese sevgiler.
Beni en çok enfeksiyonlar korkutuyor. Allah korusun. Çok pimpirikliyim dikkat ederim ama evde küçük çocuk var… Allah yardımcımız olsun bizim ve bizim durumumuzdakilerin.Öncelikle geçmiş olsun. Teyzem diyaliz hastasıydı. 12 sene diyalize girdi. Daha sonra çapraz nakil oldu. Oğlu bi adama adamın karısı teyzeme verdi. 4 sene gayet güzel yaşadı. Nakil olduktan sonra çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kalp kapağında enfeksiyon oluştu o yüzden kaybettik biz teyzemi.
Diyalize girerken diyalizden çıkmış birini hiç duymadım. Nakiller oldu etrafımda. O da dediğim gibi çok iyi bakılması gerekiyor.
Teyzem istanbulda GOP üniversitesinde nakil oldu. Doktor adını hatırlamıyorum.
Allah şifa versin,sevindim iyi olmalarına. Doktor ismini buradan paylaşmak serbestse yazarsanız sevinirim. Değilse mesaj olarak atabilirsiniz. Teşekkür ederim.Benim babam yıllarca diyalize girdikten sonra nakil oldu, annem verdi böbreğini.16 sene oldu.Doku tutmadı sadece kan uyumuyla yapıldı.Antalya'da oldu.İsterseniz doktor adını öğrenirim.
Şuan gayet iyi, düzenli kontrolleri devam ediyor.Çok şükür ikiside sıkıntı yaşamadı.
Özel mesaj attım sizeAllah şifa versin,sevindim iyi olmalarına. Doktor ismini buradan paylaşmak serbestse yazarsanız sevinirim. Değilse mesaj olarak atabilirsiniz. Teşekkür ederim.
Merhaba bu mesajda bahsettiğiniz doktorun ve kitabının adını söyleyebilir misiniz?Merhaba arkadaşlar,
Konuyu buraya açmamam gerektiğini biliyorum ama sağlıkla ilgili alana açtığım bir konuya 1 yorum bile alamayınca buraya açmak istedim.
Eşim 37 yaşında ve 5 aydır diyalize giriyor. Böbrek nakli de düşünüyoruz. Verici adayları var. Kardeşleri,ben,kuzeni ve arkadaşı.
Araştırma yaptığımda diyaliz hastalarını diyalizden çıkaran bir doktora ulaştım. Kitabını aldım,videolarını izliyoruz. Dediklerini tam olarak yapmadık henüz. Bir yandan da zaman mı kaybediyoruz bir an önce nakil olsa daha mı iyi olur diyoruz. Ailesinde veya çevresinde diyalizden çıkmış olan var mı? Böbrek nakli olmuş olan var mı?
İstanbul için doktor önerisi veya başka önerileri olan varsa dinlemeyi çok isterim.
Konuyu taşımazsanız sevinirim. Belki buradan okuduğum bir yorum kararımızı etkileyecek. Herkese sevgiler.
Diyalizin tek kurtuluşu organ nakli. Gerisine inanmayın, güvenmeyin, para kaptırmayın, sağlığınızdan olmayın. İflas etmiş böbreği düzeltmenin bir yolu yok.Merhaba arkadaşlar,
Çok geçmiş olsun öncelikle, acil şifalar diliyorum. Annem ve babam da böbrek hastası, düzenli kontrolleri var şükür diyaliz boyutunda değiller. Ancak durumlarından dolayı algım açık konuda. Nakilsiz diyalizin de götüreceği bir süre var bildiğim kadarı ile, yani nakil aslında tek kesin çözüm diye biliyorum. Nakilden sonra evet enfeksiyon gibi durumlarda hassas olmak gerekiyor ama tüm organ nakillende bu hassas bir durum. Yine de nakil in alternatifi var mıdır bilmiyorum, çoğu zaman seçeneksiz şekilde nakil yolunu deniyoe hastalar. Dokturunuz konu hakkında ne diyor bilemem tabi. Antalya tıp ın nakil konusunda iyi olduğunu biliyorsunuzdur belki, medyayada da gündeme gelmişti. Bizim burdan birden fazla kişinin (içanadolu)oraya böbrek nakli için gittiğini biliyorum. Kontrollerle sorunsuz gidiyor süreçleri de. Tekrae geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar,
Bahsettiğim doktor üniv hastahanesinde çalışıyor. Randevuları parayla değil. Bazı şartları var. Hastada idrar çıkışının olması,kreatin değerinin belirli aralıkta olması vb gibi. Bunlar yoksa bana gelmeyin diyor zaten. İnsanlar bavullarını toplayıp geliyormuş beni diyalizden çıkar diye. Eşim de gitti ama şu an için kreatin değeri doktorun istediği aralıkta olmadığı için bir şey yapamam dedi.Diyalizin tek kurtuluşu organ nakli. Gerisine inanmayın, güvenmeyin, para kaptırmayın, sağlığınızdan olmayın. İflas etmiş böbreği düzeltmenin bir yolu yok.
Diyalize ne kadar az girerse sağlığı o kadar fazla korumuş olursunuz. O yüzden vakit kaybetmenizi önermem. Yirmi yıldan fazladır böbrek hastası ve organ nakilli bir ablam var. Sanırım yüzlerce hasta ile tanışmış, ondan fazla farklı doktorla görüşmüşüzdür bu süreçte. Güvenin söylediklerime.
Bizim de başta diyalizsiz takipti ama biz olayın ciddiyetini anlayamadığımız için diyalize döndü. Lütfen çok dikkat etsinler sağlıklarına. Ben böyle olacağını bilseydim her şeye dikkat ederdim.Çok geçmiş olsun öncelikle, acil şifalar diliyorum. Annem ve babam da böbrek hastası, düzenli kontrolleri var şükür diyaliz boyutunda değiller. Ancak durumlarından dolayı algım açık konuda. Nakilsiz diyalizin de götüreceği bir süre var bildiğim kadarı ile, yani nakil aslında tek kesin çözüm diye biliyorum. Nakilden sonra evet enfeksiyon gibi durumlarda hassas olmak gerekiyor ama tüm organ nakillende bu hassas bir durum. Yine de nakil in alternatifi var mıdır bilmiyorum, çoğu zaman seçeneksiz şekilde nakil yolunu deniyoe hastalar. Dokturunuz konu hakkında ne diyor bilemem tabi. Antalya tıp ın nakil konusunda iyi olduğunu biliyorsunuzdur belki, medyayada da gündeme gelmişti. Bizim burdan birden fazla kişinin (içanadolu)oraya böbrek nakli için gittiğini biliyorum. Kontrollerle sorunsuz gidiyor süreçleri de. Tekrae geçmiş olsun
Diyaliz çok zor bir şey, hem de riskleri çok. Nakil şansı varsa çok geciktirmemek lazım.Bahsettiğim doktor üniv hastahanesinde çalışıyor. Randevuları parayla değil. Bazı şartları var. Hastada idrar çıkışının olması,kreatin değerinin belirli aralıkta olması vb gibi. Bunlar yoksa bana gelmeyin diyor zaten. İnsanlar bavullarını toplayıp geliyormuş beni diyalizden çıkar diye. Eşim de gitti ama şu an için kreatin değeri doktorun istediği aralıkta olmadığı için bir şey yapamam dedi.
Biz de 5 doktora gitmişizdir. Kimi hemen nakil yapalım dedi. Kimi diyalizle uzun seneler yaşayabilirsin dedi. Ben diyalizin vücuda zarar veren bir yol olduğunu bilmiyordum. Riske hiç girmeyelim diyalizle devam eder diye düşünüyordum. Ama onun da riskleri olduğunu öğrenince nakil düşünmeye başladım. Peki ablanızın nakilden sonra kullandığı ilaçlar hayatını nasıl etkiledi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?