Diyabetik hastalar insülinsiz de yaşayabiliyormuş.

Utkumm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.108
23
Merhaba;

Eşim tip 2 diyabet hastası. Yaklaşık 20 gündür insülin kullanmıyor. Normalde günlük 120 ünite insülin kullanıyordu. Şimdiden 12 kilo verdi. (128,2 Kg'den 115,6 Kg'ye ) Yeni başladığı bir program sayesinde hayatı ve hayatımız değişti.

Geceleri aşırı terliyordu yastık sırılsıklam oluyordu. Efor kapasitesi arttı , ağız kuruluğu gitti. El ayak yanmaları ortadan kalktı ve daha sakin bir insan oldu.

Bu programdan size bahsetmek istiyorum.

Bu program psikiyatrist ve dahiliye uzmanı iki uzman hekim tarafından uygulanıyor. Bu program sayesinde ;

Psikiyatrist: Psikoterapi yöntemiyle (6 hafta sürüyormuş) bu yaşına kadar var olan yemek yeme alışkanlığını, yemeğe bakış açısını ve bilinç altındaki otomatik düşünceleri nasıl kontrol edebileceğimizi öğretiyor. Bir nevi davranış değişikliği sağlıyor ve bu sayede verilen kilolar tekrar alınmıyormuş.

Dahiliye uzmanı: Sürecin başından itibaren bir taraftan diyet koçluğu diğer taraftan egzersiz tavsiyeleri ile şekeri kontrol altına alıyor. Kendisi de diyabet hastasıymış.

Merhaba;

Eşim tip 2 diyabet hastası. Yaklaşık 20 gündür insülin kullanmıyor. Normalde günlük 120 ünite insülin kullanıyordu. Şimdiden 12 kilo verdi. (128,2 Kg'den 115,6 Kg'ye ) Yeni başladığı bir program sayesinde hayatı ve hayatımız değişti.

Geceleri aşırı terliyordu yastık sırılsıklam oluyordu. Efor kapasitesi arttı , ağız kuruluğu gitti. El ayak yanmaları ortadan kalktı ve daha sakin bir insan oldu.

Bu programdan size bahsetmek istiyorum.

Bu program psikiyatrist ve dahiliye uzmanı iki uzman hekim tarafından uygulanıyor. Bu program sayesinde ;

Psikiyatrist: Psikoterapi yöntemiyle (6 hafta sürüyormuş) bu yaşına kadar var olan yemek yeme alışkanlığını, yemeğe bakış açısını ve bilinç altındaki otomatik düşünceleri nasıl kontrol edebileceğimizi öğretiyor. Bir nevi davranış değişikliği sağlıyor ve bu sayede verilen kilolar tekrar alınmıyormuş.

Dahiliye uzmanı: Sürecin başından itibaren bir taraftan diyet koçluğu diğer taraftan egzersiz tavsiyeleri ile şekeri kontrol altına alıyor. Kendisi de diyabet hastasıymış.
Eşiniz hangi doktor ve hastanede tedavi oldu

Eşiniz hangi doktor ve hastanede tedavi oldu
10 lu gruplar halinde terapi gurubu oluşturuyorlar. İstanbul anadolu ve avrupa yakasında muhtelif zamanlarda grup açılıyor. Ancak program öncesi bir mülakat yapıyorlar. Mülakata göre programa kabul ediyorlar.
Doktorlar, Uzm. Dr. Cem Öge ve Uzm. Dr. Ömer Kaç.

10 lu gruplar halinde terapi gurubu oluşturuyorlar. İstanbul anadolu ve avrupa yakasında muhtelif zamanlarda grup açılıyor. Ancak program öncesi bir mülakat yapıyorlar. Mülakata göre programa kabul ediyorlar.
Doktorlar, Uzm. Dr. Cem Öge ve Uzm. Dr. Ömer Kaç.
Neden mülakat peki amaç insanı iyileştirmek değil mi randevu deseniz anlarımda saçma geldi

geçmiş olsun şifa bulanıza sevindim babam da diyabet ister istemez çok üzülüyorum
doktorları bi araştırıcam ama neden mülakat

Gerçekten fayda sağlayabileceklerine inandıkları hastaları kabul ediyorlar sanırım.
Şimdi isimleri arattım dr.cem öge ruh hastalıkları diğeri Ömer kaç dahiliye doktoru ama bunlar İstanbul'da değiller Tekirdağ Çorlu neden hastane değil İstanbul ve mülakat çok saçma bakın benimde aynı rahatsızlığım var doktora gideceğim zaman randevu alırım tedavi eder bu mülakat saçma geldi

Tip 2 diyorsunuz , eşiniz tip 2 ise zaten insülin kullanmasına gerek yok . Diyetle falan da kontrol altına alınabiliyor bazen . Tip1 diyabetlerin insülinden başka çaresi yok Malesef .

Hangi hastane peki
Hastanede yapılmıyor. Bir eğitim programı ve doktora ulaşıp ön kayıt yaptıroyrsun
Şimdi isimleri arattım dr.cem öge ruh hastalıkları diğeri Ömer kaç dahiliye doktoru ama bunlar İstanbul'da değiller Tekirdağ Çorlu neden hastane değil İstanbul ve mülakat çok saçma bakın benimde aynı rahatsızlığım var doktora gideceğim zaman randevu alırım tedavi eder bu mülakat saçma geldi
Çorlu da şuan 35 kişi
bettybluess bettybluess canım banada saçma geldi bir muayene yeri Yok ,randevu yok ,birde mülakat çok saçma değil mi sence
Eşim Çorlu'da gidiyor. Gidip görüşebilirsiniz. İstanbul'da terapi grubu açmayı planlıyorlarmış. Randevu alıp gidebilirsiniz.

Tip 2 diyorsunuz , eşiniz tip 2 ise zaten insülin kullanmasına gerek yok . Diyetle falan da kontrol altına alınabiliyor bazen . Tip1 diyabetlerin insülinden başka çaresi yok Malesef .
Tip 1 diyabet insülün bağımlı zaten. Fakat bu terpiyle varolan insülin ihtiyacını tip 1 lerde ciddi şekilde azaltıyormuş. Tip 2 diyabetli hastalarda ise bir kısmı hap , hapla düzelmeyenlerse insülinle tedavi ediliyor.

Bazı tip 2 hem hap hem insülin kullanılıyor bende tip 2 hastayım

İşte ben glifor da kullanmak istemiyorum bize tam olarak anlatır mısınız rica etsem
Şöyle;
Bu program hiç bir şekilde bir diyet listesi dayatmıyor. Size işin prensiplerini ve mekanizmalarını öğretiyor. Kendi diyetinizi kendiniz belirliyorsunuz.
Mahrum kalmıyorsunuz. Verdiğiniz kiloları kesinlikle geri almıyorsunuz.

X