DİŞ'Lİ YAK'AR'IŞIM İÇİN LÜTFEN BİR'LİK OLALIM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazım şeklimle ilgili geribildirim verdiğiniz için teşekkür ederim. Uzun bir yazı olduğu için dikkat çekici olsun istemiştim bu forumda daha sonra yazarsam geribildiriminizi unutmayacağım:) Annemin evine döndüm çünkü kendime bakamayacak haldeydim ve bana hastaneden kağıt imzalattılar 1 sene bizimle kalmalıymışsın dedi. Tabii ki yalanmış
Verdi zaten bir şikayet et sonra hastaydım ben diye geri çek, mahkemede bıraktığınız izlenim olumsuz oluyor.

annenizde munchausen by proxy sendromu olduğunu söylemişsiniz ama psikolojik ve fiziksel şiddet demek değil bu. Çocukken sizi hasta etti mi? gereksiz ilaçlar ve hastane yatışlarınıza sebep oldu mu? burası bu konu için uygun bir platform değil, Allah şifa versin ancak dava süreci devam ediyormuş bu durumda neyin doğru neyin yanlış olduğunu biz bilemeyiz. umarım sizin için iyi sonuçlanır. Mune hanım konu çok uygun görünmüyor.

Ben ne okudum az evvel...

Konuyu hiç anlamadım ama bir dert anlattıysanız eğer Allah yardımcınız olsun diyebiliyorum ancak .
Çok teşekkür ediyorum anlaşılabilmesi için İLAH-i KIYAMET-YA diye bir destan yazmam gerekiyor sanırım :) Sadece kaç cilt olacağını öngöremiyorum.

Konu bir şekilde yine hekimlere gelmiş. Ülkedeki hekimlere sabır diliyorum

Psikolojik rahatsızlıklara sebep olması açısından incelenmesi gerekiyor, çocukken yapmamış olabilir Hastanelik ama 41 yaşındayken yaptı. Onun anlattıkları nedeni ile bana yanlış uygulamalar yapıldı. Konunun neden uygun olmadığını açıklayabilir misiniz, ilk kez bu platforma katıldım, sonrası için daha dikkatli olayım.

Lütfen yanlış anlamayın ama ağır depresyon geçirdiğinizi kendiniz yazmışsınız. Annenizin yalan bir tanıyla hastaneye götürmesi söz konusu olsa acaba mı diyebilirdik ancak var olan bir tanıdan ötürü tedavi almışsınız. Yani 5 yaşında bir çocukken çocuğum bipolar diyerek sizi hasta gibi göstermemiş. yetişkin bir kadınken bu tanıyı almışsınız. bu durumda da olayın iç yüzünü bilemeyeceğim için daha fazla yorum yapamıyorum.

Okumak istedim fakat okuyamadım. Düzenleyip derdinizi sade ve kısa bir şekilde anlatırsanız daha iyi olur bence. Bu şekilde okumak imkansız gibi çünkü.

Benim annem de böyle bir şey demişti iyi bir şey dediğini düşünüp gerçek olduğuna da eminim. Babam erkek çocuğu sever biliyorum yani annemin demesine gerek yok. Bu çok cahilce bir şey bence. Can acıtmak için söylenmiş bir şey değil.

Şimdi bahsettiğiniz sendrom daha farklı bir bir durum.tv de belgeselini izlemiştim. Sizi çocuklukta gereksiz tıbbi müdahalelere maruz bıraktı mı?
Hani hasta değilken hasta edip doktorlara götürdü mü? Sizi yaraladı mı?

40 yaşındayken yaptığı şey bu sendromu girmiyor artık siz de yetişkinsiniz çünkü.

Hayır işte sorun orda. annenin böyle bir tanısı yok. 41 yaşında bir kadına da kimse bu şekilde istismarda bulunamaz. anamnez alırken anneyle de görüşülmüş, annesi de muhtemelen tanıya yönelik şeyler söylemiş ve anneye karşı bir sinirlenme durumu söz konusu gibi geldi maalesef. Ekt hafif depresyonda falan uygulanabilecek bi tedavi değil. Ağır depresyon ve şizofreni gibi durumlarda heyetle birlikte kararı alınır. Umarım sağlığına kavuşur konu sahibi.

geçmiş Olsun ama bizden ne istiyorsunuz anlayamadım? Sadece iç dökmek mi istediniz ya da şikayetçi olduğunuz hastaneyi bizim de şikayet etmemizi mi? Hangi konuda yardım istiyorsunuz?
Teşekkür ederim, anlaşılmak istiyorum. Çok ağır şeyler yaşadım ve çok mağdur oldum. Başkalarının mağduriyet yaşamasını istemiyorum, hastane için içinizden geleni yapabilir ya da yapmayabilirsiniz onla ilgili bir şey söyleyemem. Ben ilk onları uyardım zaten on gündür kanıtlarıyla yapılan yanlışları, hasta hakları ihlallerini gösteriyorum ki DOĞRU olanı yapsınlar çünkü insanlar güvenerek akıl sağlıklarını emanet ediyorlar. Ama onlar hiçbir şey yapmıyor, hatalardan ders çıkarmıyorlar. 4 ay boyunca 9 takip randevumuz oldu, burası özel hastahane ve inanır mısınız her randevumun peşinden ben koştum iyileşmek istediğim için. Onlarca yazışma var bununla ilgili, böyle bir mağduriyet yaşattıkları için bile ÖZÜR DİLEYEMİYORLAR.
İntihar riski taşıyan hastayım, sıkı takip edilmem gerekirken ben peşlerinden koştum. İyileşmek istediğim için o korkunç psikoloji içerisinde günlerce yataktan çıkamadığım hallerde. Ya benim gibi olan hastalara da bunu yapıyorlarsa onlar belki randevularını da takip etmeyecekler, bu tutum kendilerini daha DEĞERSİZ hissettirecek ve canlarına kıyacaklar. Psikiyatrik ilaçlarla tedavi devam ederken ne yazık ki intihar eden çok hasta var.

Evet bu sendrom çocuklukta olur yani. 40 yaşında kadının yaşadığı hastalık üzerinde bir tıp merkezinde anne ne kadsr etkili olabilir ki. Karşında da doktor var. Kaldı ki o kadar zor durumdaymış ki konu sahibi annesini kendi aramış. Zaten ortada bir sorun var belli ki.

Annenin böyle bir tanısının konabilmesi için zaten tam teşekküllü bir kurumda değerlendirilmesi gerekiyor. İnanın anneme karşı zerre öfke hissetmiyorum, acı en iyi öğretmendir derler, ben sonunda mezun oldum. EKT ile ilgili daha detaylı bir araştırma yapınız isterseniz buradan kimseyi yanlış yönlendirmeliyim. Ben de konunun uzmanı olmadığım için bilgi vermeyeceğim. Fakat bu konuda çok mağduriyet yaşamış hatırı sayılır bir kitle olduğunu bilmenizi isterim. Eklediğim dosyaya bakmanızı rica ederim. Siz anlamlı bir hikaye görebiliyor musunuz orada? 17 Haziran 2019 yılında Ataşehir Memorial Hastanesinde ameliyat oldum, arşivden raporunu çıkarttırdım onu da görmek ister misiniz?

Eklentiler

• Screenshot 2024-01-13 215934.png
    421,7 KB · Görüntüleme: 151
Evet işte o sorunlar yetkililer tarafından değerlendirilip bulunacak. Haziranda ayaktan girdim hastaneye, iyiydim sadece çok yoğun stres yaşıyordum, doktorun verdiği ilaçları kullanırken ve takip randevularına giderken 2. ayında depresyon atağı yaşadım. İntihar etmemek için hastaneye yatmak istedim çok kendimde değildim. Eylülde hastaneden çıktığımda 9 ilacım ve 8 seans EKT uygulanmış bir beynim vardı. Süreçte ilaçlar kesildi yenilendi en son yeşil reçeteli ilaca da geçildi. Sizce burada bir gariplik yok mu? Tedavi sürecinde daha çok hastalanmak nasıl mümkün olabilir, aksine iyileşmem gerekirken?

Sizinle aynı fikirdeyim.Anneyle sıkıntılı olduğunu anlayabildim özetle.Olayın zaten hukuki boyutu da var.Karmaşık bir durum

Yetişkin bir kadına annesinin söylemleri ile mi teşhis koyup tedavi uyguladılar.
Nasıl olabilir böyle birşey aklım almadı.
Anneniz nüfuslu biri mi ne yaptı doktorları nasıl ikna etti.
Çocuk olsanız anlarım ama kocaman kadına bu nasıl yapılabilir cidden anlamıyorum.

Tekrar geçmiş olsun dediğim gibi burdan okuduklarımızla yorum yapmak hiçbirimize düşmez, ne konunun uzmanıyız ne de yaşadıklarınızı bilebiliyoruz. o yüzden burası uygun bir platform değil demek istedim aslında. İnşallah sizin için iyi sonuçlanır konu.

Tamam anlıyorum peki bu noktada siz yanlış insanlara denk gelmiş olabilirsiniz. İyi bir hekime denk gelmemişsiniz. Ama annenizin etkisi ne?

Konu bir şekilde yine hekimlere gelmiş. Ülkedeki hekimlere sabır diliyorum
Hekimlere ben de bir hekim olarak gerçekten büyük sabır diliyorum, ne yazık ki aynı mesleği temsil ettikleri insanların çoğu olayın ticari kısmına geçmiş durumda. Aksini iddia edebilmeyi çok isterdim ama acı gerçek bu, doğduğumdan beri SAĞLIK sektörünün içerisindeyim, dikkat ederseniz sektör diyorum. Ve ben bana yanlış tedavi uygulayanları hekim olarak görmüyorum çünkü hekimlik hikmet gerektirir, onun içinde bir kez daha altını çiziyorum her koşulda ahlaki değerleri yaşatmak gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…