bu fotoğraflar benim çektiklerim. doktorun çektikleri yanımda değil ama fark ortada zaten alkisalkisalkis
Merhabalar, çok uygun bir fiyata yaptırmışsınız, ve çok hoş olmuş. Peki kendi dişlerinizde kesme veya küçültme gibi bir işlem yapıldımı acaba?
akannehiropuyorumnanaktanopuyorumnanaktançok güzel olmuş güle güle kullan
teşekkürler kardelen44 yerimseniben Maliyeti 700 lira ve herhangi bir problem olduğunda (kırılma gibi) yapımı ücretsiz. tek dikkat edilmesi gereken dişlerle ceviz ve fındık gibi şeyler kırmamak. zaten normalde de kırmazdım... :1rolleyes:
güle güle kullan arkadaşım çok hoş olmuş dişlerin.maliyeti derken tamamımı 700 yoksa dişin tanesimi 700 tuttu?birde bu yöntemde dişin ön yüzünden çok hafif 1mm kadar bir aşındırma yapıldığını ve onun üzerine yapıştırıldığını duymuştum.sanırım sende hiç inceltilmemiş o halde dişlerinde biraz fazlalık hissetmiyormusun yani kalın gibi gelmiyormu sana?
anladım canım teşekkürler.ya ben yaptırmayı çok istiyorum ama diş hekiminin uzmanlığıı nasıl anlıcam tanıdığım biride yok daha önce yaptırıp memnun kalmışestetik diş hekimliği diye bir uzmanlık varmı acaba? birde bu işlemi yaptırıp tanesi bin lira diyen var.bak sen 150 lira demişsin tamam kalite farkı olabilir ama bu kadar fark olurmu ya!bin liralık dişlerin özelliği ne acaba?
Ben akşam bir klinikle görüştüm, dişlerime baktılar, fotoğraf makinesi ile çekim yaptılar, sonra ağız içi kamera ile, sonrada röntgen ile baktılar. Doktor dişlerim için en uygun bu yöntemin olduğunu söyledi.Fakat canım bir fiyat çıkarı, canım sıkıldı. En son olur dedi fiyat 6,000 TL mafoldumben toplam 12 diş için, sadece önler..başka yerlerede bakacağım ..ama sizin dediğiniz gibi kısa ömürlü değil, iyi bakımla uzun sürede kullanılıyormuş..
Aynen benim de dişlerimin fotoğrafı çekildi. 6 dişim yapıldı. september sendeki 12 diş hepsi üst değil sanırım? Fiyat bence de çok.
kompozit dolgu porselen olmuyormu?yani zamanla renkte farklılaşmamı oluyor yoksa yaprak porselene göre dahamı yapay duruyor neden bu kadar farklı fiyatları?aslında benim ciddi bir problemim yok sadece öndeki dişlerimi 2 yada 4 tanesini biraz daha estetik hale getirmek istiyorum
En güzeli doktor muayeneden sonra belli oluyor açıkcası. Doktor bana kompozit olmaz dedi, kompozit dolgu renk değişikliği olan dişlerde, kırık dişlerde üzerine dolgu olarak yapılıyormuş.Ama benim dişlerim çarpık olduğu için lamine uygun dedi.Lamine yaprak poselen (takma tırnak gibi) dişin üstüne yapıştırılıyor..
kompozit dolgu porselen olmuyormu?yani zamanla renkte farklılaşmamı oluyor yoksa yaprak porselene göre dahamı yapay duruyor neden bu kadar farklı fiyatları?aslında benim ciddi bir problemim yok sadece öndeki dişlerimi 2 yada 4 tanesini biraz daha estetik hale getirmek istiyorum[/QUOTE
Bana yapılan kompozite dolgu. Benim renkte herhangi bir farklılaşma olmadı ve diş rengime birebir aynı renkte yapıldı. Dişlerimin yapıldığını bilmeyen farkı farketmiyor. Çünkü çok doğal oldu canım. Dişlerimde sağlık yönünden hiçbir şikayetim yoktu zaten. Estetik hale gelmesi için yaptımıştım ben de.kaydirigubbakcemile5
Evet en güzeli doktor muayenesinden sonra. Benim dişlerimde herhangi bir kırık, renk değişikliği yok. Sadece aralıkları düzeltmek için bu şekilde yaptı. Alt dişlerim de aralıklı ama doktor onlara önermedi. Kompozite dolguyu da dişin üzerine yapıştırarak yaptı. Yani lamine yaprak porselen gibi. Sana porselen önerdikleri için fazla fiyat vermişlerdir. Peki bu porseleni yaparken dişlerde küçültme işlemi yapılıyor mu herhangi bir aşındırma falan? Dayanıklılığı nedir? kaydirigubbakcemile5
Dişlerimde azda olsa biraz oynama olacakmış.Çünkü büyükler, ve çarpışıklar. Dün başka bir yere daha gittim yaklaşık diş fiyatı tanesi 500TL civarı..sanırım piyasa böyle..ama kararsızım ya, içimde kaygılarım var, ya kötü olursa diye. Dün görüştüğüm doktor hem diş eti tedavin olacak beraberindede diş estetiğin dedi. İkna eder gibi oldum ama yinede kararsızım eyvahedigeldismile
Küçültme işlemi olacak yani. Kompozite dolgudan daha dayanıklı gibi geldi bana. Dişetine yapılacak şey büyük ihtimal dişeti kesme operasyonudur. Önce acısız iğne vurularak uğuşturuluyor, sonra kesiliyor ve 1 günde geçiyor. O anda hiç acı hissetmiyorsun ve sonrasında da bişey yok. Eğer dişetinin gözükme mesafesi fazla ise önce onu halledebilirsin ve sonraki görnüşüne göre dolguya karar verebilirsin. Ama şunu söyleyebilirim kafaya taktığın bir şeyi ortadan kaldırıp güzel sonuca ulaşınca mutlu oluyorsun ve iyiki de yaptırmışım diyorsun.Küçültme işleminin boyutu ve sana önerilen dolgunun dayanıklılığı karar vermende sana yardımcı olacaktır canım.:1hug: