Dişlerinde bozukluğu olanlar, harika Dişlere kavuşabilirsiniz

Merhabalar, çok uygun bir fiyata yaptırmışsınız, ve çok hoş olmuş. Peki kendi dişlerinizde kesme veya küçültme gibi bir işlem yapıldımı acaba?

çok teşekkürler september06'cım. dişlerime herhangi bir kesme ve küçültme işlemi yapılmadı. önceki mesajda anlattım biraz. yapılan dolgu çıkartılsa kendi dişlerim tamamen yerinde.zaten onları küçültmek isteseydi doktor, ben yaptırmazdım.

akannehiropuyorumnanaktanopuyorumnanaktançok güzel olmuş güle güle kullan

teşekkür ederim f .arana kaydirigubbakcemile5 . ben ilk yapıldığında farkı anlayamamıştım çünkü göz alışıyor. resimden görüp ve güzel yorumlar alınca hoş oluyor sırnaşık şey

güle güle kullan arkadaşım çok hoş olmuş dişlerin.maliyeti derken tamamımı 700 yoksa dişin tanesimi 700 tuttu?birde bu yöntemde dişin ön yüzünden çok hafif 1mm kadar bir aşındırma yapıldığını ve onun üzerine yapıştırıldığını duymuştum.sanırım sende hiç inceltilmemiş o halde dişlerinde biraz fazlalık hissetmiyormusun yani kalın gibi gelmiyormu sana?

tşk ederim mavis81 kaydirigubbakcemile5 toplamı 700 tuttu ama sonra nişanlım 100 daha vermiş onu eklemeyi unutmuşum.yani toplam 800. dişin tanesi normalde 150 liraydı. dişeti işlemi de var ama indirim yaptı ve toplamı okadar tuttu.herhangi aşındırma işlemi yapılmadı. dişin ön yüzeyine yapılan dolgu çok ince, pek hissedilecek boyutta değil.ilk gün az bi garipseme hissettim ama diş doktoruna tekrar gittiğimde inceltme işlemi yaptı ve ilk günki garipseme de gitti. yaptırmayı düşünenler için söyleyim bu konuda uzman olan doktora gidin derim.çünkü onlar işin estetiğine bakıyor.dişler yüze göre büyük yada küçük mü gibi. şeklin yüze uyumu da önemli sonuçta.

anladım canım teşekkürler.ya ben yaptırmayı çok istiyorum ama diş hekiminin uzmanlığıı nasıl anlıcam tanıdığım biride yok daha önce yaptırıp memnun kalmışestetik diş hekimliği diye bir uzmanlık varmı acaba? birde bu işlemi yaptırıp tanesi bin lira diyen var.bak sen 150 lira demişsin tamam kalite farkı olabilir ama bu kadar fark olurmu ya!bin liralık dişlerin özelliği ne acaba?

Ben yakın zamanda bi kaç doktorla görüşmeye gideceğim. Size gelişmeleri yazarım. Lamine yöntemi 2 çeşit oluyormuş. Kompozite dolgu ( bu klinik ortamında yapılan) uygun fiyatlı olan kaplama şekli, birde yaprak porselen dediğimiz ( özel kalıplar şeklinde hazırlanmış olan) buda dışarıdan hazırlanıp gelen, pahalı bir yötem olan diğer kaplama çeşitiymiş. Bu yöntemi her doktor yapamıyor, estetik diş hekimliği hakkında uzman olmuş kişiler yapıyorlarmış.Ben kısmetsa yarın bir yere görüşmeye gideceğim.Size sonuçları bildiririm..

september çok sevinirim özellikle doktor seçiminde neye dikkat edeceğimi bilmiyorum.sadece etiketede para vermeyi çok doğru bulmuyorum.işi iyi ama fiyatıda çok çok abartmayan bir hekim istiyorum.bu ikinci söylediğin yaprak lamineyi yapabilen her doktor uzmanmıdır sence?araştırdığım kadarıyla mersinde bazı kliniklerdede yapılıyor yani diş hastanelerinde.onlarmı daha uzmandır yada şahsa özel kliniklermi bir türlü karar veremedim doğrusu:bbo:birde fiyat yönündende bilgilendirirsen sevinirim arkadaşım.

bu arada dün tv de bir uzman anlatıyordu sağlamlık bakımından komple kaplamalarla aynıymış.kadının söylediğine göre çok çok inceymiş elinden düşse hemen kırılır ama dişe özel bir yapıştıcıyla yapıştığı için dişle bütünleşip kırılma riski ortadan kalkıyor sanki dişin kendisi gibi oluyor dedi.açıkçası bu benim içimi rahatlattı biraz çünkü nette araştırdığım kadarıyla en fazla 4 ile 12 yıl gidebilir yazıyordu.hadi 12 neysede her 4-5 yılda milyarlar vermekte herkesin harcı değil bence.

Ben akşam bir klinikle görüştüm, dişlerime baktılar, fotoğraf makinesi ile çekim yaptılar, sonra ağız içi kamera ile, sonrada röntgen ile baktılar. Doktor dişlerim için en uygun bu yöntemin olduğunu söyledi.Fakat canım bir fiyat çıkarı, canım sıkıldı. En son olur dedi fiyat 6,000 TL mafoldumben toplam 12 diş için, sadece önler..başka yerlerede bakacağım ..ama sizin dediğiniz gibi kısa ömürlü değil, iyi bakımla uzun sürede kullanılıyormuş..

kızlar benim dişlerim için dışarıda birşey hazırlanmadı. herşey aynı gün doktora gittiğimde yapıldı. önce bir yapıştırıcı sürüldü.sonrada dişe dolguyu oluşturacak olan madde sürüldü ve kıvamı biraz kremsi bir maddeydi.hemen ardından özel bi ışık yardımı ile o madde kurutuldu. o madde tamamen dişimle bütünleşti. ve isteğe göre minik yuvarlak bir başlığı olan törpü ile törpülendi.bana güzel kullanırsan uzun yıllar dedi.eğer bu 12 yıl ise gayet iyi bir süre. ben doktorumla görüşüp size ayrıntısı ile bilgi vericem kızlar. pazartesi günü muayenehanesi açık olur ancak.işlemin ismini ve buna benzer operasyonlarla ilgili bilgi alırım.kaydirigubbakcemile5

Aynen benim de dişlerimin fotoğrafı çekildi. 6 dişim yapıldı. september sendeki 12 diş hepsi üst değil sanırım? Fiyat bence de çok.

Aynen benim de dişlerimin fotoğrafı çekildi. 6 dişim yapıldı. september sendeki 12 diş hepsi üst değil sanırım? Fiyat bence de çok.

Üstteki 6 ,alt 6 diş canım benimkisi..sende yapılan işlem lamine kompozit lazerli dolgu ,anladığım kadarıyla..o daha uygun oluyor..yaprak poselen pahalı. Doktor bana kompozit dolgu sana olmaz, yaprak porselen olur anca dişlerin dedi..

kompozit dolgu porselen olmuyormu?yani zamanla renkte farklılaşmamı oluyor yoksa yaprak porselene göre dahamı yapay duruyor neden bu kadar farklı fiyatları?aslında benim ciddi bir problemim yok sadece öndeki dişlerimi 2 yada 4 tanesini biraz daha estetik hale getirmek istiyorum

En güzeli doktor muayeneden sonra belli oluyor açıkcası. Doktor bana kompozit olmaz dedi, kompozit dolgu renk değişikliği olan dişlerde, kırık dişlerde üzerine dolgu olarak yapılıyormuş.Ama benim dişlerim çarpık olduğu için lamine uygun dedi.Lamine yaprak poselen (takma tırnak gibi) dişin üstüne yapıştırılıyor..

Evet en güzeli doktor muayenesinden sonra. Benim dişlerimde herhangi bir kırık, renk değişikliği yok. Sadece aralıkları düzeltmek için bu şekilde yaptı. Alt dişlerim de aralıklı ama doktor onlara önermedi. Kompozite dolguyu da dişin üzerine yapıştırarak yaptı. Yani lamine yaprak porselen gibi. Sana porselen önerdikleri için fazla fiyat vermişlerdir. Peki bu porseleni yaparken dişlerde küçültme işlemi yapılıyor mu herhangi bir aşındırma falan? Dayanıklılığı nedir? kaydirigubbakcemile5

Dişlerimde azda olsa biraz oynama olacakmış.Çünkü büyükler, ve çarpışıklar. Dün başka bir yere daha gittim yaklaşık diş fiyatı tanesi 500TL civarı..sanırım piyasa böyle..ama kararsızım ya, içimde kaygılarım var, ya kötü olursa diye. Dün görüştüğüm doktor hem diş eti tedavin olacak beraberindede diş estetiğin dedi. İkna eder gibi oldum ama yinede kararsızım eyvahedigeldismile

Küçültme işlemi olacak yani. Kompozite dolgudan daha dayanıklı gibi geldi bana. Dişetine yapılacak şey büyük ihtimal dişeti kesme operasyonudur. Önce acısız iğne vurularak uğuşturuluyor, sonra kesiliyor ve 1 günde geçiyor. O anda hiç acı hissetmiyorsun ve sonrasında da bişey yok. Eğer dişetinin gözükme mesafesi fazla ise önce onu halledebilirsin ve sonraki görnüşüne göre dolguya karar verebilirsin. Ama şunu söyleyebilirim kafaya taktığın bir şeyi ortadan kaldırıp güzel sonuca ulaşınca mutlu oluyorsun ve iyiki de yaptırmışım diyorsun.Küçültme işleminin boyutu ve sana önerilen dolgunun dayanıklılığı karar vermende sana yardımcı olacaktır canım.:1hug:

Teşekkürler,haklısınız, bakalım, ama vereceğim ücret 5000-6000 TL arası onu öğrendim artık. Fazla olsa bile söylediğiniz gibi alacağım sonuç beni mutlu etmesi lazım. Daha bugün sabah ara ara karşılaştığım bir abla var, bana dişlerini yaptırmayı düşünmezmisin? dedi, böyle bir araştırma yaptığımı bile bilmiyor yerimseniben yüzünü bozuyor dedi, milletin var bir bildiği demekki, fiyatı kafamı düşündürüyor, birde kötü olursa sonradan sıkıntı yaşarsam korkusu var, gittiğim doktor garantisini verdi bana, bakalım sanırım haftaya başlatacam gibi, yazarım gelişmeleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…