- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.568
- 298
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Canim benimki de öyle gece bir gicirdatiyor sanki dişleri kırılacak üzülüyorum uyandiriyorum onu plagini tak diyorum sağ tarafina donuyor (orda komidin var) ben taktı zannediyorum megersem takmayip geri uyuyormus. Dis silikonu dediğin plak mi dise gecirilip yatiyorsun plastik gibi böyleAh ah eşimde de aynı problem var sanki dişlerini çiğniyor uyurken o derece. Diş silikonu verdi ama kullanmak istemiyor iğreniyormuş ne yapacağım bilemedim. Çokta önemsemiyor.
Cok teşekkür ederim canımm bende seni severim kiiGeçmiş olsun sarışın seni severim üzüldüm doğrusu.
Evet plastik şeffaf bişey. Geçmiş olsun size deCanim benimki de öyle gece bir gicirdatiyor sanki dişleri kırılacak üzülüyorum uyandiriyorum onu plagini tak diyorum sağ tarafina donuyor (orda komidin var) ben taktı zannediyorum megersem takmayip geri uyuyormus. Dis silikonu dediğin plak mi dise gecirilip yatiyorsun plastik gibi böyle
Cok tesekkur ederim arkadasim esinize de gecmis olsunEvet plastik şeffaf bişey. Geçmiş olsun size de
Esim bu durumdan bahsetti sanirim kalite kaliteymis plaklar sizi uzmek istemem ama sizin plaginiz biraz kalitesiz olmus olabilirBen yıllar önce çene cerrahına gitmiştim gece plağı vermişti 6 ay kullandım ama hiçbir faydasını görmemiştim çektigim eziyet benle kaldı uyku uyutmuyor uyandigin zaman çeneleri ağriyor insanin .aslinda dislere faydasi olmustur benim sıkmaktan gece plagi delinmişti.Ön dislerim zamanla mineleri zedelendi 1 tanesine ufak dolgu yaptı drileri yaslarda kaybetmesek dislerimizi
Evet tatlim tup bebege geciyorum bu ayki adetimle gidicem. Kesin oyle zaten sebebikuzummm bu konuda bir fikrim yok ama tüp bebeğe mi geçiyorsunnn
hadi inşallah
strestendir belki
Geçmiş olsun canım benim de var bu sorunum bir yıl oldu plak alalı slikon değil ama sert birşey kesinlike takamadım hala da takamıyorum çok rahatsız edici napicam bilmiyorum sabah kalktığımda daha çok tikirdiyor çenemSelam konuya hemen gireceğim,tüp bebek surecine gireceğim bu ay,demir b12, şeker,tsh vs degerlerime baktirdim bir de dişçiye gideyim dedim..Hamileligin disleri etkiledigini duymuştum
Ondan evvel,dis etlerim ağrıyordu. Kanama falan yok bu arada. Doktor bisey yok dedi dislerimi temizledi ve gönderdi devlet hastanesinde gittim bu arada
Ağrı devam ediyor. Geçen sabah uyandığımda tıkır-tıkır sesler çıktı çenemden Esim sen dişlerini sıkıyorsun gece dedi eliyle elledi agriyormu dedi çenemi sag tarafım agriyordu
1 ay evel kadar da kabus görmüştum çenem kilitlenmisti onemsemedim.
Esimde bu sorun var kendisi gece plağı kullanıyor. Simdi özel doktora da gidicem bu hafta napabilirim?
Bu sorunu yasayanlar yendiniz mi?
Plak kullanmak rahat mi?
Baska bir çözümü var mi?
Hala dis etlerim agriyor moralim bozukonerilerinize ihtiyacım var
Sanada cok gecmis olsun canim yaa o kadar rahatsız edici mi o plaak tühGeçmiş olsun canım benim de var bu sorunum bir yıl oldu plak alalı slikon değil ama sert birşey kesinlike takamadım hala da takamıyorum çok rahatsız edici napicam bilmiyorum sabah kalktığımda daha çok tikirdiyor çenem
Cok tesekkur ederim. Peki ise yariyor mu yani sabahları uyandığınizda ağrı olmuyor dimiGece plağı kullanıyorum ben, zamanla alışıyorsunuz. Sıkmaktan kaynaklı diş ve baş ağrısı çekmekten iyidir. Geçmiş olsun
Gece plagi dislerinizi sıkmanızı önlemez sadece sıkmadan dolayi dişlerinize ve çene ekleminize gelen yükü hafifletir, yani plak kullanmadaki amac dis sıkmanın önlenmesi degil zarariz azaltilmasidir. Tamamen psikolojik bir olay, cok aktif oldugu donemlerde kas gevseticilerden yardim alinabilir. Agir psikolojik bir donemden geciyorsaniz psikolog veya psikiyatr yardimi alabilirsiniz. Uyumadan onceki son 1 saatinizi rahat bir sekilde gecirmeye calisin. Koltukta veya tv karsisinda uyumayin. Yine uyumadan rahatlatici çaylar (melisa,papatya) icebilirsiniz fakat tüp bebek hazirliginda bir sakincasi olur mu bilemiyorum onu doktorunuza sorabilirseniz iyi olur. Ve yine uyumadan sevdiginiz bir isle mesgul olmaya calisin, dergi okuyun, komik birseyler okuyun. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?