• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dişlerim çok kötü durumda :((((

ofcourse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
8
0
86
Adana
merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım . benim sorunum dişlerim:((( çoğu dolgulu . sürekli çürüyor dişlerim sebebi genetik annem teyzem kuzenler dayım vssss hep sıkıntı çekiyoruz. dişlerimi sürekli fırçalarım gargara vs kullanırım ama yine çürüyor.dişden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim herhalde. kimiside ağzına fırça vurmaz ve ağzında tek çürük bile olmaz:(( moralim çok bozukk çünkü p.tesi günü diş çektirdim.sonra çarşamba günü yandaki dişi çektiler. :((( çürükler dolgu yetmiyormuş gibi birde çekim... moral sıfır ve diş çekiminden sonra yaklaşık 1 hafta oldu hala ağrılarım var. bütün dişlerim ağrıyor. dolgu olmayanlar fln sebebi bundan mı kaynaklanıyor:( çünkü ağrıyan sızlayanlarda çürük yok. ama sanki çürük gibi ağrıyor resmen bıktım ağrı kesicilerle idare ediyorum 2 haftadır uyku yok iştahım gitti. üstüne vizeler fln resmen hayattan soğudum 2 haftada. ne yapmam gerekir bnmle aynı durumda olan varmı arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Pc prog böl bitirdim. şuan anadolu ünv kamu 4 sınıf okuyorum amacım okulu bitirmek ama bu şekilde doğru düzgün ne ders çalışabiliyorum nede başka birşey yapabiliyorum :(( diş çekiminden önce diş ağrısı fln yoktu şimdi hepsi birden ağrıyor ağrı kesici alsam bile :(((:43::43::43:

Canım çok geçmiş olsun.Benim de dişlerimde biraz çapraşıklık var ,bir de genetik faktörler -senin de yazdığın gibi - o yüzden dişlerime çok iyi bakmam lazım yoksa çürüme başlıyor.Sana ağrıların için verebileceğim tavsiye ilk aklıma gelen karanfil çiğnemen,çünkü karanfilin ağrı kesici etkisi var,ayrıca tuzlu suyla gargara da yap yalnız su ılık olsun,bir de mutlaka dişlerini diş ipiyle temizle.İnşallah faydası olur,ağrıların geçer.

merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım . benim sorunum dişlerim:((( çoğu dolgulu . sürekli çürüyor dişlerim sebebi genetik annem teyzem kuzenler dayım vssss hep sıkıntı çekiyoruz. dişlerimi sürekli fırçalarım gargara vs kullanırım ama yine çürüyor.dişden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim herhalde. kimiside ağzına fırça vurmaz ve ağzında tek çürük bile olmaz:(( moralim çok bozukk çünkü p.tesi günü diş çektirdim.sonra çarşamba günü yandaki dişi çektiler. :((( çürükler dolgu yetmiyormuş gibi birde çekim... moral sıfır ve diş çekiminden sonra yaklaşık 1 hafta oldu hala ağrılarım var. bütün dişlerim ağrıyor. dolgu olmayanlar fln sebebi bundan mı kaynaklanıyor:( çünkü ağrıyan sızlayanlarda çürük yok. ama sanki çürük gibi ağrıyor resmen bıktım ağrı kesicilerle idare ediyorum 2 haftadır uyku yok iştahım gitti. üstüne vizeler fln resmen hayattan soğudum 2 haftada. ne yapmam gerekir bnmle aynı durumda olan varmı arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Pc prog böl bitirdim. şuan anadolu ünv kamu 4 sınıf okuyorum amacım okulu bitirmek ama bu şekilde doğru düzgün ne ders çalışabiliyorum nede başka birşey yapabiliyorum :(( diş çekiminden önce diş ağrısı fln yoktu şimdi hepsi birden ağrıyor ağrı kesici alsam bile :(((:43::43::43:

malesef ağız sağlığı genetik geçiş gösterebiliyor. Moralini bozma, bu ağrıların kaynağı diğer dişler değilse psikolojik de olabilir. sürekli dişhekimi koltuğuna oturmak çoğu kişinin nefret ettiği bir durumdur ; bundan dolayı psikolojik olarak ağrı hissedebilirsin. 2 haftadır ağrı kesici kullanmak ve ağrının geçmemesi beklenen bir durum değildir, dişhekimine başvurmalısın. Ağrı kesicini değiştirebilir.
ağızdaki çürüklerinizi engellemenin diğer bir yolu ağız florasını değiştirebilmektir yani baskın olan çürük yapıcı bakterilerin ortamdan yok edilmesidir. bunun için probiyotik gıda tüketimi (kefir, probiyotik yoğurtlar) önerilebilir. şimdiye kadar olan çürüklere bir etkisi olmaz ama yeni oluşacakları engeller. ara öğünlerden kaçınmalısın; özellikle ara öğünlerde çikolata veya asitli gıdalar tüketmemelisin. yemeklerden sonra eğer diş fırçalama imkanın yoksa en azından ağızını suyla çalkalayabilirsin, şekersiz sakız çiğneyebilirsin. Şekersiz sakız çiğnerken tükürük salgın artar ve ortamdaki asidi etkisiz hale getirir. Bir de tükürük akışı miktarına baktırmanı tavsiye ederim. Akış azsa bu da çürüklere davetiye çıkarır. (Florürlü diş ipleri ve gargara kullanımını söylemiyorum bile bu artık çok alışılagelmiş bir cümle insanlar bunu duymaktan sıkılmaya başladı :emir_bebek:) Geçmiş olsun, umarım iyileşirsin en kısa zamanda. ( ve umarım okurken sıkılmazsın-öneri listesi çok uzun oldu :1:)

Benim de dişlerim çok kötü durumda. Sürekli ağrı çekiyorum ama doktora gitmeye de korkuyorum.

Back