Merhaba arkadaslar. 5 yasinda kizim var oldukca konuskandir kendisi. Oyle ki cok konustugu icin bazen soyleyecegi cumleleri yari yari soyler hizli hizli soyler nefes nefese de kalir. Uzun zamandir fark ettigim bazi promlemleri var. umarim anasinifi ona iyi gelecek. Soyle ki domatese domaset diyor suan aklima gelmiyor ama bazi kelimelerin son harflerini hep ters soyluyor ben dogrusunu soyluyorum tekrar et diyorum yine ters soyluyor. bazen harf ogretmeye çalışıyorum E harfini ve S harfini ve bazi harfleri ters yaziyor. Bi de bazi harfleri peltekmi desem tam peltek de degil ama zor soyluyor. Ş ve Ç harfini soyleyemiyor yani soyluyor ama soylerken zor söylüyor hatta bunharfleri soylerken bazen agzinin kenarindan su akiyor zorlandigi icin. Cok konuskan susmaz kizim ama neden boyle oluyor anlamiyorum. Bide dikkat eksikligi var yani mesela bir oyun oynicaz yada baska bir sey yapicaz diyelim. Hep soruyor o niye oyle peki o oyleyse bu niye boyle falan. Ana konuyu unutuyor soru sormaktan. Yani bir turlu odaklanamiyor.sanki hayal dunyasinda yasiyor gibi Bazen cok dalgin oluyor. Yemek yerken her lokmasini hatirlatiyorum. Bir kokma yiyor donra konusurken soru sorarken 2. Lokmayi unutuyor aslinda onunde yemek oldugunu unutuyor. Arastirdim disleksi cikti karsima en kisa zamanda bi uzmanla gorusecegim ama benim anlattığım gbi basindan gecen evlat buyuten tevrubeli anneler ne yaptiniz ettiniz. Tecrubelerinizi bizimle paylasir misiniz. Hatayi nerde yapiyorum evet biraz aceleci davraniyorum hadi kizim sus kizim hadi kizim hadi dedigim zamanlar cok oluyor sakin olup onu beklemeliyim kendime cekiduzen vermeye basladim eski actigim konudan bilen bilir belki ben kendi hatalarimin farkindayim torpulemeye basladim ama benim durumumu anlayan basindan geçmiş tecrubeli anneler ??? Ne soylemek istersiniz
Kızının çok şanslı bilinçli bir annesiniz benim başıma gelenler sizin kızınıza gelmez. Korkmayın hiç kendimi övmek gibi olmasın ama disleksi ise hiç üzülmeyin evet farklı hatta bazen dışlanabilir bile ama o kadar özel ki her çocuk gibi birçok artı bir o kadar da eksi yani var ama erken yaşta anlarsaniz durumu eksi yanlarıni sabırla azaltabilirsiniz harfleri bende ters yazıyordum hatta ilk okulda neler yaşadım en iyi ben bilirim