• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişime uyuşturmadan dolgu yaptırdım

fffiliz

cennet kokulum
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.264
23
358
41
3 gün önce yarı gömülü 20 lik dişimi çektirdim. ama çok korkarak gittim dünyanın sonu gibi neyse korktuğum gibi olmadı doktorumdan çok memnun kaldım. Dün de dolgu olacak dişlerim için randevu almıştım ikisi yanyana koltuğa yattım ve doktorum uyuşturmayacam dişini dedi kafamdan aşağı sıcak sular döküldü ama bana sölemediniz dedim söleseydim gelmezdin dedi peki neden diye sorunca çürükler baya ilerlemiş eğer uyuşturursam sinirlere gittiğini anlamayız dedi bölece kanala dönebilir dolguyla kurtaralım dedi ama birde beni düşünün sızladıkça elimi kaldırdım doktorum durdu sonra tekrar devam derken kan ter içinde olayı bitirdik şimdi geçici dolgu var salı günü yine gidecem tamamlayacak sonra 3 diş daha kalıyo ama ben erteleyecem onları

ben böyle bir şey ilk defa duyuyorum, derin bir çürüğü kanala gidebilir diye uyuşturmadan temizlemek:52: elinde anestezik solüsyonu mu kalmamıştı acaba.

bende uyuşturulmadan 3 dolgu yaptırdım.. banada doktor aynı şeyi söylemişti, sinirlere zarar vermemek ve dişi kurtarabilmek için yapıyorlar, içini temizlerken sinire değdiğinde bende elimi kaldırıyordum, çok zordu ama 8 sene önce yaptırdığım dolgum hala duruyor dişimde sapasağlam.. eğer uyuşturup sinirleride alsaydı o diş artık ölmüştü.

yüzeyel çürüklerse anestezi olmadan yapılması daha doğru, bu şekilde bende yaptırdım, ama derin çürüklerde bu olmaz.restoratif tedavi hocalarıma danışacağım :34: ama hala normal bir yöntem olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:
ben araştırdım arkadaşlar ilkel bir yöntem değil en sağlıklı doldu uyuşturulmadan yapılan zaten doktorum güveniyorum ama zor bir işlemm

zaten bende dolgunun bir dereceye kadar anestezi olmadna yapılmasından yanayım. ama hasta çok acı çeker. bunun yerine yavaş ve kontrollü çalışmayla pulpa perforasyonu kontrol edilebilir.bunda dişin lokalizasyonu, ve konumuda önemlidir tabiki sizi gören muayene eden meslektaşım daha sağlıklı karar vermiştir. böyle bir tedavi şekli farklı fakültelerin etkisi sanırım

Son düzenleme:
zaten bende dolgunun bir dereceye kadar anestezi olmadna yapılmasından yanayım. ama hasta çok acı çeker. bunun yerine yavaş ve kontrollü çalışmayla pulpa perforasyonu kontrol edilebilir.bunda dişin lokalizasyonu, ve konumuda önemlidir tabiki sizi gören muayene eden meslektaşım daha sağlıklı karar vermiştir. böyle bir tedavi şekli farklı fakültelerin etkisi sanırım

zaten doktorum çok emin adımlarla tadavimi gerçekleştiryor. şu anda bir 20 lik çektirdim 5 de dolgum olacak çok bir acı yaşamadım. ama insanı baya etkiliyor. peki size birşey sorayım şuan dişime mikrop kırıcı birşey koyup geçici dolgu ile kapattı. neden tam değilde geçici olarak yapmıştır.

Banada uyuşturmadan yapmıştı çürüğüm çok derin değildi gerek yok dedi..
Eee tabiki yaptığı basınç uyguluma hepsini alyısonuz ama acısız ağrısız ben pek bişe anlamamıştım

ben böyle bir şey ilk defa duyuyorum, derin bir çürüğü kanala gidebilir diye uyuşturmadan temizlemek:KK52: elinde anestezik solüsyonu mu kalmamıştı acaba.
Merhaba sanırım biraz geç oldu ama sizde bu konularda bilgi sahibi oldugunuzu gordum ve bilgi edinmek istediğim bir sorunum var şöyle : ben 16 haftalık hamileyim kan sulandırıcı enox0,4 kullanıyorum aynı zamanda da progesteron 200mg lik günde uç defa alıyorum demir hapı ve decavit vitaminde alıyorum benim hamileligim riskli . Ön ust dişimin dolgusu düştü kadın doğum uzmanim uyuşturucu madde kullanmadan ve geçici dolgu yaptirabilcegimi söyledi benim sorum şu neden kalıcı dolgu değil ve dişi geçici dolgu yaparken koruyucu bir madde koyuyorlar sanirsam bu madde durumuma etki edebilir mi .hiç bir sıkıntı su anda yok ağrı sızı vs acaba yaptirmasamm mi diyede dusunmuyor değilim .gerçekten çok zor durumdayım zaten şu aşamaya kadar bebeğim ve ben hep mücadele ettik korkuyorum.

Yüzeysel çürüklerde (kendi kızımda dahil yaptım ki 8 yaşında) anestezisiz yapılabilir ancak bu tip derin çürüklerde tartışılır..
Ancak yine de hekim arkadaşımın vardır bir bildiği demek istiyorum.

Back