Dişi kediyi kısırlaştırmak ya da...

kariyerkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2020
820
2.326
63
Alanya
Merhaba. Çok acil olduğu için hemen konuya giriyorum. İki kedim var tam 1 yaşındalar, biz 2 aylıkken sahiplendik farklı yerlerden. Biri dişi (tekir) biri erkek (sarman) Erkek olan 7 aylıkken kızgınlığa girdiği için kısırlaştırdık. Dişi olan 9 aylıkken ilk kez kızgınlığa girdi. 3-4 hafta boyunca evin her yerine çiş yaptı. Üstelik tam da maddi sıkıntıların ve virüsün üstüne denk geldi. Neyse mart ayı geçti, kızgınlaşmayı bıraktı. Yani yerde sürünmüyor, miyavlamıyor 1 aydır. Ama çiş huyunu bırakmadı. Yastık gördü mü affetmiyor. Poşetlere de aynı şekilde. Battaniye, sandalye... Aylardır temizliyoruz geçer diye ama yok... Üstelik her yeri tırmalıyor. Koltuğun birini halletti. Perdelere pençe atıyor oyun oynamak için. Her balkonu açtığımızda fişek gibi çıkıyor. Tırnaklarını düzenli kesiyoruz. Pencere pervazında oturup dışarı bakıyor... Veterinerle görüştüğümüzde herhangi bir hastalık yok dedi. Aşıları hepsi tam. Sürekli ilgileniyoruz da. Oyun olsun, mama olsun. Birlikte uyuyoruz hep. Ama huyu böyle kaldı. En sonunda bugün de yastığa yaptığını görünce dedik bahçeye mi salsak... Ben de çok ağlayınca veterineri aradık. O da kısırlaştırın dedi.

Güncel: Kısırlaştırıyoruz.

Son düzenleme:
Lutfen kisirladtirin,evde buyumus kedi disarita adapte olamaz,disarisi doga degil sokak ,ne bulur yer,ciftlesip hamile kalir ise perisan olur ,aclik yavrular ,insanlar itip kakiyo tekmeliyo,
Vebalini nasil alirsiniz oyle dusunun ,

Doğa mı kaldı? 2 aylıkken sahiplendiğiniz kedi ev ortamında büyüdü, dışarıya alışması çok zor. Benim kedim de aşırı meraklıdır, pencereden, balkondan dışarısını izler azıcık bir ses duysun hemen korkup içeriye kaçar ve agresif bir kedi olmasına rağmen. Çiş konusu da kısırlaştırınca çözülecektir. Evet anlıyorum maddi açıdan dişi kedilerin kısırlaştırma operasyonu biraz zorluyor ama o sizin evladınız. Hem onun sağlığı açısından hem de sizin huzurunuz açısından kısırlaştırmak şart. Dışarıya bırakmayacağınızı düşünüyorum. Umarım bir an önce çözülür bu durum

2 aylıkken sahiplenmişsiniz, ev hayatına adapte olmuş artık. 10 aydır baktığınız kediyi bırakmayı vicdanınız kaldıracak mı?
Şu an içgüdüsel olarak çıkıp eş bulmak istiyor sadece. Dışarıda hayatta kalamaz. Nasıl besleneceğini bilmez, kendini korumayı bilmez, arabalardan kaçmayı bilmez. Gidip hamile kalır, doğurduklarına bile bakamadan perişan halde ölür büyük ihtimalle.
"Ya bu tekir zaten, sokakta da yaşar" deyip ev hayatından sokağa terk edilen kedilerin çoğunun sonu ölüm oluyor.
Ya kısırlaştırın ya da birine sahiplendirmeye çalışın. Sokakta terk edilmişlik hissiyle ölüp gitmesinden daha iyidir.

Kisirlastirmanin bencillik olup olmadigini kedi 1 yaşina gelene kadar düşünmediniz, erkek kediyi kisirlastirirken de dusunmediniz tam da şimdi mi akliniza geldi yani?
Kisirlastirilmayan kedi evde ciftleşmeden tutulmaz bastan hiç almasaydiniz.
Eminim parayla hiç alakasi yoktur, kedicik ozgurluğune koşsun istiyorsunuz siz❤!

Ben ilk kızgınlığının ikinci günü iğne yaptırdım, 3-6 ay arasında etkili oluyor bu sürede tekrar kızgınlığa girmez dediler. Sürekli kullanımda sıkıntılı bir yöntem ancak öncesinde küçüktü kısırlaştıramazdım. İğneden iki ay sonra hemen kısırlaştırdım.

Çok miyavlıyordu yeni taşınmıştık apartmana, komşuları rahatsız etmekten çekindim, beni de uyutmuyordu zaten. Dişileri kızgınlıktayken kısırlaştırmak tehlikeli, belli bir süre geçmesi gerekiyor rahminin tam olarak normale dönmesi için. O yüzden sıkıntı yaşamamak için bir kerelik iğne yaptırdım. İğne rahim sağlığına çok zararlı ve kistlere sebep olabiliyor. Bu yüzden veterinere de söz verdim sadece bir kere iğne yapıp onun etkisi geçmeden kısırlaştıracağıma dair, öğrenciyim, para biriktirdim o sürede. Neyse ki çiş yapma ve evden kaçmaya teşebbüs gibi durumlar yaşamadık. Bunu öğrenince unutmaları uzun sürüyor.

Bir arkadaşımın dişi kedisi çok küçükken kızgınlığa girdi arkadaşım kıyamadı ama iki ayda banyo tavanını çökertti, 4 kere de balkondan atladığı için platin takıldı, ameliyatlar geçirdi, evin her yerine çişini yapıyordu ve kısırlaştırılmasına rağmen bunların hiçbirinden vazgeçmedi.

Edit: Kısırlaştırmanın faydalarını bir okumanızı tavsiye ederim. Kanser risklerinden bulaşıcı hastalıklardan korur. Yaptığı her doğum dişi bir kedinin ömrünü kısaltır.

Bir kedi yılda en az iki kez doğum yapar, onun da 2-6 arası yavrusu olur. İki seferde altışardan 12 kedi nüfusu olması demek yılda sadece bir kediden. Üstelik onların da yarıya yakını dişi olup bir sonraki yıl bir 12şer de onlar doğurur.

Kısırlaştırın. Kısırlaştırmadan asla geçmez. Sokağa da bırakmayın. Bizim bi tanıdık 2 kedi sahiplendi. İkiside öldü. Neden biliyo musunuz ? Sizin gibi düşündü çünkü. Yazık kısırlaştırmayalım dediler kısırlaştırmadılar. Yazık evde hapis olmasın çıksın gezsin dediler. Tekini tilki parçaladı tekine araba çarptı. Şimdi kararınızı siz verin bence.

bence derdi donemsel degil. kisirlastirsaniz bile sarman, tekir kediler disariyi istiyor. eve kapali kalmak psikolojisini bozmustur, strese sokmustur muhtemelen.. kizismasi da tuz biber olmus.

Şöyle ifade edeyim.
Sitede ufak bir sokak kedisi kolonimiz var.
3 yıldan fazla yaşayabilenler sadece kısırlaştırılmış olanlar, geri kalanlar ölüyor.

- Her doğumda anne kedi biraz daha güçsüzleşiyor, bütün enerjisi bebeklerine gidiyor
- Yavruları varken saldıran erkek kediler yüzünden yaralanıyorlar
- Kızgınsa daha kötü 3-4 erkek bir ağaçta sıkıştırıp saldırıyor.

Sokağı hiç görmemiş maması önüne gelmiş kediyi sokağa atmak o kediyi öldürmektir.

Hiç özgür falan diyip kendimizi rahatlatmayalım, en vahşi sokak kedisi bile insan artıklarına muhtaç.
Belediyelerde daha uyguna kısırlaştırma yapılabiliyor, bir araştırın.

Ben anlamadım bir sene önce sahiplendiğiniz kediyi şimdi dışarı mı salmayı düşünüyorsunuz? Neden sahiplendiniz o zaman? Ayrıca artık doğa falan kalmadı o hayvan bir senedir size alışmış, şimdi dışarıda nasıl yapacak? Her kızgınlıkta çiftleşecek bir sürü yavru onlara ne olacak peki düşündünüz mü?

Kedi kısırlaştırmanın iki şekli var:
1. Kedinin doğurganlığını bitirmek (istek devam eder)
2. Kedinin kızgınlığını + doğurganlığını bitirmek (istek de biter, bütün libido gider, hantallaşır)
Bu iki işlem arasındaki fark bildiğim kadarıyla yumurtalıkları birbirine düğümlemek vs. yumurtaları tamamen almak şeklinde oluyor. Çoğu hekim sahibini bu konuda detaylı bilgilendirmeden operasyonda birinciyi yapar. Bence birincisi de nispeten daha etik. Kedi de kızgınlık alışkanlıklarının bir kısmına haliyle devam eder. Koku bırakmak, olur olmaz işemek, üstüne çıkmak, sürtünmek vs.
Sorununuz ya bu ya da kedinin önceden çişini yaptığı yerlerden kokuyu yok edecek kadar iyi temizlemiyorsunuz ve tekrar alarak aynı yerlere yapmaya devam ediyor. Benim aklıma başka ihtimal gelmedi. Ben her halıya, yatağa işediğinde yıkamaya gönderdim. Olması gereken yere yaptığının her sonrasında ödül maması verdim. İşe yarayabilir, vazgeçmeyin.

Zeminleri sirkeyle silin diğer şeyleri makinada yıkayın iyi kokuyu aldıkları için aynı yerlere yapar.her sorun çıktığında da doğası doğaya bırakalım gibi bahanelerin arkasına saklanmayın eşinizin baskısına boyun eğmeyin ve üç beş şey yıkayıp temizlemek zor gelmesin bugün bir sayfada kedi gördüm tasmalı ya atılmış ya kaçmış araba çarpmış ağzı burnu kan revan içindeydi lanetler okudum bakamıcağınız sahip çıkamayacağınız önlemler almayan kimse bu canların günahına girmesin bir tane daha örnek vereyim arka sokağımda kedi yi atmışlar sokağa hayvan üzüntüden yemek yemiyormuş biri mama su veriyormuş ve yavrum ölmüş bildiğin intihar etmiş bir sürü yazabilirim örnek Rabbim şu canları vicdanlı insanlarla karşılaştırsın ve çevremde duyduğum bazılarına da şahit oldum bedelini ödüyorlar bir de öbür tarafı var sakın ki psikolojik baskı olarak algılamayın ve son olarak eşinizi atın bahçeye

Gerçekten zor bir durum, başka bir veteriner ile gorüşseniz belki başka bir durumu fark edebilir, kedimizin kabızlık sorununu 2,3 veterinere gösterdik hepsi aynı şeyi söyleyince ikna olduk ne yazık ki çünkü senelerdir çekiyor. Ayrıca kısırlaştırmanızı öneririm. Çünkü kediler kısırlaşınca sakinleşiyorlar resmen huy değiştiriyorlar. Dışarıyı çok seviyorsa cama asmak için yataklar oluyor (her sitede var) ona bayılıyorlar, yatıp bütün gün dışarıyı izleyebilir deneyin derim.

Lütfen kısırlaştırın. sebeplerini arkadaşlar açıklamış zaten. Bahçeye bırakmayın hastalanabilir, yaralanabilir bir sürü tehlike var hamile kalıp geldiğinde ne olacak? Erkek olanı kısırlaştırırken bunları düşünmediniz mi ya? Bir de koku kaldığı için tekrar işiyordur sirkeyle temizleyin

Kisirlastirmazsaniz hem size sıkıntı hem kediye. Sokakta erkek kedilerin tecavüzüne uğrayacak. Hastalık kapacak. Sürekli dogum yapacak ve nihayetide yaklasik 18 senelik omru 2 seneden fazla olmayacak. Kedi ve köpeklerin doğaları yoktur. Çünkü insanlar binlerce yıl önce kendi çıkarları için evcilleştirip insana bağımlı hale getirmişlerdir. Sokaklar tehlikeli, kisirlastirin.

Allah aşkına bir de doğa mi kaldı yani? Şehirde yaşiyorsunuz. Caddeler, arabalar, insanlar, köpekler vs doğa nerede bir gosterin.
Hoş köyde de yasasaniz bu hayvan mama yiyor artik uçan kuşu mu avlayıp yiyecek?
Kabul edelim yani kediler sokak canlıları değil artik maalesef.

Sanki cennete salıyor hayvanı.
Yazacaklarım çok da yazmıyorum, susuyorum.
Bugüne kadar 6 yılda 8 tane kedi baktım. 6sı aile evindeydi. Buna rağmen her şeyleri ile ben ilgilendim. Kedilere aşık bir insanım. Bakabilecek durumda olsam köpeklere de. Daha önceki kedilerimden ikisi de böyle kızgınlığa girip çiş yapıyordu. 1 tanesini kısırlaştırıp "sirkeyle" evi temizlememize rağmen huyundan vazgeçmedi. Kendi kaçtı evden. Diğerini kısırlaştırdık dikişleri patladı çok kez, çok sorun yaşadık ama kızgınlığı geçti. Sonra yukarıdan aralık camdan kaçtı o da. Annem depresyona girmişti resmen. Yani beni burada bazılarınız tanıyor, nasıl bir insan olduğumu da biliyor. Annemi de tanıyorlar. Gidip de böyle saldırgan cümleler kurmaya haddiniz yok. Eşimi bahçeye atacakmışım, yok ya! O kediyi bu eve getiren eşimdi zaten. Ne kolay bilip bilmeden atmak. Dün akşam kendi geldi yanıma, ben zaten tek lokma yemedim, ağlamaktan canım çıkmıştı. Olmaz bırakamayız, çok alıştık birbirimize, kısırlaştıralım dedi. Salı gününe randevu aldık. Arkadaşlar, biz hayvan düşmanı değiliz. Haklısınız ben de üzüntüden sadece olanı yazmışım, kedilerimizi hayvan olarak belirtmişim. Halbuki hep derim öz evlatlarım olsa bu kadar severim diye Çocuk oyuncağı olmadığını biliyoruz. Bizim tek hatamız, daha balayındayken bulduğumuz kediyi getirmekti eve. Yepyeni ev, eşyalar... Sadece zamanlama yanlıştı. Ama yine de hiç pişman değilim. Her gece biri eşimin kucağında biri benim başımın üstünde öyle uyuruz. Sonuç olarak kısırlaştırıyoruz, yavrumuzu bırakmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…