• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişi kediyi kısırlaştırmak ya da...

Bugüne kadar 6 yılda 8 tane kedi baktım. 6sı aile evindeydi. Buna rağmen her şeyleri ile ben ilgilendim. Kedilere aşık bir insanım. Bakabilecek durumda olsam köpeklere de. Daha önceki kedilerimden ikisi de böyle kızgınlığa girip çiş yapıyordu. 1 tanesini kısırlaştırıp "sirkeyle" evi temizlememize rağmen huyundan vazgeçmedi. Kendi kaçtı evden. Diğerini kısırlaştırdık dikişleri patladı çok kez, çok sorun yaşadık ama kızgınlığı geçti. Sonra yukarıdan aralık camdan kaçtı o da. Annem depresyona girmişti resmen. Yani beni burada bazılarınız tanıyor, nasıl bir insan olduğumu da biliyor. Annemi de tanıyorlar. Gidip de böyle saldırgan cümleler kurmaya haddiniz yok. Eşimi bahçeye atacakmışım, yok ya! O kediyi bu eve getiren eşimdi zaten. Ne kolay bilip bilmeden atmak. Dün akşam kendi geldi yanıma, ben zaten tek lokma yemedim, ağlamaktan canım çıkmıştı. Olmaz bırakamayız, çok alıştık birbirimize, kısırlaştıralım dedi. Salı gününe randevu aldık. Arkadaşlar, biz hayvan düşmanı değiliz. Haklısınız ben de üzüntüden sadece olanı yazmışım, kedilerimizi hayvan olarak belirtmişim. Halbuki hep derim öz evlatlarım olsa bu kadar severim diye Çocuk oyuncağı olmadığını biliyoruz. Bizim tek hatamız, daha balayındayken bulduğumuz kediyi getirmekti eve. Yepyeni ev, eşyalar... Sadece zamanlama yanlıştı. Ama yine de hiç pişman değilim. Her gece biri eşimin kucağında biri benim başımın üstünde öyle uyuruz. Sonuç olarak kısırlaştırıyoruz, yavrumuzu bırakmıyoruz.

Aile evindeki 6 kediye ne oldu acaba?
2 tanesi evden kaçmış gitmiş ötekilere ne oldu? Aile evinde degil, evindeydi yazmişsiniz cunku hala annenizle olsalar evindeydi yazmazdiniz.

Aile evindeki 6 kediye ne oldu acaba?
2 tanesi evden kaçmış gitmiş ötekilere ne oldu? Aile evinde degil, evindeydi yazmişsiniz cunku hala annenizle olsalar evindeydi yazmazdiniz.
İlk ikisini sahiplendirdik, diğeri hastalandı ve öldü daha ilk zamanlardan. İkisi kaçtı. Biri hala sapasağlam yaşıyor, 4 yaşında.

Sokakta da olsa evde de olsa kısırlaştırılan hayvanın ömrü uzuyor. Ama disi kediler pek sağa sola çiş yapmaz kızansama da onu erkekler yapar. Disiler daha cok banyoya gidip sabaha kadar miyavlamayı tercih eder :olamaz: sizinki bunu huy edinmiş gibi geldi bana. Bir de kısırlaşınca kediler gerçekten sakinleşiyor. Tasmayla gezmeye çıkartın birkaç defa kedinizi korkacaktır

Kesinlikle kısırlaştırın . Şuan kaçmaya çalışmasının sebebi tamamen merak . Dışarıda onu bekleyen hayatı bilse , evini tercih ederdi emin olun . Benimde 2 dişi kedim var . Çiş sorununu bizde yaşadık . Kısırlaştırdığımız an sıkıntı bitti .

Merhaba. Çok acil olduğu için hemen konuya giriyorum. İki kedim var tam 1 yaşındalar, biz 2 aylıkken sahiplendik farklı yerlerden. Biri dişi (tekir) biri erkek (sarman) Erkek olan 7 aylıkken kızgınlığa girdiği için kısırlaştırdık. Dişi olan 9 aylıkken ilk kez kızgınlığa girdi. 3-4 hafta boyunca evin her yerine çiş yaptı. Üstelik tam da maddi sıkıntıların ve virüsün üstüne denk geldi. Neyse mart ayı geçti, kızgınlaşmayı bıraktı. Yani yerde sürünmüyor, miyavlamıyor 1 aydır. Ama çiş huyunu bırakmadı. Yastık gördü mü affetmiyor. Poşetlere de aynı şekilde. Battaniye, sandalye... Aylardır temizliyoruz geçer diye ama yok... Üstelik her yeri tırmalıyor. Koltuğun birini halletti. Perdelere pençe atıyor oyun oynamak için. Her balkonu açtığımızda fişek gibi çıkıyor. Tırnaklarını düzenli kesiyoruz. Pencere pervazında oturup dışarı bakıyor... Eşim artık isyan etti durduk yere sürekli çiş yaptığı için. Veterinerle görüştüğümüzde herhangi bir hastalık yok dedi. Aşıları hepsi tam. Sürekli ilgileniyoruz da. Oyun olsun, mama olsun. Birlikte uyuyoruz hep. Ama huyu böyle kaldı. En sonunda bugün de yastığa yaptığını görünce eşim dedi bahçeye salalım böyle olmaz. Ben de çok ağlayınca veterineri aradık. O da kısırlaştırmaktan başka çare yok dedi. Hadi parasını falan da geçtim 500 lira olsa bile ama acaba diyorum haksızlık mı yapıyoruz? O dışarıyı seven bir kedi. Erkek olan tam garfield, obur sürekli uyur, ürkektir dışarı bıraksak korkar. Ama dişi öyle değil işte... Çok çevik, çok meraklı. Acaba kısırlaştırmayalım da doğasına mı bırakalım? Ya ölürse dışarıda? Ya bahçeye alışmazsa? Kısırlaştırıp evde mi bakmaya devam etmeli? Erkek olanı kısırlaştırıp şans verdik dişiyi kısırlaştırmazsak haksızlık olur mu ? Ona hapis olur mu? Bencil olmak istemiyoruz eşimle çok kararsızız. En DOĞRUSU ne sizce?
allah aşkına evde büyütülmüş kedi "ama o dışarıyı seven kedi" nasıl oluyo?burdan bakınca sorumluluktan bıkmış , ona daha para da harcamak istemeyip sokağa atmak için vicdan temizlemeye bahane arıyor gibi duruyorsunuz.genç kedinin çevik ve meraklı olmasından daha normal bir şey yok.camdan izlemeyi de çok severler özellikle kuş görünce delirirler.evde büyümüş kedinin refleksleriyle ve tehlikelerin farkındalığıyla sokaktakinin bir mi? attığınızda hem terk edildiğini atıldığını anlayacak , hem dayak yiycek diğer hayvanlardan, hem açlık susuzluğu tatmaya başlayacak, hastalık kapabilir, arabaların altında kalması kuvvetle muhtemel he bi de elinizde yetiştirdiğiniz kediyi atmaya içiniz el vericek? bari sahiplendirin internete ilan koyun.

allah aşkına evde büyütülmüş kedi "ama o dışarıyı seven kedi" nasıl oluyo?burdan bakınca sorumluluktan bıkmış , ona daha para da harcamak istemeyip sokağa atmak için vicdan temizlemeye bahane arıyor gibi duruyorsunuz.genç kedinin çevik ve meraklı olmasından daha normal bir şey yok.camdan izlemeyi de çok severler özellikle kuş görünce delirirler.evde büyümüş kedinin refleksleriyle ve tehlikelerin farkındalığıyla sokaktakinin bir mi? attığınızda hem terk edildiğini atıldığını anlayacak , hem dayak yiycek diğer hayvanlardan, hem açlık susuzluğu tatmaya başlayacak, hastalık kapabilir, arabaların altında kalması kuvvetle muhtemel he bi de elinizde yetiştirdiğiniz kediyi atmaya içiniz el vericek? bari sahiplendirin internete ilan koyun.
Açıkladım yukarıda. Daha fazla yoramayacağım kendimi.

Hadi parasını da geçtim 500 lira olsa bile.
bu cümle beni bi düşündürdü. Çünkü evimize aldığımız canlılar bebek gibi. İshal olabilir, ateşi çıkabilir, kusabilir vs. Çocukları olan insanlar nasıl doktorlarını dinliyorsa sizde kendi yavrunuzun doktorunu dinlemelisiniz. 500 TL sizin için yüksek bir meblağ olabilir, bu hayat şartlarında gayet normal. evinizi iki yavruya açmayacaktınız zorlanmazdınız o zaman. Bu saatten sonra sokakta yaşaması imkansız. Kısırlaştırıp bakmak en mantıklısı.

Dışarıya bırakmak seçeneğini gercekten düşündünüz mü???

Sokakta da olsa evde de olsa kısırlaştırılan hayvanın ömrü uzuyor. Ama disi kediler pek sağa sola çiş yapmaz kızansama da onu erkekler yapar. Disiler daha cok banyoya gidip sabaha kadar miyavlamayı tercih eder :olamaz: sizinki bunu huy edinmiş gibi geldi bana. Bir de kısırlaşınca kediler gerçekten sakinleşiyor. Tasmayla gezmeye çıkartın birkaç defa kedinizi korkacaktır

Aynen dişi kediler işaretleme yapmazlar. Büyük ihtimalle psikolojik olarak bir sıkıntı var. Araştırılmalı, bununla alakalı bir çok yazı da mevcut internette. Umarım iyi olur bütün aile bireyleri bu sorun ortadan kalkar🙏🏻

Gerçekten zor bir durum, başka bir veteriner ile gorüşseniz belki başka bir durumu fark edebilir, kedimizin kabızlık sorununu 2,3 veterinere gösterdik hepsi aynı şeyi söyleyince ikna olduk ne yazık ki çünkü senelerdir çekiyor. Ayrıca kısırlaştırmanızı öneririm. Çünkü kediler kısırlaşınca sakinleşiyorlar resmen huy değiştiriyorlar. Dışarıyı çok seviyorsa cama asmak için yataklar oluyor (her sitede var) ona bayılıyorlar, yatıp bütün gün dışarıyı izleyebilir deneyin derim.
Sen çok güzel kalplisin. Çok teşekkür ederim bu kadar naif olduğun için.

Aynen dişi kediler işaretleme yapmazlar. Büyük ihtimalle psikolojik olarak bir sıkıntı var. Araştırılmalı, bununla alakalı bir çok yazı da mevcut internette. Umarım iyi olur bütün aile bireyleri bu sorun ortadan kalkar🙏🏻
Teşekkür ederim kibarlığınız için. Biz onları zaten evlatlarımız gibi görüyoruz. Onun için en iyisini istediğimizden buraya konu açtım size danıştım. Acaba dışarıda daha mı mutlu olur ihtimalini sormak istedim. Cani değiliz. Niye sokağa atalım? Aylık 1000 lira mamaya kuma gidiyor. En iyisiyle besliyoruz. Hiçbir şeyleri kısmıyoruz. 500 lira evet çok ama yaptıracağız çünkü bizimle daha iyi koşullarda yaşayacak.

Veterinerimiz muayene etti kısırlaştırıldığında uysallaşır dedi. Miyavlama olayı çok olmuyor da yerden yere atıyor kendini sürünürken. O da geçti şimdi sadece çiş kaldı. O da geçecek umarım.

.
Hadi parasını da geçtim 500 lira olsa bile.
bu cümle beni bi düşündürdü. Çünkü evimize aldığımız canlılar bebek gibi. İshal olabilir, ateşi çıkabilir, kusabilir vs. Çocukları olan insanlar nasıl doktorlarını dinliyorsa sizde kendi yavrunuzun doktorunu dinlemelisiniz. 500 TL sizin için yüksek bir meblağ olabilir, bu hayat şartlarında gayet normal. evinizi iki yavruya açmayacaktınız zorlanmazdınız o zaman. Bu saatten sonra sokakta yaşaması imkansız. Kısırlaştırıp bakmak en mantıklısı.
Daha dün kuru ve yaş mama alışverişi yaptım 510 liraya. 3 ay bile yetmeyecek. Ki bu piyasadaki en pahalı mamalardan da değil. 500 lira dişi kedi kısırlaştırma için iyi bir fiyat. Ben 3 yıl önce aynı fiyata yaptırmıştım. Bebekten farkı yok neredeyse masraf olarak.

Back