• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişeti estetiği (Gingivoplasti)

Yaptırdıktan sonra bize de bilgi verir misin? ne kadara yaptırdın?hasasiyet oldu mu?yeni goruntuleri doğal duruyor mu? vb soruları yanıtlayabilir misin cnm.

bnmde 1 ay sonra tellerim cıkıcak ardından bu işlemi düşünüyorum.

tabi veririm,perşembe yapılıcak.

tabi veririm,perşembe yapılıcak.

Oo ne guzel yarın yani.Benim daha bayramdan sonra tellerim cıkıcak ortodontistimin uygun gorduğu bir zmnda yaptıracağım sanırım tellerden hemen sonra izin vermez.Lazerle olucak di mi?Bayramda bol bol gulumsersin:) insanların tepkilerini de merak ediyorum pek anlayabilcekler mi sende ki bu guzelliğn sırrını ;)

Rozelinda dişlerin ne guzel olmuş bol bol gülümse.Ama keşke dişetlerini de gorebilseydik,Cok merak ettim dişeti pembeleştirmesini

Canım senin için resimlerimi çektim, şimdi yüklüyorum.Çok teşekkür ederim. Önceden en ufak tebessüm ile bozuk olan diş etlerim görünüyordu, şimdi çok azı gözüküyor. Sana göstermek için kocaman açtım ağzımı, öle resim çektim :) şimdi güldüğümde pek görünmüyorlar...önceki ve sonraki hallerini koyuyorum, fikir edinmiş olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rozelinda aradaki fark super,Keyfini cıkar valla :) Ayrıca tekrar resim eklemişsin cok zarifsin gerçekten teşekkur ederim.

YildizlarVeGece , ben yaptırdım,lazerle diş etlerim 2-2,5 mm kadar kesildi,hiç acı hissetmedim.Gece uyuyamam ağrıdan sandım ama o da olmadı.şimdilik geçici dişlerim takıldı,diş etlerim ve dudağım şiş,ödem var.tamamen iyileşince zirkonyum dişler takılıcak.benim sorunum hem diş etlerimin gülerken çok görünmesiydi hem de dişlerimin arasında boşluk vardı,eski diş hekimim fazla diş koyarak o boşlugu doldurmuş daha yeni ögrendik!eski resimde farkedersiniz aynı dişten tavşan dişlerimin sağ ve solunda 2şer tane var,yeni resimde de o düzelsin diye fazla dişler çıkarılıp asıl dişlerim büyütülerek boşluk da kapandı,o yüzden biraz simetri düzgün degil ama eski haline göre ben razıyım tabi:)resimleri yüklüyorum

Eklentiler

• $eski.jpg.jpg
    $eski.jpg.jpg
    7,5 KB · Görüntüleme: 512
  • $DSdsC07283.jpg
    $DSdsC07283.jpg
    7,8 KB · Görüntüleme: 529
Son düzenleme:
Simcacım çok geçmiş olsun, daha çok yeni olduğundan yaraların iyileşmemiş,ama şimdiden farkı görünüyor, gerçek dişlerin takılınca öylede resimlerini koyarsın. Güzel olacak kesin, bu haliylede belli...Güzel gülümseler canım...

YildizlarVeGece , ben yaptırdım,lazerle diş etlerim 2-2,5 mm kadar kesildi,hiç acı hissetmedim.Gece uyuyamam ağrıdan sandım ama o da olmadı.şimdilik geçici dişlerim takıldı,diş etlerim ve dudağım şiş,ödem var.tamamen iyileşince zirkonyum dişler takılıcak.benim sorunum hem diş etlerimin gülerken çok görünmesiydi hem de dişlerimin arasında boşluk vardı,eski diş hekimim fazla diş koyarak o boşlugu doldurmuş daha yeni ögrendik!eski resimde farkedersiniz aynı dişten tavşan dişlerimin sağ ve solunda 2şer tane var,yeni resimde de o düzelsin diye fazla dişler çıkarılıp asıl dişlerim büyütülerek boşluk da kapandı,o yüzden biraz simetri düzgün degil ama eski haline göre ben razıyım tabi:)resimleri yüklüyorum

Cnm baya bir fark etmiş2-2.5 mm cok iyi bence.Eski dişetlerinden sonra super bence.Benimde senin gibi hemen hemen baya gorunuyor.İple cekiyorum şu dişeti kesilmesini:)

Buarada cok teşekkur ederim resimler cok yardımcı oldu.

çok teşekkürler,ben yine eklerim iyileşiyim yeni dişlerim takılsın,bakalım o zaman nasıl olucak ama şimdiden iyi ki ameliyat olmadım diyorum,o zaman 4 mm bile kesilebiliyor ama neşterle kemiklere kadar işlem yapılıyor,ben onu istemedim sadece etlere törpüyü seçtim ki o bile yetti bana,çok memnunum sonuçtan,2,2.5 mm bile baya fark etti.2-3 hafta sonra yine sonucu size de yazarım.sevgiler

bende yaptırmayı düşünüyorum dişetlerim güldüğümde cok gözüküyo .dişhekimliği fakültesine gittim bilgi almak için önce dişetimin kesilmesını sonra lamine kaplama yapılması gerektiğini söyledi doktor sizce dişhekimliği fakültesinde mi yaptırıyım özelde mi?

arkadaşlar benim üst diş etlerimde baya baya gözüküyor ama ben lazerler dişlerimi büyütemem çünkü zaten boyları uzun bu sefer de kazma gibi olur :( vestibüloplasti diye bir şey varmış dudağını içten diş etine dikiyorlarmış hem üst dudak daha etli büyük gözüküyor hem de diş etlerin gözükmüyor ve 2-3 dakika sürüyor. internete videosunu bile koymuşlar ama bu işlemi yapan bir yer bulamıyorum internetten bakıyorum ama yok bizim tıp o kadar ilerlemedi mi acaba sadece yurtdışında mı yapılıyor yaa

videoda önce gingivoplasti yani diş büyültülüyor sonra benim bahsettiğim "vestibuloplasti" işlemine geçiliyor
REVERSE VESTIBULOPLASTY SHORT VERSION - YouTube

dipnot: ünlüler bu işlemi görse hemen yaptırırlar heralde 6 ayda bir dudaklara silikon botox yaptırmaktansa bir kere yaptır kurtul :D ama benim dişetlerim çok gözüküyor :(

arkadaşlar benim üst diş etlerimde baya baya gözüküyor ama ben lazerler dişlerimi büyütemem çünkü zaten boyları uzun bu sefer de kazma gibi olur :( vestibüloplasti diye bir şey varmış dudağını içten diş etine dikiyorlarmış hem üst dudak daha etli büyük gözüküyor hem de diş etlerin gözükmüyor ve 2-3 dakika sürüyor. internete videosunu bile koymuşlar ama bu işlemi yapan bir yer bulamıyorum internetten bakıyorum ama yok bizim tıp o kadar ilerlemedi mi acaba sadece yurtdışında mı yapılıyor yaa

videoda önce gingivoplasti yani diş büyültülüyor sonra benim bahsettiğim "vestibuloplasti" işlemine geçiliyor

dipnot: ünlüler bu işlemi görse hemen yaptırırlar heralde 6 ayda bir dudaklara silikon botox yaptırmaktansa bir kere yaptır kurtul :D ama benim dişetlerim çok gözüküyor :(

Ayyy bu ne yaa?? :S Bu ameliyatı yaptırmayı düşünüyodum, videoyu izledikten sonra kararımı gözden geçirmeye karar verdim. Çok korkunç görünüyo, keşke nasıl yapıldığını hiç bilmeseydim. :( Oysa hayalimde ne kadar da masum bir ameliyattı bu. :)

Son düzenleme:
Ayyy bu ne yaa?? :S Bu ameliyatı yaptırmayı düşünüyodum, videoyu izledikten sonra kararımı gözden geçirmeye karar verdim. Çok korkunç görünüyo, keşke nasıl yapıldığını hiç bilmeseydim. :( Oysa hayalimde ne kadar da masum bir ameliyattı bu. :)

1-2 dakika sürüyo ve sen hiçbişey görmüyo hissetmiyosun geldiğin gibi çıkıyosun. allah korusun bi derdin olsa vücüdünda kalp ameliyatlarında içini açıyolar bu ne ki :) doktora gittin mi görüştün mü hiç briyle

Yaptırdım ben bu ameliyatı.Fazla yer olmadıgı için çok az, 2-2,5 mm kadar büyüdü dişlerim sadece.Ama dişetlerim eskisi kadar göze batmıyor sanırım işe yarıyor yani.3 hafta içinde tamamen iileşti

Öncelikle merhaba,
Bende senle aynı sorundan muzdaripim gummy smile( diş etlerin gülerken gözükmesi) ben birkaç doktora gittim tek başına gingivektomi yaparsam dişlerimin eski boyutuna zamanla geldiğini söylediler! Bu doğrumu? Senin uzadı mı? Sadece diş eti kesme (gingivektomi) mi yaptırdın? Uzamasın tekrar diye Lamine filan yaparız dedi vazgeçtim😔

Durumun hakkında bilgi verirsen çok sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim😀

bende yaptırmayı düşünüyorum dişetlerim güldüğümde cok gözüküyo .dişhekimliği fakültesine gittim bilgi almak için önce dişetimin kesilmesını sonra lamine kaplama yapılması gerektiğini söyledi doktor sizce dişhekimliği fakültesinde mi yaptırıyım özelde mi?

Merhabalar,

Aynısını banada dediler yaptırdın mı den? Maliyeti ne tuttu? Benim dişlerim gayet düzgün boyuda kısa değil ama gülünce dişetleri gözüküyor 😞 gingivektomi( lazerle dişeti kesme) tek başına yetmez Lamine ile eti üstte sabitlemek lazımmış😞 hiçbir diş sorunu yokken Lamine yaptırmak ne kadar doğru bilemedim..

Yaptırdıysan konu hakkında bilgi verirsen çok memnun olurum.. Teşekkürler😃

arkadaşlar benim üst diş etlerimde baya baya gözüküyor ama ben lazerler dişlerimi büyütemem çünkü zaten boyları uzun bu sefer de kazma gibi olur :KK43: vestibüloplasti diye bir şey varmış dudağını içten diş etine dikiyorlarmış hem üst dudak daha etli büyük gözüküyor hem de diş etlerin gözükmüyor ve 2-3 dakika sürüyor. internete videosunu bile koymuşlar ama bu işlemi yapan bir yer bulamıyorum internetten bakıyorum ama yok bizim tıp o kadar ilerlemedi mi acaba sadece yurtdışında mı yapılıyor yaa

dipnot: ünlüler bu işlemi görse hemen yaptırırlar heralde 6 ayda bir dudaklara silikon botox yaptırmaktansa bir kere yaptır kurtul :KK70: ama benim dişetlerim çok gözüküyor :KK43:
bende bu operasyonu geçirmek istiyorum benzer videolar bende izledim... yok mu ülkemizde yani bu uygulama? :(

arkadaşlar benim üst diş etlerimde baya baya gözüküyor ama ben lazerler dişlerimi büyütemem çünkü zaten boyları uzun bu sefer de kazma gibi olur :KK43: vestibüloplasti diye bir şey varmış dudağını içten diş etine dikiyorlarmış hem üst dudak daha etli büyük gözüküyor hem de diş etlerin gözükmüyor ve 2-3 dakika sürüyor. internete videosunu bile koymuşlar ama bu işlemi yapan bir yer bulamıyorum internetten bakıyorum ama yok bizim tıp o kadar ilerlemedi mi acaba sadece yurtdışında mı yapılıyor yaa

dipnot: ünlüler bu işlemi görse hemen yaptırırlar heralde 6 ayda bir dudaklara silikon botox yaptırmaktansa bir kere yaptır kurtul :KK70: ama benim dişetlerim çok gözüküyor :KK43:
Canım o dikme olayı bu işlemin devamı olmasın ?? Çünkü ilk defa duyuyorum dudağı diş etine dikme olayını mantıklı gelmedi :(

vestibüloplasti KONUSUNU iyice araştırdım arkadaşımızın dediği vestibüloplasti ye buradaki doktorlar türkçesi dudak pozisyonlandırma diyorlar dişetinden bir bbölüm kesilip dudak hızalanarak dikiliyor. çene cerrahları ve gülüş tasarımı yapan bazı doktorlar bu operasyonu gerçekleştiriyor sordum. önümüzdeki hafta iki ayrı doktorla bu konu hakkında görüşeceğim :21: umarım maliyetti de çok uçuk bir rakam olmazda protezlerim takılmadan bu işlemi yaptırırım... artık güzel olmak istiyorum yeter bu kadar çirkin çirkin dolaşmak :KK70:heycanlıyım çok :KK25:

Back