• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişeti estetiği (Gingivoplasti)

licorne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2008
3
0
86
37
İstanbul
Arkadaşlar benim sorunum dişetlerimle. Gummy smile (dişetli gülüş) denilen bir gülüşe sahibim ve hiç begenmiyorum. Bu Gingivoplasti, diş eti manikürü denilen operasyonu geçirme kararı aldım.
Çok basit ve küçük bir işlem olduğu söyleniyor ama ne de olsa bir operasyon olduğu için maliyeti ve sonrasında yaşanılan ağrılı dönem hakkında bir bilginiz var mı? Aranızda bu ameliyatı olanınız varsa tecrübesini ve doktorunu benimle paylaşırsa çok mutlu olurum:) Şimdiden teşekkürler...:1rolleyes:

cnm naptın yaptırdın mı sen? bende bu konu uzerine araştirma yapıyorum ama tellerden sonra yaptırmam lazım.buarada bilgin olsun lazerle cok daha rahat bi şekilde yapıyorlarmiş.

Lazer ile Dişeti Tedavileri

Gingivektomi-Gingivoplasti:
Özellikle estetik protez çalışmalarında, ortodonti sonrası diş eti estetiğinin sağlanmasında lazer ile yapılan diş eti boyu ayarlamalarının çok daha güzel sonuçlar verdiği gerçektir. Lazer ile anestezisiz olarak diş etinin kesilmesinin-şekillendirilmesinin ardından kanamanın durması ve doku iyileşmesini beklemeye gerek kalmadan diğer işlemlere geçilebilir.

Yaptırdım ben bu ameliyatı.Fazla yer olmadıgı için çok az, 2-2,5 mm kadar büyüdü dişlerim sadece.Ama dişetlerim eskisi kadar göze batmıyor sanırım işe yarıyor yani.3 hafta içinde tamamen iileşti

Yaptırdım ben bu ameliyatı.Fazla yer olmadıgı için çok az, 2-2,5 mm kadar büyüdü dişlerim sadece.Ama dişetlerim eskisi kadar göze batmıyor sanırım işe yarıyor yani.3 hafta içinde tamamen iileşti

arkadaşım bende yaptırmayı düşünüyorum acaba fiyat ne kadar bilgi verebilirmisinCADIARZU

Ben 750 ytl kadar bi fiyata yaptırdım cnm kemige gelene kadarki mesafeyi törpüleyebiliyolar sadece o da kişiden kişiye göre değişiyo damak yapısına göre.Benimkini çok törpüleyemediler çünkü damak yapım daha fazlasına izin vermiyodu yani daha büyük bi ameliyat gerekiyodu kemiği kırıp sora kaplama yapılması gerekiyodu dişlere. Ben o kadar sıkıntı verici bi ameliyat istemedim.2-2,5 mm kadar törpülediler sadece ama o kadarcık olmasına ragmen bi deişiklik oluyo.Şimdi alıştım sanki hiç olmamışım gibi geliyo ama aslında değişti eskiye nazaran daha güzel gözüküyor.
Dişçin agzına bakıp sana söyler ne kadar törpüleyebiliceğini.
Ameliyat da çok basit bi saatte bitiyo agzını uyuşturuolar sadece.sorasında da agrı sızı bişi olmuyo bi iki hafta dişlerini fırçalayamıyosun sadece gargara yapıyosun dişlerin de sararıyo ama sora geçiyo dişlerini de temizliyo dişçi ztn:)
Geçmiş olsun şimdiden

kızlar ilgilenen varsa buraya yazayım dedim.yukardaki msj licorne arkadaşimizin sorularımı cvplamiş olduğu msj.
ayrıca ona da cok teşekkur ederim ameliyattan sonra bizi bilgilendirdği için

bende tellerimden sonra hemen yaptırcam bu ameliyatı

ya arkadaşlar benimde köpek dişim dierlerine göre küçük ve benim gözüme çok batıo ve gülmek istemiorum nerdeese onu büyüktme gibi bi operasyon varmı daha önce ona dolgu yaptırdım ama düştü tutmadı bildiiniz bi yer warsa istanbulda banada sölermisiniz :)))

burda bir arkadaş ondeki iki dişi aralıktı lazerle boşluğu doldurtmuştu.hiç farkedilmiyordu resmini koymuştu.belki boyle bişey işini gorur.bence bir diş estetiği ile ilgilenen bi doktorla goruş.google'a diş estetiği yaz cıkan yerlerden herhangi biri ile goruş.bilgi verirler cnm

tamam cnm çok saoll bi kere doldurtmuştum ama düştü en kısa zamanda halletcem :D teşekkürler

Herkese merhaba ben de ortodontik tedavi gören biri olarak tedavi sırasında sağ ve sol taraf diş etlerim arasında bir büyüklük sorunu oluştu sol taraf hemen hemen normalken sağ taraftaki dişlerim ve diş etlerim bazı dişlerin çeklimesi ve birbirlerine yaylaştırılması nedeniyle uzadı. Şimdi ben de gingivaoplasti deneilen bu diş eti etetiği operasyonunu geçirmek istiyorum özellikle yaptıran yıldızlarvegece rumuzlu arkadaşımız nerde ve hangi yöntemle(laser yada direk neşterle kesilerek mi?) yaptırdığını da anlatırsan çok sevinirim ayrıca iyileşme sürecinde neler yaşadığını anlatırsan çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.....

Herkese merhaba ben de ortodontik tedavi gören biri olarak tedavi sırasında sağ ve sol taraf diş etlerim arasında bir büyüklük sorunu oluştu sol taraf hemen hemen normalken sağ taraftaki dişlerim ve diş etlerim bazı dişlerin çeklimesi ve birbirlerine yaylaştırılması nedeniyle uzadı. Şimdi ben de gingivaoplasti deneilen bu diş eti etetiği operasyonunu geçirmek istiyorum özellikle yaptıran yıldızlarvegece rumuzlu arkadaşımız nerde ve hangi yöntemle(laser yada direk neşterle kesilerek mi?) yaptırdığını da anlatırsan çok sevinirim ayrıca iyileşme sürecinde neler yaşadığını anlatırsan çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.....

cnm benim msjımı dikkatle okursan ben yaptırmadım lincorne arkadaşimiz yaptırmış ona msj attım sağ olsun o da sorularımı cevapladı.onun bana attığı msjı yazdım buraya ki benim dışımda daha bircok kişi merak ediyordur diye.hatta msjımın sonunda koyu renkle lincorne arkdaşimizin bana cevabıdır bu yazı diye belirttim.

Şuan tellerim var benimde tellerim çıksın bende hemen yaptırmak istiyorum.benim sorunum ondeki üst dişlerim fazla dişetli doğuştan yani.senin durumda olmuştu bende iki diş aralık kalınca dişi çekince oluyor merak etme o sonra toparlar kendini;)

arkadaşlar benim ön iki dişmin yanındakiler cüce dişti bugün onların üzerini lazerle açtılar.
kaplamalarda 2.5mm uzayacak diş byum eşitlendi saylır acısız kolay bi işlemdi

Merhaba,

Başka yaptıran var mı?Acılı bir işlem mi,iyileşme sürec,lazer mi,neşter mi bahsederseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Sevgili Sİmca12
Bende yaptırdım canım. Benimde resimlerim var bakabilirsin. Bende sevginingücü ve şüko gibi arkadaşlardan ilham alarak yaptırdım, çok memnun kaldım çok şükür..
Benimde gülerken diş etlerim görünüyordu öncelikle bu işlemden yapıldı (pempe estetik). Önceden ön diş etlerim fazla görünüyordu ve geçirdiğim bir diş eti ameliyatından sonra şekil bozukluğu olmuştu, şimdi gayet güzel oldu.
Anestezi ile yapılıyor, lazerler. Çok acı hissetmedim ama bir süre doğal olarak diş eti hashasiyetin oluyor faakt bu süre çok uzun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yaptırdım canım. Benimde resimlerim var bakabilirsin. Bende sevginingücü ve şüko gibi arkadaşlardan ilham alarak yaptırdım, çok memnun kaldım çok şükür..
Benimde gülerken diş etlerim görünüyordu öncelikle bu işlemden yapıldı (pempe estetik). Önceden ön diş etlerim fazla görünüyordu ve geçirdiğim bir diş eti ameliyatından sonra şekil bozukluğu olmuştu, şimdi gayet güzel oldu.
Anestezi ile yapılıyor, lazerler. Çok acı hissetmedim ama bir süre doğal olarak diş eti hashasiyetin oluyor faakt bu süre çok uzun değil.

merhaba rozelinda pempe estetiğin maliyeti ne kadar oldu onu da yazarmısın

merhaba rozelinda pempe estetiğin maliyeti ne kadar oldu onu da yazarmısın

Doktorum bana laminede yaptığı için toplam bir fiyat verdi, pempe estetik için de ücretsiz yapacam dedi. Ben 6 tane laminate diş ve 2 tane estetik dolgu yaptırdım ve bütün diş etlerime pempe estetik yapıldı, toplam 3000TL ödedim.Ayrı bir ücret ödemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne güzel olmuş valla.Benim durum farklı,haftaya diş etlerinin törpülendiği işlemi yaptırıcam,dişlerim de büyütülücek,inşallah iyi olur bakalım.

Yaptırdıktan sonra bize de bilgi verir misin? ne kadara yaptırdın?hasasiyet oldu mu?yeni goruntuleri doğal duruyor mu? vb soruları yanıtlayabilir misin cnm.

bnmde 1 ay sonra tellerim cıkıcak ardından bu işlemi düşünüyorum.

Sevgili Sİmca12

O zaman benim yaptıracağım törpü işlemi değil sizinki,siz kemiklerle de oynanan asıl ameliyatı yaptırmışsınız sanırım,resimleriniz nerde acaba bende baksam?

Teşekkürler bilgiler için.

Back