Dişçiden çekinmek ve dişci fobisi

Patilihayat

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2020
193
139
18
Her konuda bakımım tamdır ama söz konusu dişci olunca ben de fobi var. Hayatımda toplasanız 10 kez falan gitmişimdir dişçiye ne zaman gitsem hep asık suratlı isini iyi yapamayan dişcilere denk geldim. Haliyle fobi oluştu ama artık gitmem gerekiyor karşıdan dislsrim ne kadar düzgün gözükse de birsürü çürüğüm var. Hepsi ergenlikten kalma ne kadar fırçalasam da dis ipi kullansamda yenilerinin olusmasina da engel olamadım En son gittigim disci 2 sene önce sen hic dislerini fırçalamıyor musun diye beni azarlamıştı.O zamandan beri de bir çekingenlik oluştu bende. Bu korkuyu ve cekingenliği nasıl aşarım ? Bir de çankaya belediyesinin ağız diş sağlığı polikliniği nerede googleda arayınca bulamadım. Bilen varsa lütfen mesaj atsın

Merhaba
affınıza sığınarak dişçi değil diş hekimi demek isterim :)
bunu o asık suratlı dediğiniz doktorların yanında da aynı şekil telafuz ettiyseniz zaten asık suratları iyice asılmıştır

gitmeye niyetiniz varsa da corona geçsin öyle gidin
şuan çok tehlikeli

Tabii ki diş hekimi kolaylık olsun diye dişçi yazdım :) gittigim doktorların yanında konuşamıyorum ki konusturmuyorlar dinlemiyorlar mesela ağzıma metal bir sey koyuyor gidiyor yanindaki asistanla sohbet ediyor. Daha fazla ertelemek istemiyorum

Diş hekimleri bu salgından en çok risk altında olan doktorlardan. Bu kadar beklemişsiniz, bence biraz daha bekleyin. Gidilecek zaman değil.

Diş hekimleri bu salgından en çok risk altında olan doktorlardan. Bu kadar beklemişsiniz, bence biraz daha bekleyin. Gidilecek zaman değil.
Bekleyecek durumda değilim. Corananın tamamen gecmesi en az 3 ay.

kızacaklar şimdi
bence beklemelisiniz #evindekaltürkiye etiketimiz var biliyorsunuz

Bekleyecek durumda değilim. Corananın tamamen gecmesi en az 3 ay.

Çoğu hekim sadece acil hastaları kabul ediyor. Kaldı ki sizinle beraber oradaki diğer hastalar ve hekimler de risk altında oluyor. Ben şu aralar bu uygulamaları yaptırabileceğinizi sanmıyorum.

kızacaklar şimdi
Hanımefendi bekleyecek durumda değilim. 3 ay daha beklersem diş kaybım olacak. İmplant fiyatları da malum.

ağrınız sızınız var mı?
daha çok estetik için gibi yazmışsınız da ilk mesajınızda
Cürüklerim var yazdım neden estetik olsun ki
Çoğu hekim sadece acil hastaları kabul ediyor. Kaldı ki sizinle beraber oradaki diğer hastalar ve hekimler de risk altında oluyor. Ben şu aralar bu uygulamaları yaptırabileceğinizi sanmıyorum.
Ya gercekten mi ama onlar da bunun için ücret almıyor mu ? Randevu sisteminde gözüyorsa uygulama yapmazlar mı ?

kızacaklar şimdi
Mesajınızdan ağrı sızı olduğu anlaşılmıyor. Tamamen bir fobi neticesinde gitmiyorsunuz gibi anlaşılıyor, o yüzden böyle bir cevap verdim. Ağzınıza metal bişey koyduktan sonra yandaş meslektaşıyla da konuşabilir, böyle şeylerin ya da konuşamamanın fobinizle alakası yok gibi. Aprınız varsa yapacak bişey yok zaten.

beni yanlışlıkla alıntıladınız sanırım

Aynı korkunun kat be kat beteri bende vardı.
Hatta kaval tedavisi sonrası sinirler alınıyor ya sinirleri alınmış dişimi de uyuşturun dedim normalde birşey hissetmeyeceğim halde
Ama sonunda iyi bir doktor buldum çok anlayışlı ve ilgili.
O yüzden korku duymuyorum.
Sizde iyi bir doktor bulun.
Tercihen tecrübeli olsun çünkü onlar haftaya nasıl yaklaşması gerektiğini daha iyi biliyor bence.

Dun arkadasım randevusu olan dıs hekimine gıttı, bakmadılar.
Gitseniz de geri cevırebılırler randevulu hastaya bakmamıslar.

Cürüklerim var yazdım neden estetik olsun ki

Ya gercekten mi ama onlar da bunun için ücret almıyor mu ? Randevu sisteminde gözüyorsa uygulama yapmazlar mı ?

Devlete bağlı diş hekimlerini bilmiyorum ama ücret alsalar da onların da canı var sonuçta. Riske atmak istememeleri doğal geliyor bana. Benim düzenli gittiğim hekim çalışmıyor mesela. Maske sıkıntısı da çekiyor çoğu zaten. Bence bu kadar panik olmayın, muayene olmamışsınız yakın zamanda, diş kaybı o kadar kolay olmuyor. Dolgu olmuyorsa kanal tedavisiyle kurtarırlar dişlerinizi, bakımını düzenli yapıyorsanız şayet korktuğunuz senaryo gerçekleşmez diye düşünüyorum.

Bu arada korkunuz için de çözüm iyi ve anlaşabileceğiniz birini bulabilmeniz. İğnesiz lokal anestezi yapılıyor artık. Geçtiğimiz aylarda 20 yaş dişimi operasyonla aldırdım ve çabuk iyileşsin diye lazer tedavisi uyguladılar. Artık çok kolay çoğu işlem, ağrı sızı hissetmiyorsunuz.

Muhtemelen geri cevrileceksiniz çürük aciliyeti olan bir durum değil şu anda

Eklentiler

• Screenshot_20200318-160121_Instagram.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 88
Normal olmayan şey ise beni abartmıyorum 30 dakika o sekilde bekletip asistanlarıyla konusması sağa sola gitmesi baska hastayla ilgilenmesi üstüne bir de beni azarlamasıydı.
çürükler ağrımıyorsa bekletirler
benim de var bu ay gidecektim corona çıkınca gitmedim
Ağrıyor ya maalesef simdi hemen kurtulayım diye çekedebilir dişi beklemek daha mantikli galiba
Ben bulamadım galiba ya cicukken ön disime dolgu yapacaktı tecrübeli bir hekim hem dolguyu yamuk yaptı hem de gereksiz yere alt dislerimi kesti(özel hekimdi).Özeldekiler çok ilgili ama onlara sürekli gitmek icinde çalısan biri olmak gerekiyor
Dun arkadasım randevusu olan dıs hekimine gıttı, bakmadılar.
Gitseniz de geri cevırebılırler randevulu hastaya bakmamıslar.
30 una aldım randevuyu belki resmi tatil bitiyor diye bakar bi umut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…