• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişçiden çekinmek ve dişci fobisi

Kendinizi ve çevremizi riske atmayalım.. hepimiz hayatımızı erteledik. Ben neleri erteledim bilseniz diş neymiş dersiniz.. en azından ortalık durulana kadar bekleyin 3 ay falan da değil eğer sabırlı olabilirsek 3 haftada da atlatmamız mümkün.. Allah korusun gençsiniz ama yine de çok ağır bi hastalık geçirip belkide hastanelerde yer bulamayıp ölmeniz mümkün.. vaka sayıları artınca yoğun bakım kapasitesi aşılınca şuan italyada gençler ölmüyor mu sanıyorsunuz.. oyun şaka abartı değil.. zor biliyorum ama hayatımızı komple ertelemek zorundayız..

Normal olmayan şey ise beni abartmıyorum 30 dakika o sekilde bekletip asistanlarıyla konusması sağa sola gitmesi baska hastayla ilgilenmesi üstüne bir de beni azarlamasıydı.

Ağrıyor ya maalesef :KK43: simdi hemen kurtulayım diye çekedebilir dişi beklemek daha mantikli galiba

Ben bulamadım galiba ya cicukken ön disime dolgu yapacaktı tecrübeli bir hekim hem dolguyu yamuk yaptı hem de gereksiz yere alt dislerimi kesti(özel hekimdi).Özeldekiler çok ilgili ama onlara sürekli gitmek icinde çalısan biri olmak gerekiyor

30 una aldım randevuyu belki resmi tatil bitiyor diye bakar bi umut
Yani normal bulamadığınız bir doktor yğĞndne kendinize zarar vermişsiniz onu demek istedim. Yanlış eksik tedavi mağduru olmuşlupum var, bu fobiye değil alternatif doktor arayışına itmeli insanı onu demek istedim. Risk sadece doktorlar için de değil, hastalar içinde geçerli birşey şu anda. Herkes kendini mümkün olduğunca korumalı, karşımızdakini de gözetmeliyiz. Dediğim gibi aprınız varsa yapacak bişey yok, gidiceksiniz, tekrar geçmiş olsun

Muayene sırası beklerken tansiyonu çıkıp fenalaşan, ağlama krizlerine giren, titremekten konuşamayan biri olarak anlıyorum halinizi :KK70:

Hayır babama bana dikiş atmayı öğretsin diye yalvaran, hiçbir doktordan zerre korkmayan hatta kendimden biyopsi için parça alınırken ekrandan izleyip doktora soran biriyim. Gelgelelim dişçi oldu mu ben insanlıktan çıkıyorum.

30 yaşındayım, 4 ay süren diş ağrımı ağrı kesiciler geçirmeyecek hale gelince annemle son çare gittim. Bankoya giderken fenalaştım gözüm karardı. Muayeneyi beklerken anneme sarılıp ağlıyordum ahfhah teyzeler "yavrumm neyin var guzuum" diyordu, annem "korkuyor" deyince "hiç acıman guzum, bakıvericek doktor, uyuşturuveriyo hiçbişi hissetmeyon yavruum korkma guzuum" diye beni teselli etmeye çalışıyordu.

Çok komiğim, kendime de gülüyorum sonrasında, benim gibi biri nasıl bu kadar korkar diye ama yapacak bişi yok :KK70:

Muayene sırası beklerken tansiyonu çıkıp fenalaşan, ağlama krizlerine giren, titremekten konuşamayan biri olarak anlıyorum halinizi :KK70:

Hayır babama bana dikiş atmayı öğretsin diye yalvaran, hiçbir doktordan zerre korkmayan hatta kendimden biyopsi için parça alınırken ekrandan izleyip doktora soran biriyim. Gelgelelim dişçi oldu mu ben insanlıktan çıkıyorum.

30 yaşındayım, 4 ay süren diş ağrımı ağrı kesiciler geçirmeyecek hale gelince annemle son çare gittim. Bankoya giderken fenalaştım gözüm karardı. Muayeneyi beklerken anneme sarılıp ağlıyordum ahfhah teyzeler "yavrumm neyin var guzuum" diyordu, annem "korkuyor" deyince "hiç acıman guzum, bakıvericek doktor, uyuşturuveriyo hiçbişi hissetmeyon yavruum korkma guzuum" diye beni teselli etmeye çalışıyordu.

Çok komiğim, kendime de gülüyorum sonrasında, benim gibi biri nasıl bu kadar korkar diye ama yapacak bişi yok :KK70:
Ya sırf su korku yüzünden 3 tane dis eksiğim sayisiz cürüğüm var. Hayır öyle iğneden bıçaktan ameliyattan korkan kan tutan biri de değilim. :işsiz: bi asabilsem su korkuyu

Ya sırf su korku yüzünden 3 tane dis eksiğim sayisiz cürüğüm var. Hayır öyle iğneden bıçaktan ameliyattan korkan kan tutan biri de değilim. :işsiz: bi asabilsem su korkuyu
Ben 4 sene tel tedavisi gördüm, o zamanlar daha sakindim. Sonradan cozuttum. Teller çıkıp bağımsızlığımı ilan edince herhalde :D Lokal anesteziyle diş eti operasyonu falan oldum hatta.

Kademeli arttı benimki. Tellerden sonra da rahattım, kanal tedavisi falan da oldum. Son 4-5 yıldır kapıda fenalaşacak raddeye geldim.

Ben 4 sene tel tedavisi gördüm, o zamanlar daha sakindim. Sonradan cozuttum. Teller çıkıp bağımsızlığımı ilan edince herhalde :KK70: Lokal anesteziyle diş eti operasyonu falan oldum hatta.

Kademeli arttı benimki. Tellerden sonra da rahattım, kanal tedavisi falan da oldum. Son 4-5 yıldır kapıda fenalaşacak raddeye geldim.
Beni o aletin sesi korkutuyor. Panik oluyorum hemen ağzıma metal sey koyduklarinda nefes alamıyorum yutkunamıyorum :kızgın:

Diş hekiminden çok korkanların ne kadar bakım yapsa da hep diş sorunu çıkması... (örnek:ben)
Murphy kanunları, bizi biraz salar mısın? :işsiz:

Diş hekiminden çok korkanların ne kadar bakım yapsa da hep diş sorunu çıkması... (örnek:ben)
Murphy kanunları, bizi biraz salar mısın? :işsiz:
Benim sucum büyük ya düzenli dis fırcalama alışkanlığını cok gec edindim maesef. Disciye de gitmeyince ufacik sorunlar cok büyüdü simdi de ne kullansam da önüne gecemiyorum :kızgın:

Benim sucum büyük ya düzenli dis fırcalama alışkanlığını cok gec edindim maesef. Disciye de gitmeyince ufacik sorunlar cok büyüdü simdi de ne kullansam da önüne gecemiyorum :kızgın:

Ben diş bakımımı ne kadar yapsam da yine çürüyor, diş etlerim çekilmeye başladı, 20liklerim yamuk çıktığı için ameliyat olmam gerekiyor... En çok da diş hekimine gitmekten korkuyorum. Dediğiniz gibi benim de diş hekimi yönünden yüzüm hiç gülmedi. Sürekli eleştiriye maruz kalıyorum, açıklama yapıyorum dinlemiyorlar da... Biraz kinliyim kendilerine. 😂

Ben diş bakımımı ne kadar yapsam da yine çürüyor, diş etlerim çekilmeye başladı, 20liklerim yamuk çıktığı için ameliyat olmam gerekiyor... En çok da diş hekimine gitmekten korkuyorum. Dediğiniz gibi benim de diş hekimi yönünden yüzüm hiç gülmedi. Sürekli eleştiriye maruz kalıyorum, açıklama yapıyorum dinlemiyorlar da... Biraz kinliyim kendilerine. 😂
20 yaş dişlerimin olmaması hayatın bana verdiği en güzel hediyelerden herhalde :D

İsini iyi yaoan hekim arkadaşları tenzih ederek söylüyorum. Ne zaman dis hekimine gitsem azar yiyorum yani senin de mesleğin o yorulmuş bıkmış olabilirsin. Ama sen de bu isten para kazanıyorsun. İlla canım cicim beklemiyiruz ama insani muameleyi de hakediyoruz bence. O zaman öğretmenler de cocuklara surat asıp kızsın aynı şey bence

Devletin discisine gittim iki kere
Biseycikte olmadi evet biraz kendini fabrikada yuruyup giden urun gibi hissediyorsun ama onlarda gunde kac kisiye bakiyor sirada bekleyen insanlar oldugu icin aksatma yapip muhabbet edilemiyor yani
İlk dr disari cikip cocugumun disine kadar bakmisti sasirmistim
İkincisinede belki 20 tane soru sormama ragmen terslenmemistim

Ben de ileri derece dişçi fobisi var bu yüzden özelde genel anestezi oldum. fobisi olanlara tavsiye ederim

Ben de çok korkardım diş hekiminden. Genetik olarak dişlerimiz kırılgan bizim, diş eti çekilmesi ve kolay çürüme vb şeyler var ama fobimden dolayı tedavi görmedim hiç. Küçüklüğümde 2 kere gitmiştim sadece.
2019 aralık ayında çürük bir dişimde korkunç bi' ağrı yaşadım. Acı eşiğim yüksektir ama yerimde bile duramıyordum o gün, oturduğum yerde sallanıyordum resmen ve hiçbir ağrı kesici ağrıyı azaltmıyordu. Bunu çekmektense diş tedavisinde çekeceğim acıyı tercih ederim dedim, özel bir klinikle anlaşıp bütün dişlerimi yaptırdım... İlk başlarda korkudan o kadar kasılıyordum ki eve dönünce her yerim ağrıyordu ama şimdi alıştım tamamen. :super: Sadece bir diş çekimim kaldı, onu da virüs sebebiyle erteledim yaza doğru gideceğim

Biz klinik olarak hasta almıyoruz. Sadece çok ağrılı enfeksiyonlu hastalara bakıyoruz. ne kadar steril olunsada suyla yapılan çalışmalarda üstümüze yapışıyo partiküller ve hem hasta hem bizim için büyük tehlike.

Gitsen de tedavi olamazsın bu dönemde.

Back