Dışarıya bile çıkmak istemiyorum:(

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
Kızlar sorunum sivilcelerim.malesef bi türlü geçmek bilmiyorlar.benim nedense emzirme döneminde sivilcelerimde aşırı bi artış oluyo.gitmediğim doktor kalmadı.emzirdiğim için ilaçta alamıyorum.sadece krem veriyolar oda hiç bi işe yaramıyo malesef ne maskeler denedim neler aldım yok yokkk daha bebeğimi sütten kesmeme 10 ay var ve ben artık dışarı bile çıkmak istemiyorum.öz güvenimi kaybediyorum.spiral taktırmıştım kanamam durmadığı için ilaç kullandım geçen cildiyeciye gittiğimde hormonal olabilir diye kad.doğuma yönlendirdi.sağ yumurtalığımda ilaçlardan dolayı kist olmuş.adet söktürücü verdi.adet olunca gidip hormon tahlili yaptırcam.başka bi doktorda senin hormonal olamaz kıllanman yok çünkü demişti.kime inanacağımı şaşırdım.cildim aşırı yağlanıyo ve şuan ergenlik dönemimdekinden daha çok sivilce var yüzümde.hatta geçen bayadır görmediğim bi tanıdıkla karşılaştım.hiç bişey yoktu senin yüzünde noldu böyle filan dedi daha çok moralim bozuldu varmı böyle bi sıkıntısı olan.bu arada yaşım 26..

Son düzenleme:
Ilac kullanamiyorsaniz tavsiyem.bir kasik elma sirkesini biraz sulandirip sivilceli yerlere pamukla hafif surmeniz...tabi cilt yapiniz cok hassas degilse

Canım tarcın lımon maskesı var bırcok kısıde ıse yaramıs hem de masrafsız kolay bır maske dogal denemekten zarar cıkmaz.

Emzırmen bıtınce de gecmezse cılt doktorunun yonlendırmesıyle ılaca baslarsın, bır arkadasım cılt doktoru kontrolu alında ılac kullanmıstı r ıle baskayan ve 2 ay gıbı kısa bır surede cıldı bebek gıbı oldu.

Canım banada son gittiğim 2 doktorda o r ile başlayan ilaca başlıycaz dedi emzirmem bitince.ay o kadar çok istiyorumki artık geçmesini bende.

Canım banada son gittiğim 2 doktorda o r ile başlayan ilaca başlıycaz dedi emzirmem bitince.ay o kadar çok istiyorumki artık geçmesini bende.

Bak canım hıc moralını bozup kendıne stres yapma bunlar gecıcı seyler emzırmen bıtınce kısa surede cozebılecegın seyler ustelık sen annesın hıc moralını bozup bunu da bebısıne de yansıtma. Senı gordugunde laf eden olursa, ıste herkesın bıyle donemlerde vucudu farklı tepkı verıyor benım de aadece bu cok sukur saglıgım yerınde de hem onlara hem kendıne. Su 3 gunluk dunyada hıc takılma buna. Ve kapatacagım dıye ustune fonfotenı basma bence daha kotu dıkkat cekıcı oluyor, bb, cc kremler var hafıf yapılı onları kullan sadece bu donemde kı daha fazla havasız bırakıp da sorunu da arttırma

Evet canım eşimde öyle söylüyo üzülme takma kafana geçici diyo.ama şuan gözümün alt tarafında bi sivilce çıktı kistik ve kocaman eşimle dışarı çıkcaz ben çıkmak istemiyorum psikolojim bozuldu artık.hormon bozuklu olabilir dedi doktor.artık diyorumki ne varsa çıksında ona göre tedavi oluyum.

Aynı sıkıntıyı bende yaşadım,yaşıyorum. Benim ilk hamileliğimde sudan midem bulandı,halada suyu çok içemem. O dönemden beri sivilce problemi ve yüzde kızarıklık problemi yaşıyorum. Benim sivilcelerimin ana sebebi su tüketmemek malesef... Benim karaciğerden şüphelenildi,ama bir şey çıkmadı çok şükür . Sizde karaciğerinize bir baktırırın. Sivilce genelde karaciğer hastalığının belirtisi olabiliyor.

Evet canım bende su içmem çok fazla.karaciğerime baktırmadım daha.hormonlarda da bişey çıkmazsa ona baktırcam.

31 yaşındayım, cildime bakmayı bıraktığım anda mayın tarlasına döner yüzüm. Ben artık cilt yapımı öğrendim, kabullendim, günün bir kısmını cildime bakmaya ayırıyorum. Bunu farketmek, düzeni oturtmak, cildimi rayına sokmak, iyi gelen ürünleri bulmak zor oldu, yıllarımı aldı. Ama ya zor yoldan ilerleyecek ve sabredecektim ya da bazı ilaçlar kullanıp sağlığımı bozacaktım. Zor olanı tercih ettim.

Şimdi size bir tanesi dışında ürün ismi vermeyeceğim. Malesef uygun ürünü deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekiyor.

Bir temizleme jeli ya da sabun, bir tonik (elma sirkesi, gül ya da lavanta suyu gibi doğal bir ürün de olabilir) ve bir nemlendirici edinin mutlaka. Bunlar deneme yanılma yoluyla uygun olanı bulacağınız ürünler. Her gün sabah uyanınca ve akşam yatarken yüzünüzü yıkayın, tonikleyin ve nemlendirin. Nemlendirme çok önemli bir adım. Akneye meyilli cildi olanlar genelde nemlendirici kullanmaz ama bunun daha çok akneye sebep olduğunu da bilmez. Mutlaka su bazlı da olsa bir nemlendirici edinin.
Haftada iki kez kil maskesi yapın. Doğal, toz halinde olanı tercih edin.
Haftada bir yumurta akı maskesi yapın.
Cleocin-t diye bir topikal antibiyotik solüsyonu satılıyor eczanelerde. İlk bir kaç ay sivilceler kuruyana kadar günde bir ya da iki kez bunu uygulayın yüzünüze.
Havlu kullanmayın asla, kağıt havluyla kurulayın yüzünüzü.
Yastık kılıfınızı bir gün bir taraf ertesi gün diğer taraf olarak kullanıp değiştirin. İki gün üstüste aynı yastığa yatmayın.
En önemlisi günde en az iki litre su için.

Bunları evde bir bebekle uygulamak çok zor biliyorum ama emzirme döneminden sonra kullanacağınız o ilaçlar sizin karaciğer fonksiyonlarınızı bozacak, hormon dengenizi mahvedecek. O ilaçlar yerine emzirme döneminden sonra doğum kontrol hapına başlayın, iyi gelir cildinize, bebek gibi yapar.

Çok saol canım tavsiyelerin için.aslında söylediklerinin bi çoğunu yapıyorum ama emzirme dönemimde nedense geçmiyo malesef.aslında normal zamandada çıkardı ama böyle bakımla maskeyle geçerdi.inan makyaj bile yapmıyorum.ünversite zamanlarımda nasıl makyaj yapardım hiç sivilcem yoktu.acaba prolaktin hormonu sivilceyemi yol açıyo diye düşünüyorum.

Olabilir, hiç bir fikrim yok o konuda.

Acaba emzirme döneminde de kullanılabilen bir dkh mi denesen. İşe yarar mı ki?

Aaa karaciğer enzimlerine bakılmamış.
Sivilceler yanak ve çene bölgesinde mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…