• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Ticaret Uzmanları, İthalat - İhracat Operasyoncuları

Tavsiye edebileceğiniz Dış Ticaret Uzmanlığı sertifika programı var mıdır? Özellikle Ankara'da? :44:

ben ticaretini hala yapmaktayım :)) özellikle dubai menşeili ürünler çok karlı luyor. Biliyorsunuz orda vergi olmadığı için özellikle teknolojik ürünler çok iyi. Tabi bavul ticareti ile. Kendi çapımda teknolojik ürünler getirip satıyorum net üzerinden .

Dış ticaret konusundaki yorumun beni çok etkiledi :) bende 4 yıldır özel firmada dış ticaret sorumlusu olarak çalışıyorum. bilgim, tecrübem var ve ingilizcem çok iyi. hatta ingilizceyi ingilterede öğrendim. aslına bakarsan brokerlık yapmak istiyorum bende. ama tam olarak bu konuda bilgi sahibi değilim. farklı kutuplar nasıl bulunur ve bunlarla nasıl bir çalışma yapılır veya hangi sektör olacağı konusuna nasıl karar veriyorsun bir fikrim yok açıkcası. bu konuda senin bilgilerine ihtiyacım var, bana yardım eder misin? :)

Oyle kursla sertifikayla olacak is degil .
Yabanci diliniz cok iyi degilse ,asla dis ticaret uzmani olamazsiniz.

kızlar ben de dış ticaret sektörüne yeni başladım...işi öğreniyorum suanda ..asıl mezun olduugm alan ise mütercim tercümanlık..inşallah bu işi öğrenebilirim biran once şuan ilk günler ve hersey karman çorman türkçe kelimeleri bile çok farklı

herkes zamanla alışırsın diyor..ben hırslı birisiyim ne yalan soyleyım..uğraşıyorum öğrenmek için..

sizce bu işi yapabilir miyim? ilk başla böyle karışık gelemsi normal mi?

sürekli soru soruyorum ofis arkadaşalrıma galiba benden bıktılar acele etme ögrenceksın dıyolar ...ama beni bilmemek çıldırtıyor sabredemiyorum..ne kadar sürer bu durum ? fransız kalmak istemiyorum hiç bi konuya ...

şirket kursa yolluycak ocakta galiba işe yarar mı? sertifika da alcaz? daha büyük firmalara geçiş yapabilir miyim?

bu arada inglizce ve almanca biliyorum..ana dilim gb değil tabi bilmedıgım terımler de var ama iyi bir araştırcıyım...ikisinide aktıf olarak konusurum ama bazı terımler sıkıntı

bana cevap verin nolurr....deneyiminize ihtiyacım var cokk..

hayır bitanem kendi meslegim değil
okudugum bölümle alakası yok hatta yaptigim işin :)
sadece yabancı dilim iyi oldugu için halen çalışmakta oldugum şirketten teklif geldi ve başladım işe
kurslar, seminerler derken uzmanlık sertifikamı aldım elime
bu iş dünyanın en güzel işi bence...
seyahat, sürekli yeni insanlarla tanışmak, yeni kültürler ogrenmek, cogu kişinin adını bile duymadıgı ülkelerde arkadaşlık edebildigin insanların olması en keyifli yanları sanırım...

profilim tamamıyla geyik bitanem takma oraya sen kaydirigubbakcemile3

benimde iki yabancı dilim var canım yenı başladım dış ticarete?

nişanlım yurtdışına gidemezsin dıye tutturdu? senın sorun olmuyor mu ? patronla anlaştık yurt dışı cıkmıycam dıye ofiste calışcam.Ama benden ıyı bılen yok dili ..ilerde kesın sorun olcak bu mevzu

Kızlar slm, bende çalıştığım bankda dış işlemlere bakıyorum bizim sizinki kadar kapsamlı değil işlerimiz ağarlıklı olarak akreditif işlemleri ile uğraşıyoruz, transferler, havaleler felan.. ihracat alışlar, özel faturalar vs. Deri firmaları çok fazla burda zaten müşterilerimizin %80 deri sektöründe çalışıyor..

ya çok güzel benim sana sorum var o zmn yardımcı olursna sevinirim akreditif te geen ingilizce kelimeleri yazabilir iisn bana ?

çok sevınırm gercekten nelere dıkkat etmemız gerek akreditifi okurken?

Back