• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Ticaret Uzmanları, İthalat - İhracat Operasyoncuları

merhaba joey izmirde durum felaket bende ithalat ihracat okudum ve 1 yıl iş aradım 2004 mezunuyum sonuç kocaman bir sıfırdı iş bulamayınca ne iş olsa yaparım modunda bir işe girdim hala çalışıyorum bizi bu hale düşürenler utansın istediğin kadar oku öğren tecrüben olsun torpilin yoksa işte yok malesef

inan torpilin olsa bile sömürüyorlar. izmirdekiler alışmış adam sömürmeye, işine gelirse çalış diyor resmen. böyle firmaların tez zamanda batmalarını diliyorum.

lanet olsun kapitalist sistem Çok üzgünüm çoook

inan torpilin olsa bile sömürüyorlar. izmirdekiler alışmış adam sömürmeye, işine gelirse çalış diyor resmen. böyle firmaların tez zamanda batmalarını diliyorum.

lanet olsun kapitalist sistem Çok üzgünüm çoook

malesef canım izmir burası gümrük müşavirliğinde bile iş bulamadım bazı çalışanlarda resmen mahvoldular ilerisi için çalışmak zorundaydılar ne maaş düzgündü ne ssk vardı biz el mahkum diye çalıştıça bizi sömüren çok olur malesef :(

malesef canım izmir burası gümrük müşavirliğinde bile iş bulamadım bazı çalışanlarda resmen mahvoldular ilerisi için çalışmak zorundaydılar ne maaş düzgündü ne ssk vardı biz el mahkum diye çalıştıça bizi sömüren çok olur malesef :(

bu duruma düşürenler utansın diyeceğim ama onlar da hiç utanma yok. evlenecek olmasam direk kaçardım istanbul a:sinifsinif:

Bende 1 yıl kadar yaptım ithalat-ihracat sorumluluğunu ancak çok zor bir meslek herşeyden önce dikkatsizliğe yer yok asla.Ben fazla mesailerden şikayetçi olarak çıktım işimden çünkü gerçekten yükleme günleri işkenceye dönüşmüştü benim için.Şimdi iş arıyorum açıkcası ama bu ithalat-ihracat mesaileri çok korkuttu gözümü valla dış ticaret ilanlarını görür görmez uzaklaşıyorum.Merak ediyorum acaba sizlerde fazla mesai yapıyormusunuz sık sık yoksa benim çalıştığım firma beni mi sömürdü?

Bende 1 yıl kadar yaptım ithalat-ihracat sorumluluğunu ancak çok zor bir meslek herşeyden önce dikkatsizliğe yer yok asla.Ben fazla mesailerden şikayetçi olarak çıktım işimden çünkü gerçekten yükleme günleri işkenceye dönüşmüştü benim için.Şimdi iş arıyorum açıkcası ama bu ithalat-ihracat mesaileri çok korkuttu gözümü valla dış ticaret ilanlarını görür görmez uzaklaşıyorum.Merak ediyorum acaba sizlerde fazla mesai yapıyormusunuz sık sık yoksa benim çalıştığım firma beni mi sömürdü?

sen lojistik firmasında mı çalışıyordun, gümrük firmasında mı yoksa ihracat ypan bir firmada mı? lojistik ve gümrükte mesailer olabiliyor. ben ihracat yapan bir firmadayım, mesaimiz yok bizim. sadece cumaya denk gelen yüklemeler olursa ve sorun çıkarsa telefon trafiğim yoğun oluyor o kadar.

sen lojistik firmasında mı çalışıyordun, gümrük firmasında mı yoksa ihracat ypan bir firmada mı? lojistik ve gümrükte mesailer olabiliyor. ben ihracat yapan bir firmadayım, mesaimiz yok bizim. sadece cumaya denk gelen yüklemeler olursa ve sorun çıkarsa telefon trafiğim yoğun oluyor o kadar.

Ben ihracat yapan bir firmadaydım ancak firmanın ürettiği makinelerin hacimleri çok büyük olduğu için ve ithalat-ihrct departmanında tek olduğum için yükleme bitene kadar ayrılamıyordum..haliyle gece 3 te çıktığımı bile bilirim

Kızlar slm, bende çalıştığım bankda dış işlemlere bakıyorum bizim sizinki kadar kapsamlı değil işlerimiz ağarlıklı olarak akreditif işlemleri ile uğraşıyoruz, transferler, havaleler felan.. ihracat alışlar, özel faturalar vs. Deri firmaları çok fazla burda zaten müşterilerimizin %80 deri sektöründe çalışıyor..

Ben ihracat yapan bir firmadaydım ancak firmanın ürettiği makinelerin hacimleri çok büyük olduğu için ve ithalat-ihrct departmanında tek olduğum için yükleme bitene kadar ayrılamıyordum..haliyle gece 3 te çıktığımı bile bilirim

ben de burda ihracatta tek kişiyim. makine sektöründeyim. bizimkiler o kadar büyük değil. yüklemesi uzun sürmüyor. sürse bile ben malların kontrolünü yaptıktan sonra sevkiyat bölümü yüklemeyi yapıyor. ben karışmıyorum.

Kızlar slm, bende çalıştığım bankda dış işlemlere bakıyorum bizim sizinki kadar kapsamlı değil işlerimiz ağarlıklı olarak akreditif işlemleri ile uğraşıyoruz, transferler, havaleler felan.. ihracat alışlar, özel faturalar vs. Deri firmaları çok fazla burda zaten müşterilerimizin %80 deri sektöründe çalışıyor..

Şubeniz dericilerin olduğu bölgeye yakınsa kolaylık açısından sizi tercih etmişlerdir :)

aslında çok zevkli bir iş, maaşa tabi olmayıp kendi paranı kazanabilirsen tabii....

Kızlar merhaba. Ben de dış ticaret ve avrupa birliği bölümünü okudum . Daha sonra dikey geçiş sınavı ile maliye ye geçtim . Şuan akademisyen olmak için uğraşıyorum ama dış ticaret çok zevkli ve bir o kadar da alanı geniş bir meslektir. Siz yeter ki ticaret yapmak isteyin yeter. Bakın ben öğrenciyken Yurtdışından mal alıp satıyordum. Ve inanın o kadar çok paralar kazandım kii . . . Biraz geniş çaplı bir araştırmayla ne demek istediğimi bir araştırın derim. Çok faydasını göreceksiniz. . .

merhaba kızlar ticaretle uğraşan arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum ben de bir firmada dış ticaret bölümünde çalıştım tabi mevzuatı falan öle ıyı bilmiyorum eşim alen çalışıyo ama maaşlı tabi kendi yapmıyo ben dış ticaret uzmanı yetiştiren bazı kurslar var onların yararı olurmu ben o kurslara gidip evimden bu işi yapmak istiyorum bana akıl verebilirmisiniz

ben ticaretini hala yapmaktayım :)) özellikle dubai menşeili ürünler çok karlı luyor. Biliyorsunuz orda vergi olmadığı için özellikle teknolojik ürünler çok iyi. Tabi bavul ticareti ile. Kendi çapımda teknolojik ürünler getirip satıyorum net üzerinden .

Tüm meslektaşlarıma selamlar:)
Ben de dış ticaret uzmanıyım ayrıca serbest bölgeler uygulama uzmanlığım da var..Ama aynen bahsettiğiniz gibi piyasa feci kötü bu dönem..Hepimize bool şans..

mrb kızlar ben kimya bölümü mezunuyum ingilizcem süper derecede.dış ticaret uzmanı olmak istiyorum ayrıca dış ticaret sertifikasıda aldım ama hangi firmayı seçiyim onu bilemedim seyahatin oldugu ve mesainin bulunmadıgı hangi sektörler var

selam bnde uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümünde okuyorum 2. sınıftaym dha ama ndense bu aralar bi işsizlik korkusu aldı gidiyo beni :14:
boş bi mezun olmak istemiyorum staj yapmak istiyorum ama başvurdugm hiçbityerden olumlu yanıt glmiyo :97:
özel okuldada okudugum için sorumlulugm dha fazlaymş gbi hissediyorm :31:

bende dış ticaret okudum okulu bitirince gümrük müşavirliğinde çalıştım ve çok stresli bi iş olduğundan çıktım şimdi ön muhasebede çalışıyorum daha memnunum
ama şuan ithalat yada ihracat müşteri temsilcisi olarak iyibi işbulsam hayır demem

kızlar ben ithalat işlemlieri için bana yardımcı olacak bi site arıyorum, ingilizcem iyi ama bu işin oldukca detayı var mesela sözleşme örnekleri filan lazım bana nereden bulabilirim baktım nete ama fazla bişey bulamadım. Bi fikri olan??

bende ihracat firmasında çalışıyorum ihracatla ilgili firma ararken karşılatım umarım güzel paylaşımlar olur :nazar:

Back