• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Ticaret Uzmanları, İthalat - İhracat Operasyoncuları

nina_nina

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
56
4
286
- Yurtdışı
Merhabalar arkadaşlar.

Dış ticaret uzmanıyım bu işe aşığım ama gelin görün ki kendi mesleğimi yapamıyorum. Bir eğitim kurumunda memur olarak çalışıyorum ve hiç memnun değilim. İş ve kariyer alanınında yazdıklarım memnuniyetsizliğimi açıklar nitelikte.

Lise döneminden beri bu konuda eğitim alıyorum, üniversitedede ithalat -ihracat bölümünü bitirdim. Üniversite bitirme stajımı Borusan Lojistikte yaptım. Daha sonra uzmanlık ve sertifika programlarına katılarak Uzmanlık eğitimimide aldım ama...
Ne yazıkki piyasanın durumu malum ve ben bu durumda olmakta çok rahatsızım. yaklaşık 6 yılımı bu mesleği öğrenmek ve bu mesleği yapabilmek için çabaladım durdum ama elimde hiç birşey yok. Hergün kariyer sitelerini talan ediyorum ama red cevabından başka cevap gelmiyor.

Bursa Türkiyenin en gelişmiş sanayi şehirlerinden birisi ve yıllık ihracatı 100 milyar dolarları bulmasına rağmen böyle bir şehirde iş bulamıyorum.

Ne olur kızlar buradan birbirimize etrafımızdan duyduğumuz iş fırsatlarını bildirelim.

canım merhaba
bursa'lı değilim ama meslektaşız :lepi:
bu sitede ilk defa bi meslektaşımla karşılaşıyorum :asigim:

ben şanslı azınlıktanım ki işimi yapabiliyorum
6 yıldır bu sektordeyim :içelim:

Senin adına çok sevindim kendi mesleğinmi bilmiyorum ama benim bu iş yapanlara hayran olduğum birisin. Ama profilinde doktor yazıyor

Senin adına çok sevindim kendi mesleğinmi bilmiyorum ama benim bu iş yapanlara hayran olduğum birisin. Ama profilinde doktor yazıyor
hayır bitanem kendi meslegim değil
okudugum bölümle alakası yok hatta yaptigim işin :)
sadece yabancı dilim iyi oldugu için halen çalışmakta oldugum şirketten teklif geldi ve başladım işe
kurslar, seminerler derken uzmanlık sertifikamı aldım elime
bu iş dünyanın en güzel işi bence...
seyahat, sürekli yeni insanlarla tanışmak, yeni kültürler ogrenmek, cogu kişinin adını bile duymadıgı ülkelerde arkadaşlık edebildigin insanların olması en keyifli yanları sanırım...

profilim tamamıyla geyik bitanem takma oraya sen kaydirigubbakcemile3

ahahahahahhahah ilköğretim yazımuş yaa bak şimdi dikkat ettim. Süpersin yaa...

Seyahatini yeni insanları falan geçtim ama ben bu işi yapayım bana yeter. şuan beni en çok mutlu edecek şey bu. Ya bir düşünsene ben bunu yapmaya bu kadar istekliyim ama yapamıyorum. Ama inanıyorumki azmin elinden birşey kurtulamaz. Azmettim ben kendi mesleğimi yapacağım.

bu arada yaşın kaçtı?

mrb kıslar benımde meslegım dıs tıcaret..kıs gurbaaa benn sana rastlıodum hep buralarda...yaaa valla bılgı alsıverısı yapalım ıı olurrrr bende bu ıste yenıyım cunkuu bı senedrr faln yanııı

mrb kıslar benımde meslegım dıs tıcaret..kıs gurbaaa benn sana rastlıodum hep buralarda...yaaa valla bılgı alsıverısı yapalım ıı olurrrr bende bu ıste yenıyım cunkuu bı senedrr faln yanııı

mermaidde burdaaa.. bende bu alanda çalışmak istiyorum ama krizden fena etkılenıldı.. iş olanağı bulamıyorum.. :a015:

dış ticaret uzmanları nerdesınız yahuuuuuuuuuuu??????????
arkadslar benım bır sorum olacak sızlere...............dış tıcarette ıthalat sorumlusu,yada ıthalat elemanı olan bırısı ne kdr maaş alır??????????çok merak edıyorum..........sen dıe sormayın...cnku ben babamn yanındyaım hakettıgımı almıyorum (bence)

dış ticaret uzmanları nerdesınız yahuuuuuuuuuuu??????????
arkadslar benım bır sorum olacak sızlere...............dış tıcarette ıthalat sorumlusu,yada ıthalat elemanı olan bırısı ne kdr maaş alır??????????çok merak edıyorum..........sen dıe sormayın...cnku ben babamn yanındyaım hakettıgımı almıyorum (bence)

valla canım uluslararası iyi bir firmada yenı mezun bu durumda 2000brüt ile baslıyor. ama firmanın çapı,patronun merhametıne göre cok degısebılıyor..kurumsal yerler benım dediğim..

ben de dış ticaret uzmanıyııımm.yeni bitti okulum ama ben özel sektörde calısmak istemıyorum.memur olucam inş.:sm_cool:

bu arada maaşlarını sormuşsunuz.benım bir arkadasım var ing cook iyi ve istanbulda 3000lira alıyordu.

arkadaşlar ben de bu sektörde çalışmayı çok istiyorum... ingilizcem çok iyi 6ay da amerika da kaldım ama şuan adana'dayım, okuduğum bölüm işletme ve bilgisayar müh. derslerini kapsayan bi bölümdü daha çok bilişimci oluyor bizden mezun olanlar ama ben o işi yapmak istemiyorum.. :1no2: nasıl iş arayabilirim bi fikriniz var mı? bi de hangi kriterlere dikkat ediliyor? bilgilendirirseniz çok sevinirim opuyorumnanaktan

arkadaşlar ben de bu sektörde çalışmayı çok istiyorum... ingilizcem çok iyi 6ay da amerika da kaldım ama şuan adana'dayım, okuduğum bölüm işletme ve bilgisayar müh. derslerini kapsayan bi bölümdü daha çok bilişimci oluyor bizden mezun olanlar ama ben o işi yapmak istemiyorum.. :1no2: nasıl iş arayabilirim bi fikriniz var mı? bi de hangi kriterlere dikkat ediliyor? bilgilendirirseniz çok sevinirim opuyorumnanaktan

cnm ilk önce kendini dış ticarette eğitmen gerekiyor.dış ticaret cok kapsamlı bir meslek ve riskleri de ağır olabılıyor.çok yoğun calısman şart ögrenmek için yoksa sadece ing bilmekle yapılamaz bizim meslek.
bunlar için birsürü kitap okuman,güncel mevzuatı takip etmen ve de mutlaka bir hocadan yardım alman gerekıyor.yoksa kendın başaramazsın.

gümrük ve kambiyo mevzuatını cok iyi bilmek(aşırı takip gerektiren konular günden güne değişebılıyolar)
teslım seklı,ödeme seklı vs..konularına hakim olmak.(teslim sekıllerı karısık bir konu ve ödeme sekillerı baslı basına bir konu zaten biz bir bucuk yılımızı verdık akreditifleri anlamak için illet bir konudur)
dış ticaret konusunda en az iki yıl deneyim

ve zaten genellikle şartlarının içinde üniversitelerın ith-ihr 'ın ilgili bölümlerınden diye ibare geçiyor

ben de dış ticaret uzmanıyııımm.yeni bitti okulum ama ben özel sektörde calısmak istemıyorum.memur olucam inş.:sm_cool:

bu arada maaşlarını sormuşsunuz.benım bir arkadasım var ing cook iyi ve istanbulda 3000lira alıyordu.
kaç yıllık deneyimi var bir de 3000 brüt mü net mi canım?
piyasanın nabzını tutalım.
bir de yüksek lisansıvar mı?

tek yabancı dille artık zor. önceden oluyormuş ama yeni başlayan biri için biraz zor. dış ticaret yöneticiliği kurslarına gidebilir, 2.bir yabancı dil öğrenebilirsin.
daha da kolayı bir torpil bulabilirsin.

ben de dış ticaret uzmanıyım. ıstanbul da ya da başka illerde durum nedir bilmiyorum ama ızmir'de içler acısı. Her yer aile şirketi, tepende işten anlamayan ama herşeyi çok bildiğini sanan yöneticiler, senin işine de karışıyorlar, çalışıyorsun çabalıyorsun 3 kuruş para veriyorlar.

geçenlerde adını hepinizin çok iyi bildiği mobilya sektöründen bir firmaya gittim iş görüşmesine. Ve dedim ki "evet bu ızmir'den iş çıkmaz". Adına aldanıp gittik, o da adam sömürücü çıktı.

Bu konuda çoook ama çok dertliyim. Şu sıralar yeni ve değişik bir ürün bulup brokerlık faaliyetinde bulunmayı düşünüyorum ama arıyorum tarıyorum bulamıyorum :(

ben de dış ticaret uzmanıyım. İstanbul da ya da başka illerde durum nedir bilmiyorum ama İzmir'de içler acısı. Her yer aile şirketi, tepende işten anlamayan ama herşeyi çok bildiğini sanan yöneticiler, senin işine de karışıyorlar, çalışıyorsun çabalıyorsun 3 kuruş para veriyorlar.

geçenlerde adını hepinizin çok iyi bildiği mobilya sektöründen bir firmaya gittim iş görüşmesine. Ve dedim ki "evet bu İzmir'den iş çıkmaz". Adına aldanıp gittik, o da adam sömürücü çıktı.

Bu konuda çoook ama çok dertliyim. Şu sıralar yeni ve değişik bir ürün bulup brokerlık faaliyetinde bulunmayı düşünüyorum ama arıyorum tarıyorum bulamıyorum :(

merhaba joey izmirde durum felaket bende ithalat ihracat okudum ve 1 yıl iş aradım 2004 mezunuyum sonuç kocaman bir sıfırdı iş bulamayınca ne iş olsa yaparım modunda bir işe girdim hala çalışıyorum bizi bu hale düşürenler utansın istediğin kadar oku öğren tecrüben olsun torpilin yoksa işte yok malesef

Back