Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

İki fotoğraf da son bir gün içinde çekilmiştir, tedavime başlayalı 2.5 ay oldu, 9 ekimde taktırdım, doktor takarken 5-6 ay sürer demişti, ama çok fazla ilerleme olduğunu düşünmüyorum, 1 ay içinde alt çeneme de takacakmış inşaAllah, doktorun dediği gibi nisanda falan biter mi, yoksa temmuza falan sarkar m? sizlerin tahmini yorumlarını bekliyorum en öndeki dişlerden geride olanın yan tarafı çok geride, dışardan o kadar belli olmuyor ama dilimi arkadan değdirince beni çok rahatsız ediyor çıkıntı şeklinde, orası düzelse tedavimin büyük bir kısmı bitmiş olur.

Kızlar konuyu çok fazla takip edemiyorum maalesef. Çok da güncel bi konu sürekli yeni mesajlar geliyo. Rica etsem özel çapa ortodonti kliniğinde taktıran varsa bana özel mesaj atabilir mi :/

Arkadaşlar bütçemi aşmasına rağmen parayı buldum buluşturdum Cem Baykan'a tedaviye başladım bugün. Yarın tellerim takılacak inşallah. Ankara'da bana en çok güven veren Cem Bey oldu. Alt çene ileriliğim olmasaydı çok rahat başka doktorlara da giderdim. Portakallı Kurabiye, çapa ortodontiyle görüştüm ben mail olarak, onları da beğendim açıkçası. 6 kişilik ortodonti ekibi karar veriyor tedaviye, bence bu güzel bir şey. İstanbul'da olduğu için tercih edemedim. Bana 4000-4500 fiyat aralığı verdiler. Ama benim dişlerim baya sorunlu. Bir de unutmadan Ankara'da olanlar için Enver Akın Özkan da iyi bir ortodontistmiş. Akın Beyin gelinleri eniştemle aynı kurumda çalışıyor :) Ben röntgenlerimi göndermiştim, bugün çok açıklayıcı bir e-posta göndermiş. Akın Bey de bana çok çok güven verdi hatta e postayı dün göndermiş olsaydı belki kararsız kalırdım 2 doktor arasında, nasip Cem Beymiş :) Bir de Cem Caniklioğlu var İstanbulda ki, 6000 $ ım olsaydı ona giderdim:) Çünkü lingual ortdonti uzmanı yani diş telleri dişlerin arkasından takılıyor böylece dışardan hiçbir şey görünmüyor süper bir şey :) Tabi bu opsiyon zenginler için:)

gecen cumartesi kontrolum vardi .sonuc guzel dislerim kaymaya baslamis ....zaten ilk tel takildigi gun resim cekmistim ,gozle goruluyor fark :) henüz 1,5 ay oldu bu kadar kisa surede fark edecegimi tahmin etmiyordum ,dis teli konusunda cekimser kalip tedaviye olumlu bakmayan arkadaslar acele edin lutfen ...doktorum tedavinin en fazla 1,5 yıl sürecegini soyledi .... daha sonrasinda dislerimin arkasina tel takacagini ve disardan hic gorunmeyecegini ve beni rahatsiz etmeyecegini soyledi ...daha mutluyum artik ...buradan tedavim bitti diye sizlere duyuracagim gunu sabirsizlikla bekliyorummm hepinize iyi geceler ...iyiki bu forum var cok sey ogrendim sayenizde :) burada okuyup ogrendiklerim olmasa doktorumun benden cekecegi vardi :))))))))

Süreyi bilemem ama dişlerin gayet iyi duruyo :) benimde ön iki disimin biri biraz ice dönük sinir oluyorum

arkadaşlar 23 yaşındayım ve porselen braket kullanıyorum. henüz 5.günümdeyim :) ilk gün biraz ağrıdı ve nerdeyse bir şey yiyemedim. ama ağrı kesici kullanacak kadar da ağrı hissetmedim. ve giderek ağrım azaldı şuan gayet iyiyim. porselen braket kullanan arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten tedavi çok yavaş mı ilerliyor ve brakette sararma kısa sürede gerçekleşiyor mu .s

ben geneli bilmyrm ama porselen braket kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, benim tedavim gerçekten çok yavaş ilerliyor. doktorum 2 3 ayda dişlerin hizaya gelir demesine rağmen şu an tedavimin 7. ayındayım ve üstlerde çok bi değişiklik yok ama herkesin böyle olucak diye bişi de yok. biliosun tedavi herkeste süre olarak çok farkedio. mesela benim hafif orta hat kayması ve üst ve alt dişlerimin birbirine değerek kapanma sorunu var. bu yüzden de çok yavaş ilerlio olabilr. çünkü sadece porselen braketin bu kadar farkedecegini zannetmiyorum. doktorumun da baya bi hastası var. bi aralar doktoruma baya bi güvenim azalmıştı ama şimdi biraz biraz yine güvenmeye başladım. çünkü forumdaki aynı doktora tedavi olan bir arkadaş tedaviden önce doktoru çok araştırdığını ve işinin ehli biri olduğunu söylemişti hayırlısı artık eger bir kaç ay daha ilerleme olmazsa doktorumla kavgalara başlarız artık orası da ayrı. sararma meselesine gelince ben porselen braket kullanıyorum ama ortasından geçen telim metal. fazla rahatsız eden bi sararması olmadı.çay kahve içmiyorum , sigara kullanıyorum. ama çayın fazlasıyla braketlerini sararttığını söyleyebilirim. dişlerini fırçaladında sararması baya bi geçio. hatta bi keresinde bi yerde 3,4 bardak çay içtikten sonra lavaboda bir baktım ki tellerim sapsarı olmuş. yanımda fırçamda yok. napsam napsam parmağımla yıkamaya çalışıyorum , olmuo, hatta çaresizlikten sıvı sabunla bile sürttüm ama ne ala:) o günü artık ole bitirdim. Allahım ne kadar zor bişi ya. yani sen sen ol yanında fırçan olmadan dışarda o kadar çay içmeye kalkma yoksa benim gibi aklından saçma saçma çareler arayabilirsin::) sen en kısa sürede kurtulursun inş.

Kizlar gecen hafta tel yaptirdim alt ve ust ancak aklima takilan bir soru var. Dislerim cok beyaz degil, sigara kullandigimdan olsa gerek ben de artik elimden geldigince fircalamaya calisiyorum. Aklima takilan sey bu teller ciktigi zaman braketlerin altlari yani fircalanmayan yerler sarimi kaliyor, ton farki olusuyormu ?

Sararma oluyo ama temizliyolar arkadaşımdan biliyorum tertemiz oluyo :)

Sararma oluyo ama temizliyolar arkadaşımdan biliyorum tertemiz oluyo :)

Tellerin altinda normal dis fircasinin giremedigi yerler icin dis teli icin ozel fircalar var canim ,onlardan kullanirsan daha iyi oldugunu goreceksin ....ya peki cay ,sigara vs. Metal dis telini sarartiyormu ? Cay kahve cok icerim ,sigarada kullaniyorum

Bende porselen braket kullaniyorum.4.ayima girecegin fakat öyle gozle farkedilir degisimler hic yok yavasligi ondan mi bilmem ama her gidisimde doktora derdimi aciyorum benmi sabirsizim anlamiyorumki :) ama braketlerde sararma yok cayda kahvede iciyorum ve asiri cikolata yiyorum.Sadece iyi fircalamak onemli heralde...

Yukaridaki yazimda yanlis yerden alinti apmisim çoooooook pardon

Yok tellerde sararma gormedim. Benimkiler metal braketli. Sen arayuz fircasini kastettin heralde canim. Ben onunla da fircaliyorum. Sanirim su braketlerin dise yapistigi yerler ufak bi sarilik oluyor cikartilinca. daha cok erken ama cikartinca ins dislerin ortasinda kutu seklinde sararti olmasa.

şu an korkmaya başladım. kaç yaşındasın? benim doktorum da 4. ayda çok yol katederiz dedi. benim de sadece üstler de var. aslında altta sorun yok ama oraya da zamanla takıcaz dedi. tellerim çıkana kadar çay kahve içmeyi düşünmüyorum ama şimdiden canım çekmeye başladı. ayrıca sabunla sürtmüşsün ya baya güldüm :) el çantamda sürekli diş fırçası ve macunla geziyorum. yemekten hemen sonra fırçalamaya dikkat ediyorum. özellikle salçalı yemeklerden sonra görüntü facia oluyor :) inşallah hepimiz biran önce kurtuluruz

şuan burada konuştuğum 2. kişisin sen de yavaş ilerliyor diyorsun. moralim bozuldu ( çikolatayı da bırakmayı düşünüyordum galiba gerek kalmadı :))

şuan burada konuştuğum 2. kişisin sen de yavaş ilerliyor diyorsun. moralim bozuldu ( çikolatayı da bırakmayı düşünüyordum galiba gerek kalmadı :))

4.ayda nasil ilerleme olmaz sasirdim benim 1,5 ay oldu baya fark ediliyor ....demekki kemik yapisiyla alakali gercekten ,,,,üstler düzene girsin alta takacam demisti dr. İlk baslarken ,son randevumda ocak 27 de altlara takacam dedi ....demekki o zamana kadar biseyler olacak ....herseyi yiyorumda ispanaktan sogudum ya daha yerken aynadaki goruntu geliyor aklima :))))) ne yapalim herseyin bir bedeli var !!!

Canim disle braket arasinda yapiskan varya ! O sarariklik yapiskani temizleyince gidiyormuşşş .dr..ilk taktiginda soylemisti bana .ama benimkiler daha sararmadi . Sende ne kadar zamandir tel var ?

Son düzenleme:

arkadaş hiç ilerleme yok deyince ben de şaşırdım. aynen alta takılması için ben de üstün düzene girmesini bekliycem. benimki şu kadar sürede çıkarırız da demedi. tedavinin ilerlemesini göze alarak cevap verecekmiş. ayrıca yarın 1 hafta olacak benim ve ön dişimde hiç problem yoktu ama arası farkedilir derecede açılmaya başladı. acaba doktorum yanlış bişey mi yaptı diye korkmaya başladım (

Canim disle braket arasinda yapiskan varya ! O sarariklik yapiskani temizleyince gidiyormuşşş .dr..ilk taktiginda soylemisti bana .ama benimkiler daha sararmadi . Sende ne kadar zamandir tel var ?

Bende 1 hafta once basladim tedaviye ilk gun haricinde cok agri olmadi. ilk randevu ocakta bakalim duzelmeler ne zaman olur bu dedigin temizlemeyi de doktora sorarim ilk randevuda

Sanirsam dis yapisindan dolayi olabilir birde hic lastik yüzük gibi hizlandirici tedavilere daha gecmedik.Genelde dis cekimi olanlara ilk gunden lastik takiliyor benim daha zamanim varmis...Birde ön iki disimde daha braket yok yani dislerin siralanis sekline gore bile degisiyor zannimca tedavi süresi...İnsallah seninkinde kisa sürede ilerleme olur :) evet evet cok sevmende canim isterse pipetle asitli iceceklerde iciyorum.Yiyip ictiklerime azaltma yapmadim no problem:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…