- 16 Temmuz 2013
- 596
- 232
- 73
İki fotoğraf da son bir gün içinde çekilmiştir, tedavime başlayalı 2.5 ay oldu, 9 ekimde taktırdım, doktor takarken 5-6 ay sürer demişti, ama çok fazla ilerleme olduğunu düşünmüyorum, 1 ay içinde alt çeneme de takacakmış inşaAllah, doktorun dediği gibi nisanda falan biter mi, yoksa temmuza falan sarkar m? sizlerin tahmini yorumlarını bekliyorum en öndeki dişlerden geride olanın yan tarafı çok geride, dışardan o kadar belli olmuyor ama dilimi arkadan değdirince beni çok rahatsız ediyor çıkıntı şeklinde, orası düzelse tedavimin büyük bir kısmı bitmiş olur.
Eki Görüntüle 907289 Eki Görüntüle 907290
arkadaşlar 23 yaşındayım ve porselen braket kullanıyorum. henüz 5.günümdeyim :) ilk gün biraz ağrıdı ve nerdeyse bir şey yiyemedim. ama ağrı kesici kullanacak kadar da ağrı hissetmedim. ve giderek ağrım azaldı şuan gayet iyiyim. porselen braket kullanan arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten tedavi çok yavaş mı ilerliyor ve brakette sararma kısa sürede gerçekleşiyor mu .s
Kizlar gecen hafta tel yaptirdim alt ve ust ancak aklima takilan bir soru var. Dislerim cok beyaz degil, sigara kullandigimdan olsa gerek ben de artik elimden geldigince fircalamaya calisiyorum. Aklima takilan sey bu teller ciktigi zaman braketlerin altlari yani fircalanmayan yerler sarimi kaliyor, ton farki olusuyormu ?
Sararma oluyo ama temizliyolar arkadaşımdan biliyorum tertemiz oluyo :)
arkadaşlar 23 yaşındayım ve porselen braket kullanıyorum. henüz 5.günümdeyim :) ilk gün biraz ağrıdı ve nerdeyse bir şey yiyemedim. ama ağrı kesici kullanacak kadar da ağrı hissetmedim. ve giderek ağrım azaldı şuan gayet iyiyim. porselen braket kullanan arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten tedavi çok yavaş mı ilerliyor ve brakette sararma kısa sürede gerçekleşiyor mu .s
Yukaridaki yazimda yanlis yerden alinti apmisim çoooooook pardon
ben geneli bilmyrm ama porselen braket kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, benim tedavim gerçekten çok yavaş ilerliyor. doktorum 2 3 ayda dişlerin hizaya gelir demesine rağmen şu an tedavimin 7. ayındayım ve üstlerde çok bi değişiklik yok ama herkesin böyle olucak diye bişi de yok. biliosun tedavi herkeste süre olarak çok farkedio. mesela benim hafif orta hat kayması ve üst ve alt dişlerimin birbirine değerek kapanma sorunu var. bu yüzden de çok yavaş ilerlio olabilr. çünkü sadece porselen braketin bu kadar farkedecegini zannetmiyorum. doktorumun da baya bi hastası var. bi aralar doktoruma baya bi güvenim azalmıştı ama şimdi biraz biraz yine güvenmeye başladım. çünkü forumdaki aynı doktora tedavi olan bir arkadaş tedaviden önce doktoru çok araştırdığını ve işinin ehli biri olduğunu söylemişti hayırlısı artık eger bir kaç ay daha ilerleme olmazsa doktorumla kavgalara başlarız artık orası da ayrı. sararma meselesine gelince ben porselen braket kullanıyorum ama ortasından geçen telim metal. fazla rahatsız eden bi sararması olmadı.çay kahve içmiyorum , sigara kullanıyorum. ama çayın fazlasıyla braketlerini sararttığını söyleyebilirim. dişlerini fırçaladında sararması baya bi geçio. hatta bi keresinde bi yerde 3,4 bardak çay içtikten sonra lavaboda bir baktım ki tellerim sapsarı olmuş. yanımda fırçamda yok. napsam napsam parmağımla yıkamaya çalışıyorum , olmuo, hatta çaresizlikten sıvı sabunla bile sürttüm ama ne ala:) o günü artık ole bitirdim. Allahım ne kadar zor bişi ya. yani sen sen ol yanında fırçan olmadan dışarda o kadar çay içmeye kalkma yoksa benim gibi aklından saçma saçma çareler arayabilirsin::) sen en kısa sürede kurtulursun inş.
Bende porselen braket kullaniyorum.4.ayima girecegin fakat öyle gozle farkedilir degisimler hic yokyavasligi ondan mi bilmem ama her gidisimde doktora derdimi aciyorum benmi sabirsizim anlamiyorumki :) ama braketlerde sararma yok cayda kahvede iciyorum ve asiri cikolata yiyorum.Sadece iyi fircalamak onemli heralde...
şuan burada konuştuğum 2. kişisin sen de yavaş ilerliyor diyorsun. moralim bozuldu( çikolatayı da bırakmayı düşünüyordum galiba gerek kalmadı :))
Yok tellerde sararma gormedim. Benimkiler metal braketli. Sen arayuz fircasini kastettin heralde canim. Ben onunla da fircaliyorum. Sanirim su braketlerin dise yapistigi yerler ufak bi sarilik oluyor cikartilinca. daha cok erken ama cikartinca ins dislerin ortasinda kutu seklinde sararti olmasa.
4.ayda nasil ilerleme olmaz sasirdimbenim 1,5 ay oldu baya fark ediliyor ....demekki kemik yapisiyla alakali gercekten ,,,,üstler düzene girsin alta takacam demisti dr. İlk baslarken ,son randevumda ocak 27 de altlara takacam dedi ....demekki o zamana kadar biseyler olacak ....herseyi yiyorumda ispanaktan sogudum ya daha yerken aynadaki goruntu geliyor aklima :))))) ne yapalim herseyin bir bedeli var !!!
Canim disle braket arasinda yapiskan varya ! O sarariklik yapiskani temizleyince gidiyormuşşş .dr..ilk taktiginda soylemisti bana .ama benimkiler daha sararmadi . Sende ne kadar zamandir tel var ?
şuan burada konuştuğum 2. kişisin sen de yavaş ilerliyor diyorsun. moralim bozuldu( çikolatayı da bırakmayı düşünüyordum galiba gerek kalmadı :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?