• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

14. ayın içindeyim. yaz sonuna doğru biter diye düşünüyoruz. Orta çizgiyle uğraşıyoruz şimdi.

sen ne durumdasın?

benim bi sıkıntım daha var :(

dişlerim önceden de içerdeydi, şimdi de içerde, yaprak dökümündeki ferhunde gibi duruyorum :( biraz daha dışarda olsunlar isterdim, doktor daha fazla dışarda olamazlar dedi. normali buymuş, ama dişleri dökülmüş nineler gibi göründügümü düşünüyorum :( teller olmasına rağmen ağzımda, hiçbir şişkinlik yok, şu an bile dudaklarım çökük. teller çıkınca bi fiyaskoyla karşılaşmaktan korkuyorum :(((

Kasımda doğum günü hediyesi diye taktırdım bu kasım yne hediye olarak çıkıcak inşallah..:) İlk taktığımızda dudaklar botoxlu gibi oluyor ya benimm zaten kalındı hepten angelina jolie oldu sonrası iç dudaklarım erimeye başladı sürtünmeden dolayı şuan bana da biraz ince geliyor ama sanmıyorum kötüyü çok düşünme toparlanacaktır..O kadar içeride değildir ya illa bi genişleme olmuştur dışarı doğru..Damak yapın öyleyse doktor olamaz demiştir ameliyatla düzeltiyolar benim alt takımlarda simetri bozukluğu var hala bi kapanış sorunum var ama yemedi 1 hafta yatıyomşsun hastane de falan sadece serumla besleniyomuşsun..Asıl paniği çıktığında yaşayabilirsin o zaman nineler gibi ağzında boşluk olur tellerim nerdee telleri nerddeee..Tasalanmıyorum ben artık herşeyi yapan doktor o sorunlar olursa da çözüversin gayrree

Kasımda doğum günü hediyesi diye taktırdım bu kasım yne hediye olarak çıkıcak inşallah..:) İlk taktığımızda dudaklar botoxlu gibi oluyor ya benimm zaten kalındı hepten angelina jolie oldu sonrası iç dudaklarım erimeye başladı sürtünmeden dolayı şuan bana da biraz ince geliyor ama sanmıyorum kötüyü çok düşünme toparlanacaktır..O kadar içeride değildir ya illa bi genişleme olmuştur dışarı doğru..Damak yapın öyleyse doktor olamaz demiştir ameliyatla düzeltiyolar benim alt takımlarda simetri bozukluğu var hala bi kapanış sorunum var ama yemedi 1 hafta yatıyomşsun hastane de falan sadece serumla besleniyomuşsun..Asıl paniği çıktığında yaşayabilirsin o zaman nineler gibi ağzında boşluk olur tellerim nerdee telleri nerddeee..Tasalanmıyorum ben artık herşeyi yapan doktor o sorunlar olursa da çözüversin gayrree

ben de tasalanmamak istiyorum ama.. elde değil işte...

sürtünmeler artık yok bende. dudaklar erimiyodur da, sürtünmeye karşı dayanıklı hale geliyodur bence, hani bi nevi orda bi kalınlaşma ya da onun gibi bişey oluyodur tahriş olmaması için..

kızlar 3 haftam bitti. benim hiç ağrım yok bu normal mi? yani dişlerimde hiç oynama fln hissetmiyorum ve en ufak bi değişiklik yok :( acaba bir sorun mu var:43:

kızlar 3 haftam bitti. benim hiç ağrım yok bu normal mi? yani dişlerimde hiç oynama fln hissetmiyorum ve en ufak bi değişiklik yok :( acaba bir sorun mu var:43:

1 hafta sonra gelir o ağrı yine :60: elinle dişlerini bi yokla sallanmaya başladıysa tedavi gidiyodur en kötü dilinle diş köklerini yokla hafif sızı varsa da anlayabilirsin.Bu arada bendeki deli iki diş sızlamasını sana armağan ediyorum

Arkadaşlar bişi soracağım. Aranızda hiç diş teli takıldıktan sonra dişi diğerine göre uzayan var mı? Varsa düzeltebildiler mi? Ben köpek dişlerimin inmesi ve alt çenedeki dişlerin düzene girmesi için taktırdım. Şu anda yaklaşık 4 ay oldu. Köpek dişler baya bi düzeldi. Alt çene de öyle ama üstteki ön dişlerimden biri diğerine göre daha uzun duruo şu anda ve çevremdekiler biraz da yüz yapımın değiştiğini söylüyorlar. Böyle bir şey yaşayan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar bişi soracağım. Aranızda hiç diş teli takıldıktan sonra dişi diğerine göre uzayan var mı? Varsa düzeltebildiler mi? Ben köpek dişlerimin inmesi ve alt çenedeki dişlerin düzene girmesi için taktırdım. Şu anda yaklaşık 4 ay oldu. Köpek dişler baya bi düzeldi. Alt çene de öyle ama üstteki ön dişlerimden biri diğerine göre daha uzun duruo şu anda ve çevremdekiler biraz da yüz yapımın değiştiğini söylüyorlar. Böyle bir şey yaşayan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
olabiliyo öyle şeyler. o tarz farklılıkları son aşamada düzeltiyorlar.. sen yine de doktoruna sor.

benim alt iki dişi uzattı bilerek 1-2 mm çünkü üst yüzeyleri aşınmıştı bozuktu, sonra törpüleniyor onlar...

2 doktor arasında kararsızım ikiside ortodontist.şeffaf braket takrıacagım biri 4300 tl ücret verdi biride 3000 tl verdi.uygun söyleyen yar.doç dr üstelik yardımcı docent olmasına rağmen cok daha ucuz söyledi fakat röntgendirr ölçüdür bu tür şeyler almadı.ama digeri diş çekiminden önce hem panaromaik fil istedi hemde foto cekımı olacagını alçı tarzı bişeylerlerde ölçü alacağını söyledi sizce bunun sebebi nedır kızlar ya kafam cok karışık hangisine gitsem ki.

Son düzenleme:
2.5 yıldır tedavi görüyorum kızlar 2 gün önce randevum vardı 20lik dişimin çekilmesi gerekiyormuş tedavi için çektirdiğim kök dişime implant yapılması gerekiyormuş :47: bi türlü sorunlar bitmiyor çok moralim bozuk :84:
bi ara braketlerimin son halini çeker koyarım yorumlarsınız olur mu? hepinize sağlıklı gülüşlerr :86:

kayrucum senin icin uzuldum . oyle dusunme yabu eksklikler gorulmeseydi n olcakti sanki hic duzelmemis olcakti yada yeniden bozulacakti dislerin. benim disler seffaf arkadaslar . sararma oluyo bazen ama surekli fircaliyorum. ilk iki hafta sizlama vardi ve sallaniyordu dislarim ama simdi sadece siktigim zaman dislerimi gerilme ve sallamahissediyorum . oyle yogun bi agri filanda yok yada sizlama. cvok hafif oynama var eskiden daha coktu ama simdi gecti sanirim dis telleri tekrar gerilmek istenio :) 26 sinda doktora gidecegim alt dislerim icin ve sanirim bu sirada ust telleride gerecek:66: bir ay gecmek uzere geriya kaldi 23 ay :(((:52:

1 hafta sonra gelir o ağrı yine :60: elinle dişlerini bi yokla sallanmaya başladıysa tedavi gidiyodur en kötü dilinle diş köklerini yokla hafif sızı varsa da anlayabilirsin.Bu arada bendeki deli iki diş sızlamasını sana armağan ediyorum

canım ne bilim yok gibi ya. neyse kontrol var 23 mayıstan sonra 4 gün deli gibi ağrıycak zaten. bi sorun yoktur kesin benım kuruntularım işte :37:

ya bişi sorucam millet benim alt telim takılalı bir hafta flan oluyor ama ben ne ağrı ne dişerin kasılması gerilmesi yerine gelmesi gibi bişe hissetmiorum sizcede bu tuhaf deil mi???(elimle yokladığımda ensondaki iki dişteki telin biraz gevşek olduğunu fark ettim bundan olabilir mi ki?)deneyimlerinizle sabit cevaplarınızı bekiyorumm:))

ya bişi sorucam millet benim alt telim takılalı bir hafta flan oluyor ama ben ne ağrı ne dişerin kasılması gerilmesi yerine gelmesi gibi bişe hissetmiorum sizcede bu tuhaf deil mi???(elimle yokladığımda ensondaki iki dişteki telin biraz gevşek olduğunu fark ettim bundan olabilir mi ki?)deneyimlerinizle sabit cevaplarınızı bekiyorumm:))

olabilir canım. bence kontrol için tekrar randevu al telefonda durumu izah edip. :( geçmiş olsun tekrar

kızlar tel tedavisi gördükten sonra aradan uzun seneler (8-10 yıl gibi) geçtikten sonra dişlerin tekrar eski haline geleceği söyleniyor fikirleriniz nedir bu konuda. pekiştirici tedavi eksiksiz uygulansa bile zamanla öyle oldugu söyleniyor??
:50:

dislerin arkasina on tarafa bir tel takti ortodontistim onden belli olmuyor arkadan dilinle hissediyorsun ama sonradan onu da hissetmiyorsun(dil alisti galiba)en ufak bir geri donmem olmadi ama 20 yas dislerimi cektirmem gerekiyor:-((

kızlar tel tedavisi gördükten sonra aradan uzun seneler (8-10 yıl gibi) geçtikten sonra dişlerin tekrar eski haline geleceği söyleniyor fikirleriniz nedir bu konuda. pekiştirici tedavi eksiksiz uygulansa bile zamanla öyle oldugu söyleniyor??

Cnm bnde tedavi oldm biteli 5 yil fln oldu biraz bozulma war bendr pekistirici kullanmstm cok fazla dikkt etmedm ama kullanrken malesef..cnku konusamiodm pekistiricyle cok zorlaniodm bu yuzdn biraz eksk kullandm hafif bi bozulma war ama tamamen eski haline donecegnu sanmiorum cnm..oyle olsa ortodontistleri yasatmazlardi heralde :) dunyanin parasi odenior ortodonti tedavisnde..

2 doktor arasında kararsızım ikiside ortodontist.şeffaf braket takrıacagım biri 4300 tl ücret verdi biride 3000 tl verdi.uygun söyleyen yar.doç dr üstelik yardımcı docent olmasına rağmen cok daha ucuz söyledi fakat röntgendirr ölçüdür bu tür şeyler almadı.ama digeri diş çekiminden önce hem panaromaik fil istedi hemde foto cekımı olacagını alçı tarzı bişeylerlerde ölçü alacağını söyledi sizce bunun sebebi nedır kızlar ya kafam cok karışık hangisine gitsem ki.

yardimci docentlige inanma.o doktora bittikten sonra universitede verilen bir unvan.birsey yapip verilimiyor ortodontist diye yazanla ayni derecede yani.ikisininde tedavisi biten hastalariyla konus:-))kimin tedavisi daha kisa daha memnun hastalar bak istersen.bir de muayenehane doluluguna gore karar verme.bunu da ortodontist arastirirken ogrendim..tedavisi cok uzun olan hastalarinin tedavilerini bitiremeyen ortodontistlerin muayenehaneleri cok dolu gorunebiliyor.kolay gelsin..daha isin basindasin...

canım teşekkürler yaşım 23 ...

evet gözle görülür değişim oldu tabikide benim gördüğüm bi dişim aldı başını gtti tıpış tıpış yerine:)

benim çapraz kapanış sorunum filan vardı doktorum her gttiğimde güzel şeyler söylüyor...

ben metalde yapamazdım ne yalan söyleyim çünkü şeffata bile zor alıştım yapı meselsi tabi...kendimden başka herkese yakıştırıyorum teli:)

resim isteyen arkadaşlar için küçük bir resim ekliycem ama uzaktan görünümü için...inanın şeffta insann rahatsız olmuyır...sadece 2 diş eksiğim var onlar belli oluyor...boşluklar yani...

takılması gerekse lütfen takdırın yaşı yok bu işin artık...sayılı zamanda çabuk geciyor....insanoglu nelere alışmıyor ki...

Eki Görüntüle 188005
benim de aynen böyle 2 tane diş eksiğim var. rica etsem yakından da foto ekleyebilir misin? ne zamandır tellisin, diş eksikliği doğuştan mıydı sende?

Back