diş teli düzelme evresi

EevinN

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
37
5
32
şeffaf diş teli taktırdım 5. günümdeyim..diş teli kullanan arkadaslar acaba dişte nekadar sürede düzelmeler görülür ..

Geçmiş olsun canım :) Ayrıca hayırlı olsun :) Dişler sürekli yer değiştiriyor zaten çok yavaş da olsa. Mesele benim üst ön 2 dişimin ucu birbirinin üstündeydi ilk ay bile değişiklik olduğunu gözle görebilmiştim. Ama bozuklukların çok bariz değilse muhtemelen pek çok dişin değiştikçe farkedersin zaten dişle alakalı yani :)

tşk ederm =) bugün 8. gün ama hla ufak bi kayma bile yok dişlerde =/ sen kaçıncı aydasın canm ? nekadr süre takılı kalckms teller sende

tşk ederm =) bugün 8. gün ama hla ufak bi kayma bile yok dişlerde =/ sen kaçıncı aydasın canm ? nekadr süre takılı kalckms teller sende
8. Günde bişey anlamak mucize canım acele etme :) 1 buçuk sene oldu eylülün 10unda çıkıcak canım :)

Canım özelden yasak sanırım fotoğraf göndermek. İnternette biraz araştırırsan ulaşabilirsin öncesi sonrası diş teli takılmış fotoğraflara :) merak etme göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor kolay bi süreç bence :) inşallah sonucunda mutlu olursun :)

ahh cok tsk edrm cnm inş =)... diş telini taktrmadan once okdr cok araştrdmki interntten

Valla benim bir dişim üstten gelmişti.O diş 1 haftada indi.Düzelmesi kişiden kişiye değişir.Braket kırmaz,dişlerini iyi fırçalar(diş taşı oluşmaması da çok önemli) ve çok düşünmezsen çabuk düzelir.6 ay takıp dişleri pırıl pırıl olan arkadaşımla tecrübe ettim

peki cnm hangi diş macunu kullanıodu arkdsn .ve seninki çekmli tedavimi yoksa çekmszmi

peki cnm hangi diş macunu kullanıodu arkdsn .ve seninki çekmli tedavimi yoksa çekmszmi
Ben çekimli tedavi oldum.Hijyenden kastım diş macunu değil.Yemek yer yemez,bekletmeden dişlerini fırçalamak,ağız suyu kullanmak,dil fırçalamak,belki doktor önerisi dahilinde diş ipi,braket kırmamak da çok önemli(tedavi aksamaması için).Macun ya da marka çok önemli değil.Şöyle bir örnek vereyim,ben tel takarken arkadaşlarım ara yüz fırçası kullanıyordu.Doktoruma sordum.Boş yere para harcama,dişini daha özenli fırçalarsan sıkıntı olmaz dedi.Diş fırçalama teknikleri var belli başlı.Doktorun sana gösterir ama göstermeyi unuttu diyelim sen yine de sor bence :)

Canım bi doktordan duymuştum dişleri yemek yer yemez değil 1 saat sonra fırçalamak daha iyiymiş. Hemen fırçalarsan diş minesi daha fazla zarar görüyormuş.

Canım bi doktordan duymuştum dişleri yemek yer yemez değil 1 saat sonra fırçalamak daha iyiymiş. Hemen fırçalarsan diş minesi daha fazla zarar görüyormuş.
Elbette orası öyledir.Ama bana kalırsa diş taşı oluşumu(ortodonti için söylüyorum) mine zedelenmesinden kat kat kötüdür.Diş taşı tedaviyi aksatır(özellikle ara yüzlerde oluşanlar) ve koku oluşumuna sebep olur.Şöyle söyleyebilirim tel takmak biraz özen ister.İlk başlarda hijyene maksimum düzeyde dikkat edersiniz.Her şey güzeldir.Sonra sosyal ortam girince işin içine bir de öğrenciyseniz ağız temizliği sonra nasıl olsa yaparım kafasıyla geri plana atılır.Sonra tellerle sakız çiğnemek falan gelir oraya zaten hiç girmiyorum.Dediğim gibi siz yine de doktorunuza sorun,burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz ve kaygılı olan,kafasında soru olan arkadaşlara yardımcı olmak benim buraya yazma amacım.Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlere Ankara Üni. Ortodonti bölümünden bir profesörün bloğunu tavsiye ediyorum.Adını yazmam reklam amaçlı sıkıntı olabilir.İyi geceler.

Şu an hatırladım, benden önce tel takan bir arkadaşım dişlerini macunsuz fırçalardı sararttığı için.Ne kadar doğru bilemiyorum

anladm cnm =) .benmkide çekmli olck ama dha 13.günümdeym hiçbi ilerleme yok bazı arkdslr ilk hftadan degsm gördk diolr sasrp kalyrm ..senin çekm nezmn oldu ve kac diş cekmi yapldı snde cnm

anladm cnm =) .benmkide çekmli olck ama dha 13.günümdeym hiçbi ilerleme yok bazı arkdslr ilk hftadan degsm gördk diolr sasrp kalyrm ..senin çekm nezmn oldu ve kac diş cekmi yapldı snde cnm
4 tane diş çektirdim dişler büyük ağız küçük olunca :) Benim çekim telden 2 ay önce yapıldı,sonra tel takıldı 2010 da taktırdım düzelme süresi kişiden kişiye değişir sabret sen çıkıyor bir şekilde teller :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…