• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli çıkarıldıktan sonra dişler eski haline dönüyor mu ..! Acilllllllllll yardım

Deniz_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
199
13
68
Merhaba kızlar.Dişlerimde çapraşıklıklar var tel taktıracağım.artı çenemde darlık mevcut.o yüzden ortodontist alt 2,üst 2 toplam 4 ana diş çekilmesi gerektiğini söyledi.şuan yaşım 22.bu tedavi ilkokul çağlarında yapılması gerekliymiş.bu yaşta yapıldıktan sonra tedavi bitince yaş oturduğu ve kemik gelişimi tamamlandığı için dişler eski haline dönüyormuş.Oyüzden çok endişelendim.Acil yardımınıza ihtiyacım var.Tel taktırıpta böyle bir durumla karşı karşıya kalanlar varmı?:43::53:

bunu.duymuştm.ama.dişin.arkasında.dişler.eski.hale.dönmesin.diye.tel.takılı.bırakıyorlar.çünkü.dişler.akıllıdır.ve.yerni.bilir.tekrrar.aynı.hale.döner.demişti.tv.doktor.sende.endişe.etme.mutlaka.çaresi.vardır.sen.estetik.açıdan.güzel.dişlere.sahip.olacağın.günleri.düşün....geçmiş.olsun.

bunu.duymuştm.ama.dişin.arkasında.dişler.eski.hale.dönmesin.diye.tel.takılı.bırakıyorlar.çünkü.dişler.akıllıdır.ve.yerni.bilir.tekrrar.aynı.hale.döner.demişti.tv.doktor.sende.endişe.etme.mutlaka.çaresi.vardır.sen.estetik.açıdan.güzel.dişlere.sahip.olacağın.günleri.düşün....geçmiş.olsun.

teşekkürler ilgilenipte yanıt verdiğin için.Bu yüzden korkmaya başladım.Eğer dönecekse eski haline okadar yıl eziyet çekmenin ne anlamı var ki.......?

Merhaba kızlar.Dişlerimde çapraşıklıklar var tel taktıracağım.artı çenemde darlık mevcut.o yüzden ortodontist alt 2,üst 2 toplam 4 ana diş çekilmesi gerektiğini söyledi.şuan yaşım 22.bu tedavi ilkokul çağlarında yapılması gerekliymiş.bu yaşta yapıldıktan sonra tedavi bitince yaş oturduğu ve kemik gelişimi tamamlandığı için dişler eski haline dönüyormuş.Oyüzden çok endişelendim.Acil yardımınıza ihtiyacım var.Tel taktırıpta böyle bir durumla karşı karşıya kalanlar varmı?:43::53:

bende 23 yaşında taktırdım halada takıyorum tedavi bittikten sonra dişlerin arkasına sabitleştirici takılıyo ortalama 1 sene kalıyo bozulmaları engelliyomuş bende doktorun yalancısıyım:27:

Tedavi bittikten sonra doktor önerilerine uymak gerekiyor...Şeffaf braket takılacaksa gerekn saat kadar günde mutlaka takılmalı...Ben diş telim çıktıktan sonra ilk ayda çok düzgün takmadım...Baktım diş eskiye dönecek gibi ,korktum da taktım..Sonra kalıcı tel takıldı zaten...Kalıcı tel , tel çıktıktan sonra hemen takılıyor artık o yüzden bi sorun olmaz....Benim dişlerde azıcık eskiye eyletme var gibi ama takıntı yapıyor da olabilirim canım...

2 senelik tedavinin ardından bir yıl koryucu kullandım tedavi bitiminden 3 sene sonra 4 tane yirmilik diş gömülü olmasına rağmen dişlerimi eskisinden kötü hale getirdi diyebilirim:(

^ Ne bicim doktor o.
Bunu bilmesi gerekir. Ben 13 yasinda tel taktim 1,5 sene boyunca.
Suan 23 yasindayim ve hala dislerimin arkasinda kimsenin goremeyecegi tel var.
Tabi bu tel kopek dislerinden diyer kopek dislere kadar.
Gecen hafta disciye sordum, cikartirsam olurmu diye.
Tavsiye etmedi. Zaten telin varliginida hissetmiyorum artik. Omur boyu gider bu boyle.
Degdi yani, inanin vampir gibiydim. Ve insanlarla konusunca birinin disleri egriyse gozume batiyor.
Insanin ozguvenin onemli bir parcasidir guzel disler.

ben 16 yaşımda taktırmıştım ve 1-1.5 sene arası takılı kaldı.çıkarıldığında şeffaf bi ağızlık verildi istediğin kadar kullan dye 1 sene kullandım artık bıraktım az da olsa eski haline dönüş oldu ama bana diş arkasına takılan tellerden verilmedi mesela..şu an niye verilmemiş diye de düşünmüyo değilim açıkcası :19:

Doktor seçimi çok önemli benimki ortodontist değildi diş hekimiydi dişlerim eski halinden kurtuldu ama dümdüz inci gibide değiller ..

merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim:)

ben 2 sene civarı tel takmıştım. ne kadar tel takmışsan onun yarı süresi kadar da damaklık takıyorsun. öyle demişti doktorum. 1,5 sene takmıştım ben de ve hala dişlerim aynı. aradan 7 sene geçti.
bir arkadaşım daha vardı. o da benle aynı zamanlarda tel takıyordu. universitede gömülü 20lik dişlerini ameliyatla aldırmıştı. hem ağrı yaptığı için hem de çıkacak dişler diğer dişleri sıkıştırıp şeklini bozmasın diye. ikimizin dişlerinde de herhangi bir geridönüş olmadı:)

Az önce başka bir konuya daha yazdım, şu anda dişlerimi düzeltmek için bi yöntem aradığım için bu forumda bi şeyler okuyorum...
Orta son sınıftayken tel taktırdım, 5 sene kadar ağzımda kaldılar ki bana ilk başta 2 sene olacağını söylemişlerdi... Üniversite ikinci sınıfta tellerim çıktı... Alt dişlerin arkasına kılçık dedikleri o teli taktılar, üste sadece şeffaf aparat verdiler, 2 ay kadar bunu kullan dediler... 2 ay sonra kontrolde iyi iyi deyip beni eve yolladılar, bi daha gel, şunu şunu yapacağız kimse demedi... Ben de o şeffaf ağızlığı kullanmaya devam ettim : ta ki solunum enfeksiyonu geçirip de onlar ağzımdayken nefes alamaz hale gelene kadar - ki bu dediğim yaklaşık bir yıl kadar bir süre sonraydı... Tabii ki de 1 yıl boyunca her gün ilk baştaki kadar sık kullanmadım zaten ama o 2 hafta bir dk dahi ağzıma sokamadım... ve sonrasında aparatı takmayı bıraktım, alışkanlık gitti bi kere... 1 ay sonrasında aparat ağzıma girmez hale gelmişti! Yani o kadar koruduktan sonra kısacık bi sürede dişlerim allak bullak oldu... Şimdi üzerinden 5 sene daha geçmiş durumda, gitsem adamlara tekrar hesap da soramam :) Tamam, dişler eskisinden beter değil tabii çünkü köpek dişlerim üstten çıkmıştı ve o şimdi yok ama, ön dişlerimin dizisi feci halde, biri önde biri arkada... Suratımla simetrisi hele kesinlikle hiç kalmadı :14: Konuşurken sanki çenem çarpılıyormuş gibi gözüküyo...

Sana diyeceğim: kesinlikle ama kesinlikle ne yaptırdığını bil ve korumasının nasıl olduğunu öğren... Sonra benim gibi hem 5 senen, hem de bi dünya paran gitmiş olmasın :14: (Ve yine benim gibi tekrar dişlerini yaptırmak uğruna masrafa girme...) Üst tarafa da kılçık takılmadan kesinlikle tedavini bırakma :20:

Şimdiden acil şifalar :34:

Son düzenleme:
benim bozuldu diyemem biraz kaydı ama yinede düzgün. o verdikleri damaklı teli takamadım ben hiç iğrenç bişey. arkadaki kılcıklarıda kendim söktüm attım bi kaç ay sonra. dayanamamıştım ağzımdaki o tenekemsi hisse artık. ergenlikten sonra bozulma olmuyo pek ama küçüksen tabi ki kullanabildiğin kadar kullan ne gerekiyorsa. bu arada o kılcıkların arkasını fırçalayamadıgım için mi bilmiyorum dişlerimin arkasını sarartmış ya da o dönem sigara içtiğimden mi bilemiyorum. yıllarca kalsaydı nolurdu bilemiyorum.

Alttaki kılçığı ben de bir sene sonunda çıkardım daha dayanamayıp (ve tartar olmuştu üstü benimkinin de sigara vs içmediğim halde sararmıştı da) ama evet o çıktıktan sonra bozulmadı alt dişlerim, hiç hem de ... sonsuza kadar ağızda bekletmenin de pek bir espirisi yok sanırım :)

Benim alt ve ust cenemin arkasinda teller var,
Normal telleri cikarali 10 yil oldu, ve tartar olusumu oluyor,
bu yuzden en az 2 senede bir komple bir temizlik yapilmasi lazim..
Dislerimin egrilmesinden iyidir bu 2 yilda bi temizlik isi..

benım dıslerım de bozukluk vardı ortaokuldayken tel taktırdık , teller 2 sene dısımın ustunde kaldı 2 senede dısımın arkasında kalacaktı ama bn 1.5 sene dayanabıldım bde tel koptu yutuyordum az daha :1:

bı dahada taktırmaya gıtmedım dıslerım ıyı sımdı cok sukur bıde 20 lık dısım cıkıyo bu aralar cok acıyo ya napıcam bılmıyorum

bazıları cıkar cıkmaz cektır dıyorlar dogru mu sızce :18:

Aslında temizlerken kırılmıyosa tel sorun yok çünkü benimki ortadan kopmuştu temizlenirken... Bi süre sonrasında da çıkarıp attım işte :)

20 yaş dişlerinin yeri varsa bence hiçbir sakıncası yok ağzında durmasının benimkilerin hepsi yerlerinde duruyolar şu anda... Fırçalarken arkalara doğru iyice fırçalayıp normal dişlerinden farklı davranmadığın sürece bi sorun olmuyo ~ test ettim onayladım :9:

benım dıslerım de bozukluk vardı ortaokuldayken tel taktırdık , teller 2 sene dısımın ustunde kaldı 2 senede dısımın arkasında kalacaktı ama bn 1.5 sene dayanabıldım bde tel koptu yutuyordum az daha :1:

bı dahada taktırmaya gıtmedım dıslerım ıyı sımdı cok sukur bıde 20 lık dısım cıkıyo bu aralar cok acıyo ya napıcam bılmıyorum

benim kardeşimde tel var.20lik dişleri tel tedavisinden önce alındı.sonra sorun çıkarır dedi doktor.eğer sıkıntılıysa doktora göster bence alınması gerekebilir.benimkiler de alınmıştı.ama doktor önemli böyle şeylerde.bu konularda iyi bir doktor bul kendine...

Bana sorarsan çektir 20liklerini eğer çıkmıyorsa...Dişlerini eğecekse o daha tehlikeli bi durum sonuçta...

yok canım tel çıktıktan sonra sabitleyici diye bişey veriyor 6 ay boyunca takıyosun yemek yerken vs çıkarıyosun dişin kaymasını önlüyor,6 ay dolunca 1 yılda sadece geceleri takıcaksın,benim kardeşim taktırdı çok memnun sonuç mükemmel..

benimde gittiğim doktor tedavi sonrasında dilin itme gücüyle dişlerin acılabilir falan dedi.sanırım hemen hemen aynı konudan bahsediyoruz ve ben eski haline dönerse diye tereddütle yaklaşıyorum artık bu tedaviye...

Back