Arkadaşlar merhaba diş taşı temizliği dişler için gerekli ve temizlenmediğinde çürüklere yol açıyor diye okudum.Bugün dişçim bana diş taşı temizliği için tarih verdi.Cuma günü gideceğim ama çevremdeki insanlar tarafından biraz tepki aldım.Temizliğin dişlere zarar verdiği, sürekli yaptırmak zorunda olduğum ve eskisi gibi dişlerimin hiçbir zaman beyaz olmayacağı yönünde kim ne kadar haklı düzenli bu bakımı dişlerine yaptıran var mı?Doğrusu nedir bir fikir verin lütfen.
Arkadaşlar merhaba diş taşı temizliği dişler için gerekli ve temizlenmediğinde çürüklere yol açıyor diye okudum.Bugün dişçim bana diş taşı temizliği için tarih verdi.Cuma günü gideceğim ama çevremdeki insanlar tarafından biraz tepki aldım.Temizliğin dişlere zarar verdiği, sürekli yaptırmak zorunda olduğum ve eskisi gibi dişlerimin hiçbir zaman beyaz olmayacağı yönünde kim ne kadar haklı düzenli bu bakımı dişlerine yaptıran var mı?Doğrusu nedir bir fikir verin lütfen.
yılda 1-2 kez yapılması tavsiye edilir genelde, eğer gerekliyse yaptırılmalı tabiki. diştaşı içerisinde çok miktarda bakteri barındırır, bu nedenle çürümelere ve ileri safhalarda dişeti çekilmelerine neden olabilir. diş fırçalamaya , fırçanın arayüzlere ulaşmasına da engel olabileceği için arayüz çürüğü görülebilir. kavitron denilen cihazlarla diştaşı temizliğinde travma ihtimali minimuma iner. cihaz çok hızlı titreşimlerle diştaşlarını temizler. diş taşı temizliğinden sonra polisaj da yaptırırsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. geçmiş olsun :)
t.ederim merve hanım zaten benim alt diş sırasında çok az bir açılma oldu bunun sebebi diş taşları olabilir mi?yani dediğiniz gibi dişeti çekilmesi sanırım.Peki ben diş sağlığım için bunun yapılmasına karar verdim.Ancak sizce özele mi gitmek lazım yoksa devlet hastaneleri de bunun için gerekli özeni gösterir mi?
t.ederim tekrar
Menekşe hanım t.ederim bilgilendirme için.
Bir sorum daha olacaktı arkadaşlar gerçi işlemden sonra diş hekimime de danışacağım ama bu müdahaleden sonra hangi diş macununu kullanmamı önerirsiniz?Bu konuda dikkat etmem gereken bir durum var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?