• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş taşı temizliği

YeliZzZz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
31
2
48
Ordu
Arkadaşlar merhaba diş taşı temizliği dişler için gerekli ve temizlenmediğinde çürüklere yol açıyor diye okudum.Bugün dişçim bana diş taşı temizliği için tarih verdi.Cuma günü gideceğim ama çevremdeki insanlar tarafından biraz tepki aldım.Temizliğin dişlere zarar verdiği, sürekli yaptırmak zorunda olduğum ve eskisi gibi dişlerimin hiçbir zaman beyaz olmayacağı yönünde kim ne kadar haklı düzenli bu bakımı dişlerine yaptıran var mı?Doğrusu nedir bir fikir verin lütfen.

Arkadaşlar merhaba diş taşı temizliği dişler için gerekli ve temizlenmediğinde çürüklere yol açıyor diye okudum.Bugün dişçim bana diş taşı temizliği için tarih verdi.Cuma günü gideceğim ama çevremdeki insanlar tarafından biraz tepki aldım.Temizliğin dişlere zarar verdiği, sürekli yaptırmak zorunda olduğum ve eskisi gibi dişlerimin hiçbir zaman beyaz olmayacağı yönünde kim ne kadar haklı düzenli bu bakımı dişlerine yaptıran var mı?Doğrusu nedir bir fikir verin lütfen.

merhaba cnm

ben 2 ay önce yaptrıdım çok güzel oldu ama belli zamandan sonra hafifden sararma oldu.

ve sürekli yaptrmak sanırım dişleri inceltiomuş mesela fırçalıorum bembeyaz olmuo eskiden

parlardı temizlendiği doğru ama bi yaptır kendinden tiksinirsin :) felaket bişi diş taşı

Bilgim var:Temizletebilirsin kötü görünüyorsa.Zaten diş taşı da çok sağlıklı değil diş kökü için.Az biraz zedelenme olur ,ama kötü görüntü varsa 6 aydan az olmamak şartıyla yaptırabilirisn .6 ayda bir de sık bence,okadar da sık yaptırma .Dişlerini fırçalamayla temiz kalır uzun süre..Ben özelde yaptırdım uzun süre idare etti.Diğerlerinde hemen geri oluştu.Diş pastasıyla yaptıklarında oluşmadı yani..

Son düzenleme:
T.ederim öncelikle yanıtladığınız için.Kötü görüntüden ziyade dişlerimin sağlığı için yaptırmak istiyorum ama bu sonradan ilk zamanlardaki gibi beyaz olmamasından ve sararmasından korkuyorum.Aslında görünen bir yerde değil alt ön dişlerimin arkası oldukça yoğun sigara içiyormuşum gibi :S Ben devlette yaptıracaktım ama özel hastane veya kendi muayenesinde farklı mı olur?Özeli mi önerirsiniz?

yılda 1-2 kez yapılması tavsiye edilir genelde, eğer gerekliyse yaptırılmalı tabiki. diştaşı içerisinde çok miktarda bakteri barındırır, bu nedenle çürümelere ve ileri safhalarda dişeti çekilmelerine neden olabilir. diş fırçalamaya , fırçanın arayüzlere ulaşmasına da engel olabileceği için arayüz çürüğü görülebilir. kavitron denilen cihazlarla diştaşı temizliğinde travma ihtimali minimuma iner. cihaz çok hızlı titreşimlerle diştaşlarını temizler. diş taşı temizliğinden sonra polisaj da yaptırırsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. geçmiş olsun :)

yılda 1-2 kez yapılması tavsiye edilir genelde, eğer gerekliyse yaptırılmalı tabiki. diştaşı içerisinde çok miktarda bakteri barındırır, bu nedenle çürümelere ve ileri safhalarda dişeti çekilmelerine neden olabilir. diş fırçalamaya , fırçanın arayüzlere ulaşmasına da engel olabileceği için arayüz çürüğü görülebilir. kavitron denilen cihazlarla diştaşı temizliğinde travma ihtimali minimuma iner. cihaz çok hızlı titreşimlerle diştaşlarını temizler. diş taşı temizliğinden sonra polisaj da yaptırırsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. geçmiş olsun :)

t.ederim merve hanım zaten benim alt diş sırasında çok az bir açılma oldu bunun sebebi diş taşları olabilir mi?yani dediğiniz gibi dişeti çekilmesi sanırım.Peki ben diş sağlığım için bunun yapılmasına karar verdim.Ancak sizce özele mi gitmek lazım yoksa devlet hastaneleri de bunun için gerekli özeni gösterir mi?

t.ederim merve hanım zaten benim alt diş sırasında çok az bir açılma oldu bunun sebebi diş taşları olabilir mi?yani dediğiniz gibi dişeti çekilmesi sanırım.Peki ben diş sağlığım için bunun yapılmasına karar verdim.Ancak sizce özele mi gitmek lazım yoksa devlet hastaneleri de bunun için gerekli özeni gösterir mi?

sizin o açılma gibi hissetiğiniz dişeti çekilmesinden olabilir. devlet veya özel seçiminize kalmış, benim buradan özele gidin yada devlete gidin demem doğru olmaz sanırım. devlette de çok özenli çalışan hekimler var tabiki. geçmiş olsun tekrar . :)

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Moraliniz bozulmasın sakın, diştaşları temizlendikten sonra dişeti eski formuna geri dönecektir, o aralık kapanacaktır. zaten ağrısız bir işlemdir sadece arada bir cihazın dişinize sürtünmesinden ve çıkan sesten dolayı rahatsız olabilirsiniz. onun dışında ağrı, acı hissetmezsiniz.

Sağolun :) Diş etinin yerine geleceğine çok sevindim sırf bunun için bile yaptırılabilir gerçi öyle çok açılma yok ama yinede rahatsız edici :)

Diş taşı temizliği dişlere zarar verir mi?

Diş taşı temizliği uygun bir şekilde gerçekleştirildiği sürece dişlere zarar vermez. Yalnız temizlenirken diş ve diş etlerine dikkat etmek gerekir. Bu işlem kişiye biraz rahatsızlık verebilir. Dişler birkaç gün hassaslaşır. Fakat unutmamak gerekir ki diş taşının varlığı dişlere ciddi zararlar verebilir.
Diş taşı (tartar, calculus)uzun zaman temizlenmeyen bakterilerin diş üzerinde uzun süre kalarak sert yapı oluşturması durumudur. Bakterilerin meydana gelmesinde tükürük salgısındaki fosfat iyonları ile kalsiyum etkilidir. Temizlenmeyen yemek artıkları ile tükürükler birleşerek dişe yapışırlar ve zamanla sertleşerek diş taşlarını oluştururlar. Diş taşlarının meydana gelmemesi için diş ve dil temizliğine önem verilmeli, özellikle dental plaklar özen gösterilerek temizlenmelidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Menekşe hanım t.ederim bilgilendirme için.
Bir sorum daha olacaktı arkadaşlar gerçi işlemden sonra diş hekimime de danışacağım ama bu müdahaleden sonra hangi diş macununu kullanmamı önerirsiniz?Bu konuda dikkat etmem gereken bir durum var mı?

Menekşe hanım t.ederim bilgilendirme için.
Bir sorum daha olacaktı arkadaşlar gerçi işlemden sonra diş hekimime de danışacağım ama bu müdahaleden sonra hangi diş macununu kullanmamı önerirsiniz?Bu konuda dikkat etmem gereken bir durum var mı?

diş macunun çok önemi yok bana kalırsa önemli olan fırça ve fırçalayış şekli, sensodyne expert fırçadan çok memnunum ben, kafası diğerlerinden daha küçük ve yüzeyi de iyi temizliyor, temizlendiğini hissediyorsunuz, macun olarak belli aralıklarla bitkisel olanları kullanmanız dişetlerini canlandırabilir, benimde 2 dişimin arasında yetersiz beslenmeden dolayı 1 mm kadar ufak açılma olmuştu ön dişimde, bir süre rocs mineral jeli kullandım ve bikaçhafta sonra kadar aralık kapandı, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
T.ederim İpek hanım sanırım.Evet doktorum bilindik bir marka kullanın yeterli dedi macun için. Dediğiniz ürünleri inceleyeceğim.Roc için ürün görseli yada link verebilir misiniz?Sensodyne expert diş fırçasının birçok çeşidi var herhangi biri olabilir değil mi?

Son düzenleme:
Back