• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş taşı temizletmek dişleri çirkinmi gösteriyor?

sevo1907

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
3
0
1
25
arkadaşlar merhaba ben hiç diş taşı temizletmedim ve bir tabaka meydana gelmiş hiç farkında değilim. diş etlerim şişince farkına vardım ve diş taşlarıdan kaynaklıymış. internetten araştırdıgım kadarıyla bir acısı yok fakat estetik olarak çirkin gösteriyormuş diye duydum ve dişlerin sallanmasına falan sebep oluyormuş bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfennn

arkadaşlar merhaba ben hiç diş taşı temizletmedim ve bir tabaka meydana gelmiş hiç farkında değilim. diş etlerim şişince farkına vardım ve diş taşlarıdan kaynaklıymış. internetten araştırdıgım kadarıyla bir acısı yok fakat estetik olarak çirkin gösteriyormuş diye duydum ve dişlerin sallanmasına falan sebep oluyormuş bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfennn

Yilda bir defa dis taslarini temizlemek gerekiyor.Temizlenmedigi taktirde disler iltihaplaniyor ve bu iltihap daha da derinlere inerek dis etlerinin cekilmesine neden oluyor.Hatta zamaninda önlem alinmazsa sapasaglam dislerinizi kaybedebilirsiniz.Dis taslari demizlendigi zaman dis etlerinin cekildigi görülebilir.

Ben sürekli dis kontrolüne gidiyorum.Genetik olarak maalesef kötü dis etlerine sahibim.Yilda üc defa profosyonel dis temizligi yaptirmama ragmen disetlerim cekiliyor.Üc yilda bir de paradontis tedavisi yaptirmam gerekiyor.

Dis etlerinizin iltihaplanmasi dis taslarinizin temizlenmesi gerektigini gösteriyor.Bir an önce dis doktoruna gidin.Bu konuda o kadar cok arastirdim ki baska caresi yok.

Hiçbirşeyden çekmedim diş etlerimden çektiğim kadar!
Bundan dolayı diş taşı temizlettim ben de geçtiğimiz aylarda. Görüntüde hiç de birşey değişmedi . Düzenli olarak da temizletmem gerekiyor zaten, estetik şurda dursun sağlığım gitti, öyle acı veren birşeyki. . İhmal etmeyin

:olamaz::olamaz:Iııııyy insanlarımız acaba neden ağız bakımı konusunda hassas dgl bilmem :işsiz:

Kuzenim var maalesef dünya güzeliyim diye geçinir ama dişlerine hiç bakmaz bir gün orda ki (pislik) tabaka düşmüş ,diş taşı düşürdüm diye hasta numarası bile yapmaya kalktın:kusmuk:
Ben sadece hijyenik olmadığını açıklaya bildim

estetik olarak çirkin gösteriyormuş diye duydum
aksine dişler daha temiz ve güzel görünüyor. ayrıca kokuyu da engeller. varolan kokuyu giderir.

dişlerin sallanmasına falan sebep oluyormuş
bu da mümkün ama ileri derecede diş taşı oluşmuş olması lazım. benim engelli kardeşim var. fırçalatmıyordu dişlerini baya diş taşı oluşmuştu. ihmal ettik sanırım biraz da. diş taşlarını temizlettik. ama meğer iki dişini diş taşı tutuyormuş. onları temizleyince dişler sallanmaya başladı ve mecburen çekildi.

Dişlerinizin temizlenmesinin nesi kötü?

O diştaşları temizlenmezse sürekli daha da büyür dişlerin arası açılır.

Dişetini bile çürütebiliyo sonuç diş kaybı oluyo.

Neden kötü olsun iyi bişey bu.

Dişetinizde iltihap varsa biraz acı olur yoksa zırr zırr aletin sesini duyarsınız okadar

Diyelim ki çirkin görünüyor napıcaksın iltihaplı agızla mı geziceksin? şiştigine göre iltihaplanmış diş etlerin bu da taştan kaynaklanıyor. Antibiyotikte yesen geri gelir, doktora git biran önce.

Diş taşları diş etinin kanamasına iltihaplanmasina neden oluyor diş taşlarını temizletmezsen diş etlerin çekilme yapar canım 5 dkklik birşey için geciktirme

Çok ihmalkar bir milletiz. Bir probleminiz olmasa da altı ayda bir diş doktoruna yine regl oldgunuz yaştan itibaren en az senede bir jinekolaga görünmeniz gerek.

Diş taşı sağlıksız bir ağıza sahip olduğunuzu gösterir. Temizlendikten sonra kötü görünmez. Kötü görünse dahi dişsiz bir ağızdan kötü olamaz.

Bugün diş taşı temizliğine gidiyorum... O vır vır ses çıkaran aleti istemiyorum... Manüel temizlik istiyorum diyeceğim, bakalım doktor ne diyecek.

temizlettikten sonra çok ferah hissedeceksiniz ağzınızı
temizlettirmek çirkin göstermez
dişlerinin arası ayrıksa ve tabaka oluşduysa tabakadan ötürü temizleyince belki ayrık durabilir
ama
inanın çok rahatlatacak sizi
temizletin

Diş Taşı temizliği kanser yapmaz! bunu da nereden çıkardınız Allah aşkına.. Boşu boşuna insanlara da hatalı bilgiler vermeyin. 6 ayda bir düzenli olarak yaptırmanızı tavsiye ederim.

Back